Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 12:58:35

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 12:58:35

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 52
    Συνολικά: 56
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Τηλεκατευθυνόμενο Υδροπλάνο Graupner Wilga  (Αναγνώστηκε 4287 φορές)
    Giatrakos
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

follow us: facebook.com/GiatrakosModelShop

« στις: Δευτέρα, 22 Ιουν 2009, 14:51:17 »

Με την ευκαιρία της έναρξης του καλοκαιριού συναρμολόγησα το Wilga της Graupner ...  για να κάνω και τις πτήσεις μου στις διακοπές  Tongue  Cheesy

Το τηλεκατευθυνόμενο Υδροπλάνο της Graupner είναι πολύ απλό στην συναρμολόγηση του όπως το κλασικό Wilga. Tο έχω σετάρει με την δική μου τηλεκατεύθυνση Hitec Optic 6 αλλά με 2.4 Ghz Corona module και δέκτη DSSS V2.

Πτητικά είναι ένα πολύ σταθερό αεροπλάνο, είναι πολύ όμορφο να πετάς πάνω από την θάλασσα και είναι πολύ εντυπωσιακές οι αποθαλασσώσεις και προσθαλασσώσεις. Δροσίζεσαι, μαυρίζεις και ΠΕΤΑΣΣΣ .... τα συνδυάζεις όλα σε ένα  Thumbs up

Για μπαταρία χρησιμοποιώ  Lipo 11.1 V - 1500 mAh. Φυσικά προσοχή στην φόρτιση και στην φύλαξη των μπαταριών λιθίου, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες !!!

Φορτίζετε πάντα μακριά από εύφλεκτα υλικά, στην σκιά και σε σάκο προστασίας από φωτιά ή έστω σε ένα βαρύ πήλινο δοχείο. Ποτέ δεν αφήνουμε τις LiPO φορτισμένες μέσα στο αυτοκίνητο λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών κλπ.

Καλό καλοκαίρι σε όλους 

« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 22 Ιουν 2009, 14:53:34 από Serafim » Καταγράφηκε

Giatrakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 22 Ιουν 2009, 19:06:32 »

Ορίστε και ένα βίντεο από την πτήση  Cheesy  laugh

RC Hydroplane Graupner Wilga Video

Καταγράφηκε

TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 22 Ιουν 2009, 21:05:59 »

δυο συμβουλες για την περισταση σου...
    1. καλο καθαρισμα τις ντιζες απο τα αλατια...
    2. με καποιο τροπο να ενωσεις τους πλωτηρες μεταξυ τους γιατι ανοιγουν κατα την αποθαλασσωση...  εγω χρησιμοποιησα λαστιχο..Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    Giatrakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 22 Ιουν 2009, 21:54:13 »

clever  Wink

Ναι, έχεις δίκιο ξέπλυνα μετά από κάθε χρήση και στο μαγαζί έβαλα και αντισκουριακό αφρό, με τους πλωτήρες δεν το είχα σκεφτεί, αμα δεν την πατήσεις δεν σου έρχεται η πατέντα  buck2

Thanks  Thumbs up
    Καταγράφηκε

TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 23 Ιουν 2009, 12:36:51 »

και κατι αλλο ακομη που μου ξεφυγε....
    με την πρωτη ευκαιρια βαλε δυο αντιριδες απο τα φτερα στην ατρακτο οπως εχει η cessna π.χ. γιατι η ενισχυση που εχει το φτερο απο την μανα του ειναι ελαχιστη...το δικο μου με τα δυο πρωτα loop  χωρισαν τα φτερα..τωρα θα μου πεις loop με την wilga?Huh
    απαντω...γιατι οχι.. Cheesy Cheesy Cheesy Grin Grin...
    η δικη μου πατεντα ειχε ως εξης...
    παιρνουμε δυο καρμπον ντιζες απο ουρα ελικοπτερου(εχεις εσυ) με ηδη κολημενα τα ακροντιζα..
    με ενα τσιγαρο αναμενο κανουμε μια ωραια στρογγυλη τρυπα στην ατρακτο σε καθε πλευρα, αφου μετρησουμε που θα πιασει η ντιζα.
    κολλαμε στην  τρυπα με εποξικη μια ξυλινη καββιλια και ανοιγουμε μια μικρη τρυπα με 1 χιλ τρυπανακι..για να μπορουμε να βιδωνουμε και να ξεβιδωνουμε την ντιζα οταν χωριζουμε το φτερο απο την ατρακτο..την αλλη πλευρα της ντιζας απλα την καρφωνουμε στο φελιζολ του φτερου με εποξικη και ειμαστε ετοιμοι για τρομερα loops πλεον... Thumbs up Thumbs up Thumbs up Cheesy Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    Giatrakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 23 Ιουν 2009, 12:40:52 »

Εύκολο και κατανοητό  Cheesy ... να κάνουμε και loop λοιπόν  beer
    Καταγράφηκε

AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 23 Ιουν 2009, 14:22:42 »

και κατι αλλο ακομη που μου ξεφυγε....
    με την πρωτη ευκαιρια βαλε δυο αντιριδες απο τα φτερα στην ατρακτο οπως εχει η cessna π.χ. γιατι η ενισχυση που εχει το φτερο απο την μανα του ειναι ελαχιστη...το δικο μου με τα δυο πρωτα loop  χωρισαν τα φτερα..τωρα θα μου πεις loop με την wilga?Huh
    απαντω...γιατι οχι.. Cheesy Cheesy Cheesy Grin Grin...
    η δικη μου πατεντα ειχε ως εξης...
    παιρνουμε δυο καρμπον ντιζες απο ουρα ελικοπτερου(εχεις εσυ) με ηδη κολημενα τα ακροντιζα..
    με ενα τσιγαρο αναμενο κανουμε μια ωραια στρογγυλη τρυπα στην ατρακτο σε καθε πλευρα, αφου μετρησουμε που θα πιασει η ντιζα.
    κολλαμε στην  τρυπα με εποξικη μια ξυλινη καββιλια και ανοιγουμε μια μικρη τρυπα με 1 χιλ τρυπανακι..για να μπορουμε να βιδωνουμε και να ξεβιδωνουμε την ντιζα οταν χωριζουμε το φτερο απο την ατρακτο..την αλλη πλευρα της ντιζας απλα την καρφωνουμε στο φελιζολ του φτερου με εποξικη και ειμαστε ετοιμοι για τρομερα loops πλεον... Thumbs up Thumbs up Thumbs up Cheesy Cheesy Cheesy

εγω εκανα κατι πολυ πιο απλο...ανοιξα δυο τρυπες σε καθε φτερο και μεσα απο αυτες περασα και εδεσα ενα κομματι πετονια...αρα σχηματιστηκαν 2 θηλιες πανω στα φτερα(μια στο καθε ενα)...μετα πηρα ενα μεγαλο κομματι πετονια και εκανα  απο μια θηλια σε καθε ακρη...ετσι ενωσα με ταιρ απ τι θηλια του φτερου με τη θηλια της μεγαλης πετονιας...η μεγαλη πετονια περναει κατω απο το σωμα του αεροπλανου και πιανεται παλι με ταιρ απ στην θηλια του αλλου φτερου...ετσι με αυτον τον τροπο ειναι ευκολο να λυσουμε τα φτερα οταν θελουμε αλλα και να ρυθμισουμε απο τα ταιρ απ ποσο ελαστικα θέλουμε να ειναι τα φτερα...και μετα κανουμε οσα λουπ και ρολ θελουμε...και με ενα καλο μοτερ κανει και χοβερ...
    Καταγράφηκε
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 23 Ιουν 2009, 14:43:52 »

συμφωνω ...απλα εχεις αντοχη μονο στα εσωτερικα loops..στα εξωτερικα τι γινεται???
    ή στην αναποδη πτηση?Huh?
    ενω με τις αντιριδες εχεις και πιο scale εμφανιση.. Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 23 Ιουν 2009, 16:02:41 »

στην αναποδη πτηση ουτως η αλλως δεν εχει προβλημα...τωρα για τα εξωτερικα λουπς το δικο μου δεν κανει...χαχα laugh laugh buck2 σπανια μα βγαλει και αυτο με πολυ ζορι...λογικα μπορεις να γαλεις και μια πετονια απο την πανω πλευρα των φτερων οποτε εισαι οκ...αλλα εχεις δικιο...δεν το ειχα σκεφτει...
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Slowflyers & Parkflyers - Indoor & Microlight  |  Foamies (Συντονιστής: _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: Τηλεκατευθυνόμενο Υδροπλάνο Graupner Wilga
    Μεταπήδηση σε: