Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.687 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 21:11:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 21:11:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Bocian
    [Σήμερα στις 19:19]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:26]

από AKISSSS
    [Σήμερα στις 13:15]

από spirost
    [Χθες στις 22:56]

[Χθες στις 09:28]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 19:58:57]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309687
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 1070
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 42
    Συνολικά: 44
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 12     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Παρασκευη καυσιμου και επιπτωσεις απο τη χρηση του στους τωρινους κινητηρες  (Αναγνώστηκε 45031 φορές)
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #15 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 11:15:26 »

Καλημερα σε ολους.Η παρασκευη καυσιμου δεν ειναι δυσκολο πραγμα εμεις παλια το φτιαχναμαι μονη μας.Το ενα απο τα κυρια συστατικα η μεθανολη ειναι πολυ ευκολο να την βρης και πολυ φθηνη σε σχεση με την καθαροτητατης. Π.Χ εχω βρη στην Θεσσαλονικη μεθανολη 98 τις εκατο καθαροτητα στα 0,85 ευρω το λιτρο.Το δευτερο συστατικο το λαδι και μαλιστα τωρα που υπαρχουν τα συνθετικα και οχι οπως τοτε το καστορελαιο ειναι επισης ευκολο και οικονομικο.
    Αυτο που ειναι δυσευρετο και ακριβο ειναι το νιτρομεθανιο που φυσικα ειναι και το λιγοτερο σε ποσοτητα που βαζουμαι στο μιγμα.Η πληροφοριες που εχω για το νιτρομεθανιο ειναι οτι το βρισκης σε συνεργεια που κανουν μετατροπες σε αυτοκινητα για αγωνιστικα.Η δυσκολια εισαγωγης του ειναι μεγαλη διοτι ειναι εκρηκτικο και θελει πολυ διαδικασια.Το νιτρο δεν εχει καμμια σχεση με το νιτρομεθανιο.
    Αν μου επιτραπη μπορω να δωσω καποια τηλεφωνα για να τα βρειται σαν υλικα αλλα και μια βολτα στην οδο Αθηνας στην Αθηνα θα σας λυση τα χερια υπαρχουν αρκετοι που γνωριζουν τα υλικα.
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #16 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 11:18:59 »

Γιατί υπάρχουν ακόμα άτομα που πιστεύουν ότι ο κινητήρας τους χρειάζεται πολύ νιτρομεθάνιο για να πετάξουν μιά πτήση το Σαββατοκύριακο;
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #17 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 11:42:40 »

Εγω θειε Γιαννη καταλαβα οτι φοβουνται τα καυσιμα οχι μονο για το νιτρομεθανιο αλλα μηπως και χαλαση ο κινητηρας τους μιας και δεν θα ειναι ετοιματζιδικο το καυσιμο λες και μεις τοτε που τα φτιαχναμαι δεν πετουσαμαι
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 11:46:39 »

Γιατι κινητήρας OS FS 91 SURPASS 4T

Την ίδια μέρα(απο θέμα καιρικών συνθηκών)
    Ιδια ρύθμιση(μικρές - μεγάλες βελόνες)
    Ιδιο μπουζί
    Ιδια τα πάντα
    Ιδιας μάρκας καύσιμο
    με 10%      δέν κράταγε ρελαντί και ανέβαζε θερμοκρασία
    και με 20%  ------------κανένα πρόβλημα???-------------------- Huh

σημ.: πιθανόν και τα 2 φρέσκα ώς καύσιμα....
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 12:01:30 από Geοrge » Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 11:51:18 »

Γιατι κινητήρας OS FS 91 SURPASS 4T

Την ίδια μέρα(απο θέμα καιρικών συνθηκών)
    Ιδια ρύθμιση(μικρές - μεγάλες βελόνες)
    Ιδιο μπουζί
    Ιδια τα πάντα
    Ιδιας μάρκας καύσιμο
    με 10%      δέν κράταγε ρελαντί και ανέβαζε θερμοκρασία
    και με 20%  ------------κανένα πρόβλημα???-------------------- Huh

Για τον ίδιο λόγο που οι φλωρέτες που είχαν οι παπούδες μας έκαιγαν ότι τους έριχνες μέσα αλλά αν το κάνεις αυτό σε ένα CBR για παράδειγμα θα το πάρεις στο χέρι.
       Αλλη η τεχνολογία των σημερινών κινητήρων κι άλλη αυτή της εποχής του control line και των μονοκάναλων.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 11:53:22 »

Για τον ίδιο λόγο που οι φλωρέτες που είχαν οι παπούδες μας έκαιγαν ότι τους έριχνες μέσα αλλά αν το κάνεις αυτό σε ένα CBR για παράδειγμα θα το πάρεις στο χέρι.
       Αλλη η τεχνολογία των σημερινών κινητήρων κι άλλη αυτή της εποχής του control line και των μονοκάναλων.

Κώστα σε καταλαβαίνω αλλά η εμμονή του θείου σχετικά με τα Nitro...θέλω να καταλάβω που στηρίζεται...
    ...
    Γιατί υπάρχουν ακόμα άτομα που πιστεύουν ότι ο κινητήρας τους χρειάζεται πολύ νιτρομεθάνιο για να πετάξουν μια πτήση το Σαββατοκύριακο;
    ..
    Δεν μπορεί κάτι δέν καταλαβαίνουμε που μας διαφεύγει και θέλω να το μάθω
    Μην πετάμε τσάμπα τα χρήματα μας!!
    Ούτε εγώ θέλω να βάζω παραπάνω Νιτρο!! , με 1% σε δίχρονες μέχρι στιγμής (μου φτάνει..) και έβαζα 10% σε 4Τ ..μέχρι που με μια 91 έκανα αυτό που λεω παραπάνω!!
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 12:18:45 από Geοrge » Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 12:18:31 »

Η μέχρι τώρα χρήση για διάφορα καύσιμα έχει δείξει :

Καύσιμα εμπορίου :

Σε Ε/Π Hirobo Shuttle με 30 OS32SX-H Ring 10% CP.
    Σε Ε/Π Raptor OS 50SX-H με 15% και κατόπιν 20% CP.
    Σε Ε/Π Futura Webra 60P5 με 10% CP. Με 15% δε δούλευε επειδή χτυπούσε πυράκια. Χρειάστηκε ανέβασμα η κεφαλή. Μία σεζόν αγωνιστική στη κατηγορία F3C -GrB με το παλιότερο πρόγραμμα ασκήσεων.
    Σε Ε/Π Millennium OS 90C-Spec Viper Head με 20% CP όλη την σεζόν με το τωρινό πρόγραμμα ασκήσεων.
    Σε Ε/Π Μillennium OS90C-Spec Vipe Head & YS90ST 30% Cp με πρόγραμμα ασκήσεων F3C/FAI.

Σπιτικό καύσιμο :

Κινητήρες Super Tigre 80% - 20% καστορέλαιο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Συγκεντρωτικά τα μέχρι τώρα στοιχεία που ξέρω από την εμπειρία μου φαίνεται να δείχνουν για 2χ κινητήρες  :

- Όσο μεγαλύτερος κινητήρας τόσο καλύτερα από άποψη διαθέσιμης δύναμης και ροπής ακόμη και χωρίς νίτρο. 
    - Όσο μικρότερο το μοτέρ, τόσο πιο επιρρεπείς σε μεταβολές θερμοκρασίας, αστάθειας ρελαντί, ρεπρίζ κλπ.
    - Δεν χρειάζεται απαραίτητα νίτρο. Ειδικά η Webra. Ένας ΟS με αφαίρεση των ροδελών για κατέβασμα της κεφαλής και με hot μπουζί θα δουλέψει άνετα. Ο ΥS μάλλον δεν δεικνύεται για καύσιμο χωρίς νίτρο.
    - Η δύναμη από το μοτέρ μπορεί να βγει από συντονισμένη εξάτμιση. Τα τωρινά bolt on mufller είναι σχεδιασμένα για Ιαπωνικές high nitro μηχανές. Ευνοούν σταθερές συνθήκες των ασκήσεων Hover F3C. Σε περίπτωση που ο συντονισμός δυσκολεύει το μοντελιστή, υπάρχουν και low nitro muffler (Zimmermann & Webra).
    - Προσφέρονται διάφορες ποικιλίες λαδιών όπως καστορέλειο, συνθετικό ή Motul micro που χρησιμοποιήθηκε πολύ στην Βουλγαρία με καλά αποτελέσματα.
    - Το καστορέλαιο αφήνει μαυρίλες στον θάλαμο καύσης με αποτέλεσμα το μπουζί να θέλει πιο συχνά αντικατάσταση.
    - Δεν ξέρω πόσο συμβατά είναι τα τωρινά συνθετικά με το καστορέλαιο από άποψης αναμιξημότητας για την παρασευή blend μίγματος λαδιού. Οπότε βρίσκω το λάδι Motul micro ως την καλύτερη λύση.
    - Γενικά η ζωή του κινητήρα είναι αυξημένη με σκέτο καύσιμο.

Αν δεν προβώ σε αγορά Webra 100H, το πιο πιθανό είναι να κατεβάσω την κεφαλή του OS90 C-Spec, βάζοντας δύο Hot Μπουζί στη Viper Head με εξάτμιση Zimmermann και θα καίω πλέον σκέτη μεθανόλη.

« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 13:10:26 από Κυρμπέσης Νίκος » Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #22 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 12:31:39 »

Δεν μπορεί κάτι δέν καταλαβαίνουμε που μας διαφεύγει και θέλω να το μάθω

Διαβάστε αυτά που αναφέρω στο βιβλίο μου για το νιτρομεθάνιο, και μετά αν έχετε απορίες, ευχαρίστως θα προσπαθήσω να τις απαντήσω.

Διευκρινίζω ότι δεν είπα να μην καίτε καθόλου νιτρομεθάνιο, απλά ερώτησα γιατί νομίζετε ότι χρειάζεται τόσο πολύ, και συγκεκριμένα πάνω από 15% στις τετράχρονες ή πάνω από 5% στις δίχρονες.

Γιατί στις κατηγορίες της FAI F2A (control line ταχύτητας) και F3D (r/c pylon) πετυχαίνουν μεγάλες ταχύτητες χωρίς καθόλου νιτρομεθάνιο ενώ στις αντίστοιχες Αμερικάνικες κατηγορίες επιτρέπουν μεγάλες ποσότητες;
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 13:25:39 »

Υποτίθεται ότι τα καύσιμα CoolPower ή Tornado, έχουν ειδικά συνθετικά λάδια, τα οποία προστατεύουν τον κινητήρα, λειτουργούν και ως after run oils, είναι αντιαφριστικά κλπ. Υποθέτω λοιπόν πως ο καθένας μπορεί να ανακατέψει το δικό του, σπιτικό καύσιμο. Όμως, θα πρέπει να προσέχει τον κινητήρα του περισσότερο μετά, δηλαδή να του βάζει οπωσδήποτε κάποιο after run oil, να καίει τελείως ό,τι καύσιμο έχει μέσα κλπ. Δε βλέπω γιατί θα τον χαλάσει ντε και καλά. Άλλωστε, το καστορέλαιο, που πιθανότατα θα βάλει μέσα στο σπιτικό καύσιμο συστήνεται ακόμα από όλους τους κατασκευαστές κινητήρων.
    Αυτά βέβαια ισχύουν για τα αεροπορικά καύσιμα. Για τις ιδιαιτερότητες των ελικοπτερικών δεν ξέρω και δε μπορώ να πω αν είναι δυνατόν κάποιος να μιξάρει το δικό του καύσιμο...
    Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!

Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 13:38:43 »

Θέλω να γνωρίζω ποιος "προσπαθεί" να διώξει κόσμο από τον μοντελισμό.

Χμμμμ.....από τον μοντελισμό δεν βλέπω να φεύγει κανένας μας, δλδ τους ήδη "ενταγμένους". Τα μικρά Ε/Π θα κινούνται όλα πλέον με ηλεκτρισμό, τα 50ρια Ε/Π μάλλον θα παραμείνουν nitro - είτε με αγορασμένο, είτε με σπιτικό καύσιμο- και τα 90ρια θα γίνουν βιτρίνα για κανένα ράφι ή στην καλύτερη θα μεταποιηθούν σε gasser.

Με όσους έχω συζητήσει, κανένας δεν είναι διαθέσιμος να δώσει 40,00 ευρώ για ένα γαλλόνι κάυσιμο το οποίο κρατάει 6 τεπόζιτα στα 90ρια Ε/Π.

Οι νεοεισερχόμενοι είναι αυτοί αρχικά που δεν θα τολμήσουν να πλησιάσουν κοντά στα μαγαζιά.

Προβλέπω όμως πως από τους αγώνες σίγουρα κάποιοι θα αποχωρήσουμε. Και δεν είναι μόνο η μεγάλη κατηγορία των επτά ατόμων (που στην περιπτωσή μου έκαψα πέρσι πάνω από 6 κούτες), είναι και καμιά δεκαριά αθλητές στην κατηγορά Β και άλλοι τόσοι στην Α.
    Βάλε και κάποιους που πιθανά θα πέρνανε μέρος στην νέα κατηγορία F3N. Όλοι μας θα αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε διπλά και τριπλά το κόστος του "χομπύ - άθλημα".

Σκέψου πως πρόπερσι ήρθαν στο κριτίριο στην Κομοτηνή από Αθήνα οι αθλητές. Πέρσι ταξίδεψα εγώ στα Μέγαρα μόνος μου.
    Φέτος έχω εγώ τον Βόλο και οι αθλητές από Αθήνα και πάλι την Κομοτηνή. Δεν είναι και αυτό ένα κόστος ?

Οπότε τι κάνουμε ?  Αυτό που είχα δει σε έναν αγώνα στη Χαλκίδα. Πάμε μία Κυριακάτικη βόλτα με ή χωρίς τη γκόμενα και πετάμε. Και ας είναι υπόλοιποι από την Παρασκευή εκεί να κρατάνε την σημαία ψηλά.....

Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #25 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 13:44:19 »

Το θέμα είναι άν συμφέρει οικονομικά.

75 ευρώ το ένα λίτρο νιτρομεθάνιο.
     5  ευρώ τά 3 λίτρα μεθανόλη.
    σύν ότι κοστίζει το ένα κιλό λάδι. (ότι είναι αυτό).  Ας πούμε παράδειγμα, 15 ευρώ το κιλό.

Κάνε μια σούμα με τίς αναλογίες, με 15% νίτρο, να δούμε πόσο κοστίζει το σπιτικό καύσιμο. (γαλόνι).

Τίς τιμές που έχω παραθέσει, τις βρήκα στόν Καλογερόπουλο Χημικά

Γιαυτό και η ερώτηση είναι, ότι πρίν προβούμε σε παρασκευή καυσίμου (ελικοπτερικού), καλό είναι να δούμε το κόστος
    του σπιτικού γαλονιού.
    Ισως υπάρχουν και φθηνότερες τιμές.....αλλά πόσο πιο λίγο να βρείς το νιτρομεθάνιο.

Δηλαδή άν είναι να έρθει το γαλόνι 5 ευρώ φθηνότερα, εννοείται ότι δεν συμφέρει.
    Ακόμα και το cool power με 10% νίτρο έχει 20 ευρώ.

Δηλαδή πρέπει να φτιάξουμε σπιτικό καύσιμο,
    τουλάχιστον μέ 10 άντε τό πολύ 15 ευρώ το γαλόνι για να συμφέρει ή όλη φασαρία.

Αν είναι για ένα γαλόνι με 15% νίτρο, να θέλεις 45 ευρώ όπως τα υπολόγισε ό φίλος Dimitris Kriti, μάλλον το ξεχνάμε.

Απο τήν άλλη, και με 10% να παίξεις, πάλι θα είναι ασύμφορο. Δέν θα πάει 45....αλλά 35 παράδειγμα.
    Οπότε πάλι δεν συμφέρει.  Αρα πρέπει να μειωθεί το κόστος αγοράς του νιτρομεθανίου.

Αρα μάλλον απο εκεί πρέπει να ξεκινήσει κανείς.....Μάλλον τα 75 ευρώ που έχει το λίτρο το νιτρομεθάνιο, είναι απαγορευτικό, έστω και άν πείς ότι θα ξεκινήσεις να πειραματιστείς.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 14:11:36 »

Θέλω να γνωρίζω ποιος "προσπαθεί" να διώξει κόσμο από τον μοντελισμό.

Χμμμμ.....από τον μοντελισμό δεν βλέπω να φεύγει κανένας μας, δλδ τους ήδη "ενταγμένους". Τα μικρά Ε/Π θα κινούνται όλα πλέον με ηλεκτρισμό, τα 50ρια Ε/Π μάλλον θα παραμείνουν nitro - είτε με αγορασμένο, είτε με σπιτικό καύσιμο- και τα 90ρια θα γίνουν βιτρίνα για κανένα ράφι ή στην καλύτερη θα μεταποιηθούν σε gasser.

Με όσους έχω συζητήσει, κανένας δεν είναι διαθέσιμος να δώσει 40,00 ευρώ για ένα γαλλόνι κάυσιμο το οποίο κρατάει 6 τεπόζιτα στα 90ρια Ε/Π.

Οι νεοεισερχόμενοι είναι αυτοί αρχικά που δεν θα τολμήσουν να πλησιάσουν κοντά στα μαγαζιά.

Προβλέπω όμως πως από τους αγώνες σίγουρα κάποιοι θα αποχωρήσουμε. Και δεν είναι μόνο η μεγάλη κατηγορία των επτά ατόμων (που στην περιπτωσή μου έκαψα πέρσι πάνω από 6 κούτες), είναι και καμιά δεκαριά αθλητές στην κατηγορά Β και άλλοι τόσοι στην Α.
    Βάλε και κάποιους που πιθανά θα πέρνανε μέρος στην νέα κατηγορία F3N. Όλοι μας θα αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε διπλά και τριπλά το κόστος του "χομπύ - άθλημα".

Σκέψου πως πρόπερσι ήρθαν στο κριτίριο στην Κομοτηνή από Αθήνα οι αθλητές. Πέρσι ταξίδεψα εγώ στα Μέγαρα μόνος μου.
    Φέτος έχω εγώ τον Βόλο και οι αθλητές από Αθήνα και πάλι την Κομοτηνή. Δεν είναι και αυτό ένα κόστος ?

Οπότε τι κάνουμε ?  Αυτό που είχα δει σε έναν αγώνα στη Χαλκίδα. Πάμε μία Κυριακάτικη βόλτα με ή χωρίς τη γκόμενα και πετάμε. Και ας είναι υπόλοιποι από την Παρασκευή εκεί να κρατάνε την σημαία ψηλά.....

Νικο καλησπερα.
    Ειδα καπου (δεν θυμαμαι που ακριβως) περσι στο παγκοσμιο F3C καποιος ετρεχε ενα WC ΗΙΡΟΒΟ με ηλεκτροκινητηρα.Μπαινουν στα δικα μας Freya EXII καποιος ηλεκτροκινητηρας?Εχω δει σε 50 Sceadu EX να βαζουν ηλεκτροκινητηρα.Αν γινετε μαλλον πρεπει να το σκεφτουμε ποιο σοβαρα.Οχι τιποτα αλλο αλλα φετος ειπα να κανω την πρωτη μου στην Β κατηγορια στον αγωνα της Κοζανης αλλα ετσι οπως παει το θεμα βλεπω να καιω τις 2 κουτες που εχω καβαντζα στην προπονηση και μετα να ερχομαι με χαρταετο στο μοντελοδρομιο.
    Καταγράφηκε

ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 14:24:54 »

Ειδα καπου (δεν θυμαμαι που ακριβως) περσι στο παγκοσμιο F3C καποιος ετρεχε ενα WC ΗΙΡΟΒΟ με ηλεκτροκινητηρα.

Ναι κάτι έχω και εγώ υπόψην μου, αλλά χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες.

Μπαινουν στα δικα μας Freya EXII καποιος ηλεκτροκινητηρας? Εχω δει σε 50 Sceadu EX να βαζουν ηλεκτροκινητηρα.

Δεν γνωρίζω την περίπτωση της μετατροπής από νίτρο σε ηλεκτρικό.

Αν γινετε μαλλον πρεπει να το σκεφτουμε ποιο σοβαρα.

Το σκέφτομαι και εγώ. Τα δικά μου μετατρέπονται εύκολα. Αλλά όχι την δεδομένη στιγμή μέχρι να βγει ο καινούργιος κανονισμός της FAI για να δούμε το επιτρεπόμενο βολτάζ, βάρος κλπ.

Οχι τιποτα αλλο αλλα φετος ειπα να κανω την πρωτη μου στην Β κατηγορια στον αγωνα της Κοζανης...

Καλώς να σε δούμε.

....αλλα ετσι οπως παει το θεμα βλεπω να καιω τις 2 κουτες που εχω καβαντζα στην προπονηση....

Είδες πως ταυτίζονται αμέσως οι απόψεις ?

..... και μετα να ερχομαι με χαρταετο στο μοντελοδρομιο.

Δεν θα είσαι ο μόνος !!!
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 15:04:36 »

75 ευρώ το ένα λίτρο νιτρομεθάνιο.

75 ευρώ το λίτρο ? Από Τουρκία το βρίσκω με 10 ευρώ. Εδώ υπάρχουν διάφορες λύσεις.

1. Πάω στην Τουρκία και φέρνω κανένα βυτίο για την πάρτη μου και για τα φιλαράκια μου.

2. Διοργανώνουμε εδώ στην Θράκη (Αλεξ/πολη, Κομοτηνή ή Ξάνθη) μία Βαλκανική συνάντηση. Καλούμε μοντελιστές από Βουλγαρία, Τουρκία, Σέρβια κλπ, αλλά και χορηγούς μαγαζάτορες από την γειτονική χώρα και το συζητάμε πως μπορούμε να εξυπηρετηθούμε. Είμαι σίγουρος πως μία τέτοια ευκαιρία δεν θα την αφήσουν να τους φύγει.
    Που ξέρεις ? Μπορεί το Powered by my self να γίνει Sponsored by Balkan Heli !!

3. Φτιάχνω ένα μαγαζί Model Balkan Inport - Export για να ικανοποίησω την ζήτηση. Το εμπόριο άλλωστε σύνορα δεν γνωρίζει.

4. Προτείνουμε την FAI για ένα ΒALKAN OPEN  Grin. Όχι παίζουμε !!
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 15:14:48 από Κυρμπέσης Νίκος » Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #29 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 15:38:30 »

Μέ 10 ευρώ το λίτρο, συμφέρει να πειραματιστούμε.   Και εγώ πρώτος......
    Εδώ έκαψα αμόλυβδη με τον ΤΤ,  Cheesy Cheesy θα κολλήσω στο νίτρο...
    Γιά ότι νεότερο, ενημερωσέ μας. Wink
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 12     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Μηχανές - καύσιμα - έλικες (Συντονιστής: andreas)  |  Θέμα: Παρασκευη καυσιμου και επιπτωσεις απο τη χρηση του στους τωρινους κινητηρες
    Μεταπήδηση σε: