Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.889 μηνύματα σε 12.392 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 09:42:14

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 09:42:14

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Yiannis_S
    [Χθες στις 23:17]

από UH-1H
    [Χθες στις 19:09]

από Stargazer
    [Χθες στις 14:58]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:27]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309889
    Σύνολο θεμάτων: 12392
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 102
    Συνολικά: 106
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 8     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Παρουσιαση ElyQ  (Αναγνώστηκε 26507 φορές)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #45 στις: Πέμπτη, 2 Ιουλ 2009, 14:44:38 »

βαρκα το trex??? impossible!!!

Άμα δεν ξέρεις τέτοια γράφεις....Πίσω από το Project που ονομάζεται  Ely-Q δεν βρίσκονται μόνο κάποια δοκιμασμένες λύσεις του Raptor 50, αλλά άνθρωποι από την περιοχή του Maranello (ξέρεις...με το σούζα αλογάκι) !!!
    ειρωνικα το ειπε μωρε για πλακα...
    Ναι παιδια η ElyQ εινια πολυ μεγαλη εταιρια και ηρθε για να μεινει....!
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #46 στις: Πέμπτη, 2 Ιουλ 2009, 15:00:17 »

Παυλε σ'ευχαριστω για την ολη βοηθεια απο την αρχη μεχρι το τελος
    δε νομιζω να εβρισκα καποιον αλλο που θα καθοταν απο τη πρωτη μεχρι τη τελευταια βιδα διπλα μου και να μου
    εξηγουσε το καθετι μιας και ειναι το πρωτο μου ε/π που <<φτιαχνω?>> (εσυ το εφτιαξες Wink)

μπορει να εχει καποια προβληματακια σαν νεο στην αγορα αλλα πιστευω οτι ολα ειχαν οταν πρωτοβγηκαν
    παρολαυτα απο το λιγο που πεταξε φαινετε τι δυνατοτητες εχει και που μπορει να φτασει
    χρειαζεται καποιες αναβαθμισεις αλλα μετα........    Thumbs up

πιστευω οτι για τα λεφτα που εχει ειναι οτι καλυτερο 

τπτ χρησταρα σιγα... παλια εσυ ειχες την θεση μου τωρα εγω
    Καταγράφηκε
    cu19x
    Aeromodeller Sr. Member

Μωραΐτης Γιώργος

« Απάντηση #47 στις: Πέμπτη, 2 Ιουλ 2009, 16:24:42 »

Καλησπέρα και από εμένα,

Καλοπέταχτο vchris το καινούργιο μωρό και καλές προσγειώσεις.

Καταρχάς παίδες, μην τα βάζετε με τα καημένα τα τυράκια  , δεν σας φταίνε σε τίποτις laugh laugh laugh laugh.
    Καταδευτέρης, καλό, χρυσό, υπεροικονομικό,  ελαφρύ, τεχνολογικά καινοτόμο κλπ κλπ το ElyQ. Αλλά αυτή τη κεφαλή δεν μπορώ να την συνηθίσω με τίποτα και επίσης πολύ, μα πάρα πολύ πλαστικό βρε παιδιά.
    Τονίζω ότι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το συγκεκριμένο ε/π και σας γράφω αυτά που σκέφτομαι.
    Τεσπα, σκεφτόμενος όλα αυτά (μπας και κάνω και εγώ την κίνηση ματ), έκανα μια λίστα αγοράς για να μπορέσει τούτο το κιτ να σηκωθεί στον αέρα και έπιασα χαρτί, μολύβι και φυσικά το κομπιουτεράκι. Υπολόγισα ακριβώς τα πράγματα που ήρθαν μέσα στο 600NSP μου για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης (δεν υπολογίζω ΤΧ-RX και τα έξοδα αποστολής) .

Έχουμε και λέμε:
    1 Align/OS μοτέρ και εξάτμιση
    4 Align DS610, 1 Align DS620, 1 Align GP750
    1 Align 2in1 regulator
    1 Align Lipo 1900
    1 Align Governor
    1 set Align Carbon main Blades
    1 set Align Carbon tail Blades
    = 881$
    + 220ElyQ kit
    = 1101$

Ακριβώς τα ίδια πράγματα, την στιγμή που μιλάμε, έρχονται με το 600NSP με κόστος 1027$

Βρε παιδιά, τελικά δεν είναι και τόσο φτηνό το ε/π. Και αν βάλεις ότι το ένα είναι full carbon/metal και το άλλο full plastic + άβαφο canopy…..τι να πω.
    Ίσως μόλις μπει για τα καλά στην αγορά, διορθώσει κάτι ψιλοθεματάκια που περιέγραψε ο MaSt0RaS και αρχίσει να βγάζει κιτάκια με μπόλικα καλούδια και upgrade, τότε ίσως να έχει αχτύπητη τιμή. Πραγματικά, περιμένω τις παρατηρήσεις σας γιατί κάτι πρέπει να μου διαφεύγει αλλιώς δεν νομίζω πως αξίζει τον κόπο ακόμα.
    Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #48 στις: Πέμπτη, 2 Ιουλ 2009, 17:25:56 »

Αγαπητέ φίλε cu19x, πρέπει να σου πω ότι η κεφαλή του vision έχει τον λόγο της που είναι όπως είναι.....

Οταν έχεις κατεβάσει το ελικόπτερο invert,  και ακουμπάει η κεφαλή στο πάτωμα, δεν κινδυνεύεις να γδάρεις τα blades...

Επίσης το ότι έχει πλαστικό frame, δεν είναι καθόλου μειονέκτημα. Αντιθέτως......
    Το μειονέκτημα όμως του πλαστικού, είναι ότι δεν επισκευάζεται εύκολα...Απο τήν άλλη, δεν σπάει και εύκολα.
    Τουλάχιστον του ράπτορα, είναι μπετό.... Του vision δεν ξέρω τι παίζει... idiot2

Οσο αφορά το κόστος απόκτησης μεταξύ του vision και t-rex, είναι σχεδόν κοντά.
    Απο εκεί και πέρα, είναι τι σου κάθεται στο μάτι καλύτερα. Wink
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

cu19x
    Aeromodeller Sr. Member

Μωραΐτης Γιώργος

« Απάντηση #49 στις: Πέμπτη, 2 Ιουλ 2009, 18:06:48 »

Οταν έχεις κατεβάσει το ελικόπτερο invert,  και ακουμπάει η κεφαλή στο πάτωμα, δεν κινδυνεύεις να γδάρεις τα blades...
    Χεχεχε, όντως δεν το είχα σκεφτεί. εχω καταστρέψει έτσι blades....αμέτρητα.

Επίσης το ότι έχει πλαστικό frame, δεν είναι καθόλου μειονέκτημα. Αντιθέτως......
    Το μειονέκτημα όμως του πλαστικού, είναι ότι δεν επισκευάζεται εύκολα...Απο τήν άλλη, δεν σπάει και εύκολα.
    Τουλάχιστον του ράπτορα, είναι μπετό.... Του vision δεν ξέρω τι παίζει... idiot2
    Και εδώ φίλε vtr έχεις απόλυτο δίκιο για το θέμα της αντοχής (προσθέτω και του κόστους), αλλά όλα τα "τούμπανα" είναι καρμπονάρα (εεεε καρμπονάτα ήθελα να πω Grin), όπως και το τουμπανιασμένο ElyQ όπως μας ενημέρωσε ο φίλος MaSt0RaS θα είναι full metal/carbon. Εεεε κάποιος λόγος θα υπάρχει.

Γενικά, προς θεού δεν λέω πως είναι άσχημο το heli, απλά σαν συνολικό κόστος έρχεται τελικά ποιο πολύ από το NSP και ίσως δεν συμφέρει ακόμα.
    Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    kmiglis
    Aeromodeller Sr. Member

get AIRBORNE...!!!

« Απάντηση #50 στις: Πέμπτη, 2 Ιουλ 2009, 18:19:17 »

πολυ σωστη η παρατηρηση του Γιαννη ! εαν αξιζει κατι σε αυτο το ε/π ειναι η κεφαλη με το κηνητο flybar οπου δινει τρελη αναλογια  bell/hiller και για αυτο ειναι σουπερ κοφτερο στο cyclic!!!! εχει και  direct servo to swash οποτε ειναι διαβολι!!!!
    οταν βλεπω τετοιες υλοποιησεις και οχι μια απο τα ιδια καταγοητευωμαι.
    Καταγράφηκε

TDRigid 2011
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #51 στις: Πέμπτη, 2 Ιουλ 2009, 18:20:02 »

τι πιο πολυ? οχι ρε παιδια... 250 με 350 ε κατω ειναι το κοστος... .. γιατι πχ εχει paddlew Αλλα και ταιλ bladew...
    regulator δεν εβαλε και πηρε κιτακι μοτερ εξατμιση με ελικοπτερο 370ε...το τρεχ με τα ιδια κανει πανω απο τα 570..!
    Καταγράφηκε
    Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #52 στις: Πέμπτη, 2 Ιουλ 2009, 18:39:22 »

ευχαριστω για τα σχολια σας θετικα και αρνητικα
    ειναι πολυ νωρις να πω κατι γιατι δεν εχω ιδεα απο ε/π
    μονο δυο-τρεις? βολτες εχω με το trex του MaStORaS και μια με του akisA
    προσωπικα πολυ μου πεφτει νομιζω, το πολυ μεχρι τικ τοκ το βλεπω αντε και καμια αναποδη στα 150 μετρα ψηλα
    δε ξερω θα δειξει
    το μονο που με ενδιαφερει ειναι να μη βγαζει χαζα προβληματα και ποιος το φτιαχνει
    (α ρε παυλε βρηκες εποχη να φυγεις Sad)

Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #53 στις: Πέμπτη, 2 Ιουλ 2009, 18:45:37 »

προσωπικα πολυ μου πεφτει νομιζω, το πολυ μεχρι τικ τοκ το βλεπω αντε και καμια αναποδη στα 150 μετρα ψηλα
    δε ξερω θα δειξει
    το μονο που με ενδιαφερει ειναι να μη βγαζει χαζα προβληματα και ποιος το φτιαχνει

ελα μωρε μεχρι το σεπτεμβρη δεν θα βγαλει τπτ...!:)
    Καταγράφηκε
    cu19x
    Aeromodeller Sr. Member

Μωραΐτης Γιώργος

« Απάντηση #54 στις: Πέμπτη, 2 Ιουλ 2009, 19:28:13 »

τι πιο πολυ? οχι ρε παιδια... 250 με 350 ε κατω ειναι το κοστος... .. γιατι πχ εχει paddlew Αλλα και ταιλ bladew...
    regulator δεν εβαλε και πηρε κιτακι μοτερ εξατμιση με ελικοπτερο 370ε...το τρεχ με τα ιδια κανει πανω απο τα 570..!
    Ένα λεπτό. Αυτό που είπα για το θέμα κόστους ήταν σαφές. Κοστολόγησα το πακέτο με ακριβώς τα ίδια πράγματα με αυτά που δίνει η μαμά align. Αν δεν το έκανα έτσι δεν θα μπορούσα να συγκρίνω καθόλου. Δεν θα μπορούσα στο ένα να υπολόγιζα με reg και στο άλλο χωρίς, ούτε στο ένα να έβαζα servo των 50$ και στο άλλο των 150$ Wink. Και γι' αυτό είπα ότι ίσως στο μέλλον που το ElyQ θα βγαίνει σε full kit θα πρέπει να έρχεται όντως πιο οικονομικό. Άμα καλοσκεφτείς, και το Align αν δεν το πάρεις σαν Combo NSP (με σερβογυροσκόπια) που το βγάζουν κάποιοι αμερικανοκινεζοεγγλέζοι η τιμή ανεβαίνει τρελά Wink.

μονο δυο-τρεις?
    Φίλε vchris. Δεν κατηγόρησε κανείς αυτό το ε/π. Ίσα ίσα που αναφέρθηκαν αρκετές φορές σημεία καινοτομίας  και προόδου όπως το κομμάτι της κεφαλής. Και όπως και να έχει, υπάρχουν άλλα ε/π που είναι σίγουρα πολύ πιο κατώτερα από το ElyQ, Trex, Πυρέξ, αλλά στα χέρια έμπειρων κάνουν "παπάδες". Οπότε μην ανησυχείς, αργεί πολύ ο καιρός που θα φέρεις αυτό το ε/π στα όριά του .
    Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #55 στις: Πέμπτη, 2 Ιουλ 2009, 20:14:25 »

δε ξερω θα δειξει

Φρόντισε μόνο μέχρι τον Σεπτέμβρη να μήν το τσακίσεις....
    Κατά τα άλλα, καλά θα πάει.... Wink Αμα έχει επιμεληθεί το setup ο MaSt0RaS, είσαι ο.κ.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #56 στις: Πέμπτη, 2 Ιουλ 2009, 23:27:16 »

δε ξερω θα δειξει

Φρόντισε μόνο μέχρι τον Σεπτέμβρη να μήν το τσακίσεις....
    Κατά τα άλλα, καλά θα πάει.... Wink Αμα έχει επιμεληθεί το setup ο MaSt0RaS, είσαι ο.κ.

Mπαγάσα... χαχαα... ε κατι προβληματακια με την καμπανα θα εχει στανταρ... ξερεις τα συνιθισμενα...
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 2 Ιουλ 2009, 23:29:18 από vtr » Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #57 στις: Πέμπτη, 2 Ιουλ 2009, 23:30:16 »

Ένα λεπτό. Αυτό που είπα για το θέμα κόστους ήταν σαφές. Κοστολόγησα το πακέτο με ακριβώς τα ίδια πράγματα με αυτά που δίνει η μαμά align. Αν δεν το έκανα έτσι δεν θα μπορούσα να συγκρίνω καθόλου. Δεν θα μπορούσα στο ένα να υπολόγιζα με reg και στο άλλο χωρίς, ούτε στο ένα να έβαζα servo των 50$ και στο άλλο των 150$ Wink. Και γι' αυτό είπα ότι ίσως στο μέλλον που το ElyQ θα βγαίνει σε full kit θα πρέπει να έρχεται όντως πιο οικονομικό. Άμα καλοσκεφτείς, και το Align αν δεν το πάρεις σαν Combo NSP (με σερβογυροσκόπια) που το βγάζουν κάποιοι αμερικανοκινεζοεγγλέζοι η τιμή ανεβαίνει τρελά Wink.

μονο δυο-τρεις?
    Φίλε vchris. Δεν κατηγόρησε κανείς αυτό το ε/π. Ίσα ίσα που αναφέρθηκαν αρκετές φορές σημεία καινοτομίας  και προόδου όπως το κομμάτι της κεφαλής. Και όπως και να έχει, υπάρχουν άλλα ε/π που είναι σίγουρα πολύ πιο κατώτερα από το ElyQ, Trex, Πυρέξ, αλλά στα χέρια έμπειρων κάνουν "παπάδες". Οπότε μην ανησυχείς, αργεί πολύ ο καιρός που θα φέρεις αυτό το ε/π στα όριά του .

δεν παει ετσι ομως... δεν ειναι απαραιτητα ολα αυτα που δινει η align  πολλοι εχουν τα reg πχ και μπαταριες...
    Στο κατω κατω οπως και να το κανουμε με 160ε που το δινουν το κιτ στην αλιγν δεν μπορεις να το βρεις...
    Οποτε καθε φορα που σπας περνεις και ενα κιτ...!"
    Καταγράφηκε
    iosif
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #58 στις: Παρασκευή, 3 Ιουλ 2009, 14:24:18 »

Μάστορα, μιας και έχεις εμπειρία και από τα δυο, trex και ElyQ, ποιο θεωρείς ποιοτικότερο στην κατασκευή και ποιο καλυτερο στην πτήση?
    Εμένα πάντως απο τις φωτο που ανεβασες μου φαίνεται κάπως "ιταλικο" απο ποιότητα κατασκευής. Τωρα θα μου πεις και τα ferrari απο ποιοτητα  Huh  (μιλάω πάντα για τα λεφτά που δίνεις) αλλα απο οδηγικη απολαυση  Thumbs up Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 3 Ιουλ 2009, 14:49:50 από iosif » Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #59 στις: Σάββατο, 4 Ιουλ 2009, 10:11:25 »

Μάστορα, μιας και έχεις εμπειρία και από τα δυο, trex και ElyQ, ποιο θεωρείς ποιοτικότερο στην κατασκευή και ποιο καλυτερο στην πτήση?
    Εμένα πάντως απο τις φωτο που ανεβασες μου φαίνεται κάπως "ιταλικο" απο ποιότητα κατασκευής. Τωρα θα μου πεις και τα ferrari απο ποιοτητα  Huh  (μιλάω πάντα για τα λεφτά που δίνεις) αλλα απο οδηγικη απολαυση  Thumbs up Thumbs up

δεν συγκρινονται αυτα τα 2 στην ποιοτητα κατασκευης το τρεχ ειναι μπροστα το αλλο εχει πολυ πλαστικο κτλ κτλ.
    Προσωπικα να σας πω κιολας οτι το τρεξ ειναι ανεβασμενο στα ματια μου και ας λενε δεν εχει ποιοτητα... ποτε δεν ειχα ουτε ενα προβλημα πτητικο και οτι εμφανιστικε εφταγα εγω και το δυναμοκλειδο μου(χερι) ...
    Επισης οι βιδες αψογες..
    Οσο για το Ely Q ειναι το απλο μοντελο και δεν γινεται η συγκριση συγκριση θα γινει οταν βγει το competiion οπου θα ειναι καλυτερο πιστευω..
    Τωρα πτητικα τι να σου πω απλα το Elyq το πεταξα λιγακι λογω του οτι δεν προλαβαμε να το χαρουμε λογω ενως ετακτου περιστατικου που μας ετυχε ασκετα με το ελικοπτερο...
    Να φανταστεις οτι δεν το πρωτεινω για αρχαριο γιαι ακουει παρα μα παρα πολυ.... το τρεξ μου φανηκε πιο σταθερο σαν βαρκα.... το αλλο στο cycle ακουει υπερβολικα... 50% εξπο βαλαμε για να το φερουμε καλα..

Αυτη την εποχη μην αγορασεις 50 ελικοπερο κανε υπομονη γιατι βγαινουν 2 τουμπανα....! Velocity and Vision 50 competition
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 8     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Παρουσιαση ElyQ
    Μεταπήδηση σε: