Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.418 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 07:41:32

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 07:41:32

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:24]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:12]

από vtr
    [Χθες στις 20:45]

[Τετάρτη, 29 Απρ 2026, 22:01:54]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309418
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 99
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 60
    Συνολικά: 61
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Τ/κ turnigy & corona 2.4ghz module & receiver  (Αναγνώστηκε 4130 φορές)
    megane
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Παρασκευή, 5 Ιουν 2009, 16:39:42 »

Παιδια καλησπερα. Παρελαβα τα παραπανω πραγματα σημερα αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη.Στο μανουαλ του ρεσιβερ δεν γραφει πουθενα πως γινεται η σνδεση του τι ειναι το καθε καναλι και τα λοιπα. Μηπως γνωριζει καποιος να μου πει την συνδεση του? Και οταν βαζω την μοντουλα του 2.4 στην τ/κ ουτε το λαμπακι της μοντουλας αναβει αλλα ουτε και η τ/κ φενεται να καταλαβαινει καμια διαφορα.Αν ξερει καποιος κατι ας με βοηθησει γιατι μου κοπηκε η χαρα που ειχα να βαλω μια 2.4 στο heli μου.Ευχαριστω εκ των προτερων.
    Καταγράφηκε
    asterixx25
    Aeromodeller Hero Member

Τρία πουλάκια κάθονται...

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 5 Ιουν 2009, 16:51:41 »

Αν μπορείς βάλε μας ενα λίνκ ή φωτογραφία για να καταλάβουμε καλύτερα και να σε βοηθήσουμε
    Καταγράφηκε
    megane
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 5 Ιουν 2009, 17:04:24 »

Ωραια λοιπον η μοντουλα αναψε τελικα και ειναι μονιμη αναμενη.Το ρεσιβερ ομως τιποτα. Λοιπον η μοντουλα με το ρεσιβερ ειναι αυτα http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7380&Product_Name=Corona_2.4Ghz_JR_Module_&_Rx_(V2_DSSS)
    Καταγράφηκε
    skopos-Komotini
    Aeromodeller Hero Member

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 5 Ιουν 2009, 22:30:54 »

Μια συμβουλή από εμένα ,όταν πας για την πρώτη δοκιμή αυτού του συστήματος καλό θα ήταν να μην έχει κόσμο κοντά και έχουμε θύματα !
    Και μην ρωτάς γιατί!
    Με 60 δολάρια φίλε μου αγοράζεις ένα απλό δεκτή στα 35 MHz και εσύ αγόρασες μοντουλ και δέκτη ! σκέψου λίγο !
    Αν πετούσες στο μοντελοδρόμιο της Κομοτηνής αν σε έβλεπα α έφευγα σφαίρα  Grin
    Καταγράφηκε

megane
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #4 στις: Σάββατο, 6 Ιουν 2009, 09:46:42 »

Μια συμβουλή από εμένα ,όταν πας για την πρώτη δοκιμή αυτού του συστήματος καλό θα ήταν να μην έχει κόσμο κοντά και έχουμε θύματα !
    Και μην ρωτάς γιατί!
    Με 60 δολάρια φίλε μου αγοράζεις ένα απλό δεκτή στα 35 MHz και εσύ αγόρασες μοντουλ και δέκτη ! σκέψου λίγο !

Εδω στην ελλαδα κανει απο 70 εως 95 ευρο που την ειδα.Τωρα αν μου βγει μουφα δεν ξερω θα δειξει παντως. 

Παιδια μηπως ξερει καποιος που μπορω να βρω τι σημαινουν ολα αυτα που εχει μεσα η τ/κ ωστε να μαθω σιγα σιγα να την ρυθμιζω? π.χ. thr/cv  pit/cv,  subtrim, e.point, thr hold, swashafr,d/r exp,revo/cv,fail safe, κτλ κτλ. Που μπορω να βρω αυτα τι σημαινουν ωστε να ξερω τι ρυθμιζω?
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 6 Ιουν 2009, 10:27:01 από megane » Καταγράφηκε
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Σάββατο, 6 Ιουν 2009, 12:03:37 »

Και μην ρωτάς γιατί!

Εδω στην ελλαδα κανει απο 70 εως 95 ευρο που την ειδα.Τωρα αν μου βγει μουφα δεν ξερω θα δειξει παντως. 

Παιδια μηπως ξερει καποιος που μπορω να βρω τι σημαινουν ολα αυτα που εχει μεσα η τ/κ ωστε να μαθω σιγα σιγα να την ρυθμιζω? π.χ. thr/cv  pit/cv,  subtrim, e.point, thr hold, swashafr,d/r exp,revo/cv,fail safe, κτλ κτλ. Που μπορω να βρω αυτα τι σημαινουν ωστε να ξερω τι ρυθμιζω?

'Hθελα να την πάρω και εγώ αυτήν την τ/κ αλλά επειδή βαρέθηκα να περιμένω να φέρουν έναν άλλο module δεν την πείρα.
    Αυτό ειναι το μανυαλ της.

http://www.mg-ruettenen.ch/files/Turnigy_9x_watermarks_removed.pdf

Καταγράφηκε
    megane
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #6 στις: Σάββατο, 6 Ιουν 2009, 12:08:42 »

Σαν τ/κ μου φενεται πολυ καλη. Σαν κατασκευη δεν φενεται ψευτικη. Τωρα στην πτιση θα διξει. Χαλασε ενα σερβο μου και παραγειλα αλλα και δεν μπορω να το δοκιμασω.Ακομα και φιλους που ειπα να μου δανεισουν μεχρι να ερθουν τα δικα μου και αυτοι μονο χαλασμενα ειχαν  . Παντως βλεπω οτι ανταποκρινονται πολυ καλυτερα ολα τα σερβο του ελικοπτερου.Μακαρι να ειναι το ιδιο καλο και στον αερα
    Καταγράφηκε
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 6 Ιουν 2009, 12:19:28 »

Σαν τ/κ μου φενεται πολυ καλη. Σαν κατασκευη δεν φενεται ψευτικη. Τωρα στην πτιση θα διξει. Χαλασε ενα σερβο μου και παραγειλα αλλα και δεν μπορω να το δοκιμασω.Ακομα και φιλους που ειπα να μου δανεισουν μεχρι να ερθουν τα δικα μου και αυτοι μονο χαλασμενα ειχαν  . Παντως βλεπω οτι ανταποκρινονται πολυ καλυτερα ολα τα σερβο του ελικοπτερου.Μακαρι να ειναι το ιδιο καλο και στον αερα

Μην ανυσηχεις όλα θα πάνε καλά και μην ακούς τι σου λένε. Εγώ πέταγα αεροπλάνα με αυτό http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8338&Product_Name=Hobby_King_2.4Ghz_4Ch_Tx_&_Rx_(Mode_2)  και ποτέ δεν είχα πρόβλημα από παρεμβολές η να χάσω σήμα. Εντάξυ μπορεί να μην έχει την καλύτερη ποιότητα κατασκευής αλλά αυτό δεν σειμαίνει ότι είναι για πέταμα. Ένα πρόβλημα που έχει αυτή η τκ είναι ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί expo και dual rates αλλά δεν νομίζω να σου χρειαστεί ούτως η άλλως.
    Καταγράφηκε
    megane
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 6 Ιουν 2009, 12:22:10 »

Μην ανυσηχεις όλα θα πάνε καλά και μην ακούς τι σου λένε. Εγώ πέταγα αεροπλάνα με αυτό http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8338&Product_Name=Hobby_King_2.4Ghz_4Ch_Tx_&_Rx_(Mode_2)  και ποτέ δεν είχα πρόβλημα από παρεμβολές η να χάσω σήμα. Εντάξυ μπορεί να μην έχει την καλύτερη ποιότητα κατασκευής αλλά αυτό δεν σειμαίνει ότι είναι για πέταμα. Ένα πρόβλημα που έχει αυτή η τκ είναι ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί expo και dual rates αλλά δεν νομίζω να σου χρειαστεί ούτως η άλλως.

Αυτο που λες το ειδα και μεσα στο σαιτ που το λεγανε και μετα απο 2-3 μερες εγραψαν οι τεχνικοι του σαιτ τον τροπο με τον οποιο μπορεις να τα χρησιμοποιεις και τα δυο. Βεβαια δεν καταλαβα τι ειναι αυτα αλλα στο λεω επειδη το διαβασα. Χωρις πλακα τι ειναι αυτα τα δυο και χρειαζετε τοσο πολυ να δουλευουν μαζι?
    Καταγράφηκε
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 6 Ιουν 2009, 12:27:28 »

Το expo είναι όταν θες να μειωσεισ τισ κινήσεις των servo ώστε να είναι λιγότερα απότομα τα πηδάλια. Το dual rates αν δεν κάνω λάθος είναι μια επιλογή που μόλις την ενεργοποιήσεις μειώνονται όλες οι κινήσεις των servo. Δεν είναι και το πιο σημαντικό πράγμα να μπορούν να δουλεύουν μαζί. Εγώ δεν έχω γνωρίσει κάποιον που να τα χρησιμοπειέι και τα δύο.
    Καταγράφηκε
    megane
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 6 Ιουν 2009, 12:31:04 »

Σε ευχαριστω για τις απαντησεις.Αυτο που ρυθμιζεις τα ορια των σερβο ξερεις πως λεγεται? Θελω να ρυθμισω το σερβο της ουρας ωστε οταν φτανει στο τελος να μην δινει κιαλο και ζοριζεται.
    Καταγράφηκε
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #11 στις: Σάββατο, 6 Ιουν 2009, 12:37:41 »

Σε ευχαριστω για τις απαντησεις.Αυτο που ρυθμιζεις τα ορια των σερβο ξερεις πως λεγεται? Θελω να ρυθμισω το σερβο της ουρας ωστε οταν φτανει στο τελος να μην δινει κιαλο και ζοριζεται.

Αυτό ειναι το expo αν δεν κάνω λάθος.
    Καταγράφηκε
    skopos-Komotini
    Aeromodeller Hero Member

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

« Απάντηση #12 στις: Σάββατο, 6 Ιουν 2009, 12:40:53 »

End point adjustment  EPA
    Καταγράφηκε

kostas1234
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #13 στις: Σάββατο, 6 Ιουν 2009, 13:07:03 »

travel  adjust
    Καταγράφηκε
    megane
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #14 στις: Σάββατο, 6 Ιουν 2009, 13:07:40 »

Ευχαριστω. Το end point ηταν τελικα. Και κατι τελευταιο για να μην σας κουραζω.Πανω στην τ/κ εχει καμια 10αρια κουμπια για Hov thr, thr cut,ruder d/r hov pit,pit trim κτλ. αλλα κανενα δεν κανει τιποτα.πρεπει να τα ενεργοποιησουμε απο καπου αυτα?
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Τ/κ turnigy & corona 2.4ghz module & receiver
    Μεταπήδηση σε: