Καλημέρα και καλώς σας βρήκα!
Διαβάζω αρκετές ημέρες το φόρουμ και συμπεραίνω ότι εκτός από σημαντική πηγή γνώσεων, το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό (πράγμα σημαντικό για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει)...
Για να μην γίνω κουραστικός, μπαίνω κατευθείαν στο θέμα: Δεν έχω σχεδόν καμμία πείρα από αεροπλάνα/ελικόπτερα και στο παρελθόν έχω ασχοληθεί με θερμικά monstertruck. Πριν από ένα μήνα περίπου ένας φίλος μου έφερε ένα ελικοπτεράκι E-Flite Blade MCX (το οποίο πλέον το πετάω άνετα). Γενικώς μπήκε μέσα μου το «μικρόβιο» του αερομοντελισμού. Πριν λίγες ημέρες αγόρασα από φίλο μια 7-κάναλη τηλεκατεύθυνση Spectrum DX7 se 2.4 GHzκαι τον εξομοιωτή πτήσης Phoenix 2.0, με τον οποίο ασχολούμαι συστηματικά και μπορώ να πω ότι έχω προχωρήσει (και μάθει τα βασικά) σε 4-κάναλα αεροπλάνα και ελικόπτερα μονού στροφείου. Το θέμα είναι ότι μέσα από τον εξομοιωτή ...μου ήρθε η όρεξη για ένα αεροπλανάκι. Σκέφτομαι λοιπόν να ασχοληθώ με ηλεκτρικό κι από έρευνα που έκανα είδα ότι μια καλή αρχή μπορεί να κάνει κάποιος με το e-starter της GWS. Οι πρώτες ερωτήσεις που έχω, είναι οι εξης:
Αξίζει το συγκεκριμένο αεροπλανάκι για «δασκάλα»?
Αν ναι, ποιό είναι το setup που πρέπει να ζητήσω (μοτέρ, μπαταρίες, receiver κτλ - δεν ξέρω τί ακριβώς θα χρειαστώ)?
Υπάρχει κάποιος φίλος ο οποίος μπορεί να βοηθήσει και να μου πέι μερικά πραγματάκια για την αγορά εκπαιδευτικού και αργότερα να μην το σπάσω?...
Μένω Άνω Καλαμάκι. Πού μπορώ να πετάξω το αεροπλάνο χωρίς να γίνω επικύνδυνος για άλλους?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Μίλτος