Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.901 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 18:35:19

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 18:35:19

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309901
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 42
    Συνολικά: 44
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα σε Lama V3 μετά από ελεύθερη πτώση :P  (Αναγνώστηκε 13346 φορές)
    nnik
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Πέμπτη, 9 Ιουλ 2009, 17:27:35 »

Αυτή την τρυπούλα είδα κι εγώ και φοβήθηκα ότι δεν θα κάνει. Ευχαριστώ vtr!
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #16 στις: Πέμπτη, 9 Ιουλ 2009, 17:34:06 »

Μα.......το κατάλαβα βρέ. Grin
    Εγώ στα lamaκια μου, αλλά και φίλων, μπορεί να έχω αλλάξει μέχρι και 30 άξονες. idiot2

Αλίμονο άν κάθε φορά, έψαχνα να βρώ τον κατάλληλο.... Cheesy Cheesy   Ασε που ποτέ δεν ασχολήθηκα με την ρύθμιση βάση τής τρύπας.  Το μάτι να είναι καλά.

Θέλει πολύ μυαλό.......για να κάτσει κάποιος να σχεδιάσει αυτή τήν τρύπα, για τον συγκεκριμένο λόγο.
    Φαίνεται ότι οι τεχνικοι τής e-sky, νόμιζαν ότι όλα τα άλλα θα λειτουργούσαν στήν εντέλεια, και τους μάρανε η τρύπα... laugh

Αστα σου λέω..........πατέντα απο τίς λίγες.

Ωππππ......έχω κέφια σήμερα.... laugh laugh
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

nnik
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #17 στις: Πέμπτη, 9 Ιουλ 2009, 17:50:17 »

Οντως πολλά κέφια οπότε ευκαιρία γα τον (σχετικά) αρχάριο να το εκμεταλευτεί με μερικές ακόμη άχαρες ερωτήσεις:΄ Cheesy

1 αν 'ξεκουμπώσει' (1 φορά μόνο) το πάνω μερος του swash είναι πρόβλημα? θέλει αλλαγή?

2. Στα γρανάζια των αξόνων φθορά (που να προκαλεί προβλήματα π.χ ταρακουνήματα & άλλα) νοείται μόνο η εμφανής απώλεια/παραμόρφωση δοντιού η και κάτι πιο ανεπάισθητο όπως κάτι σαν ελαφρό "χνούδι" από το πλαστικό που έχει τριφτεί?

Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #18 στις: Πέμπτη, 9 Ιουλ 2009, 18:06:55 »

Ε..........καλά, δεν είπα ότι έχω και τόσα πολλά κέφια... laugh laugh

Αλλά τέλος πάντων.....κάτι θα κάνουμε.

Λοιπόν για το πρώτο πρέπει να σου πώ ότι, άν αρχίσει.....μετά δεν το προλαβαίνεις. Αν έχεις σταθερό χέρι, και πιστεύεις ότι δεν θα τα κάνεις όλα (μασίφ), μια σταγονίτσα κόλα στιγμής στο κατάλληλο σημείο, είναι ότι πρέπει.

Τώρα μήν με ρωτήσεις πιο είναι το κατάληλο σημείο....Δέν έχω κάτι πρόχειρο να φωτογραφίσω. Αλλά θα το καταλάβεις.

Για το δεύτερο να σού πώ ότι όλοι οι θόρυβοι, πλην τών μοτέρ (αυτό το μαθαίνεις σιγά σιγά στήν πορεία), θέλουν ψάξιμο.

Φυσικά και μπορείς να πετάξεις και με ταρακουνήματα προσωρινά άν δεν σε ενοχλεί, όπως μπορείς να πετάξεις και με ελαφρώς φαγωμένα γρανάζια, με τήν προυπόθεση ότι αυτά, εμπλέκονται σωστά στα γραναζάκια απο τα μοτέρ, γιατί αλλιώς θά έχεις απώλεια (πρόσφυσης), με αποτέλεσμα, να μήν γυρίζουν οι έλικες σωστά....

Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

nnik
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #19 στις: Πέμπτη, 9 Ιουλ 2009, 18:35:26 »

Ευχαριστώ και πάλι vtr, ήσουν κατατοπιστικός, ελπίζω να μή σου χάλασα το κέφι  Wink. Το προβλημά μου είναι μεγαλύτερο από εναν απλό θορυβό (το έχω κι αυτό αλλά έχω επίσης και στροφή του ελικοπτέρου που δεν διορθώνεται με trim η ρύθμιση του 4in1 καθώς και  περίεργη εξάντληση των μπαταριών σε πολύ μικρό χρόνο ~3min χωρίς να φταίνε οι μπαταρίες, εμφανίστηκε ξαφνικά). Αλλά θα ξεκινήσω με αλλαγή αξόνων / γραναζιών (μόλις παραγγέλθηκαν από τον κινέζο) παρόλο που δεν είναι οφθαλμοφανής η βλάβη τους και βλέπουμε.

Αντε πίσω στη δουλειά τώρα, αρκετά με τον μοντελισμό (ποιος θα το, περίμενε στα 40+ να βρεθώ ξανά σε επίπεδο αρχαρίου  ) .
    Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #20 στις: Πέμπτη, 9 Ιουλ 2009, 20:41:21 »

πιστεύω οτί αυτά τα συμπτώματα-περιστροφή γύρω γύρω και με την μπαταρία- μπορεί να υποδειλώνουν κάποιο προβλημα στον αξονα.κάτι να τριβεται,χαλασμένο ρουλεμαν?και ζορίζει το μοτερ,τρώει μπαταρία και δεν έχει αρκετές στροφες ο ένας έλικας και γυρίζει.ένας έλεγχος με το χέρι θα δείξει το πρόβλημα,αν είναι κάτι τέτοιο..
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    nnik
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #21 στις: Πέμπτη, 9 Ιουλ 2009, 20:57:29 »

Mastelios ευχαριστώ πολύ. Κι εγώ κάτι τετοιο υποψιάζομαι, αθξημέμη αντίσταση στον έναν (κάτω) έλικα με αποτέλεσμα λιγότερες στροφές & αυξημένη κατανάλωση. Το περίεργο είναι ότι σε έλεγχο με το χέρι δεν φαίνεται να υπάρχει υπερβολική αντίσταση σε περιστροφή (αν και δεν έχω μέτρο σύγκρισης για το πως θα πρεπε να ναι κανονικά). Η μόνη ένδειξη που έχω σχετικά με τους άξονες είναι ότι ο μέσα άξονας αρνείται (!!) να βγεί όταν πάω να τον λύσω, το κάτω άκρο του συναντά αντίσταση στο κάτω άκρο του έξω άξονα, κάτι που μάλον σημαίνει ότι ένα από τα δύο είναι στραβωμένο. Άρα επόμενο βήμα: αλλαγή αξόνων. Ιδωμεν.
    Καταγράφηκε
    vagelis17
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #22 στις: Παρασκευή, 10 Ιουλ 2009, 09:26:06 »

Αλλά θα ξεκινήσω με αλλαγή αξόνων / γραναζιών (μόλις παραγγέλθηκαν από τον κινέζο) παρόλο που δεν είναι οφθαλμοφανής η βλάβη τους και βλέπουμε.

Από που ακριβώς τα παράγγειλες; Από eBay; Αν ναι, πριν αγοράσεις οτιδήποτε από το ebay ρίξε και μια ματιά στο www.dealextreme.com Thumbs up. Έχει πολύ καλές τιμες και τις περισσότερες φορές καλύτερες από το ebay Thumbs up.
    Καταγράφηκε
    nnik
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #23 στις: Παρασκευή, 10 Ιουλ 2009, 09:34:03 »

Απο miracle mart, που έχει επίσης καλές τιμές και στέλνει και εκπτωτικά κουπόνια. 2xskids, xtreme blades (up/down), inner/outer shaft, swashplate, γραναζι inner shaft=16.5euro μαζι με ταχυδρομικα. Απο dealxtreme εχω πάρει, είναι οκ,  αλλα π.χ ο inner shaft ήρθε στραβωμένος.

Καταγράφηκε
    vagelis17
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #24 στις: Παρασκευή, 10 Ιουλ 2009, 10:22:35 »

Απο miracle mart, που έχει επίσης καλές τιμές και στέλνει και εκπτωτικά κουπόνια. 2xskids, xtreme blades (up/down), inner/outer shaft, swashplate, γραναζι inner shaft=16.5euro μαζι με ταχυδρομικα. Απο dealxtreme εχω πάρει, είναι οκ,  αλλα π.χ ο inner shaft ήρθε στραβωμένος. 

Το έχω ακουστά το Miracle-mart αλλά δεν έχω παραγγείλει τίποτα από εκεί. Όταν ήρθε στραβωμένο το inner shaft από το Dealextreme δεν ζήτησες να σου στείλουν άλλο; BTW είχα αγοράσει και εγώ από το ebay ένα Inner shaft και ήρθε στραβωμένο  . Του έστειλα ΠΜ και του το είπα. Έτσι μου έστειλε ένα άλλο επίσης στραβωμένο. Τώρα χρειάζομαι ένα inner shaft και ένα Outer shaft για lama v3. Να τα παραγγείλω από το miracle-mart; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα τα παραγγείλω από το ebay Tongue.

**EDIT**
    Τελικά οι τιμές ήταν καλύτερες απ' ότι περίμενα. Σκέφτομαι να κάνω μια παραγγελία περίπου 40$, θα χρειαστεί να πληρώσω τίποτα στο τελωνείο; Έχω ακούσει ότι για αγορές πάνω από 22€ θα πρέπει να πληρώνουμε και κάποιο ποσό στο τελωνείο.
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 10 Ιουλ 2009, 13:35:23 από vagelis17 » Καταγράφηκε
    nnik
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #25 στις: Σάββατο, 11 Ιουλ 2009, 00:38:10 »

Ναι αυτό ξέρω κι εγώ αλλά εξαρτάται απ το αν θα αποφασίσουν να του βάλουν δασμούς στο τελωνείο. Στην παραγγελία που έκανα (100ευρώ) δεν πλήρωσα τελωνείο (μόνο 3 ευρώ στο ταχυδρομείο). Βέβαια αν θυμάμαι καλά του έιχα ζητησει να δηλωσει μικροτερη αξία (50 ίσως) κι επίσης έγραφε δώρο, το οποίο μειώνει θεωρητικα την πιθανότητα δασμολόγησης. Καλύτερα ρίξε παντως μια ματά στη σχετική ενότητα του forum.   
    Καταγράφηκε
    vagelis17
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #26 στις: Σάββατο, 11 Ιουλ 2009, 17:00:58 »

Ναι αυτό ξέρω κι εγώ αλλά εξαρτάται απ το αν θα αποφασίσουν να του βάλουν δασμούς στο τελωνείο. Στην παραγγελία που έκανα (100ευρώ) δεν πλήρωσα τελωνείο (μόνο 3 ευρώ στο ταχυδρομείο). Βέβαια αν θυμάμαι καλά του έιχα ζητησει να δηλωσει μικροτερη αξία (50 ίσως) κι επίσης έγραφε δώρο, το οποίο μειώνει θεωρητικα την πιθανότητα δασμολόγησης. Καλύτερα ρίξε παντως μια ματά στη σχετική ενότητα του forum.   
    Τελικά θα κάνω παραγγελία κάτω από 30$ στο miracle-mart και θα κάνω άλλη μία στο dealextreme κάτω από 30$ και αυτή. Δεν θέλω να έχω προβλήματα με το τελωνείο. Στο miracle-mart γίνεται να χρησιμοποιήσω το κουπόνι που μου στέλνουν στο email όταν γράφομαι, δύο φορές ; Υπάρχει κανένα άλλο εκτός από αυτο Thumbs up;
    Καταγράφηκε
    nnik
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #27 στις: Κυριακή, 12 Ιουλ 2009, 12:13:29 »

Για την 1η ερώτηση: όχι. Γιά τη 2η: όχι, μετά την 1η αγορά στέλνουν (5usd)
    Καταγράφηκε
    vagelis17
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #28 στις: Κυριακή, 12 Ιουλ 2009, 17:33:55 »

μετά την 1η αγορά στέλνουν (5usd)
    Δεν κατάλαβα τι εννοείς  Cheesy buck2
    Αν φτιάξω δεύτερο λογαριασμο; Azn laugh Huh
    Καταγράφηκε
    nnik
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #29 στις: Κυριακή, 12 Ιουλ 2009, 19:43:01 »

Μπα δεν νομίζω να πιάσει
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3 4  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Πρόβλημα σε Lama V3 μετά από ελεύθερη πτώση :P
    Μεταπήδηση σε: