Και γυρνώντας στο αρχικό ερώτημα έχω να πω το εξής…
Είναι τυχαίο ότι όλες οι μούφες….όλοι οι κλώνοι ….τα κινέζικα εξαρτήματα , αξεσουάρ έχουν έξαρση τον τελευταίο καιρό ? έχει να κάνει καθόλου με το αγοραστικό κοινό και την γενικότερη …‘κρίση’?
Μήπως όλα αυτά είναι τεχνάσματα των ίδιον των εταιριών ‘Brand names’ και όχι κάποιον Κινέζων που απλά αντιγράφουν τα τρεξ ή κάποια σερβο?
Μήπως όλα βγαίνουν από τα ίδια εργοστάσια με σκοπό να αυξηθούν οι πωλήσεις αθροίζοντας σε αυτές και τις πωλήσεις των κλώνων που βγαίνουν από την πίσω πόρτα?
Μήπως και η αστοχία υλικού είναι μέσα στο σχεδιάγραμμα του παραγωγού? Ή μήπως δεν μπορεί να το προβλέψει? δεν νομίζω….
Πώς μπορεί η Hobby King να αναφέρει ξεκάθαρα ότι έχει αντιγράψει τα μοντέλα της Align γράφοντας στο επίσημο site της - Modeled on the famous and proven T-Rex 500.

Αν κάποιος άσχετος ανεβάσει μια σελίδα που να γράφει αυτό ακριβώς την επόμενη ημέρα θα έχει φάει μήνυση από το νομικό τμήμα υποστήριξης πνευματικών δικαιωμάτων της Align…..αλλά αυτοί ακόμα καλά κρατούν….
Τα Σέρβο της Tower Pro γιατί να μην είναι καλά σερβο υπό προϋποθέσεις?
Γιατί να μην σκεφτώ ότι είναι μια ίδια κατάσταση με τα παραπάνω?
Ότι δηλαδή η JR πχ… βγάζει τα κορυφαία της σερβο με λιανική 140 ευρώ μέταλλο και ψηφιακό και και …..αλλά κάνει και μια παραγωγή με άλλο όνομα και μερικά ψεγάδια που αφενός διορθώνονται στα χέρια ψαγμένων ( άσε που μπορεί και να μην τυχει να χαλάσουν ποτέ και να πάρουν και να ξαναπάρουν…)
αλλά αφετέρου επιβεβαιώνουν τον κανόνα του ότι πληρώνεις παίρνεις σε κάποιους που δεν την ψάχνουν και πολύ την δουλειά ….…με αποτέλεσμα να αγοράσουν και το φθηνό και αφού την φάνε να αγοράσουν και το καλό ...
ποιοι είναι οι περσότεροι λέτε άραγε οι πρώτοι ή οι δεύτεροι?
Και στις δύο περιπτώσεις ποιος είναι ο μεγάλος κερδισμένος?
Όταν μια εταιρεία ποντάρει ακόμη και στον ανταγωνισμό των πελατών της ….δηλαδή…
Η Nova Rossi βγάζει πολύ καλά και γρήγορα μοτέρ….
Έρχεται η Nosram που παρουσιάζεται σαν αντίπαλη εταιρεία με πολύ καλά μοτέρ και διχάζεται η κοινή γνώμη με reviews και συγκριτικά test και ένα σωρό marketinίστικα πράγματα τύπου VS…..
Μαντέψτε! Μια εταιρεία είναι και οι δύο!!!….ένα εργοστάσιο βγάζει τα ίδια προϊόντα με άλλο όνομα και χρώμα …και τα λεφτά πάνε σε έναν!
Μετά από αυτά γιατί να μην βγάζουν από την πίσω πόρτα τους κλώνους και τα ‘κινέζικα’ οι ίδιες εταιρείες?
Μοιράζομαι το σκεπτικό και τα συμπεράσματα που έχω βγάλει από όλη αυτή την κατάσταση από σκέψεις δικιές μου και πολύωρες συζητήσεις με πολλούς μοντελιστές φίλους.
Τελικά όπως αξίζει να πάρεις ένα μουφο-τρεξ και θα του αλλάξεις το γρανάζι της ουράς και δεν ξέρω εγώ τι άλλο με αποτέλεσμα να έχεις ένα ελικόπτερο που πετάει το ίδιο καλά με το μαμά…..έτσι λοιπόν αξίζει να δώσεις 20 ευρώ να κάτσεις στον πάγκο σου 10 λεπτά να αλλάξεις καλώδια και να βάλεις λίγη σιλικόνη και να έχεις digital metal gear servo hi torque …αντί να δώσεις 100 ευρώ και να έχεις τις ίδιες πιθανότητες να σου καεί…….
εκτός αν ζητάς το απόλυτο… χωρίς το παραμικρό ψεγάδι με τόσο τρελή ακρίβεια που είναι χρήσιμη μόνο σε πρωταθλητές….Αυτά .
Διονύσης
Ζάκυνθος