Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.909 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 11 Αυγ 2026, 21:01:55

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 11 Αυγ 2026, 21:01:55

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 23:48:11]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309909
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 127
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 42
    Συνολικά: 44
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 12     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: To γνωστό μαγαζί www.e-shop.gr "μπαίνει" και στον μοντελισμό  (Αναγνώστηκε 43751 φορές)
    ilias
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Τρίτη, 7 Ιουλ 2009, 23:06:08 »

Γιάννη έχεις ψωνίσει από σούπερ μάρκετ και από ψιλικατζίδικο φαντάζομαι (ελληνικά πάντα).  Εκεί γιατί υπάρχουν αντίστοιχες διαφορές? (για να μην σου πω και μεγαλύτερες).  Επειδή δουλεύω στον κλάδο και ξέρω τι γίνεται μπορώ να στα αναλύσω άνετα, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται.  Το σίγουρο είναι ότι το ψιλικατζίδικο είναι αδύνατον να πουλήσει όσο το σούπερ μάρκετ.  ΑΔΥΝΑΤΟΝ.  Και, όσο και να μην αρέσει σε κάποιους, τα ελληνικά καταστήματα είναι 'ψιλικατζίδικα' μπροστά στα τέρατα του εξωτερικού (και στο E-shop πλέον).  Όπως λοιπόν όλοι κάνουμε τις επιλογές μας στα υπόλοιπα, έτσι κάνουμε τις επιλογές μας και στον μοντελισμό.

Υπερβολές υπάρχουν παντού, αλλά το να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα δεν οδηγεί σε σωστά συμπεράσματα,  και αυτή η ισοπέδωση ('τα ελληνικά μοντελομάγαζα', λες κι είναι αλυσίδα που λειτουργούν όλα το ίδιο) ποτέ δεν έβγαλε τίποτα καλό για κανέναν.

Σεραφείμ

σωστη η συγκριση Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #16 στις: Τετάρτη, 8 Ιουλ 2009, 13:21:55 »

Γιασας.Δεν χρειαζεται και τοσο σκοτουρα αν θελεται να τα βρηται τα ελικοπτερακια και ποιο φθηνα υπαρχη λυση.Οι Κινεζοι πλανωδιοι τα εχουν φερη και τα εχουν και πολυ μα παρα πολυ φθηνα.Τα βρηκαι φιλος και θα τα δω και εγω.Το μικρο απο οτι μου ειπαι σε μεγεθος πιθαμης το εχουν 25 ευρω και το μεγαλο σε μεγεθος 2,5 πιθαμων 50 ευρω τρεξτε να τους βρηται και να παρεται.
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #17 στις: Τετάρτη, 8 Ιουλ 2009, 14:44:58 »

Μάλλον θα είναι τιποτα τρικάναλα τύπου lama, σάν και αυτά που έχει το jumbo... Cheesy
    Ακριβά τα βλέπω...Πάντως και το γνωστό μαγαζί ouaou έχει μερικά μοντελάκια rc.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα μαγαζιά άσχετα, που πουλάνε μοντελάκια.....

Οπως αυτό

Και βέβαια αναφέρονται και αυτά ώς gadged

Aστα........σε λίγο και στις λαικές.... Grin
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

KALFAKIS
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #18 στις: Τετάρτη, 8 Ιουλ 2009, 18:27:43 »

Θα μιλήσω σαν καταστηματάρχης.
    Στα € 109 με τέτοιο τρόπο πώλησης είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ.

Αν το κατάστημά μας δεν διέθετε τα ανταλλακτικά εδώ και τώρα, αν δεν είχαμε εξειδικευμένο προσωπικό,  αν δεν είχαμε έναν ωραίο και καθαρό χώρο υποδοχής των πελατών μας, εάν δεν αφιερώναμε για την πώληση ενός LAMA τον χρόνο των 20-25 λεπτών για την δοκιμή του, (ποιοτικό έλεγχο της μπαταρίας, φόρτιση, τεστ τηλεκατεύθυνσης, πτήση και τριμάρισμα του, οδηγίες χειρισμών και εξοικειώσει με τα κοντρόλ),  εάν δεν κάναμε επισκευές, εάν δεν ταξιδεύαμε σε όλον τον κόσμο να δοκιμάσουμε αξιόπιστα προϊόντα και να διαλέγουμε ποιοτικές παραγωγές, εάν δεν είχαμε εξειδικευμένο προσωπικό και είχαμε μόνον μια αποθήκη με μια άσχετη κυρία να σηκώνει το τηλέφωνο και έναν Gadget-άκια να φτιάχνει ιστοσελίδες, θα το πουλάγαμε όχι € 109,00 αλλά € 79,00 και ακόμη πιο κάτω.

Αλλά εμείς και κάποιοι άλλοι καταστηματάρχες, δεν είμαστε Gadget-άκιδες  αλλά μοντελιστές και ζούμε από κοντά, σε πλήρες ωράριο και στην ολότητά του αυτό που κάνουμε και που αγαπάμε.

Ας πούμε όμως και κάτι ακόμη.
    Συναντώ συχνά πολλούς που αγόρασαν κάποιο ελικόπτερο από π.χ. Κινέζικο Internet-shop. Με λάθος επιλογή μοντέλου, χωρίς καθοδήγηση, χωρίς σωστές ρυθμίσεις, με την πρώτη πτήση το σπάσανε. Το κόστος της ζημιάς τελικά φτάνει το κόστος υψηλώτερα απ΄ ότι εάν το αγόραζαν από την Ελλάδα. Το σωστό μοντελιστικό κατάστημα, θα τους γλίτωνε σίγουρα από την λάθος επιλογή και την ζημιά. Το ελικόπτερο δεν είναι πατίνι. Θέλει το τριμάρισμά του, θέλει τα κόλπα του, θέλει να σου δείξουν και λίγα πράγματα θέλει και πολύ κουβέντα. Ακόμη και το LAMA.
    Ακόμη διαπιστώνω ότι πολλά Internet-ικά ελικόπτερα μένουν άχρηστα από έλλειψη ανταλλακτικών. Τα περισσότερα Internet καταστήματα δεν διαθέτουν ανταλλακτικά και όσα έχουν, να το χάσιμο χρόνου, να τα μεταφορικά, να το τελωνείο, το ίδιο κόστος τελικά με το να πας στην γειτονιά σου και να εξυπηρετηθείς εδώ και τώρα και να ακούσεις και ένα ευχαριστώ στην γλώσσα σου.

Σε γενικές γραμμές :
    Το μοντελιστικό κατάστημα, απευθύνεται στους σταθερούς πελάτες του, μοντελιστές, έχει προσωπική ευθύνη πρόσωπο με πρόσωπο και η πώληση ενός ειδικού προϊόντος όπως τα ελικόπτερα έχει την ιεροτελεστία του, την ανάγκη προσωπικής επαφής και την υποστήριξη μετά την πώληση. Όποιος το εκτιμά, το εκτιμά και προτιμά το μοντελιστικό κατάστημα.

Όσο για τις Κινέζικες τιμές μην παραμυθιαζόμαστε.
    Ωραίο αλλά δημαγωγικό και άτιμο να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα !
    Έχει σκεφτεί όποιος λιβανίζει τα Κινεζομάγαζα, ότι οι τιμές στη Ελλάδα ΠΡΕΠΕΙ και έχουν 19% ΦΠΑ συν δασμούς, (για να έχει το κράτος πόρους), συν μεταφορικά, και με λειτουργικά έξοδα που επιβαρύνονται με ΙΚΑ (για την κοινωνική ασφάλιση, σύνταξη), με ενοίκια, με ΔΕΗ, ΟΤΕ, με φόρο εισοδήματος, έκτακτες εισφορές, με ζημιές από απεργίες και διαδηλώσεις, με τράπεζες που εκτοξεύουν το κόστος χρήματος 2 φορές πάνω από την Ευρώπη και τελικά με μισθούς υπαλλήλους που δεν ζούνε με τα € 150-200 μισθό που ζούνε οι Κινέζοι !

Ας ωριμάσει η σκέψη πάνω στο πραγματικό κόστος ζωής, συναλλαγής και παροχής υπηρεσιών, μέσα στην ίδια οικονομία. Ας εκτιμήσουμε τι σημαίνει παροχή υπηρεσίας και ας μην απαξιώνουμε τα Ελληνικά καταστήματα. Όποιος θέλει να ψωνίζει από τους κινέζους και απο την Λαική αγορά ακόμη, ας ψωνίσει αλλά μη μας τους λιβανίζει και από πάνω.

Φιλικά
    Κώστας Καλφάκης
    Καταγράφηκε
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Τετάρτη, 8 Ιουλ 2009, 18:59:57 »

Θα μας μεταφέρεται και ώς πελάτης.. τι θα υποστηρίζατε? γιατί κάπου στην μέση βρίσκεται η Αλήθεια
    Έχετε αναρωτηθεί πόσοι καινούργιοι μοντελιστές έχουν προστεθεί στην λίστα λόγω οτι έχουν πέσει οι τιμές? αυτό ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΑΡΟΠΟΙΕΙ!!??
    Λοιπόν κακά τα ψέματα το Ιντερνετ έχει ιδρώσει πολλά μαγαζιά εγώ αυτό που θέλω και ξέρω να το προετοιμάζω και θέλω να το έχω ώς δεύτερο ή τρίτο μοντέλο γιατί να το πληρώσω ακριβά ?
    Θέλω να το πάρω στον γιό μου και ξέρω ότι θα το σπάσει σε χρόνο ρεκόρ γιατί να το πληρώσω 3πλά ας του πάρω 3 Lamakia και κάποια στιγμή δεν μπορεί θα εξοικειωθεί με το άθλημα! Wink θα κάτσω εγώ να σκεφτώ τι είπε ο Παπαθανασίου στο Ecofin  για να ρίξει το έλλειμμα κάτω από το 3%? όταν ξέρω ότι ο κάθε Παπαθανασίου της Οικονομίας δεν θα μου δώσει τις παροχές μου όταν τις χρειαστώ στάχτη και μπούρμπερη το Φ.Π.Α τους θα τα φέρω όλα απο όπου μπορώ ΠΟΙΟ ΦΤΗΝΑ και έαν θέλετε προσαρμόστε της τιμές σας ειδάλλως πηγαίνετε στην Κίνα να πουλάτε απο εκεί για να σας έρχεται και εσάς ποιο φτηνά το κόστος κτήσεως του προιόντος σας

Βαρέθηκα να ακούω δημαγωγίες θέλω να ψωνίσω από Ελλάδα αλλά εσείς ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ

Φιλικά πάντα
    Γιώργος
    Καταγράφηκε
    akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Τετάρτη, 8 Ιουλ 2009, 19:20:36 »

τα πράγματα αλλάζουν δραματικά ....παντού.....

παλιές και κλασικές πρακτικές καταργούνται .... αν δεν αλλάξουν

η παγκοσμιοποίηση είναι εδω ,μπροστά μσς , και μεις κλείνουμε τα μάτια...

το ίντερνετ έδωσε την δυνατότητα να βρεις και να αγοράσεις αυτό που θες από το σπίτι σου...

να κάνεις έρευνα αγοράς και να βρεις το φτηνότερο , από αυτό που σε ενδιαφέρει....σε όλο τον κόσμο..

οσο και να μην θέλουμε να το δεχθούμε,  αυτή είναι η πραγματικότητα...

Καταγράφηκε

AVANT aurora
    Paulos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Τετάρτη, 8 Ιουλ 2009, 19:28:55 »

Θα μας μεταφέρεται και ώς πελάτης.. τι θα υποστηρίζατε? γιατί κάπου στην μέση βρίσκεται η Αλήθεια
    Έχετε αναρωτηθεί πόσοι καινούργιοι μοντελιστές έχουν προστεθεί στην λίστα λόγω οτι έχουν πέσει οι τιμές? αυτό ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΑΡΟΠΟΙΕΙ!!??
    Λοιπόν κακά τα ψέματα το Ιντερνετ έχει ιδρώσει πολλά μαγαζιά εγώ αυτό που θέλω και ξέρω να το προετοιμάζω και θέλω να το έχω ώς δεύτερο ή τρίτο μοντέλο γιατί να το πληρώσω ακριβά ?
    Θέλω να το πάρω στον γιό μου και ξέρω ότι θα το σπάσει σε χρόνο ρεκόρ γιατί να το πληρώσω 3πλά ας του πάρω 3 Lamakia και κάποια στιγμή δεν μπορεί θα εξοικειωθεί με το άθλημα! Wink θα κάτσω εγώ να σκεφτώ τι είπε ο Παπαθανασίου στο Ecofin  για να ρίξει το έλλειμμα κάτω από το 3%? όταν ξέρω ότι ο κάθε Παπαθανασίου της Οικονομίας δεν θα μου δώσει τις παροχές μου όταν τις χρειαστώ στάχτη και μπούρμπερη το Φ.Π.Α τους θα τα φέρω όλα απο όπου μπορώ ΠΟΙΟ ΦΤΗΝΑ και έαν θέλετε προσαρμόστε της τιμές σας ειδάλλως πηγαίνετε στην Κίνα να πουλάτε απο εκεί για να σας έρχεται και εσάς ποιο φτηνά το κόστος κτήσεως του προιόντος σας

Βαρέθηκα να ακούω δημαγωγίες θέλω να ψωνίσω από Ελλάδα αλλά εσείς ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ

Φιλικά πάντα
    Γιώργος

Thumbs up
    Καταγράφηκε

If RC flying were drugs, it would be class A +
    platoc8
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #22 στις: Τετάρτη, 8 Ιουλ 2009, 19:31:52 »

τα πράγματα αλλάζουν δραματικά ....παντού.....

παλιές και κλασικές πρακτικές καταργούνται .... αν δεν αλλάξουν

η παγκοσμιοποίηση είναι εδω ,μπροστά μσς , και μεις κλείνουμε τα μάτια...

το ίντερνετ έδωσε την δυνατότητα να βρεις και να αγοράσεις αυτό που θες από το σπίτι σου...

να κάνεις έρευνα αγοράς και να βρεις το φτηνότερο , από αυτό που σε ενδιαφέρει....σε όλο τον κόσμο..

οσο και να μην θέλουμε να το δεχθούμε,  αυτή είναι η πραγματικότητα...

Ναι να μην ξεχνάμε πως και λόγο του internet έχει μεγαλώσει και το αγοραστικό μοντελιστικου αγαθού, κοινό.Έχουν αυξηθεί οι μοντελιστές.
    Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Τετάρτη, 8 Ιουλ 2009, 19:43:58 »

Ναι να μην ξεχνάμε πως και λόγο του internet έχει μεγαλώσει και το αγοραστικό μοντελιστικου αγαθού, κοινό.Έχουν αυξηθεί οι μοντελιστές.

Επίσης το internet, βοήθησε και τούς επαγγελματίες να διαφημιστούν......και καλά μάλιστα. Wink

Καταγράφηκε

akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Τετάρτη, 8 Ιουλ 2009, 20:50:07 »

Επίσης το internet, βοήθησε και τούς επαγγελματίες να διαφημιστούν......και καλά μάλιστα. Wink

πολύ σωστά Γιάννη....

εγω μένω Σουφλί κάπου στην βοροια ελλαδα...

όση απόσταση εχει το Σουφλί απο την Aθηνα,  την ιδια απόσταση εχει και από το hong kong......  Huh

με ems  σε 5 μερες τα πράγματα ειναι σπιτι μου.... από αθηνα κάνουν 3 μέρες.....

τα μεταφορικά είναι σχεδόν τα ίδια ..οι τιμές όμως όχι ...( τα χρηστουγεννα ο helikraft  έκανε αποστολή με 0 μεταφορικά )

όσες φορές κάθισα και τα έβαλα κάτω.... από έξω μου έρχονται πολύ ποιο φθηνά.....

Καταγράφηκε

AVANT aurora
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Τετάρτη, 8 Ιουλ 2009, 21:54:20 »

Έρχονται πιο φθηνά επειδή δεν πληρώνουμε τελωνείο. Κανονικά έπρεπε να συμφέρει να πάρεις από τον Έλληνα έμπορο λόγω μαζικών παραγγελιών που κάνει αυτός. Αυτό δεν συμβαίνει λόγω της χαοτικής κατάστασης που υφίσταται στη χώρα μας.
    Όταν είπαν ότι θα ανοίξουν παράρτημα του hobbycity στην Γερμανία ενθουσιαστήκαμε. Όταν όμως το καλοσκεφτήκαμε, είδαμε πως τελικά δεν συμφέρει. Γιατί ο hobbycity για να τα βάλει στην Γερμανία θα πληρώσει ΦΠΑ και θα αυξήσει την τιμή, αντίθετα με εμάς που πιθανότατα θα την "σκαπουλάρουμε".

Το ηθικό δίδαγμα δεν είναι να αφήνουμε τα λεφτά μας κατευθείαν στον Κινέζο παρά στον Έλληνα που θα τα δώσει στον Κινέζο. Με την ίδια λογική μπορούμε να λέμε πως καλύτερα να δώσουμε τη δουλειά στον λαθρομετανάστη που τον εκμεταλλευόμαστε για ψίχουλα, παρά στον Έλληνα που ζητάει και ένσιμο. Θα πρέπει απλά να συμφέρει περισσότερο να τα αφήσουμε στον Έλληνα για να μας τα φέρει από την Κίνα. Αυτό δεν γίνεται για την ώρα, ελπίζω κάποιος που θα πάρει την ψήφο μας στο μέλλον να σκεφτεί λίγο σοβαρότερα τους Έλληνες εμπορούς και να μην πουλάνε μόνο τα λιμάνια στους Κινέζους.

Καλές αγορές.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    ppakas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #26 στις: Τετάρτη, 8 Ιουλ 2009, 22:07:10 »

Θέλω να συγχαρώ τον κύριο Καλφάκη για τον καθαρό λόγο του με την άριστα τεκμηριωμένη άποψη που διατυπώνει. Το δυσάρεστο είναι ότι οι Έλληνες (μοντελιστές και μη) δυστυχώς παραμένουν ανίκανοι να κατανοήσουν τα πιο απλά πράγματα. Θα ήθελα να τονίσω σε όλους ότι οι συναλλαγές χωρίς ΦΠΑ είναι παράνομες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για όσους δεν κατάλαβαν, ο κύριος Καλφάκης (τον οποίο δεν γνωρίζω αλλά τον εκτίμησα ιδιαίτερα από τον γραπτό του λόγο) σας ενημέρωσε ότι δεν τον νοιάζει ιδιαίτερα που δεν ψωνίζετε από το μαγαζί του αλλά εξανίσταται, και με το δίκιο του, που ηρωποιείτε τους παρανόμους και απαιτείτε από τους επαγγελματίες να σας πουλάνε νόμιμα και φθηνότερα από τους λαθραιμπόρους και τους τυχάρπαστους κινέζους. Κύριοι η αγορά πλέον είναι παγκόσμια και στο χέρι σας είναι να αγοράσετε ότι και από όπου και όπως εσείς προτιμάτε. Είναι όμως κάτι παραπάνω από εξωφρενικό να εξαίρετε τους λαθραιμπόρους των λαϊκών, απαξιώνοντας νόμιμους επαγγελματίες που στο κάτω κάτω δίνουν και δουλειά σε συμπολίτες μας. Δεν λέω να πάτε να ψωνίσετε από τον Καλφάκη ή από κάποιον άλλον νόμιμο έμπορο. Κάντε ότι σας αρέσει. Είναι όμως απαράδεκτο να κατηγορείτε ως αισχροκερδείς ή απατεώνες, ανθρώπους που πληρώνουν φόρους, ασφαλιστικά ταμεία, τέλη, μισθούς και εν τέλη κάνουν επενδύσεις στην χώρα τους και τροφοδοτούν την οικονομία της, με το αζημίωτο φυσικά. Πηγαίνετε να ψωνίσετε στις λαϊκές ή όπου αλλού σας αρέσει ή σας συμφέρει αλλά, σας παρακαλώ, κάντε το χωρίς να το διαφημίζετε. Καλώς ή κακώς στην χώρα μας υπάρχουν νόμοι που κανονικά πρέπει να σεβόμαστε για να υπάρχει Δημοκρατία. Όμως, ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζετε τις φθηνές αλλά, συνήθως λαθραίες, αγορές σας (χωρίς ΦΠΑ, Δασμούς κλπ κλπ) και προσπαθείτε να τις επιβάλετε ως μόνο τρόπο κατανάλωσης, εκτός από φασιστικός ως νοοτροπία είναι και προσβλητικός για εκείνους που προσπαθούν τίμια να κάνουν μια δουλειά για να βγάλουν το ψωμί αλλά και το παντεσπάνι της οικογενείας τους.
    Καλές αγορές από όπου κι άν προέρχονται.

Καταγράφηκε
    akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Τετάρτη, 8 Ιουλ 2009, 22:20:27 »

φιλε ppante ,

εχεις κάποιες αποδείξεις οτι τα καταστήματα του εξωτερικού είναι λαθρέμποροι...(όπως τους αποκαλείς)

ρωτώ καλοπροαίρετα ... αν όντος ισχύει να σταματήσω να αγοράζω...

Καταγράφηκε

AVANT aurora
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Τετάρτη, 8 Ιουλ 2009, 22:21:02 »

Θέλω να συγχαρώ τον κύριο Καλφάκη για τον καθαρό λόγο του με την άριστα τεκμηριωμένη άποψη που διατυπώνει. Το δυσάρεστο είναι ότι οι Έλληνες (μοντελιστές και μη) δυστυχώς παραμένουν ανίκανοι να κατανοήσουν τα πιο απλά πράγματα.

Βεβαίως και μπορείς να συν χαρείς τόν καθένα....Δικό σου θέμα είναι και ποσώς με απασχολεί.

Αλλά ανίκανοι οι μοντλελιστές......από που κι ώς που. Cheesy Cheesy  
    Μήπως τελικά κατανοούν πιο πολλά απο ότι ίσως νομίζεις.........η θέλεις να νομίζεις;
    Καταγράφηκε

ppakas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #29 στις: Τετάρτη, 8 Ιουλ 2009, 22:26:48 »

φιλε ppante ,

εχεις κάποιες αποδείξεις οτι τα καταστήματα του εξωτερικού είναι λαθρέμποροι...(όπως τους αποκαλείς)

ρωτώ καλοπροαίρετα ... αν όντος ισχύει να σταματήσω να αγοράζω...

Ακριβώς αυτό εννούσα όταν έλεγα ότι αδυνατείτε να καταλάβετε τα πιο απλά πράγματα.
    Πληρώνετε Δασμό και ΦΠΑ όταν αγοράζετε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης? Αν όχι τα εμπορεύματα που φέρατε είναι λαθραία. Αν ναι τότε θα χαρώ να μου υποδείξετε τις διευθύνσεις των καταστημάτων που ψωνίσατε και η αγορά σας ήρθε φθηνότερα από την Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων φόρων και μεταφορικών. Θα τα προτιμήσω...
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 12     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: To γνωστό μαγαζί www.e-shop.gr "μπαίνει" και στον μοντελισμό
    Μεταπήδηση σε: