Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.901 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 23:22:23

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 23:22:23

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309901
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 142
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 102
    Συνολικά: 103
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ !!  (Αναγνώστηκε 5187 φορές)
    Dylailas
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 19 Μαΐ 2009, 22:33:15 »

Παιδιά καλησπέρα σας

σε συνέχεια της συζήτησης  που είχαμε εχθές σχετικά με τα LAMA ποιο να διαλέξω και αν αυτά τελικά πετάνε έξω ,σήμερα έκανα την κίνηση μπήκα σε κατάστημα να αγοράσω ένα, ο πωλητής εκεί μου είπε να το ξεχάσω και να παώ σε ενα ελικόπτερο το οποιο να παίζει κατευθείαν έξω διότι με τα LAMA δεν θα μάθω πότε και οτι δεν έχουν σχέση με άλλα της αγοράς γιατί στην ουσία πετάνε μόνα τους εφόσον αργότερα θελήσω να πάω σε κάτι καλύτερο.Seτ site  κατάστηματος είδα και μου άρεσε το ΗΟΝΕΥ ΒΕΕ CP2, καθώς και το ΗΟΝΕΥ ΒΕΕ ΚΙNG 6 channel, 3D aerobatic Helicopter, εσείς τι λέτε τελικά να κάνω που περάσατε απο αυτό το στάδιο του αρχαρίου?? HELP PLEASE!!! Sad Sad Sad

Καταγράφηκε

Goblin 500 sport
    Gaui X3
    gekil888
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 19 Μαΐ 2009, 23:04:19 »

Φιλε μου καλησπερα.Καταρχην οτι και να σου πουν η αληθεια ειναι οτι ολα τα ελικοπτερα πετανε με τον ενα η' με τον αλλο τροπο.
    Αυτο που μας ενδιαφερει ειναι το ποσο ευκολα και σαφως κατα τον πλεον ανοδυνο τροπο (οικονομικης φυσεως) τωρα την στιγμη που μολις ξεκινας.
    Προσωπικη μου γνωμη ειναι μακρια απο KING 2 . Επισης θα σε συμβουλευα να ξεκινησεις οντως με το lama μιας κια θα δεις πως ακομα και αυτο δεν ειναι
    τοσο ευκολο οσο ακουγεται!!!
    Να θυμασε πως με σωστα και αργα βηματα θα μεινεις στον χωρο και θα τον αγαπησεις.Διαφορετικα Θα μπεις στην διαδικασια να πληρωνεις συνεχεια με αποτελεσμα
    να τα παρατισεις.

Φιλικα
    Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 19 Μαΐ 2009, 23:06:26 »

1 πες μας λίγο το κατάστημα που πηγες να δω ποιος γνωστης είναι αυτός που σου είπε να πάρεις αυτά τα ελικόπτερα και oxi ένα LAMA για να μάθεις.

2 το ελικότερο LAMA δεν πετάει σε αέρα ούτε ένα μποφόρ συνεπώς δεν κάνει για έξω.
    όμως θα πρέπει να να μάθεις να πετάς και μετά να θα μάθεις και το έξω.

3 αν διαβάσεις περί hlektrikou ελικοπτερου τότε θα έχεις μια άποψη προσωπική
    λίγο παραπάνω diabasma και θα σου λυθούν πολλές απορίες.

και μια προσωπική μου γνώμη τα ελικόπτερα που σου πρότεινε είναι αθλια.

πάντα φιλικά δημήτρης
    Καταγράφηκε
    Dylailas
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 19 Μαΐ 2009, 23:45:02 »

Ρε παιδιά δεν είπα οτι μου είπε ο πωλητής να πάρω αυτά απλά μου άρεσαν αυτά που είδα σε ένα SITE ο πωλητής για την ιστορία μου είπε να πάρω το FALCON με πήγε απο κόστος 120 ευρώ σε 265 !!!Αρα μου λέτε να πάω σε LAMA τοτε...   Για αυτό είμαι μπερδεμένος ενω είχα καταλήξει με μπέρδεψε ο άτιμος.!!!
    Καταγράφηκε

Goblin 500 sport
    Gaui X3
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 20 Μαΐ 2009, 00:17:25 »

Φίλε Dylailas καλησπέρα.
    Εχουν δίκιο πρέπει να ξεκινήσεις από το LAMA για να μάθεις να πετάς και χωρίς πολλά
    χρήματα για ανταλλακτικά και επισκευές. Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Αργότερα μπορείς να πάρεις 1 BLADE 400 που είναι πολύ καλό και σεταρισμένο
    για πέταγμα, ή κάποιο άλλο, αλλά μακρυά απο BELT και KING. devil idiot2 idiot2
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 20 Μαΐ 2009, 09:36:21 »

Κοίταξε Dylailas ,αν είπες στον καταστηματάρχη ότι πρώτη φορά θα πιάσεις ελικόπτερο και σου σύστησε το falcon,σίγουρα θέλει να σου φάει λεφτά. Θεωρητικά θα μπορούσε να είναι δυνατό να μάθεις και με ένα τέτοιο ελικόπτερο αλλά θα το σπάσεις τόσες πολλές φορές, που ΑΝ δεν απογοητευτείς και το πας μέχρι τέλους, θα σου έχει κοστίσει όσο τρία λάμα αν όχι και περισσότερο. Γιατί καλό το φαλκονάκι αλλά όχι για πρωτόπειρο.
       Καλά για χόνευ και μπελτ δεν το συζητάμε καν. Ειδικά τα χόνευ δυσκολεύουν πολύ ακόμη και αυτούς που παίζουν στα δάκτυλα ένα λάμα.
       Ναι, το λάμα έχει αρκετά διαφορετική συμπεριφορά από τα άλλα ελικόπτερα με ένα κύριο στροφείο αλλά πιστεψέ με δεν είναι και τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Με το λάμα θα "σπάσουν" τα δάκτυλά σου και αργότερα όταν θα πάρεις ένα άλλο ελικόπτερο θα έχεις πολύ καλές πιθανότητες να πετάξεις χωρίς να το σπάσεις από την πρώτη στιγμή.
       Αυτό που προέχει τώρα ,δεν είναι ούτε ποιο ελικόπτερο είναι όμορφο ούτε το ποιο πετάει με μποφώρ. Ασε δηλαδή ,που ακόμη κι αν έχεις ελικόπτερο που αντέχει αέρα χρειάζεται και τα κατάλληλα χέρια για να πετάξεις με αέρα. Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η εξάσκηση και με οποιοδήποτε άλλο ελικόπτερο αντί να εξασκείσαι θα μαστορεύεις συνέχεις για να μαζεύεις τα σπασμένα.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    Mitsos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 20 Μαΐ 2009, 10:53:53 »

Φίλε Dylailas επειδή εγώ ξεκίνησα κατευθείαν με κινγκ2 ένα πράγμα θα σου πω για να μην περάσεις αυτά που πέρασα.ΜΑΚΡΙΑ!!!.Ξεκίνα με κάποιο λάμα γιατί θα παιδευτείς τόσο πολύ που θα θες να τα παρατήσεις και μετά πάρε ένα καλό 450άρι!
    Καταγράφηκε

Γ@ΜΩ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ!!!!
    cu19x
    Aeromodeller Sr. Member

Μωραΐτης Γιώργος

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 20 Μαΐ 2009, 13:22:46 »

Για να σου πω και την δική μου άποψη, μην πας ούτε σε Lama. Το lama είναι κορυφαίο, το best της σειράς του και βοηθάει έναν αρχάριο να μάθει τις βασικές κινήσεις ενός ε/π. Μπρος, πίσω, αριστερά, δεξιά, tail-in, nose-in, πορειούλα και τέλος, αυτό ήταν, μέχρι εκεί.
    Για μένα (με τα χρήματα του lama και λιγότερα), τα μαθαίνεις και σε έναν εξομοιωτή, τα σπας άφοβα και κάνεις και το κάτι παραπάνω αργότερα. Μετά πας και αγοράζεις ένα σωστό ε/π και όχι παιχνίδι και κάνεις και την προπόνηση σου στον εξομοιωτή που ήδη έχεις αγοράσει στη θέση του lama που θα σε κοιτάει από το ράφι Wink.
    Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 20 Μαΐ 2009, 13:39:50 »

cu19x έχεις κάποια βάση σε αυτά που λες αλλά η γνώμη μου είναι οτί την πραγματικότητα δεν την αντικαθστά τπτ.Ακόμα και με το λαμα μπορείς να "πάρεις το κολλάει" και να μάθεις να κάνεις ακούσια κάποιες κινήσεις.Το "πετάει μόνο του" είναι αν μη τι άλλο αφελές, όλα θέλουν την προσπάθειά τους,ίσα ίσα που όντας εύκολο το λαμα σου δικαιολογεί λάθη και δεν σε τρομάζει και απελίζει σε αναπόφεκτες πτώσεις.τα αμέσως μεγαλύτερα ηλεκτρικά,δεν πιστεύω οτί είναι για αρχάριους σε καμία περίπτωση και λόγω κόστους και μη ευκολίας  χειρισμού. Προσωπική μου ιστορία είναι το λάμα με εξομοιωτή μετά σε 30αρι θερμικό - παροιμιώδεις σταθερότητα- που σύντομα βαρέθηκα και πήγα σε 50αρι σε βασικές 3d φιγούρες. Α!ακόμα και τώρα όπως το βλέπω στολισμένο στο ράφι όπως σωστά το έθεσες, το πετάω συχνά πικνά από δωμάτιο σε δωμάτιο.Σίγουρα έχει βγάλει τα λεφτά του. Thumbs up
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 20 Μαΐ 2009, 13:44:48 »

Άποψή μου είναι πως δυστυχώς στον εξομοιωτή είναι όπως το λες, σπας άφοβα και νομίζω πως αυτό από μόνο του είναι κακή συνήθεια. Το λαμα δεν θα σου συγχωρεί πτώσεις, θα χρειαστεί να το επισκευάσεις μόνος σου και να το ξανακάνεις να πετάξει σωστά αλλά και θα σε βάλει στο παιχνίδι των ορισμών και της μηχανολογίας των ελικοπτέρων, κάτι που επίσης δεν θα σου μάθει ο εξομοιωτής.

Το λαμα το πετάω ακόμη μετά από χρόνια που το έχω. Για το σπίτι είναι το καταλληλότερο αγχολυτικό.
    Η καλύτερη εκμάθηση είναι όμως μετά το λαμα, ένα ελικοπτέρου μονού στροφείου και μεταβλητού βήματος σε συνδυασμό με προπόνηση στον εξομοιωτή. Προσοχή όμως, όχι πολύ εξομοιωτή γιατί αφήνει κακές συνήθειες και μπορεί πολύ εύκολα κάποιος να μάθει στραβά και θα είναι δύσκολο να διορθωθεί εκ' των υστέρων.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    cu19x
    Aeromodeller Sr. Member

Μωραΐτης Γιώργος

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 20 Μαΐ 2009, 14:54:21 »

cu19x έχεις κάποια βάση σε αυτά που λες αλλά η γνώμη μου είναι οτί την πραγματικότητα δεν την αντικαθστά τπτ.Ακόμα και με το λαμα μπορείς να "πάρεις το κολλάει" και να μάθεις να κάνεις ακούσια κάποιες κινήσεις.Το "πετάει μόνο του" είναι αν μη τι άλλο αφελές, όλα θέλουν την προσπάθειά τους,ίσα ίσα που όντας εύκολο το λαμα σου δικαιολογεί λάθη και δεν σε τρομάζει και απελίζει σε αναπόφεκτες πτώσεις.τα αμέσως μεγαλύτερα ηλεκτρικά,δεν πιστεύω οτί είναι για αρχάριους σε καμία περίπτωση και λόγω κόστους και μη ευκολίας  χειρισμού. Προσωπική μου ιστορία είναι το λάμα με εξομοιωτή μετά σε 30αρι θερμικό - παροιμιώδεις σταθερότητα- που σύντομα βαρέθηκα και πήγα σε 50αρι σε βασικές 3d φιγούρες. Α!ακόμα και τώρα όπως το βλέπω στολισμένο στο ράφι όπως σωστά το έθεσες, το πετάω συχνά πικνά από δωμάτιο σε δωμάτιο.Σίγουρα έχει βγάλει τα λεφτά του. Thumbs up
    Φίλε mastelios συμφωνώ απόλυτα πως την πραγματικότητα δεν την αντικαθιστά τίποτα, αλλά σκέφτομαι πως ποτέ μου δεν απέκτησα lama και δεν πιστεύω αυτό να με έχει επηρεάσει πτητικά. Από την μια γλίτωσα τα χρήματα ενός lama, από την άλλη δεν έχω κάποιο μικρό μοντελάκι για το σπίτι ως αγχολυτικό (όπως αναφέρει ο φίλος MarD) Wink.
    Πάντως για μένα, αν όντως θες να αγοράσεις τώρα ε/π μην πας σε κάτι άλλο από ε/π διπλού στροφείου (βλέπε lama, walkera κλπ), αλλιώς πολύς εξομοιωτής και μετά σε κάποιο καλό ηλεκτρικό (βλέπε trex, mini titan) ή καλό θερμικό θερμικό (βλέπε trex600 για να παινέψουμε και το σπίτι μας Azn)
    Μια τελευταία συμβουλή και παράκληση, μην καταλήξεις σε κάποια μέτρια επιλογή μοντέλου. Θα το διπλο-τριπλοπληρώσεις σίγουρα. Στο λέει κάποιος που την έχει πατήσει δις.
    Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

Το Σήμερα Είναι Το Αύριο Για το Οποίο Ανησυχούσα Χ

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 20 Μαΐ 2009, 15:42:13 »

Άποψή μου είναι πως δυστυχώς στον εξομοιωτή είναι όπως το λες, σπας άφοβα και νομίζω πως αυτό από μόνο του είναι κακή συνήθεια. Το λαμα δεν θα σου συγχωρεί πτώσεις, θα χρειαστεί να το επισκευάσεις μόνος σου και να το ξανακάνεις να πετάξει σωστά αλλά και θα σε βάλει στο παιχνίδι των ορισμών και της μηχανολογίας των ελικοπτέρων, κάτι που επίσης δεν θα σου μάθει ο εξομοιωτής.

Το λαμα το πετάω ακόμη μετά από χρόνια που το έχω. Για το σπίτι είναι το καταλληλότερο αγχολυτικό.
    Η καλύτερη εκμάθηση είναι όμως μετά το λαμα, ένα ελικοπτέρου μονού στροφείου και μεταβλητού βήματος σε συνδυασμό με προπόνηση στον εξομοιωτή. Προσοχή όμως, όχι πολύ εξομοιωτή γιατί αφήνει κακές συνήθειες και μπορεί πολύ εύκολα κάποιος να μάθει στραβά και θα είναι δύσκολο να διορθωθεί εκ' των υστέρων.
        προσυπογράφω.και κάτι ακόμα.μην ξεχνάτε εσείς η πιο παλιοί στο χορό την λαχταρα του αρχάριου να έχει στην κατοχή του ένα ελικόπτερο και να προσπαθεί να το πετάξει..αυτό δεν μπορεί να το αντικαταστήσει κανενα simulator".εγώ πάντως με lama έμαθα τα βασικά,και αφού έκανα hover με belt,blade,πήρα και "simulator για" να πάμε παρακάτω... Thumbs up
    Καταγράφηκε

Τrex 450 sport fbl,copter cx450 se v2,copterx 450 scale body ce-135,e-sport phoenix glider,blade mcpx                              Karistos Fly Team[/size
    spiros pap.
    Aeromodeller Sr. Member

magic heli!!!!!!

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 20 Μαΐ 2009, 17:42:18 »

γεια και απο μενα, παρε το lama θα σε βοηθισει πολυ στα πρωτα σου βηματα στα ε/π. και μην πασ και μπλεξεις ποτε με belt kai king2. και μετα οταν το μαθεισ να το πετασ καλα παρε ενα raptor 30 και θα με θυμηθεις  Wink Wink Wink Wink Wink Wink
    Καταγράφηκε

logo 500 se.
    jr 9303
    Dylailas
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 20 Μαΐ 2009, 18:30:36 »

Kαλησπέρα παιδιά και σας ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον που δείξατε στις ερωτήσεις μου.Μάλλον τελικά θα καταλήξω στο LAMA απο τα λεγόμενα σας ,πείτε μου όμως και κανά καλό εξομειωτή και που θα τον βρώ!! Wink
    Καταγράφηκε

Goblin 500 sport
    Gaui X3
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 20 Μαΐ 2009, 19:55:57 »

1 PHOENIX SIMULATOR οτι καλυτερο. http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=76&products_id=2356

2 REFLEX SIMULATOR αερκετα καλος.  http://www.myhelis.com/search.php?mode=search&page=1

3  G4  καλος.  http://www.giatrakos.gr/product_info.php?cPath=162_202&products_id=616

4 AEROFLY DELUXE

ολοι η παραπανο υπαρχουν και σπασμενη με διαφορα usb.  ριξε μια ματια στα καταστιματα και αποφασισε βαση τιμων και μη.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ !!
    Μεταπήδηση σε: