Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.700 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 01:59:47

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 01:59:47

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:51]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309700
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 146
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 104
    Συνολικά: 104
    Στυλ εμφάνισης

Συνδεδεμένες εκδηλώσεις
    • 2ο Παν. Indoor Fly-in, 29 Μαρ.: Κυριακή, 29 Μαρ 2009
    Σελίδες: 1 2 [3]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: 2ο Πανελλήνιο Indoor Fly-in  (Αναγνώστηκε 8932 φορές)
    S-Themelidis
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Τρίτη, 31 Μαρ 2009, 10:38:02 »

Αξίζει πράγματι παιδιά ... Μου έδωσε ο φίλος sthem να πετάξω το εκπαιδευτικούλι του και ξετρελάθηκα !!

Καλημέρα!
    Απόστολε, προς αποκατάσταση της αλήθειας, πέταξες μάλλον το Hangar Rat του Αλέξη (AlexRC) γιατί εγώ δεν έχω -ακόμα- τα σχετικά παραφερνάλια...
    Και με την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω και εγώ για το θάρος του να μου εμπιστευτεί το Hangar του, αφού ήταν η πρώτη φορά που έπιανα στα χέρια μου Τ/Κ. Ενοείται ότι το ...φύτεψα, ευτυχώς χωρίς αξιοσημείωτες ζημιές!! 

Σωτήρης
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #31 στις: Τρίτη, 31 Μαρ 2009, 12:45:52 »

Ναί , ναί , μάλλον του Αλέξη ήταν . Απλά ξέχασα το όνομά του ... 
    Συγνώμη και επίσημα ... Τέλειο το Hangar Rat , άν είναι εκείνο με το σωθικά του Minium που πέταξα ...  Wink
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #32 στις: Τρίτη, 31 Μαρ 2009, 13:33:26 »

και τα δύο RC που πετούσαν είναι με σωθικά από minium...

Του Αλέξανδρου είχε χρώμα γκρι-γαλάζιο, το δικό μου πορτοκαλί. Όποιο και να ήταν πάντως, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι όσοι τα πετάνε διαπιστώνουν πράγματι κάτι καινούργιο και διαφορετικό... Που είναι και πολύ εύκολο να φτιάξει κανείς, αρκεί να δοκιμάσει.

Απόστολε, αυτό που είπες για το χειμώνα είναι 100% σωστό. Τότε είναι που αξίζει ακόμα περισσότερο, έξω χιόνια και μέσα να πετάς σαν να μην τρέχει τίποτα... Ίσως να τους ξαναψήσουμε στην Α.Ε.ΜΑ. για επανάληψη εντός του έτους  devil

gkan
    Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    alex r/c
    Aeromodeller Full Member

with uP PIC they fly better!

« Απάντηση #33 στις: Τρίτη, 31 Μαρ 2009, 14:40:07 »

Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω την ΑΕΜΑ για την οργάνωση και φιλοξενία της φετινής συνάντησης indoor.
    Προσωπικά μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω αρκετά αξιόλογα άτομα που ήξερα μόνο τα ονόματά τους (για την ακρίβεια τα  'ψευδώνυμά' τους) απο τα forum.

Περάσαμε 6 υπέροχες ‘παρεϊστικες’ ώρες  με τα μοντέλα μας , ανταλάξαμε απόψεις και κυρίως γνώρισα άτομα του χώρου.

@Deltaman το Hanger Rat έιναι το γκρι-μπλε που πέταξες (σωστή η διευκρίνηση του George kai του Sthem) αν και αυτό δεν έχει σημασία φίλε μου ποιανού ήταν παρα μόνο το γεγονός οτι το Hangar Rat τελικα ΄μαγευει' οποιον το πρωτοπετάξει είτε αρχάριο είτε έμπειρο πιλότο!  Cheesy

@sthem Σωτήρη μου έκαναν αρκετή εντύπωση τα μοντελάκια σου και μπράβο σου ρε φίλε που αν και απ'ότι εμαθα δεν ετυχε να τα  πετάξεις σε indoor χώρο ξανά πέταξαν χωρίς σημαντικό τριμάρισμα και ήταν πολύ όμορφες κατασκευές!
    (περιμένω σχέδια απο ορνιθόπτερο και to freeflight)

Ο Γ.Κανδυλάκης για ακόμα μια φορά μας έδωσε τις πολύτιμες συμβουλές του (είναι ενα πολύ αξιόλογο και συνεργάσιμο άτομο)  -μην μας μαλώνεις για αυτά που λεμε George!

Τέλος όσο αφορά τα μοντέλα που πέτάξα στον όμορφο χώρο του Βόλου έχω να επισημάνω τα εξής.

Το stick insect RC (μετατροπή απο freeflight) λόγω και της ύπρξης υπερύθρων πέτξε για ΠΡΩΤΗ φορά τόσο όμορφα και αυτό  χάρη στον συγκεκριμένο χώρο (βλέπε φωτισμό) γιατι εδώ στο κλειστό της Θεσσαλονίκης δεν το 'ειδαμε'΄ποτε να πετάει λόγω  πιθανον της παρεμβολής του φωτισμού φθορισμου??!!
    Το χάρηκα πολύ που επιτέλους πέτάξε γιατι εκανε μια πολύ καλη και σταθερή πτήση (στα 3.5γραμμάρια!)
    λέτε να το ελαφρύνω και αλλο!!!!?

To micro glider πέταξε ακι αυτό άψογα αν και λόγω της προσθήκης elevator βγήκε πισώβαρο με αποτέλεσμα να θέλει γύρω στα 2  -3 γραμμάρια βάρος μπροστά για να ζυγίσει. (πρέπει να δω τι θα κάνω γιατί είναι κρίμα τόσο βάρος εμπρός) ήδη το μοντέλο  απέκτησε μια σχετική ταχύτητα.

Πέταξα επίσης και ένα freeflight Sτιck Insect το οποίο δεν πέταξε όπως θα έπρεπε και έπειτα απο τις (σωστές) και 
    λεπτομερείς παρατηρήσεις του Doctor Gkan η έλικα θέλει ζύγισμα και λίγο UP elevator (αν θυμάμε καλα)

Οσο αφορα το Hangar Rat έκανε και αυτό με την σειρά του μια καλή πτήση και αποτέλεσε πόλο έλξης τόσο για τους  μικρούς φίλους όσο και για αλλους φίλους αερομοντελιστές. ..και μάλιστα μου είπε και μυστικά '..πες στον sthem  να  μην  στεναχωριέται για την άτσαλη προσγείωση γιατι δεν μασαώ!'

Είχα και ένα έτοιμο Minium Citabria σαφώς πιο γρήγορο απο τα άλλα μοντέλα μου που και αυτό πέταξε ευτυχώς χωρίς απώλειες  παρα τα αλλεπάλληλα loop και προσπάθειες Limbo με Loop (χωρίς βεβαια επιτυχία και πάντα εξω απο το οριζόντιο του Limbo!)

Δυστυχώς πετούσαμε μανιωδώς ασταμάτητα για 5-6 ώρεςπου δεν πρόλαβα να αποθανατήσω τα μοντέλα μου τόσο τα δικά μου όσο και  των φίλων αερομοντελιστών για αυτό ανεβάζω φωτο απο τα μοντέλα μου 'after the Fly-in!'
    Καταγράφηκε
    alex r/c
    Aeromodeller Full Member

with uP PIC they fly better!

« Απάντηση #34 στις: Τρίτη, 31 Μαρ 2009, 14:44:58 »

...

* microglider_front_.JPG (7.71 KB, 640x126 - εμφανίστηκε 233 φορές.)

* rc_hangarat_.JPG (47.44 KB, 640x428 - εμφανίστηκε 213 φορές.)

* stickinsect_rub_.JPG (22.63 KB, 640x428 - εμφανίστηκε 211 φορές.)

* stickinsect_rc_.JPG (22.87 KB, 640x474 - εμφανίστηκε 226 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 [3]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Πτήσεις - Εκδηλώσεις - Ενημέρωση  |  Ανακοινώσεις (Συντονιστές: Γιώργος Κανδυλάκης, andreas)  |  Θέμα: 2ο Πανελλήνιο Indoor Fly-in
    Μεταπήδηση σε: