Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.687 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 19:45:16

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 19:45:16

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Bocian
    [Σήμερα στις 19:19]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:26]

από AKISSSS
    [Σήμερα στις 13:15]

από spirost
    [Χθες στις 22:56]

[Χθες στις 09:28]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 19:58:57]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309687
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 1070
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 52
    Συνολικά: 53
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 10     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Επιλογή Φορτιστή  (Αναγνώστηκε 28722 φορές)
    guest3257
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #45 στις: Σάββατο, 2 Μαΐ 2009, 03:00:20 »

ναι δε διαφωνω ολα ωραια και καλα,,,και γω βρηκα πιο πανω στο λινκ ειδικο για τον υπεριωνα αλλα δεν εχω χρεωστικη για αγορες εξωτερικου

Λυπάμαι που δεν το είχα προσέξει, μόλις πριν 4 μέρες έλαβα μια παραγγελία από το HobbyCity  Undecided

Καταγράφηκε
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #46 στις: Σάββατο, 2 Μαΐ 2009, 03:04:35 »

Λυπάμαι που δεν το είχα προσέξει, μόλις πριν 4 μέρες έλαβα μια παραγγελία από το HobbyCity  Undecided

χΑΧΑ laugh
    ΛΕΣ να ανοιξω νεο θεμα για να ζητησω οποιος παραγγειλει απο hobby να μου κανει την αγγαρια και να μου τα στειλει τα πραγματακια που θελω με αντικαταβολη;; χαχα  devil idiot2
    Καταγράφηκε

what the fuck...γιατί δεν πετάει :p
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #47 στις: Πέμπτη, 14 Μαΐ 2009, 13:38:24 »

Επανερχομαι στο θεμα για να μου λυσετε καποιες αποριες....οπως ειπαμε εχω τον υπεριωνα αλλα επειδη ο ανταπτορας για το μπαλανσερ δεν εχει βισμα για 2σελες και 3σελες οποτε πηρα αυτο

http://www.biz-models.com/gr/maxpro-multi-batteries-charging-adapter.html

το καλωδιο ταιριαζει κανονικα στην υποδοχη και συνδεεται με την υποδοχη στο φορτιστη..οποτε υποθετω οτι ως ανταπτορας δεν θα εχει προβλημα;;;( ας το επιβεβαιωση καποιος)

και μια δευτερη ερωτηση,,,
    επειδη εχει 2 καλωδια ο ανταπτορας (δειτε τη φωτο στο λινκ να καταλαβετε)τα οποια εχουν βυσμα για να συνδεονται στην κοκκινη και μαυρη υποδοχη του φορτιστη σημαινει οτι τα συνδεω εκει και φορτιζω τις μπαταριες του λαμα μονο με την ασπρη υποδοχη(οπως αυτη που φορτιζουμε στον φορτιστη του λαμα);;;;;;;;

Αυτες τις 2 ερωτησεις εχω μονο,,οποιος γνωριζει ας βοηθησει....
    και κατι τελευταιο,,,το φορτιστη μπορω να τον συνδεσω αφοβα σε μπαταρια αυτοκινητου ετσι;;;
    Καταγράφηκε

THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #48 στις: Κυριακή, 17 Μαΐ 2009, 11:25:33 »

Επανερχομαι στο θεμα για να μου λυσετε καποιες αποριες....οπως ειπαμε εχω τον υπεριωνα αλλα επειδη ο ανταπτορας για το μπαλανσερ δεν εχει βισμα για 2σελες και 3σελες οποτε πηρα αυτο

το καλωδιο ταιριαζει κανονικα στην υποδοχη και συνδεεται με την υποδοχη στο φορτιστη..οποτε υποθετω οτι ως ανταπτορας δεν θα εχει προβλημα;;;( ας το επιβεβαιωση καποιος)

επειδη εχει 2 καλωδια ο ανταπτορας (δειτε τη φωτο στο λινκ να καταλαβετε)τα οποια εχουν βυσμα για να συνδεονται στην κοκκινη και μαυρη υποδοχη του φορτιστη σημαινει οτι τα συνδεω εκει και φορτιζω τις μπαταριες του λαμα μονο με την ασπρη υποδοχη(οπως αυτη που φορτιζουμε στον φορτιστη του λαμα);;;;;;;;

και κατι τελευταιο,,,το φορτιστη μπορω να τον συνδεσω αφοβα σε μπαταρια αυτοκινητου ετσι;;;
    Kapoios να με διαφωτισει;;;;;;;; Huh  Sad
    Καταγράφηκε

newbie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #49 στις: Κυριακή, 17 Μαΐ 2009, 18:37:43 »

THEO_LEGEND γιατί δε ρωτάς το κατάστημα για τη σωστή χρήση του adaptor που αγόρασες;
    Προσωπικά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο adaptor.

Τον σωστό τρόπο φόρτισης παράλληλα με balance σου τον υπέδειξε ο bladekiller
       Αυτοί οι φορτιστές δεν φορτίζουν τις μπαταρίες κατευθείαν από το βύσμα του μπάλανσερ όπως ο φορτιστής του λάμα. Θα συνδέσεις την έξοδο του φορτιστή με τους κύριους πόλους της μπαταρίας με τον κατάλληλο αντάπτορα που να ταιριάζει στο βύσμα και κατόπιν το βύσμα του μπάλανσερ της μπαταρίας θα το συνδέσεις με την έξοδο μπάλανσερ του φορτιστή. Τώρα για το τροφοδοτικό του λάπτοπ θα πρέπει να βρεις το αντίστοιχο βύσμα και να συνδέσεις εκεί ττα κροκοδειλάκια του φορτιστή. Κοίτα μήπως έχει ο φορτιστής καμιά υποδοχή για βύσμα σαν κι αυτά των τροφοδοτικών.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνονται αυτές οι συνδέσεις.

Καταγράφηκε
    Draminos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #50 στις: Παρασκευή, 12 Ιουν 2009, 17:40:48 »

Καλησπέρα μόλις πήρα αυτόν τον φορτιστεί...και είπα μιας και είστε ειδήμονες σε αυτό το θέμα μήπως μπορείτε να μου πείτε πως μπορώ να φορτίσω ένα pack με NiMH στοιχεια της JR στα 4500mHa?
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #51 στις: Παρασκευή, 12 Ιουν 2009, 17:46:12 »

νομιζω οτι αυτο το πραγματακι σε βοηθαει να φορτισεις ταυτοχρονα 2 μπαταριεσ... η 2σ η 3σ.... αλλα παντα ομοιες.!
    Καταγράφηκε
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #52 στις: Δευτέρα, 15 Ιουν 2009, 03:52:46 »

νομιζω οτι αυτο το πραγματακι σε βοηθαει να φορτισεις ταυτοχρονα 2 μπαταριεσ... η 2σ η 3σ.... αλλα παντα ομοιες.!
    Logika ομως, αν το συνδεσω μονο με το καλωδιο του μπαλανσερ θα λειτουργει ως μπαλανσερ και μονο. σωστα;
    Καταγράφηκε

bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #53 στις: Δευτέρα, 15 Ιουν 2009, 11:52:42 »

Ετσι όπως βλέπω εγώ τη φωτογραφία του αντάπτορα καταλαβαίνω ότι το κόκκινο και το μαύρο καλώδιο που συνδέονται στους κύριους πόλους εξόδου του φορτιστή συνδέονται επίσης μέσω της πλακέτας του αντάπτορα στους ακραίους ακροδέκτες των υποδοχών μπάλανς για τις μπαταρίες που θα συνδεθούν σε σειρά. Με τον τρόπο αυτό η ολική συνδεσμολογία για δύο τρίσελες για παράδειγμα είναι σαν να έχεις συνδέσει πάνω στο φορτιστή μια εξάσελη και η φόρτιση και το μπάλανς γίνεται κανονικά. Με μία διαφορά όμως. Τα καλωδιάκια του μπαλανς των μπαταριών δεν σηκώνουν πολύ ρεύμα. Αυτός είναι και ο λόγος που στους καλούς φορτιστές η μπαταρία συνδέεται και με τους κύριους πόλους της στην έξοδο του φορτιστή παρόλο που οι ακραίοι ακροδέκτες του βύσματος μπαλανς είναι το ίδιο με το θετικό και τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας. Το κύριο ρεύμα φόρτισης περνάει απο τα καλώδια των κύριων πόλων που είναι χοντρά ενώ τα καλωδιάκια του μπαλανς μεταφέρουν το αρκετά μικρότερο ρεύμα εξισορόπισης.
       Στη συγκεκριμένη συνδεσμολογία όμως όλο το ρεύμα μεταφέρεται στη μπαταρία από τα καλωδιάκια του μπάλανς και καλό είναι να μην κάνεις φόρτιση με παραπάνω από 1 αμπέρ για να μη ζεσταθούν.
        Καλύτερα θα είναι να μην συνδέσεις πάνω στο φορτιστή το κόκκινο και το μαύρο καλώδιο του αντάπτορα αλλά να βρεις και έναν άλλο αντάπτορα που να συνδέει σε σειρά τους κύριους πόλους των δύο μπαταριών και να καταλήγει σε ένα βύσμα που θα συνδεθεί στους κύριους πόλους του φορτιστή.
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #54 στις: Δευτέρα, 15 Ιουν 2009, 12:46:28 »

παιδια σκεφτομαι να παρω απο ebay εναν imax b6 μαζι με τροφοδοτικο...ειναι ευκολος στη χρηση? θα μου τον προτεινατε? επισης πως φορτιζουμε μπαταριες σε αυτον? συνδεουμε τα βυσματα που ειναι για μπαλανσ με τον φορτιστη η το βυσμα με το κοκκινο και μαυρο καλωδιο? ρωταω γιατι ειδα ενα βιντεο που φορτιζε μια μπαταρια και δεν συνεδεσε καθολου το καλωσιο του μπαλανσερ στον φορτιστη αλλα εδειξε οτι εγινε μπαλανσ. εδω ειναι και το βιντεο http://cgi.ebay.com/H406-iMax-B6-Lipo-Battery-Balance-Charger-5A-Adapter_W0QQitemZ280356298158QQcmdZViewItemQQptZRadio_Control_Parts_Accessories?hash=item4146899dae&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1205|240%3A1307|301%3A1|293%3A1|294%3A50  η τιμη μου φανηκε παρα μα παρα πολυ καλη σε σχεση με Ελλαδα.
    Καταγράφηκε
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #55 στις: Δευτέρα, 15 Ιουν 2009, 13:02:03 »

Καλησπέρα

Το συγκεκριμένο βίντεο κάνει τεστ στο που θα κάνει cutoff ο φορτιστής, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει balance χωρίς το βύσμα του balancer, οι τάσεις των στοιχείων στο τέλος της φόρτισης είναι τυχαίες.  Για περισσότερες λεπτομέριες και τεστ διάβασε και στην παρακάτω σελίδα:

http://blog.quantifly.com/?p=2

Ένα σημείο που θέλει προσοχή σ' αυτόν τον φορτιστή είναι με πόσα Α μπορεί πραγματικά μπορεί να φορτίσει.  Γιατί μπορεί να λέει ότι είναι μέχρι 6S μπαταρία και μέχρι 5Α ρεύμα φόρτισης, αλλά δεν μπορεί να φορτίσει 6S μπαταρία με 5Α.  Το μυστικό είναι τα watt, τα οποία στην συγκεκριμένο είναι 50 max για την φόρτιση.  Αυτό σημαίνει π.χ. ότι μια μπαταρία 6S που φτάνει πάνω από τα 24-25V μπορεί να την φορτίσει με μέγιστο ρεύμα περίπου 2A και όχι 5Α.  Φυσικά όσο κατεβαίνει ο αριθμός των στοιχείων της μπαταρίας τόσο ανεβαίνει το ρεύμα που μπορεί να δώσει ο φορτιστής (W=V*A υπολογίζοντας και κάποιες απώλειες).

Αν λοιπόν οι παραπάνω περιορισμοί σε καλύπτουν τότε είναι μια καλή οικονομική λύση, με κάποια θεματάκια στο balancing βέβαια όπως θα δεις αν διαβάσεις το παραπάνω review.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #56 στις: Δευτέρα, 15 Ιουν 2009, 13:08:14 »

εγω φορτιζω 3σελες μπαταριες το πολυ...αντε στο μελλον να φορτισω και 4σελες...βασικα τον θελω γιατι πιστευω οτι ειναι ασφαλεστερος απο αυτον που εχω...στον οποιο καποιες φορες δεν λειτουργει το ανεμιστηρακι και σε εναν φιλο που ειχε τον ιδιο οταν πηγε να φορτισει με 2Α εγινε καρβουνο...σκεφτομαι και τον b5 αλλα αυτος δεν κανει εκφορτιση...
    Καταγράφηκε
    nik00ss
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #57 στις: Δευτέρα, 15 Ιουν 2009, 13:26:39 »

παιδια σκεφτομαι να παρω απο ebay εναν imax b6 μαζι με τροφοδοτικο...ειναι ευκολος στη χρηση? θα μου τον προτεινατε? επισης πως φορτιζουμε μπαταριες σε αυτον? συνδεουμε τα βυσματα που ειναι για μπαλανσ με τον φορτιστη η το βυσμα με το κοκκινο και μαυρο καλωδιο? ρωταω γιατι ειδα ενα βιντεο που φορτιζε μια μπαταρια και δεν συνεδεσε καθολου το καλωσιο του μπαλανσερ στον φορτιστη αλλα εδειξε οτι εγινε μπαλανσ. εδω ειναι και το βιντεο http://cgi.ebay.com/H406-iMax-B6-Lipo-Battery-Balance-Charger-5A-Adapter_W0QQitemZ280356298158QQcmdZViewItemQQptZRadio_Control_Parts_Accessories?hash=item4146899dae&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1205|240%3A1307|301%3A1|293%3A1|294%3A50  η τιμη μου φανηκε παρα μα παρα πολυ καλη σε σχεση με Ελλαδα.

μου θυμιζει αρκετα αυτον
    http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7028
    ιδια χαρακτηριστικα,ιδια οθονη,ιδια κουμπια.....
    αυτον εχω και ειμαι πολυ ικανοποιημενος οσο για τροφοδοτικο εχω βαλει απο ενα παλιο τροφοδοτικο απο pc..
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #58 στις: Δευτέρα, 15 Ιουν 2009, 13:30:52 »

ναι ιδιοι ειναι...χρειαζεται να αγορασω κανενα επιπλεον καλωδιο η αυτα που εχει μεσα ειναι οκ?
    Καταγράφηκε
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #59 στις: Δευτέρα, 15 Ιουν 2009, 13:59:54 »

Να προτιμήσεις τον Turnigy. Έχει μεγαλύτερη ακρίβεια στο balance (και ανεμιστηράκι!)

Τα καλώδια που περιλαμβάνονται είναι Ο.Κ.
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 10     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Επιλογή Φορτιστή
    Μεταπήδηση σε: