Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.362 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 18 Απρ 2026, 11:28:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 18 Απρ 2026, 11:28:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από ILIASDJ
    [Σήμερα στις 10:47]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:21]

[Χθες στις 17:09]

[Χθες στις 12:22]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309362
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 1108
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 668
    Συνολικά: 670
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: φορτιστης Graupner  (Αναγνώστηκε 17497 φορές)
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #15 στις: Παρασκευή, 2 Ιουν 2006, 09:45:34 »

Ο Φορτιστής Δέν περιέχει Voltage Boosting , δηλαδή Ενίσχυση της Τάσης , γι'αυτό και φθάνει μόνο στα 50 Watts Εισερχόμενη Ισχύς . Γι' αυτό και έχει άλλωστε αυτή την τιμή ...  Wink

Φίλε  Απόστολε,
    σε παρακαλώ διευκρίνησέ μου που γράφει ότι δεν έχει Voltage Boosting. Πως φορτίζει πάνω απο 8 στοιχεία ;όταν τροφοδοτείται από 13,8 Volts;
    Νομίζω ότι τα 50 Watts, αφορούν την εξερχόμενη ισχύ και όχι την εισερχόμενη, που πρέπει να είναι σαφώς μεγαλύτερη για να καλύψει τις απώλειες.

jkon
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #16 στις: Παρασκευή, 2 Ιουν 2006, 11:29:01 »

Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις καθως δεν καταλαβαινω πολλα πραγματα

1) τι μας ενοχλει ο ηλεκτρομαγνητικος θορυβος σε εναν φορτιστη; τον ιδιο θορυβο εχει και εαν τον τροφοδοτουσαμε και απο εξωτερικο τροφοδοτικο, οπως κανω εγω, αλλα εδω δεν μιλαμε για τον πομπο η κατι που να επηρεαζεται πραγματικα απο τον θορυβο

2) τι ειναι το voltage boosting;

εγω σαν χρηστης θεωρω ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΕΝΙΑ να μην απαντανε σε αγγλικα email και δεν το θεωρω καθολου καλο δειγμα του  service που παρεχουν, εαν δεν θελουν να απαντανε ας εχουν για πελατες μονο τους Γερμανους

ασχετο, υπαρχει περιπτωση να βρεθει αλλου πιο φτηνα το HS55, το δινει 12,50€ (εδω το δινουν 25,00€)

« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 2 Ιουν 2006, 11:37:29 από orck » Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #17 στις: Παρασκευή, 2 Ιουν 2006, 15:11:05 »

Ώχ , ώχ ,
    μάλλον βιάστηκα λίγο να απαντήσω . Ήταν και πρωί ...

*  Εξερχόμενη Ισχύς = Εισερχόμενη απ' το Τροφοδοτικό του + Απώλειες + Ισχύς που χρειάζεται για τα Εσωτερικά του Κυκλώματα ... Άρα και η Εισερχόμενη (που δίνει το τροφοδοτικό του) Δέν θα είναι πολύ μεγαλύτερη απο τα 50 Watts ...

*  Voltage Boosting είναι το κύκλωμα εκείνο που επιτρέπει την ΄Εξοδο του φορτιστή να αυξήσει την τάση ώστε να συνεχίσει να στέλνει το ίδιο Ρεύμα σε Packs Μπαταριών που ξεπερνούν τα 13,κάτι Volts .
      Oυσιαστικά δηλαδή , έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την Ισχύ Εξόδου του .
      Το κύκλωμα του Voltage Boosting είναι πολύ Δαπανηρό σε Ρεύμα και πολύπλοκο γι' αυτό και είναι Ακριβό .
       Σκεφθείτε πως επιλέγετε να φορτίσετε 25 στοιχεία Νικελίου με 1 Αμπέρ . Άν συνδέσετε τον φορτιστή σε Τροφοδοτικό με Ένδειξη Ρεύματος , θα δείτε πως κατά την φόρτιση , ο Φορτιστής τραβάει 4 Αμπέρ !
       Τα επιπλέον Αμπέρ , τα χρειάζεται το κύκλωμα του Voltage Boosting . Σε εκείνη τη φάση , η Τάση της Εξόδου του θα φτάσει τα 45 Volts !

Πιστεύω (μάλλον) πως Δέν έχει ο συγκεκριμένος Voltage Boosting , αλλά και άν έχει , σίγουρα θα είναι 'μικρής τάξης' για πολλαπλασιασμό της επί 1,5 μέγιστο .
      Το πιό πιθανό είναι να Ρίχνει πολύ το ρεύμα εξόδου για να 'κρατήσει' τα 50 Watts όταν πλησιάζουμε στα Όριά του .

*  Κανένας Κατασκευαστής Δέν συνιστά να συνδέουμε τον Φορτιστή του σε Τροφοδοτικό . Όλοι προτιμούν να τους βάζουμε σε μιά Καλοφορτισμένη 12 βολτη μπαταρία ... Εκεί τώρα παίζει πόσο αντέχει η τσέπη μας για την Αγορά ασφαλούς τροφοδοτικού . Η δική μου ΔΕΝ αντέχει , γι' αυτό και λέω πως ο Chamaeleon είναι Θηρίο μιάς και με αντέχει ...  Grin

* Για τα e-mails άς μήν τους κατηγορούμε πάντοτε . Σίγουρα δέχονται εκατοντάδες ανόητες (γι' αυτούς) ερωτήσεις κάθε μέρα και κάποτε έχουν βαρεθεί . Είναι Super Market . Έχετε ρωτήσει ποτέ σε Super Market τί συστατικό είναι αυτό το παράξενο που περιέχει στα Τάδε Corn Flakes ? Κι άν έχετε ρωτήσει πήρατε ποτέ Απάντηση ??

Απλά η Γνώμη μου .

Φιλικά , DM

« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 2 Ιουν 2006, 15:24:20 από DeltaMan » Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #18 στις: Παρασκευή, 2 Ιουν 2006, 15:21:18 »

Αφου διαβασα προσεχτικα τις απαντησεις σας,ερχομαι στη θεση να σας ρωτησω με ποιον φορτιστη θεωρειται οτι θα εκανα αξιοπρεπεστατα τη δουλεια μου στα 100 €? Μιλεμε για τιμες σε ελληνικα μαγαζια.Δε θελω να μου πειτε μαγαζι αλλα φοστιστη για να αγορασω χωρις να μου κανει κολπα!Επισης να μπορω να τον παιρνω στο αεροδρομιο μαζι μου ετσι ωστε αν χρειαστει κατι να μπορω να τον φοτρισω απο εκει μεσω 12 V.
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 2 Ιουν 2006, 15:43:19 από Κωστης » Καταγράφηκε

…χαρά στον Ίκαρο αψήφιστα που υψώθη φτεροπλάστης…
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Παρασκευή, 2 Ιουν 2006, 15:49:11 »

Χμμμμμ ...
    Με 100 euro σε Ελληνικά μαγαζιά ... Ενδιαφέρον αναζήτηση ! Δέν είναι και 'Ιντερνετικά' πολλά απο αυτά και άν είναι δέν ξέρω κατα πόσο είναι ενημερωμένα ... δέν ζώ και στην Άθήνα και δέν ξέρω την αγορά εκεί . Μάλλον καλύτερα να πάρεις κανένα τηλεφωνάκι .
    Επίσης μήν σε πάρω στο λαιμό μου . Έψαξα λίγο για φορτιστές κοντά στα 100 euro , και τί παράξενο΄... ενώ 'αντέχουν' μερικοί μέχρι τα 24 Νικέλια , δέν πάνε πάνω απο 4 ή 5 LiPo . Μήπως ήμουνα λάθος για τα 100 euro ?
    Ο Triton είναι καλός φορτιστής . Τον έχω χρησιμοποιήσει λίγο και φίλος που εμπιστεύομαι τα λόγια του , μου είπε καλές κριτικές . Στον Κουτσό που είδα Online τον έχει 149 euro και ούτε αυτός πάει λέει πάνω απο 4 Li-Poly ...
    Πάντως απ' αυτόν που έστειλες Κωστή , μόνο το ενσωματωμένο Τροφοδοτικό με Ξένισε . Κατά τα άλλα η τιμή του καλή φαίνεται ... 
    Θα μου πείς τώρα ... έ μωρέ , καλά και τί θα τα χρειαστώ εγώ παραπάνω ? Η απάντηση είναι πως όλοι κάποτε έτσι λέγαμε και δέν είναι κρίμα να δώσεις κάτι παραπάνω σε πράγματα που δέν αλλάζουν συχνά ...
    Ρώτησε επίσης άν δέχεται Αναβάθμιση (όπως ανέφερε ο Κος jkon) . Δέν αλλάζουν Όλο τον φορτιστή , αλλά μόνο το πρόγραμμα στο εσωτερικό του  (SoftWare) .

Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Παρασκευή, 2 Ιουν 2006, 18:34:56 »

Για να φορτίσει κάποια μπαταρία χρειάζεται η πηγή να έχει μεγαλύτερη τάση από ότι θα φθάσει η τάση της στο τέλος της φόρτισής της.

Για να φορτίσει 14 στοιχεία, που θα πιάσουν στο τέλος περίπου 19-19,5 V, χρειάζεται τάση πάνω από 23 V.
    Αρα αφού ξεκινάει από τροφοδοσία 13,8 V, υπάρχει σίγουρα voltage booster.

Είχα Αμερικάνικο φορτιστή τροφοδοτούμενο από 110V ή 12 V, και οι προδιαγραφές του έλεγαν ότι από τα 12 V μπορούσε να φορτίσει περισσότερα στοιχεία από ότι με τα 110V.

Σαν παράδειγμα να έχετε ότι από μια μπαταρία αυτοκινήτου, που η τάση της κυμαίνεται στα 12-12,8 V κατά την χρήση, μπορούν να φορτιστούν 7 στοιχεία, χωρίς πρόβλημα, και 8 με ερωτηματικό (έως κάποιο σημείο, όχι τελείως).

Ο schulze, ζητάει να συνδεθεί ο 330D  σε μπαταρία, ή ειδικό τροφοδοτικό, όταν πρόκειται να φορτίσει ή να εκφορτίσει πάνω από 10 στοιχεία.

Ο λόγος είναι ότι με τον τρόπο που λειτουργεί, επιστρέφει κάποια ισχύς πίσω στην πηγή τροφοδοσίας. Αν αυτή είνα μπαταρία, μπορεί να την δεχθεί. Τα περισσότερα τροφοδοτικά δεν την δέχονται. Σε αυτή την περίπτωση θα ζεσταθεί πολύ ο φορτιστής και πιθανόν να χαλάσει.

Γι' αυτό εγώ έχω σε κάθε ένα από τους φορτιστές αυτούς το τροφοδοτικό που συστήνει ο Schulze (δεν είναι κατασκευασμένο από αυτόν), ώστε να μην έχω πρόβλημα.

jkon
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #21 στις: Παρασκευή, 2 Ιουν 2006, 23:06:21 »

Πολύ καλά είναι και τα τροφοδοτικά υπολογιστών. Χρησιμοποιώ από την αρχή που πήρα τον Triton ένα τροφοδοτικο 300W και μου φορτίζει μέχρι και μπαταρίες μολύβδου.
    Καταγράφηκε
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #22 στις: Παρασκευή, 2 Ιουν 2006, 23:44:27 »

πιστευω οτι αυτα τα τροφοδοτικα ειναι switching, ετσι λοιπον μπορουν με 13,4 volt μπαταριας, να φορτισουν στα 23 volt, και στο επιθυμητο ρευμα.

Δηλαδη ο φορτιστης παιρνει τα 13,4 volt dc, τα κανει ac switching, ανεβαζει την ταση εκει που θελει, τα ξαναμετατρεπει dc, τα φιλτραρει, ρυθμιζει το ρευμα, και ειναι ετοιμο.

χονδρικα ολα αυτα
    καλο βραδι σε ολους

βαγγελης
    Καταγράφηκε
    gregman
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #23 στις: Παρασκευή, 2 Ιουν 2006, 23:51:43 »

η πιο απλη και οικονομικη λυση για την προστασια των ακριβων φορτωτων αλλα και την δυνατοτητα χρησης  φτηνου τροφοδοτικου ειναι η παραλληλη συνδεση στην εξοδο του τροφοδοτικου μιας μπαταριας μολυβδου  12v,  5-7 Ah που παιζει ρολο εξομαλυνσης  της τασης , καλυπτει την μεγαλυτερη ζητηση ρευματος οποτε χρειασθει,αλλα και δεχεται το φορτιο που επιστρεφουν καποιοι φορτωτες , χρησιμοποιω αυτη τη λυση εδω και χρονια με φορτωτες  shulze , triton, pulsar, tekin , graupner, robbe και ποικιλια τροφοδοτικων χωρις το παραμικρο προβλημα η βλαβη, και για την ιστορια η συμβουλη ηταν του Γιαννη Κουσουρλη ο οποιος σαν ηλεκτρονικος  εχει αποδειξει πολλες φορες  οτι κατεχει το αντικειμενο του.
    Καταγράφηκε

Γρηγόρης Μανουσακάκης
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Σάββατο, 3 Ιουν 2006, 09:40:06 »

Πολύ σωστή λύση.

jkon
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Σάββατο, 3 Ιουν 2006, 20:37:52 »

Super !
    Νά λοιπόν που χρειάστηκε να ανοίξει και ένα Θέμα για Φορτίσεις κ.λ.π. ...  Wink
    Ωραία πράγματα μάθαμε ...

Sfyris , το τροφοδοτικό του PC είναι Ικανοποιητικό ? Ένα που είχα δοκιμάσει , έβγαζε Αυστηρά 12 Volts και δέν άφηνε τον φορτιστή να δουλέψει σωστά με Packs μεγαλυτέρων τάσεων π.χ. 4S Li-Po ή 5S . Μαλλον το Voltage Boosting θέλει 13 + Volts ...  Undecided

Coolvag , ώστε έτσι δουλεύουν τα Switching Τροφοδοτικά ... Ενδιαφέρον και πιό φθηνό και Απλό μου φαίνεται να αυξάνεις την AC Τάση πρίν τη μετετρέψεις σε DC ...

Mr. Gregman , Πάντα έτσι φορτίζετε στο σπίτι ? Όντως η καθαρή DC στάθμη της Μπαταρίας μπορεί να εξομαλύνει τα πράγματα ...

Πάντως άς απαντήσουμε και στο φίλο μας που ρωτά για το συγκεκριμένο Φορτιστή . Τί άλλο προτείνετε εσείς εκεί στην Αθήνα , που ξέρετε καλύτερα την Αγορά ... ??

Καταγράφηκε

kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #26 στις: Σάββατο, 3 Ιουν 2006, 23:35:10 »

Sfyris , το τροφοδοτικό του PC είναι Ικανοποιητικό ? Ένα που είχα δοκιμάσει , έβγαζε Αυστηρά 12 Volts και δέν άφηνε τον φορτιστή να δουλέψει σωστά με Packs μεγαλυτέρων τάσεων π.χ. 4S Li-Po ή 5S . Μαλλον το Voltage Boosting θέλει 13 + Volts ...  Undecided

Mr. Gregman , Πάντα έτσι φορτίζετε στο σπίτι ? Όντως η καθαρή DC στάθμη της Μπαταρίας μπορεί να εξομαλύνει τα πράγματα ...

Σύγκρινε τις 2 προτάσεις και θα απαντήσεις στο ερώτημα που μου κάνεις  .Τελοσπάντων για να μη μακρυγορώ όταν το βάζουμε στο αυτοκίνητο από που τα βρίσκει τα 13+ Volts. Και όμως δουλεύει. Άρα δεν φταίει η καθαρή τάση εξόδου του τροφοδοτικού αλλά το κατά πόσο μπορεί αυτό να την κρατήσει σταθερή στις απαιτήσεις του ρεύματος που ο φορτιστής θέλει να τραβήξει από αυτό. Αν δηλ ο φορτιστής απαιτεί 5Α και το τροφοδοτικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην απαίτηση φυσικό είναι να υπάρξει πτώση τάσης στην έξοδο του τροφοδοτικού και ο φορτιστής να μη δουλέψει. Μια μπαταρία αυτοκινήτου και γενικά μολύβδου τώρα όσο είναι καλά φορτισμένη λόγω της μεγάλης χωρητικότητας της σε Ah είναι ικανή να αντοποκριθεί στις απαιτήσεις ρεύματος του φορτιστή γιαυτό και αυτός δουλεύει.  Για να απαντήσω και στο φίλο μας υπάρχουν έτοιμα τροφοδοτικά στο εμπόριο που μπορούν να δώσουν τα ρεύματα που θέλουν οι φορτιστές, ρωτήστε τα καταστήματα μοντελισμού.
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Κυριακή, 4 Ιουν 2006, 10:17:19 »

Αγαπητέ Απόστολε,

μη μπερδεύεις τις δυνατότητες του τροφοδοτικού, με τις δυνατότητες του φορτιστή.

Ο Schulze 330, μπορεί να λειτουργήσει και με μικρότερη τάση από 12 V. Αυτό συμβαίνει όταν ξεφορτίσει λίγο η μπαταρία τροφοδοσίας, και ρίξει την τάση της, και πίστεψέ με , αυτό συμβαίνει πολύ γρήγορα αν φορτίζεις μεγάλα packs, με μεγάλο ρεύμα, ή λειτουργείς δύο φορτιστές ταυτόχρονα από την ίδια μπαταρία.

Σ' αυτή την περίπτωση μειώνονται οι δυνατότητες φόρτισης. Αναγκάζομαι να γυρίσω στο manual και να ρυθμίσω χαμηλή ένταση 1,5-2Α, για να μη σταματήσει η φόρτιση στη μέση από έλλειψη ενέργειας.

Οταν συνδεθεί σε τροφοδοτικό, αυτό πρέπει να μπορεί να καλύψει την ζήτηση, και οι προδιαγραφές του παραπάνω φορτιστή ζητούν ένα με δυνατότητα 16Α. Οταν ρώτησα τον ίδιο τον Schulze γιατί να μην πάρω το αμέσως μεγαλύτερο τροφοδοτικό με την δυνατότητα 25 Α, μου είπε έντονα. ΟΧΙ. Αυτό, δεν μου το εξήγησε, και εγώ δεν τον ρώτησα. Οταν τον ξαναδώ, σίγουρα θα τον ρωτήσω "γιατί". Υποψιάζομαι ότι έχει σχέση με τη δυνατότητα απορρόφησης της επιστρεφόμενης ενέργειας

Το τροφοδοτικό ζεσταίνεται ανάλογα με τη ζήτηση του φορτιστή. (το ρεύμα της φόρτισης, και τον αριθμό των φορτιζόμενων στοιχείων. Ευνόητο ότι ζεσταίνεται ανάλογα και ο φορτιστής.
    Τα τροφοδοτικά που έχω εγώ, έχουν ένα led που παραμένει πράσινο στις χαμηλές εντάσεις, γίνεται πορτοκαλί στις εντάσεις των 5Α στα 7-8 στοιχεία, και λειτουργεί αυτόματα και το ανεμιστηράκι του, ενώ υπάρχει και η τρίτη βαθμίδα που γίνεται κόκκινο, αν ζοριστεί στα όρια (δεν συνέβει ποτέ στους δικούς μου).

jkon

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Τρίτη, 6 Ιουν 2006, 10:59:03 »

Μάλιστα , μάλιστα ...

Όταν λέτε 'Επιστρεφόμενη Ενέργεια' απ'τον φορτιστή στο Τροφοδοτικό τί εννοείτε ?  Δηλαδή άν φορτίζω απο Μπαταρία , θα τη ... φορτίζει λίγο με τις επιστροφές αυτές ??
    Καταγράφηκε

Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #29 στις: Τρίτη, 6 Ιουν 2006, 14:56:11 »

Ο φορτιστης ο οποιος εχω παραθεσει στην πρωτη σελιδα,πιστευετε οτι ειναι καλος?
    Καταγράφηκε

…χαρά στον Ίκαρο αψήφιστα που υψώθη φτεροπλάστης…
    Σελίδες: 1 [2] 3 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: φορτιστης Graupner
    Μεταπήδηση σε: