Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 13:26:54

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 13:26:54

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 6
    Επισκέπτες: 44
    Συνολικά: 50
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αγορα τηλευκατευθυνσης απο Usa και Τελωνειο  (Αναγνώστηκε 13122 φορές)
    Geo74
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 13 Μαΐ 2009, 00:15:07 »

Γεια σας ,
    Ενιδαφερομαι για την αγορα Τ/Κ . Αυτη που βρίσκω απο USA εινα τουλάχιστον 200 ευρώ φθηνότερα απο οτι  στην Ελλάδα ( ασε που εδώ βρίσκεις όλο ελικοπτερικές και όχι αεροπλανικές , οχι πως έχει τρομερή διαφορά αλλά αυτο ειναι το βίτσιιο μου )
    Αξίζεο ή αγορά της ( περί τα 600 $) ή θα με σκίσουν στο τελώνείο απο οτι ακούγουται τώρα τελευταία; ( Βέβαια εννοείται ότι θα επιλέξω USPS).
    Αν πώ και μου την τιμολογήσει ο έμπορος για 200-250$ θα είναι οκ ή θα το μυριστούν τα λαγωνικά του τελωνείου ; Επίσης υπάρχει και πιθανότητα να περιμένω κανα μηνα μέσα στο τελωνείο ;
    Όλες οι εμπειρίες και οι απόψεις καλοδεχούμενες
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 13 Μαΐ 2009, 00:25:59 »

Ποια θελεις αν θες JR Συμφερει απο εδω... 100ε διαφορα.. και μερικα καταστηματα εχουν προσφορες οσο στο εξωτερικο..
    Αν θες Futaba θα σου στειλω PM!
    Καταγράφηκε
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 13 Μαΐ 2009, 00:51:49 »

mastoras στειλε και σε εμενα PM για FUTABA
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    Ghost_
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 13 Μαΐ 2009, 10:02:28 »

Θα θελα κι εγώ ένα πμ για futaba Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Angelo
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 13 Μαΐ 2009, 11:59:08 »

Κατ'αρχην για να μην περασεις τελωνειο ή δεν πρεπει να ξεπερνα σε αξια μαζι με τα μεταφορικα το δεμα τα 22ευρω, ή πρεπει να ειναι δηλωμενο σαν δωρο οποτε και δεν αναγραφεται καν η αξια επανω, ή τριτη περιπτωση που εχω ακουσει αλλα δεν ξερω αν ισχυει ειναι οτι απο δεματα εντως Ευρωπαϊκης Ενωσης δεν περνανε καν τελωνειο. Αλλα με καθε επιφυλαξη γιατι αυτο το τελευταιο το εχω απλα ακουσει, δεν ειμαι σιγουρος οτι ισχυει. Μιλωντας παντα για τηλεκατευθυνσεις γιατι για κολλες η καυσιμα για παραδειγμα που θεωρουνται χημικα ισχυει αλλη νομοθεσια.

Επισης εξαρταται απο το ποσο βαριουνται, δηλαδη αν μπεις σε σειρα για εκτελωνισμο κανα μηνα τον θες σιγουρα, ωστοσο αν εισαι τυχαιρος, καθε τοσο που βλεπουν στο τελωνειο οτι υπαρχει μεγαλη αναμονη για εκτελωνισμο, περνανε μερικα πραματα αμεσως χωρις να τα εκτελωνισουν, ανεξαρτητως αν πρεπει ή οχι, απλα για να μην εχει πολλη ουρα, οπως στα διοδια στις μεγαλες εξοδους που τα αφηνουν ελευθερα καθε τοσο για να μην περιμενει ο κοσμος. Οπως και να εχει παντως στην ουσια χανεις την εγγυηση σε αγορες απο εξωτερικο γιατι αντε στειλε στον εμπορο την χαλασμενη τηλεκ. αυτος στην εταιρεια και το αντιστροφο...
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 14 Μαΐ 2009, 09:31:07 από Angelo » Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 13 Μαΐ 2009, 14:29:16 »

ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα δεματα περνανε απο το τελωνειο... απλα αναλογως τιμης και δεματος πρατουν καταληλα...
    Απο ευρωπαικη ενωση εννοειται οτι δεν σταματαει τπτ...!
    Αλλα σου ειπα για Jr παρε απο Ελλαδα για Futaba πρεπει να ψαξεις καλα στην Ελλαδα!
    Καταγράφηκε
    nik00ss
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 13 Μαΐ 2009, 14:47:14 »

ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα δεματα περνανε απο το τελωνειο... απλα αναλογως τιμης και δεματος πρατουν καταληλα...
    Απο ευρωπαικη ενωση εννοειται οτι δεν σταματαει τπτ...!
    Αλλα σου ειπα για Jr παρε απο Ελλαδα για Futaba πρεπει να ψαξεις καλα στην Ελλαδα!

Πιστευω οτι δεν ειναι κακο να διαφημιζουμε τα καλα ελληνικα μαγαζια... οπως τοσες φορες εχουμε κανει με τα ξενα.
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 13 Μαΐ 2009, 14:52:52 »

εγω ειμαι υπερ της διαφημισης... πχ τo aries ειχε την JR στην τρομερη τιμη των 490ε.... τι αλλο θελουμε...!
    Καταγράφηκε
    nik00ss
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 13 Μαΐ 2009, 14:54:44 »

Ωραια, και το helliland εχει την futaba 10c (μονο πομπο) 400 €
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 13 Μαΐ 2009, 15:08:24 »

κοιτα εξω κανει 450$+40$μετα=500$=370... ε τωρα για 30ε εισαι μακακας να το παρεις απο εξω...
    Παιδια δεν ειμαι μαγαζατορας πολλους τους κραζω κιολας.... αλλα μηνα με τον μηνα ο ανταγωνισμος ανεβαινει οι τιμες πεφτουν....
    Πριν 1 χρονο ας πηγαινατε να παρετε τηλκ να δειτε τι θα περνατε απο Ελλαδα... 300ε πανω..!
    Καταγράφηκε
    nik00ss
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 13 Μαΐ 2009, 15:11:14 »

κοιτα εξω κανει 450$+40$μετα=500$=370... ε τωρα για 30ε εισαι μακακας να το παρεις απο εξω...
    Παιδια δεν ειμαι μαγαζατορας πολλους τους κραζω κιολας.... αλλα μηνα με τον μηνα ο ανταγωνισμος ανεβαινει οι τιμες πεφτουν....
    Πριν 1 χρονο ας πηγαινατε να παρετε τηλκ να δειτε τι θα περνατε απο Ελλαδα... 300ε πανω..!

+100  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Angelo
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 13 Μαΐ 2009, 17:02:55 »

Φιλε μαστορα. Πριν ασχοληθω με αερομοντελισμο ασχολιομουν με αμαξακια 1/10 και ακομα ασχολουμαι παραλληλα. Εκει λοιπον τα ανταλακτικα ειναι τελειως fix. Δεν ειναι οπως στα αεροπλανα που σου σπαει καπου και το διωρθωνεις με εποξικη και μπαλσα. Αμα σου σπασει ασ'πουμε ενα ακραξονιο δεν μπορεις να κανεις τιποτα οικονομικο, παρα να παρεις το αυθεντικο ανταλακτικο απο την εταιρεια. Αφου λοιπον αποκλειουμε την πατεντα, ο μονος τροπος να γλιτωσεις κανα ψιλο ειναι παραγγελεια απο εξωτερικο. Επομενως τα δεματα που ερχονται απο εξωτερικο ειναι παρα πολλα.

Πολλες φορες παιδια με παραγγελιες πανω ακομα και απο 300 ευρω και μαλιστα δηλωμενες κανονικα, οχι δωρο ή κατω των 22ευρω εχεουν περασει τελωνειο ετσι, χωρις επιβαρυνση ουτε ευρω... Αυτο δεν γινεται γιατι ειναι μαγκες και δεν υποχρεουνται να πληρωσουν. Απλα ο τελωνιακος της βαρδιας που εχει αναλαβει ας πουμε στην βαρδια του να εκτελωνησει 200 δεματα, εκτελωνιζει τα 100 και τα αλλα τα περναει ετσι και καθεται να πιει την φραπεδια του. Διοτι η διαδικασια του εκτελωνισμου εχει αρκετα χαρτια...
      Η επισης αμα βλεπει οτι εκτελωνιζει 10 δεματα την ωρα και ταυτοχρονα του ερχονται 12 καινουρια δεματα την ωρα για εκτελωνισμο, τοτε ''ανοιγει τις πυλες'' γιατι απλα με μαθηματικη ακριβεια δεν θα τελειωσει ποτε.

Φιλικα παντα και χωρις καθολου επιθετικη διαθεση  beer
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 13 Μαΐ 2009, 21:40:29 από Angelo » Καταγράφηκε
    Geo74
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 15 Μαΐ 2009, 02:11:48 »

Αξίζει  να αναφέρω οτι την περασμένη εβδομάδα παρείγγειλα αντικείμενα αξίας 140$ με μεταφορικά απο Tower Hobbies. Δευτέρα πρωί ήταν Ελλάδα καια Πέμπτη μου ήλθε το ειδοποιητήριο των Ελτα  με χρέωση τελωνείου 3 €.
    Πολύ καλά νομίζω. Λίγος χρόνος παραμονής στο τελωνείο και ελάχιστα έξοδα.
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 15 Μαΐ 2009, 13:04:39 »

Φιλε μαστορα. Πριν ασχοληθω με αερομοντελισμο ασχολιομουν με αμαξακια 1/10 και ακομα ασχολουμαι παραλληλα. Εκει λοιπον τα ανταλακτικα ειναι τελειως fix. Δεν ειναι οπως στα αεροπλανα που σου σπαει καπου και το διωρθωνεις με εποξικη και μπαλσα. Αμα σου σπασει ασ'πουμε ενα ακραξονιο δεν μπορεις να κανεις τιποτα οικονομικο, παρα να παρεις το αυθεντικο ανταλακτικο απο την εταιρεια. Αφου λοιπον αποκλειουμε την πατεντα, ο μονος τροπος να γλιτωσεις κανα ψιλο ειναι παραγγελεια απο εξωτερικο. Επομενως τα δεματα που ερχονται απο εξωτερικο ειναι παρα πολλα.

Πολλες φορες παιδια με παραγγελιες πανω ακομα και απο 300 ευρω και μαλιστα δηλωμενες κανονικα, οχι δωρο ή κατω των 22ευρω εχεουν περασει τελωνειο ετσι, χωρις επιβαρυνση ουτε ευρω... Αυτο δεν γινεται γιατι ειναι μαγκες και δεν υποχρεουνται να πληρωσουν. Απλα ο τελωνιακος της βαρδιας που εχει αναλαβει ας πουμε στην βαρδια του να εκτελωνησει 200 δεματα, εκτελωνιζει τα 100 και τα αλλα τα περναει ετσι και καθεται να πιει την φραπεδια του. Διοτι η διαδικασια του εκτελωνισμου εχει αρκετα χαρτια...
      Η επισης αμα βλεπει οτι εκτελωνιζει 10 δεματα την ωρα και ταυτοχρονα του ερχονται 12 καινουρια δεματα την ωρα για εκτελωνισμο, τοτε ''ανοιγει τις πυλες'' γιατι απλα με μαθηματικη ακριβεια δεν θα τελειωσει ποτε.

Φιλικα παντα και χωρις καθολου επιθετικη διαθεση  beer

τοτε ναι τωρα πεσανε οι τιμες... εγω ασχολουμουν με BUggy και εχω το MP777 με 3hp κινητηρα και το Gs storm me TT pro 21 και μια futaba 3pk οποτε ξερω καλα απο αμαξια... αλλα και παλι σου λεω πριν καιρο ελεγε τωρα σιγα σιγα αρχιζει να μην λεει σε πολλα πραγματα να παρεις απο απεξω..!
    Καταγράφηκε
    Angelo
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #14 στις: Παρασκευή, 15 Μαΐ 2009, 14:16:48 »

Οντως, οι τιμες εδω ειναι σχδον οι ιδιες αλλα σε ευρω αντι για δολλλαριο. Επομενως και να κερδισεις τιποτα απο τη σχεση του συναλαγματος τα χανεις στα μεταφορικα...
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Η αγορά αερομοντελλιστικού υλικού  |  Ο Ελληνας αερομοντελλιστής και η αγορά υλικών (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: Αγορα τηλευκατευθυνσης απο Usa και Τελωνειο
    Μεταπήδηση σε: