Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.760 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 11:41:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 11:41:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 09:24]

από spirost
    [Σήμερα στις 00:30]

από Markhelis
    [Χθες στις 23:34]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309760
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 811
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 6
    Επισκέπτες: 690
    Συνολικά: 696
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ελικόπτερα - αεροπλάνα στο μοντελοδρόμιο της Ε.Α.Θ.  (Αναγνώστηκε 17272 φορές)
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator
    Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2009, 14:50:50 »

Κοιταξτε να δειτε δεν πεταω στην ΕΑΘ και δεν με ενδιαφερει αν θα πετανε μεχρι τις 10 και μετα το θεμα ομως ειναι απο λογικη αποψη και σαν τριτος που το βλεπω  οτι εαν ερθει ο αρχαριος  θα θελει να πεταξει η μηπως εσεις οταν μαθαινατε δεν λιωνατε 8ωρα και 10ωρα γιατι λοιπον ουσιαστικα του στερειτε το δικαιωμα και ξαναλεω εχετε εναν αθλητη που σας εχει ανεβασει επιπεδο  και αθλητικα και μεσω των γνωσεων του και σαν συλλογο

γιατί καλώς ή κακώς, το θέμα αφορά την Ε.Α.Θ. και έχει λυθεί μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες...

Αν δεν αρέσει ή φαίνεται περίεργο, κατανοητό και σεβαστό, ο κάθε ένας έχει την άποψή του. Δεν είναι όμως υποχρεωμένος ο σύλλογος να δώσει εξηγήσεις σε τρίτους ή στο forum. Στη Γενική Συνέλευση που έγινε, συζητήθηκε το θέμα με όλους τους ενδιαφερόμενους και πάρθηκαν οι αντίστοιχες αποφάσεις. Και αν κάποιος δεν ικανοποιείται από αυτή τη ρύθμιση, μπορεί να βρει (ή να κάνει), εναλλακτικές λύσεις...

gkan
    Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #16 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2009, 15:08:49 »

Κοιταξτε να δειτε δεν πεταω στην ΕΑΘ και δεν με ενδιαφερει αν θα πετανε μεχρι τις 10 και μετα το θεμα ομως ειναι απο λογικη αποψη και σαν τριτος που το βλεπω  οτι εαν ερθει ο αρχαριος  θα θελει να πεταξει η μηπως εσεις οταν μαθαινατε δεν λιωνατε 8ωρα και 10ωρα γιατι λοιπον ουσιαστικα του στερειτε το δικαιωμα και ξαναλεω εχετε εναν αθλητη που σας εχει ανεβασει επιπεδο  και αθλητικα και μεσω των γνωσεων του και σαν συλλογο
    δεν είναι ένας ο αθλητής φίλε.Ο συγκεκριμένος που εννοείς , για μένα προσωπικά είναι ο πιο σωστός ελικοπτεράς
    από άποψη ασφάλειας, κανονισμών και ηθικής και μακάρι να του μοιάζαν πολλοί.
    πολλοί αθλητές έχουν φέρει διακρίσεις στην ΕΑΘ, μη κολλάς.Αυτή η κρέμα πρέπει να τελειώσει.
    πάμε πάλι...ελπίζω να το καταλάβετε....δεν δύναται να γίνεται ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ του διαδρόμου,είτε είναι πλοίο είτε διαστημόπλοιο
    γιατί πολυ απλά υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να πετάξουν και είναι πιο safe...
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2009, 16:16:50 »

Κυριε κανδυλακη  συμφωνω με την αποψη αλλα μεσω του δημοσιου λογου μου επιτρεπεται να εκφραζω την αποψη μου  και να γινεται σεβαστη οχι δεκτη πραγμα το οποιο εσεις το τιμησατε οπως και εγω σεβομαι την αποψη σας  και την επικροτω

Γιαννη καταρχην δεν ειμαι φιλος  σου για το αν ειναι ο πιο σωστος ελικοπτερας στο συνολο του αερομοντελισμου στην ελλαδα δεν το γνωριζεις ουτε το γνωριζω  αυτο ,επισησης πολλοι αλλοι αθλητες εκτος ΕΑΘ εχουν διακρισεις εσει να μην κολλας   και τωρα παμε στα ουσιωδη

ΜΗΠΩΣ κανεις και εσυ καταχρηση του χωρου με το αεροπλανο η με το τρενο  η με οτιδηποτε αλλο , α και το αεροπλανο προς ενημερωση σου δεν ειναι τοσο ασφαλες οσο νομιζεις  μοντελο ειναι και αυτο και μαλιστα εαν γινει καμια στραβη μπορει να να πεσει και σε κανα σπιτι πιο ευκολα απο ενα ε/π το οποιο μαξιμουμ θα πεσει 100 200 μετρα εκτος απο το διαδρομο αυτα περι ασφαλειας ε/π και αεροπλανου

Θα παρακαλουσα τον φιλο Βαγγελη να απαντηση για το εαν θεωρει σωστη η μη σωστη την αντιμετωπιση αυτη  .

Α και  Κωνστας Αντωνιος εδω ετσι για να μην μιλαμε ανυπογραφα
    Καταγράφηκε
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator
    Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

« Απάντηση #18 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2009, 17:09:36 »

Αντώνη, (Γιώργος...)

ο Βαγγέλης για δικούς του λόγους πλέον δεν ασχολείται με τα fora στο internet, οπότε μάλλον δεν θα δούμε απάντηση από αυτόν.

Μπορώ να σου μεταφέρω όμως, και να επιβεβαιώσω αυτό που λέει και μάλλον εννοεί και ο Γιάννης, ότι, τουλάχιστον για την Ε.Α.Θ. είναι υπόδειγμα και δείχνει έμπρακτα αυτή τη συνύπαρξη.

Τώρα, εάν με τη ρύθμιση αυτή, η κατανομή του χρόνου είναι εις βάρος των ελικοπτέρων, ναι, ας είναι έτσι... Όσο για ασφάλεια, ήταν από τους πρωταρχικούς λόγους που ώθησαν σε αυτές τις κινήσεις... Γιατί πρωτίστως κινδυνεύουν αυτοί που είναι στα 100-200 μέτρα ή στο διάδρομο...

Θα ενημερώσω όμως, αν είναι να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση, ότι θα την μεταφέρω στα γενικά θέματα, γιατί εδώ γράφουμε για το μοντελοδρόμιο της Ε.Α.Θ. και όχι για την πολιτική που ακολουθείται ή αν είναι σωστή ή όχι...

Γιώργος
    Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #19 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2009, 17:13:02 »

Η κατασταση (περιληπτικα) εχει ως εξης
    Ολες τις μερες και τα Σαββατοκυριακα το πρωι ,μεχρι τις 10.00 τα ελικοπτερα εχουν προτεραιοτητα χρησης του διαδρομου(π.χ. για hover)εναντι των αεροπλανων.Ολες τις αλλες ωρες ισχυει το οτι ΔΕΝ μπορει να "μονοπωλειται" ο διαδρομος(π.χ. για hover).Επιτρεπονται οι πτησεις των ελικοπτερων οπως πετανε και τα αεροπλανα.
    Δεν επιτρεπεται πτηση ουτε αεροπλανου ουτε ελικοπτερου πουθενα αλλου μεσα στον χωρο της ΕΑΘ εκτος  απο τον διαδρομο και μπροστα.Υπαρχουν οι κανονισμοι ασφαλειας του μοντελοδρομιου και προσπαθουμε να τους τηρησουμε.

Νομιζω με τα γραφομενα του Βασιλη, μπορει καποιος καλλιστα να καλυφθει πληρως!  WinkΣε κανεναν δε στερειται το δικαιωμα της μαθησης αρκει να τηρει τους κανονισμους του μοντελοδρομιου! 
    Καταγράφηκε

…χαρά στον Ίκαρο αψήφιστα που υψώθη φτεροπλάστης…
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2009, 17:19:55 »

να παρω θεση και εγω λοιπον με την σειρα μου, αν και ειμαι και ελικοπτερας οπως σου ανεφερα και πιο πανω.
    (αποφευγω την εκφραση φιλε hobbitakos προς αποφυγην παρεξηγησεως).
    1. οσον  αφορα την εικονα και την ποιοτητα του αθλητη μας βαγγελη θα μας επιτρεψεις να εχουμε πληρη αποψη επ αυτου καθως ειναι αθλητης και μελος της ΕΑΘ  και τον γνωριζουμε πολυ μα πολυ καλα, και θα συμφωνησω με τον γιαννη.
    2. σε καμμια περιπτωση δεν μπορει να ισχυριστει καποιος οτι το αεροπλανο ειναι εξισου επικινδυνο με το ε/κ αφου το μεν πεταει παντα με ταχυτητα για να μπορει να ειναι στον αερα, και σε περιπτωση απωλειας χειρισμου το πολυ να πεσει καμμια διακοσαρια μετρα μακρυτερα αφου ποτε δεν πεταμε πανω απο τα κεφαλια μας στην ΕΑΘ τουλαχιστον, οπου τηρουνται οι κανονισμοι ασφαλειας αυστηρα απο ολους, το δε ελικοπτερο κανει αιωρηση στα 20 μετρα απο τα πιτς οπου εαν χαθει ο ελεγχος δεν θα ξερουμε που να κρυφτουμε.  δεν ειναι λοιπον το ιδιο πραγμα. ο καθε ανθρωπος με κοινη λογικη αυτο θ αποδεχτει..
    και κατι ακομη....οι αθλητες και τα μελη της ΕΑΘ πεταμε στο μοντελοδρομιο μας οπου το κοντινοτερο σπιτι ειναι σε αποσταση τουλαχιστον 2 χιλιομετρων, και οπως προενεφερα τηρουνται ολοι οι κανονισμοι ασφαλειας.....
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #21 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2009, 17:27:13 »

Πάντως ότι και να λέτε αν ένα αεροπλάνο φάει παρεμβολή σε low pass απλά "αφηστετο"... όλα έινια "εξισου" επικίνδυνα , εξαρτάται πάντα από τις "εκαστωστε" συνθήκες..!

Πάντως εγώ σαν τέταρτος βλέπω έτσι ένα ύφος πολύ παράξενο το οποιο δεν νομίζω ότι αρμόζει σε ένα hobby..
    Η ιδέα του hobby μας αλλα και γενικά των hobby είναι να μας φέρουν κοντά να ανταλλάξουμε γνώμες κτλ κτλ κτλ..

Καταγράφηκε
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2009, 18:10:17 »

Κυριε κανδυλακη  συμφωνω με την αποψη αλλα μεσω του δημοσιου λογου μου επιτρεπεται να εκφραζω την αποψη μου  και να γινεται σεβαστη οχι δεκτη πραγμα το οποιο εσεις το τιμησατε οπως και εγω σεβομαι την αποψη σας  και την επικροτω

Γιαννη καταρχην δεν ειμαι φιλος  σου για το αν ειναι ο πιο σωστος ελικοπτερας στο συνολο του αερομοντελισμου στην ελλαδα δεν το γνωριζεις ουτε το γνωριζω  αυτο ,επισησης πολλοι αλλοι αθλητες εκτος ΕΑΘ εχουν διακρισεις εσει να μην κολλας   και τωρα παμε στα ουσιωδη

ΜΗΠΩΣ κανεις και εσυ καταχρηση του χωρου με το αεροπλανο η με το τρενο  η με οτιδηποτε αλλο , α και το αεροπλανο προς ενημερωση σου δεν ειναι τοσο ασφαλες οσο νομιζεις  μοντελο ειναι και αυτο και μαλιστα εαν γινει καμια στραβη μπορει να να πεσει και σε κανα σπιτι πιο ευκολα απο ενα ε/π το οποιο μαξιμουμ θα πεσει 100 200 μετρα εκτος απο το διαδρομο αυτα περι ασφαλειας ε/π και αεροπλανου

Θα παρακαλουσα τον φιλο Βαγγελη να απαντηση για το εαν θεωρει σωστη η μη σωστη την αντιμετωπιση αυτη  .

Α και  Κωνστας Αντωνιος εδω ετσι για να μην μιλαμε ανυπογραφα
    Δεν είπα ότι είναι ο καλύτερος, είπα ότι είναι πιο σωστός ΓΙΑ ΜΕΝΑ και ότι απλά θα θελα να είναι και οι άλλοι έτσι.
    όχι φιλος δεν κάνω κατάχρηση του διαδρόμου.Μη βάζεις λόγια σε παρακαλώ που δεν έχω πει και πράγματα που δεν κάνω.
    Δεν μίλησα για το πιο είναι πιο ασφαλές , αλλά για την ίδια ασφάλεια.Εσύ είσαι αυτός που διαχωρίζεις το αεροπλάνο με το ελικόπτερο.
    Όλα είναι επικύνδινα αν δεν προσέχουμε. Το αεροπλάνο γίνεται 10 φορές πιο επικύνδυνο όταν πετά ελικόπτερο σκαλωμένο στο διάδρομο και το αντίθετο.Κατάλαβες τι ενοοώ?
     ο διάδρομος δεν είναι helipad , ούτε μέρος για prop hanging αλλά ούτε και για να ρυθμίζουμε τα αεροπλάνα μας.
    Αν σας φένονται τόσο εξωγήινα αυτά και παράξενα, τι να πω.. συνεχίστε το κράξιμο  laugh

υ.γ πάρε την λέξη "φίλος" σαν τρόπος έκφρασης αν σε πειράζει τόσο.

Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    f0tak1s73
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #23 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2009, 18:28:07 »

Παντως κακα τα ψεματα το οραριο για τα ε/π πρεπει να παραδεχτητε οτι ειναι πολυ σκληρο εως απαραδεκτο μπορω να πω ...δεν ξερω τι να πω δεν βοηθατε καθολου εναν αρχαριο ...
    φιλικα φωτης
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2009, 20:07:44 »

να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά μήπως δεν καταλάβαμε καλά...
    Μήπως εννοείται ότι θα απαγορεύεται την πτήση για τους αρχαριους οι οποιοι θα πετάνε κοντά? γιατί μια κανονική πτήση δεν νομίζω να φέρει προβλήματα...
    Καταγράφηκε
    f0tak1s73
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #25 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2009, 20:35:12 »

η κανονικη πτηση επιτρεπεται οποιαδηποτε στιγμη .Ομως οποιος ειναι αρχαριος και κανει ακομα hover πανω απο τον διαδρομο μπορει να πεταει μεχρι τιν 10 το πρωι απο εκει και περα απαγορευεται το hover πανω απο το διαδρομο .αλλα με αυτο τον τροπο απομακρινονται παρα πολλα ατομα που ειναι αρχαριοι απο την Ε.Α.Θ ...........
    Καταγράφηκε
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2009, 21:25:23 »

έχει άπλετο χώρο για να κάνεις χόβερ...
    πρέπει να είσαι στο διάδρομο από πάνω και μόνο?
    δεν το καταλαβαίνετε ότι υπάρχει πρόβλημα συνοστισμού ειδικά τα σαββατοκύριακα?
    δηλαδή πρέπει να σφαχτούμε πρώτα από κανά μοντέλο?
    μέχρι πέρσυ υπήρχε και helipad , αλλά δεν άρεζε σε κανέναν γιατί ήταν ακούρευτο...
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2009, 21:43:15 »

ρε παιδιά συγγνώμη κιόλας αλλα έχουν δίκιο οι άνθρωποι... θες να μάθεις hover? μπορείς να κανεις οπουδήποτε... ακόμα και λίγο πιο πέρα... dld εντάξει αν έχει 3 χέλης που κάνουν hover τότε τα αεροπλάνα τι θα κάνουν?
    Σκέψου να πετάει το αεροπλάνο και να πρέπει ο πιλότος και να προσέχει μην φάει κανένα heli αλλα και να προσπαθεί να ακούσει το αεροπλάνο
    Καταγράφηκε
    f0tak1s73
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #28 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2009, 21:43:57 »

Αν κανω hover εκτος διαδρομου υπαρχει προβλημα??? οποιαδηποτε ωρα ομως?
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2009, 21:49:04 »

Αν κανω hover εκτος διαδρομου υπαρχει προβλημα??? οποιαδηποτε ωρα ομως?

e όταν είσαι μακριά dld τόσο μακριά ώστε να μην επηρεάζεις κάθε πιλότο στα αυτιά και επίσης να μην υπάρχει κίνδυνος για κάθε παρευρισκόμενο... δεν νομίζω να υπάρχει θέμα κάτω από αυτές τις συνθήκες...
    Φιλε φωτάκι έχει τύχει ποτε να πετάξεις heli κανονικά πορεία η "ακριβατικα" και να κανεις κάποιος διπλα σου hover? εγώ προσωπικά τον "διαολοστελνω" μέσα μου..!
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: ελικόπτερα - αεροπλάνα στο μοντελοδρόμιο της Ε.Α.Θ.
    Μεταπήδηση σε: