Γιατί αυτή η σελίδα ;

Στόχοι αυτής της σελίδας

Ξεκίνησα αερομοντελλισμό το 1970 στο Αγρίνιο, χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια. Χρωστάω πολλά στα σποραδικά άρθρα του Παντελή Καλογεράκου και του Γιάννη Κωνσταντακάτου στο περιοδικό "Τεχνική Εκλογή" που μου δώσανε τα πρώτα φώτα. Γνωρίζοντας αγγλικά βρήκα με χίλια βάσανα πρόσβαση στην αγγλική βιβλιογραφία.

Το 1973 πέρασα στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και έγινα μέλος της Ενωσης Αερομοντελλιστών Αθηνών. Γρήγορα πήρα και σημαντική βοήθεια σε πρακτικά θέματα.

Το 1975 ιδρύεται στό Αγρίνιο, την πόλη που ζώ και μεγάλωσα η Αερολέσχη Αγρινίου.Το 1982, κάνοντας την θητεία μου σαν αγροτικός γιατρός, βοηθάω την Αερολέσχη Αγρινίου στο τμήμα αερομοντελλισμού.

Το 1983 μετά από προτροπή του Παντελή Καλογεράκου εκλέγομαι στο Δ.Σ. της Ε.Α.Α. Ακόμα θυμάμαι τα λόγια του. "Πρέπει εμείς οι μεγαλύτεροι να ασχοληθούμε με την λάντζα της οργάνωσης και των διοικητικών για να μπορέσουν οι μικρότεροι ν' ασχοληθούν με το hobby και το άθλημα".Το 1983 ξεκινάνε πάλι μετά πολλά χρόνια πανελλήνιοι αγώνες.

Το 1990 έρχομαι πάλι στο Αγρίνιο όπου και εργάζομαι σαν γυναικολόγος και από το 1991 είμαι στο Δ.Σ. της Αερολέσχης Αγρινίου.

Βλέπω τους παλιούς αερομοντελλιστές να αφήνουν τα μοντέλλα και να ασχολούνται με υπερελαφρά αεροσκάφη. Παράλληλα όμως δεν βλέπω νέους να έρχονται, ειδικά απο τις μικρές ηλικίες.

Θέλω να βοηθήσω στον τομέα αυτό διαθέτοντας λίγο από τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου.Το χρωστάω στο μικρό παιδί που ήμουν κάποτε, στα παιδιά μου, στο παιδί που θέλει να δεί το έργο του να πετάει.

Πιστεύω ότι στην Ελλάδα οι κύριοι λόγοι της πενιχρής ανάπτυξης του αερομοντελλισμού, κυρίως στους νέους είναι :

Ειδικά για το τελευταίο θα επιμείνω.Προσωπικά και σε πολλούς άλλους αερομοντελλιστές έχει κόψει σημαντικό ελεύθερο χρόνο. Ελκύει φοβερά και ειδικά τον νέο η συνεχής καθημερινή εξέλιξη της νέας τεχνολογίας και φυσικά απαιτεί χρόνο ενασχόλησης και χρήματα. Οι γονείς σήμερα θα πεισθούν ενδεχόμενα να αγοράσουν στο παιδί τους υπολογιστή, αλλά μετά θα πουν "Κοίτα, σου πήρα υπολογιστή, άσε τώρα τα άλλα και κοίταξε τα μαθήματά σου".

Από την άλλη μεριά όμως ο υπολογιστής και ειδικά το Internet αποτελεί μια τεράστια πηγή πληροφόρησης. Οποιος έχει ενδιαφέροντα θα βρεί πολλά και κάθε μέρα περισσότερα στο Internet. Εμεινα έκπληκτος με την ευκολία πού βρήκα πράγματα που έψαχνα και πραγματικά είχα φτύσει αίμα στο παρελθόν να βρώ. Αλλά το Internet είναι και επικοινωνία.

Πιστεύω ότι σήμερα είναι πολύ πιθανόν να βρούμε και να δώσουμε ερεθίσματα σ' αυτόν που ενδιαφέρεται για αερομοντελλισμό μέσα από το Internet. Να φυτευτούν μικροί σπόροι που ίσως γίνουν δέντρα μεθαύριο.

Σίγουρα λίγοι ασχολούνται με αερομοντελλισμό και λίγοι είναι στο Internet. Μπορούμε όμως να φέρουμε σε επαφή τους ήδη ασχολούμενους, να τους πληροφορήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο πυρήνων αερομοντελλισμού.Δεν χρειάζεται να είναι όλοι στο Internet. Ενας από μικρές ομάδες. Η πληροφορία μπορεί εύκολα να τυπωθεί και να διαβαστεί απο άλλους.

Εχω δει σημαντικά δείγματα δουλειάς από τους Ελληνες της ομογένειας σε άλλα θέματα. Μπορούμε σιγά σιγά να γνωρίσουμε τους αερομοντελλιστές της ομογένειας και να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Αλλά το Internet δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Ο χώρος αυτός είναι μια προσωπική προσπάθεια. Δεν είναι όργανο σωματείου και είναι ελεύθερη η διατύπωση προσωπικών απόψεων στα πλαίσια θεμιτής φρασεολογίας.Θα προσπαθήσω όσο μπορώ καλύτερα να φτιάξω ένα πρώτο "σπίτι" για τον Ελληνα Αερομοντελλιστή. Η βοήθεια και τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και επιζητούμενα.Κεντρική σελίδα | Γιατί αυτή η σελίδα| Α/Μ συνδέσεις | Ελληνικά σωματεία Α/Μ | Ελληνες Α/Μ στο δίκτυο
Αλμπουμ | ForumΕλλήνων Α/Μ | Οι δικές σας συνδέσεις | Μικρές αγγελίες | Βιβλίο Επισκεπτών
Ελληνικό Μενού(Frames) | Text only version(no Frames) | English Menu(Frames)