Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.901 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 17:40:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 17:40:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309901
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 34
    Συνολικά: 34
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα σε Lama V3 μετά από ελεύθερη πτώση :P  (Αναγνώστηκε 13342 φορές)
    vagelis17
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 6 Ιουλ 2009, 04:09:34 »

Χθες καθώς πέταγα το ελικόπτρακι μου έξω, το ανέβασα ψηλά, έχασα τον έλεγχο και μου έπεσε πάνω σε μια συκιά και μετά στον δρόμο με μεγάλη ταχύτητα και έσπασε η ουρά και ίσως στράβωσε και το Outer Shaft. Δεν ξέρω ακριβός τι έπαθε γι' αυτό ρωτάω εσάς μήπως μπορείτε να καταλάβετε από το βίντεο. Πάντως ήμουν τυχερός γιατί όταν έπεσε δεν φόραγε το canopy (επειδή έχω χάσει τις βίδες     buck2  idiot2 ). BTW μήπως ξέρει κανείς από που μπορώ να αγοράσω βίδες για το canopy;

Δείτε και εδώ νομίζω ότι έχει το ίδιο πρόβλημα.

Thanks παιδιά.

**EDIT*

Έσβησα το βίντεο γιατί το πρόβλημα λύθηκε.
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 11 Ιουλ 2009, 17:52:21 από vagelis17 » Καταγράφηκε
    Δημήτρης Z
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 6 Ιουλ 2009, 11:19:25 »

Ή το inner shaft ή το main shaft ή το γρανάζι (ή συνδιασμός τους) έχουν στραβώσει απ'ότι βλέπω. Πάντος δεν τα ξέρω καλά γενικά τα coaxial, η μόνη μου εμπειρία είναι από φίλων. Θα σου έλεγα να το λύσεις και να δεις τι είναι στραβό πριν πας για ανταλλακτικά  Wink
    Για βίδες, εάν θες της Esky θα βρεις σε αρκετά ελληνικά model shops που έχουν πλήρη γκάμα ανταλλακτικών του Lama. Αλλιώς σε μαγαζιά βιομηχανικών ειδών.
    Καταγράφηκε

High speed, low drag !
    vagelis17
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 6 Ιουλ 2009, 11:36:09 »

Έλυσα το inner shaft, δεν φαίνεται να φταίει αυτό. Το outer shaft δεν ξέρω πως να το λύσω Cheesy προσπαθώ να το λύσω τώρα...
    Για βίδες και γενικά για ανταλλακτικά δεν μπορώ να αγοράσω από κάποιο κοντινό κατάστημα γιατί το κοντινότερο είναι του καλφάκη και είναι περίπου 100χλμ. μακριά. Εδώ στη περιοχή ασχολούνται ελάχιστα άτομα με τα heli και με τον μοντελισμό. Γι' αυτό και δεν υπάρχουν καταστήματα κ' έτσι αγοράζω ανταλλακτικά μέσω ίντερνετ από το εξωτερικό.
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 6 Ιουλ 2009, 11:49:42 από vagelis17 » Καταγράφηκε
    Δημήτρης Z
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 6 Ιουλ 2009, 12:09:57 »

Γιατί από το εξωτερικό ? Με αντικαταβολή από ελληνικό κατάστημα εάν παραγγείλεις σήμερα θα το έχεις αύριο, και πολύ λιγότερα μεταφορικά.  Εάν οι Έλληνες μαγαζάτορες έχουν λογικές τιμές προσωπικά προσπαθώ να τους προτιμώ.
    Καταγράφηκε

High speed, low drag !
    vagelis17
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 6 Ιουλ 2009, 12:33:48 »

εάν παραγγείλεις σήμερα θα το έχεις αύριο, και πολύ λιγότερα μεταφορικά.
    Πλάκα μου κάνεις  Cheesy; Αν το παραγγείλω από Ελλάδα θα κάνει μία εβδομάδα να έρθει (είχα αγοράσει το το lama v3) και επίσης θα πρέπει να πληρώσω 7€ μεταφορικά τουλάχιστον. Ενώ από το εξωτερικό πρέπει να περιμένω περίπου 2 εβδομάδες αλλά τα αγοράζω σε καλύτερες τιμές. πχ. μία ουρά για lama v3 την βρήκα 3,77$(2,70€) (περιλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής) και από την Ελλάδα 10€ χωρίς τα έξοδα αποστολής  Undecided.

Τελικά είχε στραβώσει το outer shaft αλλά και το Inner shaft.
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 6 Ιουλ 2009, 14:22:32 από vagelis17 » Καταγράφηκε
    Δημήτρης Z
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 6 Ιουλ 2009, 14:15:31 »

Πού μένεις ?  Απ'ότι γνωρίζω πάντος με 7 ευρώ ισχύει παράδωση σε 24 ώρες σε όλη την Ελλάδα. Προσωπικά έχω παραγγείλει πολλές φορές από ελληνικά μαγαζιά και πάντα ήταν εδώ την επομένη - και από Θεσσαλονίκη ακόμα που εγώ είμαι Αθήνα. Τώρα εάν το μαγαζί κάνει δέκα μέρες να σου τα στείλει είναι άλλο θέμα 
    Καταγράφηκε

High speed, low drag !
    vagelis17
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 6 Ιουλ 2009, 14:27:22 »

Από Εύβοια είμαι. Το μαγαζί αν θυμάμαι καλά το είχε στείλει την ίδια ημέρα που το παράγγειλα ή την επόμενη. Στην Αθήνα έφτασαν πολύ γρήγορα αλλά έμειναν εκεί μερικές ημέρες γι' αυτό καθυστέρησαν.
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 6 Ιουλ 2009, 15:01:43 »

Από βόρεια Εύβοια ή νότια. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    vagelis17
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 6 Ιουλ 2009, 19:20:25 »

κεντρική  Tongue Κοντά στην Κύμη αν την έχεις ακουστά. Το δέμα είχε έρθει από μια περιοχή κοντά στην Θεσσαλονίκη. Το lama v3 το είχα γοράσει από εδώ: www.coolmodels.gr
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 6 Ιουλ 2009, 23:56:54 »

Εγώ φίλε vagelis17 είμαι από Κάρυστο αν έχεις ακουστά, για αυτό και σε ρώτησα.
    Αν είμασταν κοντά θα μπορούσα να σε βοηθήσω. αλλά μας χωρίζει μιάμιση ώρα δρόμος. Thumbs up Thumbs up

Καταγράφηκε
    vagelis17
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 7 Ιουλ 2009, 06:53:22 »

Τελικά έφταιγε το inner shaft και το outer shaft. Μήπως γνωρίζει κανείς από που μπορώ να αγοράσω αυτές τις δύο βίδες για το canopy;

**OFF TOPIC**

Εγώ φίλε vagelis17 είμαι από Κάρυστο αν έχεις ακουστά, για αυτό και σε ρώτησα.
    Αν είμασταν κοντά θα μπορούσα να σε βοηθήσω. αλλά μας χωρίζει μιάμιση ώρα δρόμος. Thumbs up Thumbs up

Ναι την έχω ακουστά. Είχαμε έρθει εκδρομή με το σχολείο παλιότερα. Είχαμε κάτι τσακωμούς βέβαια...  Tongue buck2 Cheesy αλλά τέσπα Thumbs up. Πάντως Thanks για τον ενδιαφέρον σου. BTW τι heli έχεις;
    Καταγράφηκε
    sipsashlias
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 7 Ιουλ 2009, 21:15:14 »

καλησπερα βαγγελη  βασικα σχεδον παντα μετα απο μια βαρια πτωση το λαμα την παταει στους αξονες και στον εξωτερικο και στον εσωτερικο μετα τα γραναζια σπανε δοντια. γιατι ειναι πλαστικα..(δεν υπαρχουν μεταλικα το εχω ψαξη)  για να το κανεις πιο σταθερο ακομα και επεισης και για να μην βρισκη το αντιβαρο στα πανο blades μπορεις παρει ενα μεταλικο εχωτερικο αχονα το οποιο ειναι λιγο πιο ψηλοτερο απο το εργοστασιακο και ειναι και μεταλικο κοστος 10 ευρο απο ηρακλειο κρητης hobbyshop..
    Καταγράφηκε
    vagelis17
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 8 Ιουλ 2009, 10:19:40 »

τα γραναζια σπανε δοντια. γιατι ειναι πλαστικα..(δεν υπαρχουν μεταλικα το εχω ψαξη)  για να το κανεις πιο σταθερο ακομα και επεισης και για να μην βρισκη το αντιβαρο στα πανο blades μπορεις παρει ενα μεταλικο εχωτερικο αχονα το οποιο ειναι λιγο πιο ψηλοτερο απο το εργοστασιακο και ειναι και μεταλικο κοστος 10 ευρο απο ηρακλειο κρητης hobbyshop..
    Τα γρανάζια σπάνε δόντια; Μέχρι στιγμής δεν έχει σπάσει κανένα δόντι από τα γρανάζια του lama μου. Έχω ακούσει για το extended inner shaft αλλά δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο. Πάντως 10€ είναι καλή τιμή.
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 8 Ιουλ 2009, 10:37:03 από vagelis17 » Καταγράφηκε
    nnik
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 9 Ιουλ 2009, 17:07:09 »

Παιδιά μια απορία:

αγόρασα κατά λάθος εναν εξωτερικό άξονα για lama V3, ενώ έχω το V4. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω ή πρεπει να παρω το σωστό ανταλακτικό?

Ευχαριστώ
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 9 Ιουλ 2009, 17:23:02 »

Παιδιά μια απορία:

αγόρασα κατά λάθος εναν εξωτερικό άξονα για lama V3, ενώ έχω το V4. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω ή πρεπει να παρω το σωστό ανταλακτικό?

Ευχαριστώ

Σάν άξονας είναι ο.κ  Δέν έχεις κανένα πρόβλημα.

Το μόνο.......μια μικρή τρυπούλα που έχει επάνω, νομίζω ότι έχει διαφορά.
    Υποτίθεται ότι είναι για να κρατάει το swash plate ίσιο....Τρομερή πατέντα.....Ανεπανάληπτη.... laugh

Τέλως πάντως για να μήν σε πρήζω....σου λέω ότι κάνει μια χαρά. Wink
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Σελίδες: [1] 2 3 4  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Πρόβλημα σε Lama V3 μετά από ελεύθερη πτώση :P
    Μεταπήδηση σε: