Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.875 μηνύματα σε 12.391 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 1 Αυγ 2026, 04:35:32

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 1 Αυγ 2026, 04:35:32

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 22:56]

από Nikolas K
    [Χθες στις 10:36]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309875
    Σύνολο θεμάτων: 12391
    Online σήμερα: 129
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 106
    Συνολικά: 106
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα με σήμα Spectrum 2,4Ghz AR6000  (Αναγνώστηκε 5237 φορές)
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 22 Ιουν 2009, 00:00:57 »

Καλησπέρα, καθώς το σάββατο πήρα την καινούρια μου τηλεκατεύθυνση Spectrum dx6i είπα επιτέλους να βάλω στην άκρη την hobbycity τηλεκατεύθυνση μου την οποία έχω δει πολούς εδώ να κράζουν λόγω του ρητού ότι πληρωνεις παίρνεις.

Έτσι λοιπόν έβαλα έναν δέκτη AR6000 πάνω εκανα την διαδικάσια bind και μέχρι εδώ όλα καλά. Απογιώνεται λοιπόν το Eurofighter και στην πρώτη στροφή το μοντέλο σταματάει να ανταποκρίνεται στον πομπό εντελώς. Κλείνω την τηλεκατευθυνση και την ξανανοίγω και ποιάνει το σήμα αλλά πριν προλάβω να το γυρίσω για προσγείωση ξαναχάνει το σήμα και αφου συνέχισε για 200-300 μέτρα προσγιώθηκε μόνο του σε ένα χωράφι με μόνη ζημία ενα γρατζουνισμένο cowl. Το μέρος εκεί φημίζεται για παρέμβολες αλλά δεν ξέρω πως γίνεται σε μια πτήση να χάσεις δύο φορές σήμα εντελώς με 2,4 τηλεκατεύθυση την ώρα που δίπλα σου πετάνε με 2,4 hobbyking χωρίς πρόβλημα. Αρχικά σκέφτικα ότι μπορεί να φταίει ο δέκτης ο οποίος είναι κυρίως για parkflyers αλλά σε πολλά forum είδα πολλοί να λένε ότι ο συγκεκριμένος δέκτης πέρασε τεστ των 800 μέτρων απόσταση.

Ακούω γνώμες για όλους τους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε FAIL SAFE πριν γίνω ο πρώτος που θα βάλει την spectrum στο ράφι για την hobbycity των 20 ευρώ.
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 22 Ιουν 2009, 00:57:25 »

Μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τον δέκτη.
    Τον ίδιο έχω σε Easy Glider και το καρφώνω στα σύννεφα χωρίς να αντιμετωπίσω ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Είναι full range κανονικότατα!

Τσέκαρε λίγο μην ακουμπούν οι κεραίες σε καλώδια ρεύματος και γενικότερα ηλεκτρονικά, μέταλλα, carbon (!!!) και αν μπορείς να τις βγάλεις έξω από το fuselage.
    Στο range test όλα καλά;

Μην πτοείσαι, η Spektrum είναι κορυφή. Έκανες πολύ καλή αγορά!  Thumbs up
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 22 Ιουν 2009, 01:04:59 »

φιλε ποσο την πηρες? καπου λεει οτι οι κεραιες πρεπει να ειναι καθετες μεταξυ τους...και να μην ακουμπαν σε αυτα που ειπε ο φιλος πιο πανω...κανε και ενα range test...
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 22 Ιουν 2009, 01:09:15 »

Kοιτα κανε ενα range check αλλα δεν νομιζω να ειναι ουτε παρεμβολη ουτε κατι τετοιο απλο.. αλλα κατι απο τα 2 ειναι προβληματικο... να εχασε τελειως το σημα και να το ξαναβρηκε με ON/OFF? παραξενο.. παρε εναν δεκτη απο φιλο και κανε τεστ...!
    Καταγράφηκε
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 22 Ιουν 2009, 09:03:21 »

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις θα κάνω ένα range test και θα σας πω το αποτέλεσμα. Επίσης επειδή μεσα στο fuselage δεν έχει πολύ χώρο είναι πολύ πιθανό να ακούμπησε πάνω σε καλώδια ρεύματος. Θα δοκιμάσω και θα σας πω.
    Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 22 Ιουν 2009, 09:44:12 »

Αν ακουμπάει σε καλόδια,μπορείς να βάλεις 2 κομματάκια σωλινάκι να τις μονώσεις.επίσης, υπάρχει περίσπτωση για κάποιο λόγο να διεκόπη η  παροχή ρεύματος στιγμιαία και να έκανε reset ο δέκτης?κάποια περίεργη βύθηση?γιατί μου φένεται περίεργο,έχω 3 τέτοιους και τους μπαινοβγάζω σε μοντέλα φοαμ/ξύλινα και πολλές φορές σφηνομένοι με ένα κάρο καλώδια χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Undecided
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 22 Ιουν 2009, 10:30:13 »

Αν ακουμπάει σε καλόδια,μπορείς να βάλεις 2 κομματάκια σωλινάκι να τις μονώσεις.επίσης, υπάρχει περίσπτωση για κάποιο λόγο να διεκόπη η  παροχή ρεύματος στιγμιαία και να έκανε reset ο δέκτης?κάποια περίεργη βύθηση?γιατί μου φένεται περίεργο,έχω 3 τέτοιους και τους μπαινοβγάζω σε μοντέλα φοαμ/ξύλινα και πολλές φορές σφηνομένοι με ένα κάρο καλώδια χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Undecided

πέρα απο το ενδεχόμενο να ακούμπησαν σε κάποιο καλώδιο σκέφτομαι πολύ ότι ήταν θέμα διακοπής ρεύματος γιατι πριν απογειωθει στον στατικό έλεγχο το μοτερ δεν δούλεψε και αφου κούνισα λίγο τα connectors στην μπαταρία δούλεψε. Βέβαια δεν καταλαβαίνω πως με το on/off ξαναβρήκε για λίγο το σημα. Σίγουρα τα ηλεκτρονικά του μοντέλου δεν είναι και ότι καλύτερο καθώς είναι rtf αλλά μου κάνει εντύπωση να έτυχε να χαλάσουν στην πρώτη πτήση με την spectrum ενω πριν δούλευαν καλά.
    Καταγράφηκε
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 22 Ιουν 2009, 11:31:25 »

Και το range test έγινε και αδειασα και 2 μπαταρίες με το μοντέλο βέβαια σε μισό γκάζι ταρακουνόντας το περιμένοντας να συμβεί power failure σε περίπτωση που κάποια ένωση έχει πρόβλημα αλλά δούλεψε καλά  Huh Huh. Τι να πω το μόνο που μένει είναι να βάλω τον δέκτη στο estarter και να κάνω μια δοκιμαστική πτήση. Αν και εκει συμβεί το ίδιο φταίει ο δέκτης. Αν όχι φτάιει κάτι από το setup του μοντέλου. Μια ιδέα είναι μήπως το bec toy esc είναι προβληματικό καθως φένεται πολύ generic esc.
    Καταγράφηκε
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

Obi-Wan Has Taught Me Well !!!

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 22 Ιουν 2009, 14:13:17 »

απο βύθηση τάσης είναι στάνταρ το εχω πάθει και γώ , μπορεί να μην φταίει το bec αλλά κάποιο προβληματικό servo που τραβάει λόγο βλάβης μεγάλα ρεύματα
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 22 Ιουν 2009, 15:46:13 »

απο βύθηση τάσης είναι στάνταρ το εχω πάθει και γώ , μπορεί να μην φταίει το bec αλλά κάποιο προβληματικό servo που τραβάει λόγο βλάβης μεγάλα ρεύματα

Αυτή ακούγεται η πιο λογικη εξήγηση γιατι και την μέρα που πέταξα είχε 4 μποφόρ και ζοριζόταν να στρίψει. Υπάρχει κάποιος τρόπος που να σου διασφαλίζει ότι η δεν θα πέσει η τάση? Γιατι αν κάθε φορά που ζορίζεται ένα σερβο χάνουμε και ένα αεροπλάνο . . . . . .

Αυτό μπορεί να συμβεί και με τους ΑΡ6100 και ΑΡ6200 ?
    Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 23 Ιουν 2009, 10:01:20 »

ποιοτικότερα ηλεκ/κα ή να είναι αρκετά άνετα στα amps τους?υπάρχει βέβαια και το πυκνοτάκι της spektrum που κάνει αυτή τη δουλειά...
    http://cgi.ebay.com/Spektrum-voltage-protector-capacitor-spm1600_W0QQitemZ360163143085QQcmdZViewItemQQimsxZ20090616?IMSfp=TL0906162110004r21002

αν και εδώ λένε οτί είναι μόνο για αυτοκινητάκια και οτί αν είναι να ζορίζεις το esc σου,δεν σε σώζει τπτ.
    http://www.helifreak.com/showthread.php?t=42217
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 23 Ιουν 2009, 11:17:15 »

Ρίξε μια ματιά στις οδηγίες του ESC. Κάπου πρέπει να γράφει πόσα σέρβο σηκώνει το ενσωματωμένο BEC. Και φυσικά αν μιλάμε για ψηφιακά σερβό που τραβάνε περισσότερο ρεύμα σηκώνει ακόμη λιγότερα πόσο μάλλον όταν μιλάμε για EDF που πιάνει ταχύτητες και τα σερβό ζορίζονται.
        Η βάλε έναν καλύτερο ρυθμιστή ταχύτητας που το BEC του να σηκώνει περισσότερο ρεύμα ή βάλε εξωτερικό UBEC. Το πυκνωτάκι δεν θα σε βοηθήσει σε τίποτα αν το BEC γονατίζει.
    Καταγράφηκε
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 23 Ιουν 2009, 13:54:27 »

Όπως είπα το eurofighter έχει τα ηλεκτρικά της μάνας του που είναι πολύ οριακά. To esc είναι ενα 30Α και πολύ οριακό καθώς το μοτέρ τραβάει γύρω στα 25 Α. Τρία 9g servo έχει. Αν βάλω ένα 40A turnigy λέτε να λειθεί το πρόβλημα?
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 23 Ιουν 2009, 15:04:22 »

Υπάρχουν και εδώ, ενδιαφέροντα post...
    σχετικά με τήν πτώση τάσης, άν βέβαια είναι αυτό.

Πάντως προσωπικά σε όσα ηλεκτρικά ελικοπτερα έχω δέκτες 6100 δεν έχω πρόβλημα....
    Τώρα άν ο 6000 τραβάει ζόρια.....δεν ξέρω.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 23 Ιουν 2009, 19:06:01 »

Υπάρχουν και εδώ, ενδιαφέροντα post...
    σχετικά με τήν πτώση τάσης, άν βέβαια είναι αυτό.

Πάντως προσωπικά σε όσα ηλεκτρικά ελικοπτερα έχω δέκτες 6100 δεν έχω πρόβλημα....
    Τώρα άν ο 6000 τραβάει ζόρια.....δεν ξέρω.

Πολύ κατατοπιστικό το link.
    Τώρα είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτό έφταιξε γιατι και η μπαταρία στην εν λόγω πτήση ήταν αυτή που είχε το πακέτο κα δεν είναι και ότι καλύτερο.

Αν κατάλαβα καλά λοιπόν οι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε αυτή την κατάσταση είναι ένα BEC το οποίο δεν μπορεί να τροφοδοτήσει τα servo με τα αμπερ που ζητάνε η μία μπαταρία η οποία δεν μπορεί να τροφοδοτήσει τα αμπερ που ζητάει το BEC.

Oi ποιο ειδικοί στα ηλεκτρονικά να μου το διευκρηνήσουν παρακαλώ.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Πρόβλημα με σήμα Spectrum 2,4Ghz AR6000
    Μεταπήδηση σε: