Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 11:00:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 11:00:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 42
    Συνολικά: 43
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Μετατροπή απλού Lama V3 σε Xtreme Lama V3  (Αναγνώστηκε 5442 φορές)
    vagelis17
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 20:44:13 »

Ας φτιάξουμε μια πλήρη λίστα με τα πράγματα που θα χρειαστεί κάποιος για να μετατρέψει το απλό Lama V3 σε Xtreme Lama V3 από το πιο σημαντικό ως το πιο ασήμαντο. Thumbs up
    (Επειδή είμαι αρχάριος αν κάτι από αυτά είναι περιττό πείτε το μου για να το σβήσω, αν ξέχασα κάτι να το προσθέσω ή να αλλάξω την σειρά σε κάποια πράγματα. Thumbs up)

1.  Xtreme 180 Bearing Motor (A)
    2.  Xtreme 180 Bearing Motor (B)
    3.  Xtreme Li-Po 7.4V 850mAh, 18C-20C
    4.  Xtreme Blades (Upper)
    5.  Xtreme Blades (Lower)
    6.  Xtreme Graphite Tail Boom Full Set
    7.  Xtreme Landing Skid and Battery Holder Set
    8.  180 Motor Heat Sink
    9.  Motor Carbon/Silver Brush for Xtreme 180 Motor
    10. Extended Alu. Inner Shaft
    11. Xtreme Blade Grips
    12. Metal Head
    13. Xtreme Canopy
    14. LED Fly-Bar Full Set
    15. Landing Skid Rubber Nut
    Καταγράφηκε
    nik00ss
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 21:01:50 »

Γνωμη μου.,μην ''επενδεις'' χρηματα στο λαμα,ειναι κατι το οποιο συντομα θα το βαρεθεις και θα ψαχνεις κατι μονου στροφειου..για πτησεις εκτος δωματιου.
    Εχω αγορασει απο το jambo ενα coxial (διπλου στροφειου) bell 47 του πηρα τα πραγματα και τα εβαλα στο λαμα...
    Ετσι εχω
    ουρα που δεν σπαει με το παραμικρο
    σκελη πολυ πιο μαλακα,επισης δεν σπανε.
    Λιγο μακρυτερο inner shaft (για αποφυγη blade strikes)
    Λιγο κοντυτερο Stabilizer,εγινε λιγο πιο νευρικο
    extra 6 blades καλυτερα απο τις e-sky,2 μοτερ canopi k.a
    και ενα πακακι 7,2 ni-mh, το οποιο δεν χρησιμοποιησα
    Και ολα αυτα με περιπου 35 € αν θυμαμαι καλα.
    Καταγράφηκε
    vagelis17
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 21:19:01 »

Υπάρχουν και για το lama ουρές που δεν σπάνε (Flexible Tail).

Επίσης αν κάνεις μερικά upgrade και στο lama V3 θα μπορεί να πετάει και σε εξωτερικούς χώρους.
    Το coxial τι είναι; Huh
    Καταγράφηκε
    guest3257
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 21:26:11 »

Θα συμφωνήσω με τον Νίκο. Μην δίνεις χρήματα πέραν του Xtreme landing skid, blades και flexi tail. Θα το μάθεις γρήγορα αρκετά καλά και θα αναζητήσεις νέες προκλήσεις.

υγ: μέσα στο 2009 ξεκίνησα και εγώ
    Καταγράφηκε
    vagelis17
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 4 Μαΐ 2009, 21:44:30 »

Θα συμφωνήσω με τον Νίκο. Μην δίνεις χρήματα πέραν του Xtreme landing skid, blades και flexi tail. Θα το μάθεις γρήγορα αρκετά καλά και θα αναζητήσεις νέες προκλήσεις.

υγ: μέσα στο 2009 ξεκίνησα και εγώ
    Δεν είχα σκοπό να δώσω χρήματα για να κάνω xtreme το lama μου Tongue. Απλά άνοιξα αυτό το θέμα για αυτούς που θέλουν να κάνουν το απλό lama v3 σε xtreme lama v3 Wink.
    Καταγράφηκε
    Spartan
    Aeromodeller Sr. Member

Τα όρια της γνώσης είναι τα όρια του κόσμου

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 6 Μαΐ 2009, 00:41:59 »

Αγαπητέ φίλε
    επειδή έχω κάνει κάποιες μετατροπές σε extreme στο Lama μου θα σου έλεγα ότι καλύτερα θα ήταν να μην πειράξεις τον κεντρικό μηχανισμό του ελικοπτέρου αλλάζοντας τα πλαστικά με αλουμινένια κομμάτια αν δεν ξέρεις μετά να τα ρυθμίσεις. Από εμπειρία ενός φίλου που έκανε αυτή την αλλαγή, σου λέω ότι το ελικόπτερο έχασε εντελώς τη σταθερότητά του, και επειδή ήταν άπειρος (όπως και εγώ στα ελικόπτερα) δεν μπόρεσε ξανά να το ρυθμίσει σωστά. Βλέπωντας και εγώ αυτά, έχω αλλάξει στο V3 μου τα μοτέρ, από τα οποία θα δεις κάποια διαφορά στην κατανάλωση και η μπαταρία σου θα κρατά λίγο περισσότερο, και έβαλα το Xtreme Sport Conversion Kit το οποίο μετέτρεψε εντελώς το ελικόπτερο και το έκανε πιο όμορφο. Έτσι δεν είχα κανένα είδους πρόβλημα και το ελικόπτερο πετάει μια χαρά με το καινούργιο του "κουστούμι". Βέβαια θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες πως ότι και να του κάνεις θα παραμείνει Lama και πολύ σύντομα θα το βαρεθείς και θα θέλεις κάτι άλλο. Εγώ ευτυχώς έκανα τις αναβαθμίσεις με ελάχιστα χρήματα από εξωτερικό και τώρα που αρχίζω και το βαριέμαι κλαίω πολύ λίγα λεφτά σε σχέση με αυτά που θα πλήρωνα αν είχα αγοράσει από Ελλάδα...
    Καταγράφηκε

Αυτοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν - George Santayana (Life of Reason, 1905)
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 6 Μαΐ 2009, 00:58:45 »

Εγώ ευτυχώς έκανα τις αναβαθμίσεις με ελάχιστα χρήματα από εξωτερικό και τώρα που αρχίζω και το βαριέμαι κλαίω πολύ λίγα λεφτά σε σχέση με αυτά που θα πλήρωνα αν είχα αγοράσει από Ελλάδα...

Τι να πούνε όσοι κυκλοφορούν με αυτοκίνητα πενταετίας που δεν τα έχουν ξοφλήσει ακόμα...
    Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Διαφορά υπάρχει σε όλα τα προϊόντα και οι λόγοι είναι ευνόητοι.
    Δεν δικαιολογώ την αισχροκέρδεια σε καμιά περίπτωση.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    vagelis17
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 6 Μαΐ 2009, 11:16:22 »

Αγαπητέ φίλε
    επειδή έχω κάνει κάποιες μετατροπές σε extreme στο Lama μου θα σου έλεγα ότι καλύτερα θα ήταν να μην πειράξεις τον κεντρικό μηχανισμό του ελικοπτέρου αλλάζοντας τα πλαστικά με αλουμινένια κομμάτια αν δεν ξέρεις μετά να τα ρυθμίσεις. Από εμπειρία ενός φίλου που έκανε αυτή την αλλαγή, σου λέω ότι το ελικόπτερο έχασε εντελώς τη σταθερότητά του, και επειδή ήταν άπειρος (όπως και εγώ στα ελικόπτερα) δεν μπόρεσε ξανά να το ρυθμίσει σωστά.
    Πλαστικά κεντρικού μηχανισμού του ελικοπτέρου; Αυτά εννοείς;

Σκεφτόμουν να τα αλλάξω. Πίστευα ότι θα ήταν εύκολο. Αλλά τώρα μάλλον θα το αφήσω όπως είναι.  Undecided
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 6 Μαΐ 2009, 11:24:01 »

Οι μόνες πραγματικά χρήσιμες αναβαθμίσεις είναι το μεταλλικό swashplate και το μεταλλικό inner shaft. Όσων αφορά τις αναβαθμίσεις της Esky.

Από ΄κει και πέρα οι αναβαθμίσεις της Xtreme όπως: Xtended inner shaft (γλυτώνεις blade strikes), blades, motors και flexible tail το κάνουν άψογο!
    Χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλα αυτά είναι απαραίτητα.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    Spartan
    Aeromodeller Sr. Member

Τα όρια της γνώσης είναι τα όρια του κόσμου

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 6 Μαΐ 2009, 15:15:56 »

Δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί αγαπητέ φίλε MarD η αγορά ενός ελικοπτέρου των 100 € με την αγορά αυτοκινήτου αρκετών χιλιάδων ευρώ που για πολλούς μπορεί να είναι εργαλείο και για άλλους μέσο διασκεδασης. Τα ελικόπτερα πάντως είναι σίγουρα μέσα διασκέδασης για τους περισσότερους από εμάς πιστεύω....
    Τώρα όσο αφορά το αν είναι τραγικά τα πράγματα στην αγορά ελικοπτέρου τουλάχιστον, από τη μικρή μου πείρα (γιατί μόνο με το Lama έχω ασχοληθεί αφού πετάω αεροπλάνα) νομίζω ότι είναι. Και για να μην ξαναγράφω τα ίδια θα σε παραπέμψω σε χθεσινό μου post ενός παρόμοιου θέματος που υπάρχει στο forum https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=10140.msg94956#msg94956 . Θα μπορούσα να σου στείλω και συγκεκριμένα στοιχεία με τιμές στην Ελλάδα σε σχέση με ξένα site αλλά δεν θα ήθελα να εκθέσω κανέναν επαγγελματια.
    Όσο για το φίλο vagelis17 εννοώ αυτά ακριβώς τα κομμάτια που δείχνεις. Άυτά άλλαξε ο φίλος και είχε πρόβλημα στη σταθερότητα του ελικοπτέρου.
    Καταγράφηκε

Αυτοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν - George Santayana (Life of Reason, 1905)
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 6 Μαΐ 2009, 16:08:29 »

Εγώ πλέον το εχω μετανιώσει που ξόδεψα τόσα χρήματα για το λάμα..-τώρα θα είχα ένα μίνι τιταν τούμπανο..αν γύριζα το χρόνο πίσω θα άφηνα το lama μαματο..μόνο ότι έσπαζε θα του έβαζα και τίποτ άλλο..βέβαια αν είχα ήδη στήσει ένα καλο ελικόπτερο θα έφτιαχνα και το λάμα τούμπανο, για μέσα στο σπίτι να περνάει η ώρα...
    Καταγράφηκε

what the fuck...γιατί δεν πετάει :p
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Μετατροπή απλού Lama V3 σε Xtreme Lama V3
    Μεταπήδηση σε: