Aeromodelling GR

Το αερομοντελιστικό εργαστήρι => Ηλεκτρονικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: mrkaza στις Δευτέρα, 15 Ιαν 2007, 14:23:05



Τίτλος: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: mrkaza στις Δευτέρα, 15 Ιαν 2007, 14:23:05
Υπαρχη καποιος τροπος να μετρισω την καταναλωση των servo μου ?

Υπαρχη καποια λιστα που να τα δινει ? καπου ειχα δει κατι αλα εψαξα και δεν το ξαναβρισκω :(.

Στεκι το να δω την καταναλωση τον servo ωστε να βγαλω την μεγιστη καταναλωση που θα εχω αν πεζουν ολα μαζι  ωστε μετα να τσεκαρω πως τα παει η μπαταρια μου σε αυτο το φορτιο ?

Αν πχ βγαλω 400 mha θα βαλω 450 και θα κανω decharge ωστε να δω αν με την καταναλωση που εχω στην πραξη η μπαταρια κραταει τα αναμενομενα :) μετα μια ποιο ηπια εκφορτιση και να δω αν εχω τραγικες διαφορες.

Θελω να δω την πραγματικη συμπεριφορα της μπαταριας μου δηλαδι ειναι σωστο αυτο που σκευτικα ?

Ευχαριστω


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: Κωστής Νικολάου στις Δευτέρα, 15 Ιαν 2007, 14:48:21
Μήπως το παρακάνεις, ρε παλικάρι?  ??? :idiot2:  :worry:

Χαλάρωσε λίγο! Βάλε πάνω μια καλή μπαταρία (εγω χρησιμοποιώ 1700mAh για απλή πτήση, δηλαδή όχι 3D) και πέτα.  ;)

Τα υπόλοιπα άστα για μετά. Με τον καιρό θα μαθαίνεις διάφορα. :thumbs up:


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: mrkaza στις Δευτέρα, 15 Ιαν 2007, 15:06:58
Απλα οταν δεν μπορω να πεταω ρωταω μαθενω ασχολουμε με το raptor μου που τοσο αγαπαω :D .

Το συγκεκριμενο ομως θελω να το κανω απο περιεργια παντα το θεωριτικο μερος - εργαστιριακο μου αρεσε σαν μαζοχισμος ενα πραγμα, δεν ειναι ουσιας καθως ερχετε μια Nimh 3600 απλα θελωντας να δω στην πραξη της διαφορες μιας nicd απο μια nimh.

Δεν πιστευω τιποτα και κανεναν αν δεν το δοκιμασω σε βαθμο που μου τι διναν τα αξιοματα στο σχολειο απλα και μονο γιατι τα δεχομασταν ετσι  :idiot2: σαν μαθιτης "ηξερα" την αποδιξη αλα ποτε τον τυπο γιαυτο δεν τα πηγα και καλα ποτε δεν ειχα καλη μνημη :( την αποδιξη ομως την εβγαζα  :idiot2:.

Ενας ελενχος δεν εβλαψε ποτε κανεναν :) ασε που θα δω αν εχουν και καποιο προβλημα τα pack καθως σαν τεχνικος pc δεν εμπιστευομαι κανενα καινουργιο ηλεκτρονικο  :smiley6600:

Απλα εγω με της δυστροποιες μου :(


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: v_tolias στις Δευτέρα, 15 Ιαν 2007, 16:10:01
Πρακτικα μπορεις να μετρησεις την στιγμιαια καταναλωση του συστηματος σου συνδεοντας ενα αμπερομετρο π.χ. στο καλωδιο απο τη μπαταρια στον διακοπτη...Φυσικα παντα σε σειρα αφου ειναι αμπερομετρο :thumbs up:
Τη μεγιστη ενταση θα τη μετρησεις την ωρα που κινεις ολα τα σερβο και δουλευει και το γυροσκοπιο :idiot2: :idiot2:
Αλλα....ποτε μην εισαι σιγουρος για τις μπαταριες!!Ενα καλο checker χρειαζεται σαν το BR2000 της futaba και στο λεω εγω που δεν εχω καθολου checker...
Το μονο που κανω ειναι να φορτιζω τις μπαταριες μετα απο μια ωριτσα λειτουργιας αν και οι μπαταριες μου θεωρητικα φτανουν για 4 ωρες!!
Ετσι ξερω τι ειχαν χασει :thumbs up: :thumbs up:
Ειναι κριμα να χαθει μοντελλο απο μπαταριες :-[ :-[ :-[ ενω μπορουμε να κανουμε απλα πραγματα και ας χασουμε 20 λεπτα απο τη μερα μας :) :) :) ;) ;)


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: mrkaza στις Δευτέρα, 15 Ιαν 2007, 16:19:50
To τι κανουν οι μπαταριες μπορει να το ελενξει ο hyperion eos5 i dp που εχω φορτιζει και σου λεει ποσα εδωσε μετα εσυ εκφορτιζης με ενταση της επιλογης σου και σου λεει ποσα εδωσε πισω η μπαταρια :) ακριβος αυτο θελω να κανω αλα πρεπει πρωτα να βρω το στιγμιεο ρευμα :D

To τι κάνουν οι μπαταρίες μπορεί να το ελενξει ο hyperion eos5 i dp που εχω  :worry:  φορτίζει και σου λεει ποσά έδωσε μετά εσύ εκφορτιζης με ένταση της επιλογής σου και σου λεει ποσα έδωσε πισω η μπαταρία :) ακριβός αυτό θέλω να κάνω αλά πρέπει πρώτα να βρω το στιγμιαίο ρεύμα :D .


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: iosif στις Δευτέρα, 15 Ιαν 2007, 17:09:27
Φιλε mrkaza, αν εχεις φορτιστη με βολτομετρο και τον συνδεσεις με τον δεκτη σου δουλευοντας τα σερβο σου
θα σου γραψει την πτωση των βολτ. Ετσι μπορεις να ξερεις την καταναλωση του δεκτη και των σερβο ειτε εν σταση ειτε εν κινηση. 
Εννοειται οτι ολες οι ενδειξεις ισχυουν μονο στο εδαφος!

Ιωσηφ


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: sfyris στις Δευτέρα, 15 Ιαν 2007, 17:40:52
Παιδιά οταν το ελικόπτερο κινείται η κατανάλωση αυξάνει δραματικά, κάτι που με τίποτα, εκτος αν βάλεις συσκευές τηλεμετρίας, δεν μπορείς να τσεκάρεις στο έδαφος. Ο κανόνας που αναφέρθηκε παραπάνω είναι σωστός, βάλε μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία και πέτα. Παράλληλα βάλε και ένα βολτόμετρο με LED ώστε να σου δείχνει με ευκρίνεια την κατάσταση την ώρα που πετάς και θα είσαι εντάξει. Μην παιδεύεσαι καζα με αυτά αλλά το χρόνο που δεν πετάς, προσπάθησε να εντοπίσεις κατασκευαστικά λαθη που τυχόν σου ξέφυγαν, καθώς αποκτάς εμπειρία όλο και περισσότερα θα ανακαλύπτεις. ;)


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: mrkaza στις Δευτέρα, 15 Ιαν 2007, 18:49:10
Γι αυτό ψάχνω κάποιο datasheet λογικά αυτό θα λεει τα στοιχεία κατανάλωσης :)

είναι δυνατόν οι εταιρείες να μην δίνουν αυτά τα στοιχεία ?

Αν οχι εγώ πως θα παίξω με το νεο μου παιχνίδι ? :( φορτιστή ήθελα να πω :P


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: Γιάννης Παξιμαδάκης στις Τρίτη, 16 Ιαν 2007, 13:12:32
πριν από πολύ καιρό ειχα μετρήσει την κατανάλωση για servo 3003 futaba.

ειχα κρατήσει αναλυτικά τις μετρήσεις αλλά δεν μπορώ να τις βρώ μετά από την μετακόμιση  >:(

τα servo φαντάζομαι τα ξέρετε οι περισσότεροι ειναι τα standar

απ ότι θυμάμαι , το ρεύμα ηρεμίας ηταν ( αν θυμαμαι καλα )  40mA  και το ρευμα "τραβώντας" 4,8kg 650mA !!!!!!

πάντα στα 6v
 
Για ψηφιακά σέρβο εχω ακούσει ότι η κατανάλωση τους ειναι σταθερή απο την ηρεμία μεχρι και πριν το stall όπου το ρεύμα αυξάνεται πολύ. αλλα και το ρεύμα ηρεμίας στα ψηφιακά δεν ειναι μικρό.

εχει μετρήσει κάποιος πόσο?


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: mrkaza στις Τρίτη, 16 Ιαν 2007, 13:45:09
650 Mha ? !!!!!!!!!!!

σε ακραιες συνθήκες διλαδη ακομα και αυτα να ειχα μιλαμε για στιγμιαίο 3,25 Α δηλαδή 3 c αν παμε τελιως μπακαλιστικα και αναλογικα δεχομενη ιδια αποδοση στα 2 moter 650/4,8= 135,41 Mha /kg ή 0,81 W  :worry:  τα 4,8 V εγω με τα 3010 να βγαζουν 5,2 kg αγνοοντας οτι δεν θα εχει την ιδιο efiency στα 4,8 V ζηταω 4,2 W ανα servo δηλαδή 5 servo 4.37 A σχεδον 4 c εκφορτιση να γιατι τα 1100 Mha της futaba τα πεζει :D

Ξεχασα να αναφερω οτι μιλαω για μπαταρια 1100 Mha  εχω καταπατιση πολλα πραγματα εξου και το μπακαλικο τροπο  που ειπα στο περιπου ακομα και ετσι ομως αυτο που λενε για τα heli 2500 Mha + αρχιζη να εχει νοημα καθως το να τραβας 4 C απο μια nimh δεν ειναι οτι ποιο ασφαλες .



Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: Γιάννης Παξιμαδάκης στις Τρίτη, 16 Ιαν 2007, 15:53:36
το θεωρώ μαλλον απίθανο να πιεστούν όλα τα σερβο μαζί .

Οπότε 6servo X 650mA =3,9 A ειναι το ρευμα που δεν προκειτε ποτε να πιασει το συτημα . ειναι μια πολύ θεωρητική τιμη

Με μπαταρία 6V 700mA πετούσα 3 -4 πτήσεις χωρις εμφανη πτωση τασης ,οταν κουνούσα ολα τα servo μαζι.



Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: mrkaza στις Τρίτη, 16 Ιαν 2007, 16:11:41
Εμενα στα 2 ντεποζιτα παπαλα αντιος μουτσατσος. Κατσε να ερθει το καλωδιο για το hyperion γιατι ματιση στην μπαταρια πειραματοζοω εκανα αλλα οχι σε αυτη που πεταω δεν κανω μεχρι το τελος της ευδομαδας θα εχω κανει ενα καλο κυκλο στην μπαταρια και θα σας πω αποτελεσματα με το πως παει η μπαταρια .

PS ειναι αυτη που ειχε μεσα ο δεκτης εχει κανει 6 κύκλους στη ζωη της οπου ο ενας ήταν απο ξεχασμένο το διακόπτη οσπου άδειασε εντελος

2 πριν απο πτηση 2 κατα το σεταρισμα και μια στο μερος οπου πεταω προς το παρον  με 1C με φορτιστη φιλου + μια  που το ξεχασα ανοιχτο στο σαλονι :P .



Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: ilias στις Δευτέρα, 2 Μαΐ 2011, 19:58:44
θελω την βοηθεια σας

θελω να βαλω σε ενα ηλεκτρικο μοντελο 800 γρ , BEC για την τροφοδοσια του δεκτη αλλα ρευμα να παιρνει απο ξεχωριστη μπαταρια και οχι απο την βασικη
τα σερβο ειναι 2χ9γρ  2,5kg metal gear και 2χ9 γρ απλα 1,6kg

επειδη δεν ξερω καταναλωσεις των σερβο και θελω η μπαταρια του δεκτη που θα βαλω να με βγαλει για 1/2 ωρα πτηση αλλα να ειναι και οσο γινεται πιο μικρη απο θεμα βαρους ποσα MAH ενδεικτικα θα πρεπει να εχει??


φιλικα

Ηλιας


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: giorgos-layrio στις Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 07:49:53
Το μονο που κανω ειναι να φορτιζω τις μπαταριες μετα απο μια ωριτσα λειτουργιας αν και οι μπαταριες μου θεωρητικα φτανουν για 4 ωρες!!
Φίλε v_tolias,αυτό πρέπει να γίνεται ή κατάλαβα λάθος;;Δηλαδή για να φορτίσουμε ξανά μια μπαταρία,πρέπει να έχει περάσει μια τουλάχιστον ώρα,από τη στιγμή που εκφορτίστηκε;Γι'αυτό έχω χαλάσει δύο μπαταρίες;; :idiot2:
sorry για το άσχετο τις ερώτησης... ::)


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: v_tolias στις Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 09:44:42
Μάλον λάθος κατάλαβες ::)
Είπα πως μόλις συμπληρώσω μία ώρα πτήσης, ή πιστεύω πως η μπαταρία έχει περίπου το μισό φορτίο από αυτό που χωράει, τότε ξαναφορτίζω  :thumbs up: :thumbs up:


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: pissas στις Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 09:47:37
παντως και για να φορτισουμε μια μπαταρια καλο ειναι να  την αφησουμε να κρυωσει πριν την βαλουμε παλι πανω στον φορτιστη ...


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: v_tolias στις Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 10:41:44
Οι μπαταρίες του δέκτη δεν ζεσταίνονται.. Τα μεγάλα ρευματα τα τραβάνε τα moter!!
Παρόλα αυτά καλό είναι να αναφέρονται τέτοια πράγματα :thumbs up:


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: vilisdev στις Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 11:11:35
θελω την βοηθεια σας

θελω να βαλω σε ενα ηλεκτρικο μοντελο 800 γρ , BEC για την τροφοδοσια του δεκτη αλλα ρευμα να παιρνει απο ξεχωριστη μπαταρια και οχι απο την βασικη
τα σερβο ειναι 2χ9γρ  2,5kg metal gear και 2χ9 γρ απλα 1,6kg

επειδη δεν ξερω καταναλωσεις των σερβο και θελω η μπαταρια του δεκτη που θα βαλω να με βγαλει για 1/2 ωρα πτηση αλλα να ειναι και οσο γινεται πιο μικρη απο θεμα βαρους ποσα MAH ενδεικτικα θα πρεπει να εχει??


φιλικα

Ηλιας

Το ρεύμα που τραβάει το κάθε σέρβο είναι ανάλογο της δύναμης που εξασκεί κάθε φορά και επειδή όταν πετάς αυτή η δύναμη δεν είναι σταθερή ή κατανάλωση εξαρτάται από τον τρόπο που πετάς. Τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα. Εμπειρικά με μία 2cell/1300mAh με τα servo που λες θα είχες άνετα πτήσεις μισής ώρας και μπορεί να σου έφτανε και γιά μία ώρα η και γιά πολύ περισσότερο. Γι αυτό ξεκίνα με μια 2cell/1000 εως 1300mAh καί μετά την πτήση μετράς την τάση της η πιο καλά όταν την φορτίσεις με φορτιστή (που έχει ένδειξη ρευματος) βλέπεις πόσο ρεύμα κατανάλωσες.
Τα servos που αναφέρεις τραβούν περίπου 600mA τα πρώτα και περίπου 300mA τα δεύτερα σε πλήρη φόρτο. Αυτά τα χαρακτηριστικά χρειάζονται γιά να υπολογίσεις το BEC, συνήθως είναι 3Α αρά εδώ είσαι καλά. Η μέση κατανάλωση για δύο και δύο αντίστοιχα σε μιά ακροβατική πτήση μπορεί να είναι σύνολο 1-1,5Α (με max τα 2Α) αλλά σε μιά πτήση FPV που είναι πιο σταθερή μπορεί να είναι ίσως και κάτω από 0,5Α.


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: johnraptor στις Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 11:32:19
θελω την βοηθεια σας

θελω να βαλω σε ενα ηλεκτρικο μοντελο 800 γρ , BEC για την τροφοδοσια του δεκτη αλλα ρευμα να παιρνει απο ξεχωριστη μπαταρια και οχι απο την βασικη
τα σερβο ειναι 2χ9γρ  2,5kg metal gear και 2χ9 γρ απλα 1,6kg

επειδη δεν ξερω καταναλωσεις των σερβο και θελω η μπαταρια του δεκτη που θα βαλω να με βγαλει για 1/2 ωρα πτηση αλλα να ειναι και οσο γινεται πιο μικρη απο θεμα βαρους ποσα MAH ενδεικτικα θα πρεπει να εχει??


φιλικα

Ηλιας
Kαλησπέρα φίλε δεν χρειάζεται να βάλεις κατα τη γνώμη μου έξτρα μπαταρία γιατί θα πάρεις και βάρος η γνώμη μου είναι ότι με μια 2450 mah μπαταρία θα πετάς άνετα μισή ώρα έγώ σε ένα multiplex park master με 1500 μιλιαμπέρ μπαταρία πετάω άνετα 15 λεπτά και με μοτερ και με hover σε ένα scale mastungme 2600 mah πετάω άνετα 25 λεπτά


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: giorgos-layrio στις Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 16:02:48
Οι μπαταρίες του δέκτη δεν ζεσταίνονται.. Τα μεγάλα ρευματα τα τραβάνε τα moter!!
Παρόλα αυτά καλό είναι να αναφέρονται τέτοια πράγματα :thumbs up:
Ευχαριστώ v_tolias..Όντως το μοτέρ ειναι αρκετά ζεστό μετά από κάθε πτήση..Το ότι οι μπαταρίες ξεφορτίζουν σε σημείο που δεν μπορούν πλέον να ξαναφορτιστούν,αν μείνουν για πολύ καιρό αχρησιμοποίητες,ισχύει τελικά;;Δύο μπαταρίες έχω στην άκρη γι'αυτό το λόγο και πριν τρείς μέρες πήρα καινούρια πάλι...Υπάρχει ένας ειδικός φορτιστής για τέτοιες περιπτώσεις λένε,αλλά δεν είναι σίγουρο αν τελικά η μπαταρία μπορεί να επανέλθει..  ???


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: ilias στις Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 18:28:42
vilisdev και johnraptor

ευχαριστω για τα μηνυματα σας . Αν ειναι οπως τα λετε οτι η καταναλωση ειναι 600Ma και 300ma (πιστευω ανα ωρα) τοτε θαπρεπει να παω σε μπαταρια 1000mah οποτε τοτε δεν το συζηταω και θα δωσω ρευμα απο την κεντρικη μπαταρια για να μην βαλω εξτρα βαρος.
Ηθελα να πιστευω οτι με μια μικρη μπαταρια 200-300 mah 2s θα τα καταφερνα αλλα εδω λεμε για μεγαλες αποστασεις .
Σιγουρα η καταναλωση των σερβο εξαρταται απο την χρηση τους αλλα και παλι αν ειναι οπως τα λετε τοτε η τροφοδοσια απο την κεντρικη μπαταρια ειναι μονοδρομος :'( :'(

....εκτος αν καποιος αλλος εχει δοκιμασει κατι αναλογο :worry: :worry:


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: vilisdev στις Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 18:44:07
Οι μπαταρίες του δέκτη δεν ζεσταίνονται.. Τα μεγάλα ρευματα τα τραβάνε τα moter!!
Παρόλα αυτά καλό είναι να αναφέρονται τέτοια πράγματα :thumbs up:
Ευχαριστώ v_tolias..Όντως το μοτέρ ειναι αρκετά ζεστό μετά από κάθε πτήση..Το ότι οι μπαταρίες ξεφορτίζουν σε σημείο που δεν μπορούν πλέον να ξαναφορτιστούν,αν μείνουν για πολύ καιρό αχρησιμοποίητες,ισχύει τελικά;;Δύο μπαταρίες έχω στην άκρη γι'αυτό το λόγο και πριν τρείς μέρες πήρα καινούρια πάλι...Υπάρχει ένας ειδικός φορτιστής για τέτοιες περιπτώσεις λένε,αλλά δεν είναι σίγουρο αν τελικά η μπαταρία μπορεί να επανέλθει..  ???

Οι LiPo δεν πρέπει να αδειάζουν ποτέ. Ειδικά στις πτήσεις δεν πρέπει να πέφτουν κάτω απο 2,9V-3V. Γι'  αυτό τα περισσότερα ESC κόβουν την ισχύ στο μοτέρ επίτηδες γιά να προστατέψουν τις μπαταρίες όταν ανιχνεύσουν χαμηλή τάση. Οταν αποθηκεύονται θα πρέπει να φορτίζουν ή αδειάζουν (ανάλογα τι χρειάζεται) περίπου στα 3,9V. Πολλοί φορτιστές έχουν την λειτουργεία storage που κάνει αυτό ακριβώς. Μας φορτίζει και κάνει balance τα στοιχεία ώστε να γίνουν όλα 3,9V. Οι μπαταρίες χαλούν αν τις αδειάζουμε τελείως αν τραβάμε υψηλά ρεύματα και ζεσταίνονται πολύ και αν τις αποθηκεύουμε άδειες τελείως. Αρκετά έγραψα όμως γιά τη χρήση των μπαταριών σε λάθος θέμα. Νομίζω θα βρείτε περισσότερα σε θέμα γιά τις LiPo.


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: skopos-Komotini στις Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 18:52:47
Γεια σας .
Μέτρησα την κατανάλωση  του δέκτη μαζι με 4 σερβο πανω σε ενα αεροπλανο στο έδαφος και ηταν 1,5 Amp ! ! !


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: guest713 στις Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 18:56:39
Υπαρχη καποιος τροπος να μετρισω την καταναλωση των servo μου ?

Υπαρχη καποια λιστα που να τα δινει ? καπου ειχα δει κατι αλα εψαξα και δεν το ξαναβρισκω :(.

Στεκι το να δω την καταναλωση τον servo ωστε να βγαλω την μεγιστη καταναλωση που θα εχω αν πεζουν ολα μαζι  ωστε μετα να τσεκαρω πως τα παει η μπαταρια μου σε αυτο το φορτιο ?

Αν πχ βγαλω 400 mha θα βαλω 450 και θα κανω decharge ωστε να δω αν με την καταναλωση που εχω στην πραξη η μπαταρια κραταει τα αναμενομενα :) μετα μια ποιο ηπια εκφορτιση και να δω αν εχω τραγικες διαφορες.

Θελω να δω την πραγματικη συμπεριφορα της μπαταριας μου δηλαδι ειναι σωστο αυτο που σκευτικα ?

Ευχαριστω

Το πιο απλό κατα την γνώμη μου είναι να αγοράσεις ενα απλό αναλογικό αμπερόμετρο,
όπως αυτό εδώ.
(http://usera.imagecave.com/davidyip/A1A_DC_F.jpg)
Να συνδέσεις ένα Y-connector με την μπαταρία σου και να το ελέγξεις έτσι......(http://www.findgiftclubs.com/images/clubs/thumbs-up.jpg)


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: vilisdev στις Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 19:43:39
vilisdev και johnraptor

ευχαριστω για τα μηνυματα σας . Αν ειναι οπως τα λετε οτι η καταναλωση ειναι 600Ma και 300ma (πιστευω ανα ωρα) τοτε θαπρεπει να παω σε μπαταρια 1000mah οποτε τοτε δεν το συζηταω και θα δωσω ρευμα απο την κεντρικη μπαταρια για να μην βαλω εξτρα βαρος.
Ηθελα να πιστευω οτι με μια μικρη μπαταρια 200-300 mah 2s θα τα καταφερνα αλλα εδω λεμε για μεγαλες αποστασεις .
Σιγουρα η καταναλωση των σερβο εξαρταται απο την χρηση τους αλλα και παλι αν ειναι οπως τα λετε τοτε η τροφοδοσια απο την κεντρικη μπαταρια ειναι μονοδρομος :'( :'(

....εκτος αν καποιος αλλος εχει δοκιμασει κατι αναλογο :worry: :worry:

Συγνώμη αλλά φαίνεται δεν τα είπα καλά και δεν κατάλαβες. Τα 600mA ή 300mA είναι μέγιστο ρεύμα, το μέσο ρεύμα μπορεί να είναι 50-100mA. Αρα εφόσον τα servos δεν ειναι ψηφιακά και η 200mA μπαταρία σου κάνει. Εγώ σου είπα για 1000mA έτσι σαν παράδειγμα γιά να δεις μετά στη φόρτιση πόσο έκαψες. Αλλά αν είναι απλό α/π και όχι fpv με τόσο βάρος δεν βρίσκω και εγώ λόγο να βάλεις BEC και δεύτερη μπαταρία.
Αν πάλι επιμένεις να μετρήσεις την κατανάλωση των servos πρέπει να βάλεις ένα βαττόμετρο σαν το παρακάτω και αφου κινείς τα servos να κοντράρεις ταυτόχρονα και τις κινητές επιφάνειες ώστε να ζορίζεται το κάθε servo όπως και στην πραγματική πτήση.


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: ilias στις Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 20:11:22
καλησπερα και παλι

οσο αφορα την επιμονη μου για ξεχωριστο Bec την εχω παθει απο καμμενο ESC να μεινω απο ρευμα στον δεκτη και επειδη το μοντελο που θα το βαλω ειναι ακριβο για το μεγεθος του θελω να διασφαλισω την αστοχια του ESC

Οσο για τα 600ma τωρα καταλαβα τι εννοεις και αν δεν κανω λαθος αυτη η καταναλωση θα ειναι λογικα για ρευμα 4.8 volts οποτε λογικα μια μπταρια Lipo 7.4volts 200ma θα ειναι σαν να εχω 300Ma στα 4.8volts (χοντρικα)


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: vilisdev στις Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 20:42:21
καλησπερα και παλι

οσο αφορα την επιμονη μου για ξεχωριστο Bec την εχω παθει απο καμμενο ESC να μεινω απο ρευμα στον δεκτη και επειδη το μοντελο που θα το βαλω ειναι ακριβο για το μεγεθος του θελω να διασφαλισω την αστοχια του ESC

Οσο για τα 600ma τωρα καταλαβα τι εννοεις και αν δεν κανω λαθος αυτη η καταναλωση θα ειναι λογικα για ρευμα 4.8 volts οποτε λογικα μια μπταρια Lipo 7.4volts 200ma θα ειναι σαν να εχω 300Ma στα 4.8volts (χοντρικα)

Καλά είναι στα ακριβά-μεγάλα μοντέλα να βάζουμε καλής ποιότητας ESC (που όταν λένε οτι είναι π.χ. 40A καίγονται στα 60Α μετά από 60sec). Αν βάλεις κάποιο καλό και ακριβό ESC δεν νομίζω να χρειαστείς BEC. Ετσι κρατάς και το βάρος χαμηλό. Στα μεγάλα που δεν έχεις πρόβλημα βάρους (+100-150γρ) είναι καλά να μπαίνει BEC και δεύτερη μπαταρία. Δες και κανένα καλύτερο ESC. Πριν λίγο καιρό πήρα μερικά απο το himodel.com και μου άρεσαν παρα πολύ και έχουν και BEC 5,5V 5A, ιδανικά γιά ψηφιακά servos.
http://www.himodel.com/electric/FLY_PRO_Seires_60A_2-6S_6A_BEC_Brushless_Speed_Control_Type_FLY-60A-PRO_SB.html

Οταν ένα servo λέει ότι έχει κατανάλωση 600mA αυτό είναι σε τάση 4,8V και όταν βρίσκεται σε πλήρες φορτίο 2,5kg για παράδειγμα. Δεν έχει καμία σχέση με την LiPo που έχει 7,4 και ούτως ή αλλως τα κατεβάζουμε στα 5V με το BEC. Η μέση κατανάλωση του servo μπορεί να είναι μόνο 100-150mA. Οπότε γιά τέσσερα servo να είναι συνολικά 0,5Α άρα μια μπαταρία 2cell/500mAh θα μας κρατήσει μέγιστη διάρκεια μία ώρα.


Τίτλος: Απ: Servo + δεκτης καταναλωση
Αποστολή από: billiano στις Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 23:37:10

Το πιο απλό κατα την γνώμη μου είναι να αγοράσεις ενα απλό αναλογικό αμπερόμετρο,
όπως αυτό εδώ.
(http://usera.imagecave.com/davidyip/A1A_DC_F.jpg)
Να συνδέσεις ένα Y-connector με την μπαταρία σου και να το ελέγξεις έτσι......(http://www.findgiftclubs.com/images/clubs/thumbs-up.jpg)

Ετσι ακριβως τα μετραω και εγω.....
Απλα και γρηγορα