Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.700 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 11:53:14

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 11:53:14

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:51]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309700
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 146
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 46
    Συνολικά: 48
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 8 9 10 [11]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Μετα μου λετε μην αγοραζεις απο το εξωτερικο...( Η καταντια τους...ΟΧΙ ΟΛΑ)  (Αναγνώστηκε 30301 φορές)
    jimm7
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #150 στις: Κυριακή, 5 Ιουλ 2009, 00:17:34 »

Φίλοι μοντελιστές...

Νομίζω ότι μερικά πράγματα πρέπει να μπουν στην θέση τους.
    Δεν θέλω να κάνω τον συνήγορο κανενός αλλά σε μερικά πράγματα ως Ελληνες υπερβάλουμε!!
    Από την μία έχουμε λοιπόν ένα κατάστημα το οποίο για τον Α ή Β λόγο δεν μπόρεσε να εκτελέσει έγκαιρα
    προπληρωμένη παραγγελία και αφετέρου έναν μοντελιστή ο οποίος έπρεπε να πετάξει όπως και δήποτε το Σ/Κ.
    Τώρα εδώ συμβαίνει το εξής:
    Εμείς οι Ελληνες σε τέτοιες περιπτώσεις είμαστε πιό αυστηροί στην κριτική μας με τους ντόπιους εμπόρους
    από ότι ότι με τον Κινέζο έμπορο Μο-ντελά-κι! Από την άλλη ο συγκεκριμένος έμπορος του συμβάντος
    έχει λιγάκι τουπεδάκι αφού όταν τον τηλεφωνήσεις για να ρωτήσεις κάτι σου δίνει την εντύπωση ότι όταν του μιλάς
    ξαίνει τα @@ του και σε έχει γραμμένο.
    Το ζητούμενο εδώ ποιο είναι? Να εκδικηθούμε τους Ελληνες εμπόρους και να τους καίμε αγοράζοντας από τον Κινέζο
    ή να κάνουμε κάτι γι αυτό?
    Εγώ θα πρότεινα μέσα από εδώ σε κάποιο άλλο thread που θα ανοιχτεί εμείς οι μοντελιστές να κάνουμε κάτι σαν αυτό που κάνει το
    ΕΒΑΥ. Δηλαδή για αγορές και παραγγελίες από την Ελλάδα να υπάρχουν reports για το ποιός είναι σωστός και ποιός όχι.
    Ποιος είναι απατεώνας και ποιος είναι σωστός τίμιος γρήγορος και με ενημερωμένα ράφια όσο αφορά τα προιόντα που έχει.
    Εχει κανείς κότσια να το κάνει?
    Έχει κανείς το κουράγιο να πληροφορήσει ας πούμε για τον κ. Πονηρίδη που πουλάει καύσιμο που ακόμα δεν έχει εκτελωνιστεί?
    Κάποιος να πεί ότι ξέρετε παρήγγειλα το τάδε αεροπλάνο ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΔΕ ΕΜΠΟΡΟ και την επόμενη το απόγευμα το παρέλαβα από το κτέλ?

Είναι κρίμα να καταδικάζουμε τους νέους εμπόρους στην Ελλάδα που είναι και καλύτερα παιδιά και νέοι και δεν είναι σκέτοι έμποροι όπως ο συγκεκριμένος του παραδείγματος. Εμείς δεν ψάχνουμε τον έμπορο που θα παραμείνει παιδί και καλός ακόμα και στα 60 του για να ψωνίζουμε από αυτόν(πράγμα αδύνατον γιατί δυστυχώς η ανθρώπινη φύση έτσι είναι σε μεγάλο ποσοστό).
    Εμάς μας ενδιαφέρει ο φτηνότερος και πιό ξηγημένος στη αγορά. ΝΑ πω ένα παράδειγμα?
    Ο www.aeolos-rc.gr ο Γιάννης δηλαδή πως να μην πω τα καλύτερα γι αυτόν.
    Για παραγγελίες ότι του ζητήσεις το έχεις. Όταν υπάρχει κάτι σαν αλλαγή στο προσυμφωνημένο σε παίρνει τηλέφωνο και σε ενημερώνει.
    Τον άνθρωπο δεν το ξέρω προσωπικά και δεν είμαστε κολλητοί. Με εξυπηρέτησε όμως τόσο και σε βοήθεια ότι χρειάστηκα και σε αγορές που με κέρδισε!!
    ΝΑ πω κι άλλο ένα?
    Ενας φίλος μοντελιστής εδώ και 2 μήνες περίπου σκέφτηκε να φτιάξει ένα ανεμόπτερο.
    Ηθελε να φτιάξει την πτέρυγα από φελιζόλ.
    Με ρώτησε πως θα κόψει και του είπα ότι υπάρχει κάποιος με επαγγελματικό εξοπλισμό που το κάνει αυτό κατά παραγγελία.
    Ο φίλος μου απάντησε ότι επικοινώνησε μαζί του και ό συγκεκριμένος του είπε ότι δεν έχει χρόνο και κάνει μόνο μεγάλες παραγγελίες και ότι αν το ήθελε ίσως θα έπρεπε να περιμένει αρκετούς μήνες.
    Στο site του ωστόσο διαφήμιζε αυτό ακριβώς.
    Γιατί λοιπόν να μην ενημερώσει ο φίλος μοντελιστής να ξέρουμε και μεις τι συμβαίνει? Λέει αλήθεια ο φίλος ή πουλάει παραμύθια?
    Οντως ο κάτοχος του εξοπλισμού απόκτησε πελατεία και δεν ασχολείται με ψιλά πράγματα? τι από τα δύο συμβαίνει ποιός λέει αλήθεια? Αν υπάρχουν κι άλλα κρούσματα από άλλους θα διασταυρωθεί το σωστο της πληροφορίας και έτσι θα ενημερώνονται όλοι για τα τεκταινόμενα της Ελληνικής αγοράς μοντελισμού!!.

Τι θέλω να πω? Μην διστάζετε όταν κάτι πήγε κατ'ευχήν με μία αγορά από την Ελλάδα να αναφέρετε που ποιος πόσο και από ποιόν!!
    Στο κάτω κάτω ψωνίζοντας απ' έξω βέβαια ψωνίζεις φθηνότερα αλλά όταν σου έρθει σε 10 μέρες δεν παίρνει τηλέφωνο να του τα χώσεις!!!!!
    Αυτές τις 10 μέρες εσύ που περιμένεις το μοτέρ τι κάνεις? Δεν μεταφράζονται αυτά σε ανησυχία λόγω του ότι δεν το έχεις στα χέρια σου για να πετάξεις? Εκτός και αν ο μοντελισμός έχει κι αυτός το βαρέλι του να πετάς τους φελλούς (όπως το ουίσκι) μέχρι ο Εγγλέζος να σου στείλει τον κινητήρα που παρήγγειλες!! Εγώ πάντως προτιμώ να τον πάρω ΤΩΡΑ παρά σε 10 μέρες. Μόνο όταν δεν γίνεται αλλιώς θα το κάνω!!!

Αυτά τα ολίγα φίλοι!!!

ΥΓ: Τα μονοπώλια που δημιούργησαν κάποιοι είναι επαγγελματικά τρικ. Παρήγγειλαν τα πάντα, πολλά πράγματα και εξυπηρέτησαν στο παρελθόν.Όταν όμως γίνονται αυθάδεις και ψηλομύτηδες χρειάζονται τιμωρία. Τιμωρία που μόνο εμείς οι αγοραστές με την συμπεριφορά μας μπορούμε να επιβάλλουμε. Όταν θα του μείνουν τα προϊόντα στο ράφι για κάνα χρόνοή δύο άντε να δούμε μετά αν θα τρέχει σαν τον Βέγγο για να τα πουλήσει ή θα κάνει τεμενάδες!!!!

10000++++ για τιν προταση σου!!!

σύμφωνο απόλυτα μαζί σου φιλε pappyι.
    το site του ebay είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορείς να βρεις τις φτηνότερες τιμές κατευθείαν και αυτό το κάνει να υπάρχει μεγάλος (ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ) συναγωνισμός με αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές τιμές(αυτό δεν πάει να πει πως βγάζουν και λιγότερα γιατί έχουν μεγαλύτερη καταναλώσει. μπορώ να πω πολύ περισσότερα βγάζουν) επίσης αυτό που αναφέρεις με το feed back που έχει βάλεις στους seller βλέπεις επιτόπου με ποσοστό τις % (πχ από τις 100 πωλήσεις οι 5 αγοραστές είναι δυσαρεστημένοι άρα το ποσοστό αξιόπιστης του πολίτη είναι 95%) ποιος είναι και ποιος δεν είναι αξιόπιστος (στις αποστολές, στα αξιόπιστα αντικείμενα, στα ακριβή αντικείμενα κλπ.κλπ) και οι seller το σέβονται πολύ αυτό γιατί αλλιώς δυσφημίζουν το online μαγαζί του μέσο του ebay. παράδειγμα. αγόρασε η αδερφή μου κάτι "λαλακιες" μάνο γυαλίστηκα για νύχια δεν ξέρω. δεν ήταν καλά σφραγισμένα και είχαν χυθεί και έστειλε μήνυμα στο seller πως δεν ήταν ευχαριστημένη λέγοντας του τι έγινε και πως θα αναγκαζόταν να του κάνει αρνητικό feed back (το feed back το κανεις αφού ολοκληρωθεί η παραγγελια) και επιτόπου ο πολίτης τις απάντησε  και τις είπε πως θα τις στείλει άμεσος άλλο και την παρακάλεσε να μην του κανεις αρνητικό feed back.

και για δύσπιστους έχω και τα mail.

και κάτι ακόμα που ξέχασα!!! το ebay έχει πολύ χαμηλές τιμές και πιστεύω (μάλλον είμαι σίγουρος) κανένα κατάστημα στην ελλάδα δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του στης τιμές και όχι μονο ελληνικά αλλα και τα περισσότερα ξένα site! και εννοείτε μαζί με το shipping που το βλέπεις κιόλας χωρίς καν να είσαι μέλος του site απλά βάζεις στις επιλογές να σου δείχνει με σειρά τα ακριβότερα η τα φτηνότερα μαζί με το shipping και με το που το επιλέξεις αυτό σε ρωτάει σε από πια χωρα είσαι και φτάχνει ανάλογος το shipping!

εννοείτε πως δεν προτείνω σε όλους να αγοράζουν από ebay, απλά αναφέρθηκε το ebay και ο τρόπος λειτουργείς του και ίσος όπως λέει και ο φίλος pappy μπορει να βοηθούσε αν γινόταν κάτι παρόμοιο!

και δεν σύμφωνο να μη λέμε τα ονόματα αυτόν που δεν είναι κακοί επαγγελματίες και αυτόν που είναι καλοί επαγγελματίες. και δεν θα έπρεπε να ενοχλεί και κανέναν επαγγελματία αυτό. εκτος αν δεν τον συμφέρει (αν έχει χεσμένη τι φωλια του δηλαδή) γιατί αυτός που είναι σωστός επαγγελματίας σίγουρα δεν νομίζω να τον χαλάει κάτι τέτοιο!
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 5 Ιουλ 2009, 01:01:56 από jimm7 » Καταγράφηκε

My Model 1: CoptereX SE v2
    moter: Scorpion 2221-8
    gyro: 750gp+ds520
    esc:  Align 25A
    servo:3x Corona DS-929MG

Model 2: Sukhoi 49" balsa  ΠΩΛΕΙΤΑΙ
    motor: scorpion s3020-16  ΠΩΛΕΙΤΑΙ
    esc:  Hobbywing 60A Platinum ΠΩΛΕΙΤΑΙ
    Σελίδες: 1 ... 8 9 10 [11]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Η αγορά αερομοντελλιστικού υλικού  |  Ο Ελληνας αερομοντελλιστής και η αγορά υλικών (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: Μετα μου λετε μην αγοραζεις απο το εξωτερικο...( Η καταντια τους...ΟΧΙ ΟΛΑ)
    Μεταπήδηση σε: