Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.818 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 20:54:04

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 20:54:04

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 20:32]

από dominicm
    [Σήμερα στις 18:55]

από Stargazer
    [Σήμερα στις 17:56]

[Σήμερα στις 12:40]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:07]

[Χθες στις 03:41]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309818
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 154
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 78
    Συνολικά: 79
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Battery Check  (Αναγνώστηκε 7907 φορές)
    Periklis
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Πέμπτη, 24 Αυγ 2006, 12:45:49 »

Γεια χαρα! Εβαλα το pack το δεκτη 1300 mah να ξεφορτισει με ενα λαμπακι 35W στα 12V μεχρι το σημειο οπου εφεγκε αχνα. Εβαλα ξανα το pack πανω στο μοντελο και ανοιξα το διακοπτη και το battery checker εδειχε οτι η μπαταρια ηταν ακομη τελειως φορτισμενη. Αποσυνδεω το pack και το συνδεω μ'ενα πιο μικρο λαμπακι 12βολτ παλι μεχρι εως οτου και αυτο αρχισε να φεγγει αχνα. Επανατοποθετω το pack στο battery checker του μοντελου και συνεχιζει να δειχνει φουλ την μπαταρια. Μηπως να μην εμπιστευτω ξανα το checker μου?? worry worry
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 24 Αυγ 2006, 13:03:20 »

αυτα τα κυκλωματα το μονο που κανουν ειναι να μετρανε την ταση στην μπαταρια

εαν εσυ ελεγχεις τα led να δεις την κατασταση της μπαταριας σου οταν αυτη δεν δινει ρευμα πουθενα ειναι λογικο να σου δειξει πλασματικη ενδειξη μεγαλη ταση σαν να ειναι φορτισμενα τα στοιχεια
    δεν ξερω εαν γινεται αλλα εαν ειναι εφικτο να κανεις τον ελεγχο με το checker σου οταν ο δεκτης περνει ρευμα και κινει τα σερβο (οπως γινεται σε μια πτηση) εκει λογικα η αδεια μπαταρια θα κατεβασει την ταση της πολυ αποτομα (και φυσικα εαν εισαι σε πτηση ειναι πολυ πιθανο να χασεις τον ελεγχο)

δες και το κεφαλαιο για τις μπαταριες απο το βιβλιο "Ο θαυμαστός κόσμος των μικρών αεροπλάνων"

Γεια χαρα! Εβαλα το pack το δεκτη 1300 mah να ξεφορτισει με ενα λαμπακι 35W στα 12V μεχρι το σημειο οπου εφεγκε αχνα. Εβαλα ξανα το pack πανω στο μοντελο και ανοιξα το διακοπτη και το battery checker εδειχε οτι η μπαταρια ηταν ακομη τελειως φορτισμενη. Αποσυνδεω το pack και το συνδεω μ'ενα πιο μικρο λαμπακι 12βολτ παλι μεχρι εως οτου και αυτο αρχισε να φεγγει αχνα. Επανατοποθετω το pack στο battery checker του μοντελου και συνεχιζει να δειχνει φουλ την μπαταρια. Μηπως να μην εμπιστευτω ξανα το checker μου?? worry worry
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    gregman
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 24 Αυγ 2006, 13:50:44 »

κυκλοφορουν on board ελεγκτες μπαταριας που με το πατημα ενος κουμπιου παρεμβαλουν φορτιο στο κυκλωμα και ετσι η ενδειξη ειναι αρκετα κοντα στην πραγματικοτητα.
    η αλλη λυση ειναι ενα ESV (expanded scale voltmeter) με το οποιο οι ενδειχεις ειναι ακριβεις για την υπο φορτιο κατασταση της .
    εννοειται βεβαια οτι η ονομαστικη ταση του ελεγκτη και της μπαταριας  πρεπει να ειναι ιδια 4,8 η 6,0
    γιατι αν βαλεις μπαταρια 6,0 βολτ σε ελεγκτη 4,8  ποτε δεν θα σου δειξει αδεια μπαταρια.
    και τελος ενας οικονομικος φορτιστης εκφορτιστης ειναι καλη επενδυση για την μακροβιοτητα των μπαταριων.
    Καταγράφηκε

Γρηγόρης Μανουσακάκης
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #3 στις: Σάββατο, 26 Αυγ 2006, 09:45:59 »

Συμφωνώ βέβαια με τους φίλους παραπάνω .

Άν τη δοκιμάσεις υπό φορτίο , θα δείς πώς θα πέφτει αμέσως η τάση της . Άν π.χ. κουνήσεις όλα τα servos μαζί , θα δείς τα λαμπάκια να παίζουν .
    Ήθελα πάντως να τονίσω πως η μέθοδος με το λαμπάκι είναι σωστή μόνο εφόσον παρακολουθείται η Τάση με ένα Βολτόμετρο .. Ποτέ δέν αφήνουμε να πέσει κάτω απο τα 0,85 με 0,8 Volts για κάθε στοιχείο ... περίπου δηλαδή 2,5 Volts για μία Συστοιχία των 4 μπαταριών .
    Σε Κάθε περίπτωση , ένα πιό 'ειδικό' μηχάνημα είναι Επένδυση ...  Wink   
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Periklis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #4 στις: Σάββατο, 26 Αυγ 2006, 18:51:21 »

Η απλη λυση φανταζομαι ειναι ενα πολυμετρο... Το θεμα ειναι οτι ποτε δεν πεταω αν δεν ειμαι σιγορος για τις μπαταριες μου απλα μου φανικε καπως περιεργο το ολο συμβαν.
    Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Σάββατο, 26 Αυγ 2006, 23:48:49 »

Το πολυμετρο δεν μετραει υπο φορτιο!!Παντα σε ενδιαφερει υπο φορτιο τι γινεται αρα αν συνδεσεις το πολυμετρο ή απλο βολτομετρο να το συνδεσεις οταν ειναι σε κυκλωμα οι μπαταριες!!Τα ESV δεν χρειαζονται τετοιο πραγμα!!
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    kerpinis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 4 Σεπ 2006, 01:57:50 »

Η απλη λυση φανταζομαι ειναι ενα πολυμετρο... Το θεμα ειναι οτι ποτε δεν πεταω αν δεν ειμαι σιγορος για τις μπαταριες μου απλα μου φανικε καπως περιεργο το ολο συμβαν.

Αποφορτιστής (Μετάλλου και καδμίου μόνο) και κύρια δουλειά να κάνει έλεγχο με φορτίο όπως αναφέρθηκε στα προηγούμενα μυνήματα.

1. Χρήσιμο
    2. Αξιόπιστο
    3. Futaba
    4. Όμορφο

Μάνος

* fut.jpg (34.11 KB, 338x400 - εμφανίστηκε 438 φορές.)
    Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 4 Σεπ 2006, 15:49:48 »

Δειτε αυτα:
    http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXWW16&P=M
    http://www.hobbico.com/fieldequip/hcap0351.html

Στο πρωτο η διαφορα με τον BR-2000 στην τιμη ειναι 15$ στο ιδιο μαγαζι!Το δευτερο απ'οτι θυμαμαι το ειχα βρει γυρω στα 10-15€ απο εξωτερικο!
    Ο BR 2000 αν θυμαμαι καλα εχει γυρω στα 45-50€ στην Ελλαδα(σε κανα δυο μαγαζια που εχω ψαξει)
    Ομοιοτητες:
        Ολα μετρανε υπο φορτιο
    Διαφορες:
        Ο ΒR 2000 ειναι και αποφορτιστης
        Τα δυο της Hobbico μετρανε ολες της μπαταριες,δεκτη 4 και 5 στοιχεων και πομπου

Καταγράφηκε

kerpinis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 4 Σεπ 2006, 16:04:20 »

Ta link kai ta voltometra good! (kai fthna!)

Apla DEn dinoun pre-selected fortio sthn mpataria wste na thn deis ean "gonatizei h oxi"

Sto Futaba mporeis na dwseis diaforetiko LOAD kai na deis ean exei diafora  kai POSH diafora h mpataria katw apo fortio.Ayto se syndiasmo me tiw analoges kampyles sou leei ean thn petas (sta skoupidia) ean thn petas (me to aeroplanaki sou) kai ean apla thn fortizeis!

Grrr..pali Greeklish gamwto...sorry  uglystupid2

To BR-2000 40 euro sthn Ellada  Tongue

Manos
    Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 4 Σεπ 2006, 20:26:04 »

Apla DEn dinoun pre-selected fortio sthn mpataria wste na thn deis ean "gonatizei h oxi"

Sto Futaba mporeis na dwseis diaforetiko LOAD kai na deis ean exei diafora  kai POSH diafora h mpataria katw apo fortio.

To BR-2000 40 euro sthn Ellada  Tongue
    Αυτα που εδειξα δειχνουν ταση υπο φορτιο 220-280 περιπου mAh.
    Αυτο που εγραψες δεν τα καταλαβα καλα.Εχω δουλεψει παλιοτερα τον BR ενος φιλου και ηξερα οτι ρυθμιζεις το LOAD για να ξεφορτιζει τη μπαταρια!!!
    Εγω εχω διαβασει μονο αυτο:
    "FEATURES: Displays voltage and charge level Discharge function has current load adjust from 1-3 (slow to fast) amps Red (danger), Orange (caution), and Blue (safe), zones on the circular graph clearly indicate voltage status Auto shut off, and built-in fan Accepts Futaba J style input plug Uses receiver package voltage to operate Can be used with 4.8, 6.0 and 7.2V packs (not with 8.4V or 9.6V Tx) One year limited warranty

INCLUDES: One Futaba Receiver Battery BR-2000 One Futaba J connector with male and female ends Small screwdriver Futaba warranty card Instruction sheet

SPECS: Length: 3" (77mm) Width: 3" (77mm) Height: 1-1/4" (26mm) Weight: 4.40oz (125g)
     Load during battery check of 4.8V pack: 150mA 6.0V pack: 72mA
    "

Οι τιμη που ειπα ηταν πριν κανα 9μηνο και δεν ειχα ψαξει και καλα!!
    Καταγράφηκε

kerpinis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 4 Σεπ 2006, 20:36:06 »

Kratas pathmeno to koumpaki! => Arxizei me oti dialekseis 1-3 amp to discharge to opoio den to afhneis kai pas kai kaneis check thn Batt kai sou deixnei sigoura ligotero apo oti me to prwto test. klp klp se alla amp 2, 3 kai paei legontas.

Ola kala einai! Lefta na exei kaneis kai.... beer
    Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 4 Σεπ 2006, 23:59:01 »

Οτι πληρωνεις παιρνες Thumbs up...........Αρκει να μην σε πιασουν κοροιδο idiot2 idiot2 Azn
    Καταγράφηκε

Periklis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 6 Σεπ 2006, 02:11:45 »

Αυτο που ειπα με το πολυμετρο...Αν μετα απο 4-5-6 πτησεις μετρησω την ταση της μπαταριας δε θα εχω πραγματικη ενδειξη για την κατασταση της εκεινη τη στιγμη??? worry worry
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 6 Σεπ 2006, 08:57:19 »

Οχι.

jkon
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 6 Σεπ 2006, 09:22:51 »

οπως σου ειπε και ο jkon οχι
    γιατι η μπαταρια οταν δεν εχει φορτιο ανεβαζει ξανα την ταση της (οχι στο σημειο που ηταν οταν ηταν πληρως φορτισμενη αλλα πολυ κοντα)
    μια αδεια μπαταρια θα ριξει πολυ γρηγορα και αποτομα την ταση της μολις συνδεσεις φορτιο, ενω μια φορτισμενη θα εχει μια πολυ πιο ομαλη καμπυλη τασης με το ιδιο φορτιο

Αυτο που ειπα με το πολυμετρο...Αν μετα απο 4-5-6 πτησεις μετρησω την ταση της μπαταριας δε θα εχω πραγματικη ενδειξη για την κατασταση της εκεινη τη στιγμη??? worry worry
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Κινητήρες - Ρυθμιστές - Μπαταρίες  |  Θέμα: Battery Check
    Μεταπήδηση σε: