|
Τίτλος: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: AKISSSS στις Πέμπτη, 20 Φεβ 2020, 11:46:35 Καλημέρα!
Υπάρχει τρόπος να σταματίσω την διαρροή από αυτά τα σημεία; Δε θέλω να μπλέξω με κόλλες κλπ γιατί σε περιπτωση που χρειαστεί να αφαίρεσω το cowl αναγκάζομαι να βγάλω και τις προεκτάσεις. Ευχαριστώ πολύ! Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: ArgyrisGiannetakis στις Πέμπτη, 20 Φεβ 2020, 11:52:34 Τι σωληνακια ειναι αυτα?Φαινονται να εχουν πολύ ψιλό τοιχωμα.Βγαινει λάδι μετα τους σφυχτήρες δηλαδη?
Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: MOGOLOS στις Πέμπτη, 20 Φεβ 2020, 11:56:07 Το ότι έχεις λάδι σε ποσότητα ικανή να βγαίνει από εκεί, σημαίνει ότι είσαι ΠΟΛΥ πλούσιος. Δες μήπως θέλει λίγο "στέγνωμα" το μοτέρ
Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: GeorgeC στις Πέμπτη, 20 Φεβ 2020, 12:06:38 Δοκιμασε να αντικαταστησεις τα ελασματα με σφικτηρες βιδωτους. Πιανουν πολυ καλυτερα αλλα μην το παρακανεις και κοψεις τα σωληνακια.
Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: AKISSSS στις Πέμπτη, 20 Φεβ 2020, 12:10:01 H φωτό είναι από το ίντερνετ,
Τα σωληνάκια είναι τα εργοστασιακά που είχε μέσα ο κινητήρας (DLE 35RA) Βγάζει ''πιτσιλιές''.... Βιδωτούς δε μπορώ να βάλω γιατί δεν μου δίνει χέρι να τους σφίξω λογω cowl. Λάδι βάζω 50ml/2ltr. castrol TTS Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: Chris71 στις Πέμπτη, 20 Φεβ 2020, 12:18:29 Βάλε ταινία τεφλόν που βάζουν οι υδραυλικοί στις βόλτες των ρακόρ.
Τύλιξε το μέρος της εξάτμισης πρώτα , και μετά πέρνα τα τεφλόν ακροφύσια μέσα. Δες από το πάχος πόσο ταινία να τυλίξεις έτσι ώστε να σιλάρει επαρκώς. Ισως δεν χρειάζεται πολύ, ίσα ίσα να σφραγίσει. Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: Chris71 στις Πέμπτη, 20 Φεβ 2020, 12:26:29 Εναλλακτικά εάν δεν μπορείς να βάλεις τους κλασσικούς σφικτήρες , κάνε μια τρύπα 4 χιλ. στο υπάρχον spring clamp , και πέρνα μια περαστή μικρή βίδα 4 χιλ. με παξιμάδι απέναντι και σφίξε γερά χωρίς να σπάσεις το άκρο της εξάτμισης.
Επίσης εάν γυαλοχαρτάρεις τον λαιμό των άκρων και μετά περάσεις το τεφλόν ζέστανέ το με το θερμοπίστολο για να σφίξει , και μετά σφίξε το clamp. Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: Χρήστος Καΐτσας στις Πέμπτη, 20 Φεβ 2020, 12:27:47 Καλησπέρα και από εμένα !
Φίλε Άκη μήπως βάζεις λίγο Λάδι ?? Εγώ όσο το είχα ψάξει , κατέληξα στα 33ml στο 1 λίτρο ! Δηλαδή στα 2 λίτρα 66ml ! To manual τι λέει ? :) Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: ArgyrisGiannetakis στις Πέμπτη, 20 Φεβ 2020, 12:34:48 Αρα ειναι σωληνακι τεφλόν λεπτο τυχωμα.Θα συμφωνήσω με το Χρήστο! Αφου πρεπει να τα βγαζεις οποτε βγαλεις το κόουλ ειναι η μόνη λύση.Και καθε φορά που θα τα ξαναβαζεις θα θελει ξανα τεφλόν ταινία.
Βεβαια μπορεις να βρεςι και στον καμουτσά στην λεωφόρο Αθηνών η στην Σπυρου Πατση και σωλήνα σιληκόνης .Δυσκολα για αυτην την διαμετρο ....αλλα μπορεί και να έχουν.Οποτε θα πάει σφηχτά .Μαζι με Τιε απ το σφίγγεις. Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: AKISSSS στις Πέμπτη, 20 Φεβ 2020, 12:47:12 Καλησπέρα και από εμένα ! Φίλε Άκη μήπως βάζεις λίγο Λάδι ?? Εγώ όσο το είχα ψάξει , κατέληξα στα 33ml στο 1 λίτρο ! Δηλαδή στα 2 λίτρα 66ml ! To manual τι λέει ? :) Χρήστο 30:1 λέει το manual που νομίζω αντιστοιχεί στα ml που λες.. Είπα να δοκιμάσω λιγοτερο μήπως ειναι αιτία από μπερδέματα που μου κάνει στο ρελαντι.. Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: AKISSSS στις Πέμπτη, 20 Φεβ 2020, 12:51:43 Αρα ειναι σωληνακι τεφλόν λεπτο τυχωμα.Θα συμφωνήσω με το Χρήστο! Αφου πρεπει να τα βγαζεις οποτε βγαλεις το κόουλ ειναι η μόνη λύση.Και καθε φορά που θα τα ξαναβαζεις θα θελει ξανα τεφλόν ταινία. Βεβαια μπορεις να βρεςι και στον καμουτσά στην λεωφόρο Αθηνών η στην Σπυρου Πατση και σωλήνα σιληκόνης .Δυσκολα για αυτην την διαμετρο ....αλλα μπορεί και να έχουν.Οποτε θα πάει σφηχτά .Μαζι με Τιε απ το σφίγγεις. Nαι Αργύρη, είναι σωληνάκι τεφλόν αλλά πιστεύω ότι λογω του ότι είναι σκληρό δεν το σφίγγει καλά ο σφιγκτήρας.. Αν μπορούσα να βρω καποιο σωληνάκι πιο ελαστικό και αντοχής σε θερμοκρασία πιστεύω ότι θα έκανε δουλειά Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: ArgyrisGiannetakis στις Πέμπτη, 20 Φεβ 2020, 12:58:24 Mετρησε την εξωτερική διαμετρο του σωλήνα της εξατμησης μηπως εχω να σου δωσω 2 κομματια.
Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: MOGOLOS στις Πέμπτη, 20 Φεβ 2020, 14:29:04 Καλησπέρα και από εμένα ! Φίλε Άκη μήπως βάζεις λίγο Λάδι ?? Εγώ όσο το είχα ψάξει , κατέληξα στα 33ml στο 1 λίτρο ! Δηλαδή στα 2 λίτρα 66ml ! To manual τι λέει ? :) Χρήστο 30:1 λέει το manual που νομίζω αντιστοιχεί στα ml που λες.. Είπα να δοκιμάσω λιγοτερο μήπως ειναι αιτία από μπερδέματα που μου κάνει στο ρελαντι.. Μην βαλεις λιγότερο. Μπορεί να το ψισεις το μοτερ!!! Δες την ρύθμιση και την ποιοτητα του λαδιού Βγαλε το μπουζι και δες εαν ειναι λαδομένο. Το χρωμα του πρεπει να ειναι καφέ. Εαν ειναι μαυρο εισαι πλουσιος, οποτε κοψε καυσιμο Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: Pantelis Papageorgiou στις Πέμπτη, 20 Φεβ 2020, 18:04:40 Αρα ειναι σωληνακι τεφλόν λεπτο τυχωμα.Θα συμφωνήσω με το Χρήστο! Αφου πρεπει να τα βγαζεις οποτε βγαλεις το κόουλ ειναι η μόνη λύση.Και καθε φορά που θα τα ξαναβαζεις θα θελει ξανα τεφλόν ταινία. Βεβαια μπορεις να βρεςι και στον καμουτσά στην λεωφόρο Αθηνών η στην Σπυρου Πατση και σωλήνα σιληκόνης .Δυσκολα για αυτην την διαμετρο ....αλλα μπορεί και να έχουν.Οποτε θα πάει σφηχτά .Μαζι με Τιε απ το σφίγγεις. Αργύρη, ποτέ δεν βάζουμε σιλικόνη σε ό,τι έρχεται σε απαφή με βενζίνη. Ποτέ, θα λιώσει σε χρόνο dt. Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: ArgyrisGiannetakis στις Πέμπτη, 20 Φεβ 2020, 18:37:23 Μα δέν έρχεται σε επαφή με βενζινη! Μονο με λαζι καμένο και κατάλυπα κάυσης!Αυτό που χαλάει την σιληκόνη ειναι η θερμοκρασία γιαυτό βαζουν τεφλόν σε συντονισμένες εξατμήσεις για ενδιάμεσο σύνδεσμο και οχι σιληκόνης! Ο Ακις το θέλει για να γλιτωσει το splitting πιτσιλισμα.Στο σημειο που θα τα βάλει αυτα τα δύο κομματια θα είναι πολύ χαμηλότερες οι θερμοκρασίες και θα τις χτυπάει και ο αέρας.Σιγουρα θα μαυρίσουν και θα καούν σε αρκετές πτήσεις μετα και θα σκληρίνει η σιληκόνη αλλα θα ειναι σιγουρα μετά απο πολύ καιρό! Αποψη μου βέβαια μετα απο δοκιμή δική μου.
Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: Pantelis Papageorgiou στις Πέμπτη, 20 Φεβ 2020, 19:19:36 Οι βενζινικινητήρες, ειδικά οι δίχρονοι, ακόμη και όταν είναι καλά ρυθμισμένοι βγάζουν άκαυστο μίγμα. Το φαινόμενο είναι πολύ πιο έντονο στους δίχρονους οι οποίοι δεν έχουν βαλβίδες και φρέσκο μίγμα εισέρχεται στον κύλινδρο κατά την φάση της εκτόνωσης/εξαγωγής καυσαερίων.
Για αυτό τον λόγο έρχεται η σιλικόνη σε επαφή με την βενζίνη όταν την βάλεις στην εξάτμιση. Έχω κάνει το λάθος στο παρελθόν σε δίχρονη μοτοσυκλέτα και το έχω δοκιμασμένο...Είχα βάλει σωλήνα σιλικόνης στο τελικό καζανάκι για στεγανοποίηση και την επομένη μέρα δεν υπήρχε τίποτε. PS είδες καιρό την Κυριακή; Μια χαρά μου φαίνεται. Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: AKISSSS στις Πέμπτη, 20 Φεβ 2020, 23:31:13 Mετρησε την εξωτερική διαμετρο του σωλήνα της εξατμησης μηπως εχω να σου δωσω 2 κομματια. Αργύρη 16χιλιοστα είναι η εξωτερική διάμετρο και έχουν μήκος 6,5 εκατοστάΤι υλικό είναι το μπλε σωληνάκι στη φωτό; Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: ArgyrisGiannetakis στις Πέμπτη, 20 Φεβ 2020, 23:59:47 Οκ θα μετρησω τα κομμάτια που έχω και θα σου πω Ακιςςς.
Το πιθανότερο να ειναι σιληκόνη! Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: ArgyrisGiannetakis στις Παρασκευή, 21 Φεβ 2020, 22:10:41 Ακιςςς δυστυχώς εχω μόνο μικροτερη διάμετρο 14 εξωτερική και 8 εσωτερική.Εχω ομως το κομματι που ειχα πανω σε εξατμηση αλλα το ειχα κοψει με ξυραφι για να το βγάλω.Οι διαστάσεις ειναι 18 εξωτερική και 12 εσωτερική.Αυτό ειναι που ψαχνεις.Θα βρεις τέτοιο μέγεθος στην Σπύρου Πάτση 71 , το γωνιακό μαγαζί με την ασπρη πινακίδα δίπλα στον Chris Motors.Απο εκεί τα έχω πάρει αυτά.Δεν χάνεις να κανεις μια δοκιμή.Σου στελνω και φωτό.
Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: GeorgeC στις Σάββατο, 22 Φεβ 2020, 11:22:58 Μα δέν έρχεται σε επαφή με βενζινη! Μονο με λαζι καμένο και κατάλυπα κάυσης!Αυτό που χαλάει την σιληκόνη ειναι η θερμοκρασία γιαυτό βαζουν τεφλόν σε συντονισμένες εξατμήσεις για ενδιάμεσο σύνδεσμο και οχι σιληκόνης! Ο Ακις το θέλει για να γλιτωσει το splitting πιτσιλισμα.Στο σημειο που θα τα βάλει αυτα τα δύο κομματια θα είναι πολύ χαμηλότερες οι θερμοκρασίες και θα τις χτυπάει και ο αέρας.Σιγουρα θα μαυρίσουν και θα καούν σε αρκετές πτήσεις μετα και θα σκληρίνει η σιληκόνη αλλα θα ειναι σιγουρα μετά απο πολύ καιρό! Αποψη μου βέβαια μετα απο δοκιμή δική μου. +1 Χρησιμοποιω σιλικονη στο ρουξουνι της εξατμισης (DLE 55) χρονια χωρις προβλημα. Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Σάββατο, 22 Φεβ 2020, 14:23:27 Μπορείς να ζεστάνεις το τεφλον ενώ ειναι επάνω με θερμοπιστολο και μετα να το σφίξεις με σύρμα αντί αυτών που έχεις.
.....αν ακόμα χάνει , φλαντζόκολλα (,σιλικονη ) υψηλής θερμοκρασίας "RTV" . Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: AKISSSS στις Σάββατο, 29 Φεβ 2020, 13:49:02 Καλησπέρα και ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Μετα από αρκετό ψάξιμο σε καταστήματα που πωλούσαν σωληνάκια σιλικόνης (υψηλής πίεσης, θερμοκρασίας κλπ.) κανένας δεν μπορούσε να μου πει με σιγουριά αν θα άντεχαν στη θερμοκρασία της εξάτμισης γιατί είναι κατασκευασμένα για άλλη χρήση. Ακόμα και τεφλόν να έβαζα γύρω γύρω μου έλεγαν ότι θα το λιώσει. Κάποιος μου είπε για σιλικόνη φωτιάς (που χρησιμοποιούν στα τζάκια) μόνο. Αλήθεια, τι θερμοκρασία αναπτύσσεται σε μια εξάτμιση; Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: jnkmilos στις Σάββατο, 29 Φεβ 2020, 20:15:56 Φίλε μου μια χαζή ερώτηση να κανω κάθε πότε βγαζεις το κοουλ
Γιατί εγώ σε όσα αεροπλάνα έχω κάνει πέρα από το ρύθμισμα στην αρχή και ειδικά σε βενζίνες δεν χρειάστηκε να το ξανά βγάλω ποτε. Μια λύση λοιπόν να κάνεις σπείρωμα στον λαιμό της εξάτμισης και να βιδώσεις μια προέκταση βάζοντας πράσινη locktide που είναι για υψηλές θεροκρασιες Τίτλος: Απ: Διαρροή από εξάτμιση Βενζινοκινητήρα Αποστολή από: AKISSSS στις Σάββατο, 29 Φεβ 2020, 22:50:03 Φίλε μου μια χαζή ερώτηση να κανω κάθε πότε βγαζεις το κοουλ Είμαι κι εγώ στη φάση του ρυθμισματος.Γιατί εγώ σε όσα αεροπλάνα έχω κάνει πέρα από το ρύθμισμα στην αρχή και ειδικά σε βενζίνες δεν χρειάστηκε να το ξανά βγάλω ποτε. Μια λύση λοιπόν να κάνεις σπείρωμα στον λαιμό της εξάτμισης και να βιδώσεις μια προέκταση βάζοντας πράσινη locktide που είναι για υψηλές θεροκρασιες Αυτό με την προέκταση με σπείρωμα δεν το χω ξαναδεί.. |