Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 05:06:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 05:06:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 47
    Συνολικά: 47
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 18 19 20 [21] 22 23     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: e-sky CP-Belt..No 2  (Αναγνώστηκε 75392 φορές)
    akritas
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #300 στις: Σάββατο, 23 Μαΐ 2009, 14:29:41 »

μιας και η κουβεντα το εφερε για το γυρο..

το καινουριο γυρο της futaba GY520....

πραγματικα μια σταλιτσα.......

βεβαια θα παει στο θερμικο 50ρι που εχω και το 401 απο το θερμικο θα μετακομισει στο beltακι μου....

* GY520.jpg (79.7 KB, 591x443 - εμφανίστηκε 733 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 23 Μαΐ 2009, 14:59:26 από akritas » Καταγράφηκε

AVANT aurora
    akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #301 στις: Σάββατο, 23 Μαΐ 2009, 14:31:13 »

και το belt......

setup by akritas Cheesy

* akritas-belt.jpg (99.25 KB, 591x442 - εμφανίστηκε 728 φορές.)
    Καταγράφηκε

AVANT aurora
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #302 στις: Σάββατο, 23 Μαΐ 2009, 15:35:20 »

βεβαια θα παει στο θερμικο 50ρι που εχω και το 401 απο το θερμικο θα μετακομισει στο beltακι μου....

Κάνε το εξής. Βάλε την καινούργια σου πινέζα (520 λέγε με) κατευθείαν στο Full Metal Jacket Belt σου, και πλάκωσέ το στα απανωτά Chaos.
    Θα σκίσει !!!

Έτσι από περιέργεια. Πόσο κιλά σου "βγήκε" ο ιπτάμενος ιμάντας (Belt) ?.
    Καταγράφηκε
    akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #303 στις: Σάββατο, 23 Μαΐ 2009, 17:13:41 »

κοροιδευε κυρ Νικο...

δεν θα γινει του χρονου F3N.........με το belt θα ερθω.....
    Καταγράφηκε

AVANT aurora
    Mitsos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #304 στις: Δευτέρα, 25 Μαΐ 2009, 12:44:15 »

To gy520 έχει κυκλοφορίσει στην Ελλάδα?Είναι καλύτερο από το 401?
    Καταγράφηκε

Γ@ΜΩ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ!!!!
    akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #305 στις: Δευτέρα, 25 Μαΐ 2009, 12:59:35 »

To gy520 έχει κυκλοφορίσει στην Ελλάδα?Είναι καλύτερο από το 401?

υπαρχει και στην ελλαδα....

δεν έχει σχέση με το 401.......( οχι πως το 401 δεν είναι ένα πολύ καλό γύρο)

το GY520 μαζι με το spartan760 θεωρούνται ως τα κορυφαία

και είναι και πολύ εύκολο στο σεταρισμα.... Wink

εχω το spartan760 στο 90ρι μου και τωρα εβαλα και το GY520 στο 50ρι.....

βέβαια θέλω πολλά "καρβέλια" η πολλά γαλόνια καλύτερα  ... ώστε να μπορώ να αξιολογήσω αυτά τα 2 γυροσκόπια
    Καταγράφηκε

AVANT aurora
    panoss79
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #306 στις: Δευτέρα, 22 Ιουν 2009, 10:13:42 »

Θέλω να αντικαταστήσω το μαμάτο gyro του belt. Είμαι μεταξύ του:
    http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8471&Product_Name=Telebee_Head_Lock_&_Standard_Gyro_(Digital/Analog
    &
    http://cgi.ebay.com/WALKERA-WK-G011-Gyro-for-engine-and-electric-helicopter_W0QQitemZ110349464942QQcmdZViewItemQQptZRadio_Control_Parts_Accessories?hash=item19b157356e&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12%7C66%3A2%7C39%3A1%7C72%3A1205%7C240%3A1318%7C301%3A1%7C293%3A1%7C294%3A50
    Πιο από τα δυο μου προτείνετε? Θα έχω κανένα πρόβλημα ασυμβατότητας? Έχετε κάποιο άλλο υπόψη?
    Έχω την μαματη τηλεκατεύθυνση της e-sky και τώρα ξεκίνησα hover.

Καταγράφηκε
    jimm7
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #307 στις: Τρίτη, 7 Ιουλ 2009, 21:28:36 »

έχω το belt cp και μετά από ένα επιπόλαιο hover μέσα στο σπίτι βρήκε στην πλάτη τις καρεκλα του γραφείου μου(όχι σε γωνια, είναι flat η πλάτη τις καρεκλας) και είχε λίγο άτσαλο πέσιμο από ύψος περίπου 1m.
    παρόλα αυτά δεν φαίνεται να έπαθε τίποτα(ούτε τα blade).

το πρόβλημα μου είναι πως πριν την πτώση κράταγε πολύ καλά την ουρα του ενώ μετά την πτώση όχι.
    κρατώντας το στο χέρι μου παρατήρησα πως αν στρέψω την ουρα του προς τα αριστερά δουλεύει κανονικά.(προσπαθεί να φέρι την ουρα στην αρχική τις θέση)αν κάνω την ουρα προς τα δεξιά παρατηρώ πως κάνει αντίθετη ώθηση όσο το περιστραφώ αλλα όταν σταματήσω την αφήνει εκεί που είναι χωρίς να προσπαθεί να την επαναφέρει.

στα μηχανικά μέρη δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα.
    υπάρχει περίπτωση να έχει χαλάσει το γύρο? τώρα που έπαθα το πρόβλημα και έψαξα στο forum είδα κάπου πως δεν θέλει να είναι πιασμένο με "δεματικα" κλπ. για να μην του μεταδίδουν τους κραδασμούς. υπάρχει περίπτωση να χάλασε και από κάτι τέτοιο?

όλα είναι καινούρια. 5 hover έχει κάνει το e/p.

το γύρο είναι το EK2-0704 του belt cp v2.

ευχαριστώ εκ τον προτερων!!!

πρόσεξα πως έχει στραβώσει πολύ λίγο ο άξονας του πίσω ρότορα!!!
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 7 Ιουλ 2009, 21:38:47 από jimm7 » Καταγράφηκε

My Model 1: CoptereX SE v2
    moter: Scorpion 2221-8
    gyro: 750gp+ds520
    esc:  Align 25A
    servo:3x Corona DS-929MG

Model 2: Sukhoi 49" balsa  ΠΩΛΕΙΤΑΙ
    motor: scorpion s3020-16  ΠΩΛΕΙΤΑΙ
    esc:  Hobbywing 60A Platinum ΠΩΛΕΙΤΑΙ
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #308 στις: Τετάρτη, 8 Ιουλ 2009, 13:54:33 »

έχω το belt cp και μετά από ένα επιπόλαιο hover μέσα στο σπίτι βρήκε στην πλάτη τις καρεκλα του γραφείου μου(όχι σε γωνια, είναι flat η πλάτη τις καρεκλας) και είχε λίγο άτσαλο πέσιμο από ύψος περίπου 1m.
    παρόλα αυτά δεν φαίνεται να έπαθε τίποτα(ούτε τα blade).

το πρόβλημα μου είναι πως πριν την πτώση κράταγε πολύ καλά την ουρα του ενώ μετά την πτώση όχι.
    κρατώντας το στο χέρι μου παρατήρησα πως αν στρέψω την ουρα του προς τα αριστερά δουλεύει κανονικά.(προσπαθεί να φέρι την ουρα στην αρχική τις θέση)αν κάνω την ουρα προς τα δεξιά παρατηρώ πως κάνει αντίθετη ώθηση όσο το περιστραφώ αλλα όταν σταματήσω την αφήνει εκεί που είναι χωρίς να προσπαθεί να την επαναφέρει.

στα μηχανικά μέρη δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα.
    υπάρχει περίπτωση να έχει χαλάσει το γύρο? τώρα που έπαθα το πρόβλημα και έψαξα στο forum είδα κάπου πως δεν θέλει να είναι πιασμένο με "δεματικα" κλπ. για να μην του μεταδίδουν τους κραδασμούς. υπάρχει περίπτωση να χάλασε και από κάτι τέτοιο?

όλα είναι καινούρια. 5 hover έχει κάνει το e/p.

το γύρο είναι το EK2-0704 του belt cp v2.

ευχαριστώ εκ τον προτερων!!!

πρόσεξα πως έχει στραβώσει πολύ λίγο ο άξονας του πίσω ρότορα!!!
    αλλαξε το αξονακι,αλλιως το σερβο δεν θα μπορει να κινηται ευκολα.
    Καταγράφηκε
    nikos samιos
    Aeromodeller Jr. member
    **

nikos

« Απάντηση #309 στις: Πέμπτη, 23 Ιουλ 2009, 16:29:33 »

BELT FOR EVER.ETSI ΚΥΡΙΑΚΟ ΘΡΥΛΟΣ!!!!!
    Καταγράφηκε

ΠΕΤΑΕΙ Η ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ?
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #310 στις: Σάββατο, 23 Ιαν 2010, 21:46:48 »

Καλησπερα και απο μενα. Και εγω σχετικα καινουριος στο χωρο του ελικοπτερου, ειπα να δοκιμασω την τυχη μου με ενα Belt cp v2 το οποιο και βρηκα σε εξευτελιστικη τιμη (130 USD) σε προσφατο ταξιδι μου στο εξωτερικο. Εχω πεταξει 5-6 φορες, το εχω σπασει τις δυο. Μετα τον τελευταια πτωση - και αφου το αναδομησα γενικως, αλλαξα και τ/κ - μου φανηκε πως παρουσιαζε ενα προβλημα. Κατα το up/down του throttle stick το ενα blade δεν κινειται οπως το αλλο εκτος αν κρατησεις το fly bar. Επισκεφθηκα λοιπον εναν φιλο με καταστημα μοντελισμου στην περιοχη μου, ο οποιος με την σειρα του με παρεπεμπψε στον "γκουρου" των χειριστων ελικοπτερων τον νοτιων προαστιων για συμβουλες. Το Belt παρεμενε σε απραξια μεχρι να πραγματοποιηθει η επισκεψη του ειδικου. Τελικα ηρθε η πολυποθητη μερα και ο φιλος "αγγιξε" το ελικοπτερακι. Η κουβεντα ξεκινησε καπως ετσι: "Εγω το belt το εχω για να το χτυπαω κατω οταν εχω τα νευρα μου". Εγω - για λογους ευγενειας - κρατησα τα δικα μου νευρα και χαμογελασα...μονο. Με υφος 100 καρδιναλιων ο ειδικος συνεχιζει "αυτη η τηλεκατευθυνση τι ειναι?, σαν απο το jumbo μου φαινεται" σ.σ. (Imax 9ch, 2.4 Ghz). Του απαντω λοιπον οτι θεωρω πως για ενα μοντελο που ειναι για να το χτυπας κατω οταν εχεις τα νευρα σου η τ/κ αυτη ειναι υπεραρκετη...νομιζω. Στη συνεχεια συνεχισε να πασπατευει μια τ/κ που δεν ηξερε καθολου, μπαινοντας και βγαινοντας στο μενου κανοντας διαφορες ρυθμισεις - οι οποιες ευτυχως δεν αλλαζαν κατι αφου δεν τις "εσωνε" - και στη συνεχεια πηρε το ελικοπτερο, βγηκε εξω και δοκιμασε να κανει hover. Το hover απετυχε αρχικα αφου η ουρα κουνουσε λογω gyro (οπως αποφανθηκε), δοκιμασε να το ρυθμισει - μεσω τ/κ - καμμια αλλαγη ρυθμισης δεν πραγματοποιηθηκε αφου δεν εσωσε κατι, ξαναβγηκε εξω, ξαναεκανε hover, μπηκε μεσα και μου ανακοινωσε οτι το "ψιλοεστρωσε" το θεμα της ουρας, εχω ομως αρυθμιστο swash plate και δεν μπορει το ελικοπτερο να πεταξει αφου δεν ειναι σταθερο. Και ΕΥΤΥΧΩΣ για την ευτυχη μας και τυχαια συνευρεση. Γιατι ημουν ετοιμος να του την πω. Αφου μειναμε μονοι μας με τον ιδιοκτητη του καταστηματος με ρωτησε τι εγινε. Εχοντας το θαρρος μετα απο 10 χρονια φιλιας του εξεθεσα τα γεγονοτα. Ο ειδικος μου μιλησε για αλλαγη gyro (GY κατι της Futaba, τιμη 120 Euros). Μα ειναι δυνατο να αγορασεις κατι καινουριο 100 και να τοποθετησεις περιφερειακο μεγαλυτερης αξιας? Τα αλλα πως πετανε? Την ουρα την περιμενεις σε ενα ελικοπτερο κολλημενη? Παρε αεροπλανο τοτε. Αυτη ειναι και η μαγεια του αν θες. εγω δεν αντιμετωπισα ποτε προβλημα με αυτο το θεμα, και τις 2 φορες επεσε απο μακακια μου. Γιατι απαξιωνεις κατι, καποιον και κατα συνεπεια και ολους αυτους που το εχουν αγορασει - και κατ' επεκταση και σενα τον ιδιο - απο την πρωτη ωρα. Οταν μιλαμε για ρυθμιση - με το ματι - του swash plate εινα καλυτερη απο το swash level? Γιατι εγω με τετοιο το εχω ρυθμισει. Οταν κανεις hover 5 εκατοστα απο το εδαφος περιμενεις το ελικοπτερο να ειναι "βραχος"? Το ground effect δεν σου λεει τιποτα? Η απαντηση του φιλου μου καταστηματαρχη σε ολα αυτα ηταν: Μην το λες αυτο "εχει χερια". Εγω που οντως ειμαι κουλος μετα απο 10 λεπτα εκανα hover στον κηπο του σπιτιου σε πεισμα ολων.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Ολα καλα ειναι, ειδικα ομως οι νεοι χειριστες, θα ακουσουν ολες τις γνωμες, δεν θα εφαρμοσουν καμμια και θα δημιουργησουν το δικο τους setup, γιατι στο τελος - τελος ολα ειναι θεμα φυσικης και εξασκησης.
    Υ.Γ. Δεν θα ξεχασω ποτε την στιγμη που εβγαλα το ΠΡΩΤΟ μου αεροπλανο εξω. Ενα EDF F/A 18 για να το πεταξω και η ομυγυρη εβαζε στοιχηματα για το ποτε θα σπασει. Στην απογειωση ελεγε ο ενας, στην στροφη ο αλλος, θα το χασει ο τριτος, κλπ. Το εχω ενα χρονο τωρα πεταω οπου και οποτε μπορω και ειναι στην διαθεση του κεθε ενος για ελεγχο, ουτε γρατζουνια δεν εχει. Πιστευω οτι ο Ελληνας οταν ξερει να κανει κατι νοιωθει σαν μικρος Θεος και κοιταζει απαξιωτικα τους γυρω του που - υποτιθεται - δεν ξερουν. Απο φοβο ισως μηπως γινουν καλυτεροι και τον ξεπερασουν. Μην φοβαστει λοιπον ενα χομπυ ειναι οπως τα χαρτια, το ταβλι, η μπιριμπα, κλπ. Διασκεδαστε κι ας χασετε, θα ερθει η στιγμη που θα κερδισετε , οπως ολοι.
    Ευχαριστω πολυ για την φιλοξενια

Γιωργος - Ναυπηγος / Μηχανικος
    Καταγράφηκε
    Δημήτρης Άρτα
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #311 στις: Κυριακή, 24 Ιαν 2010, 01:17:02 »

ΩΡΑΙΟΣ!!!! Thumbs up
    Καταγράφηκε

Πετάμε ?
    2fast4u1
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #312 στις: Τρίτη, 16 Φεβ 2010, 01:23:30 »

Καλησπερα διαβασα ολο το θεμα και απο οτι καταλαβα ειναι πολυ καλο ελικοπτερο,βρηκα μια αγγελια οπου πωλειται ενα belt cp  100,με ενα σπασμενο ελικα,ειναι δυο ετων αυτος που το εχει το πεταξε μια φορα και μετα το παρατησε λογω στρατου αξιζει να το παρω?εαν η μπαταρια του τα εχει παιξει λογω αδρανειας τοσων χρονων συμφερει να το παρω και να αγορασω μια καινουρια μπαταρια η να παρω ενα καινουριο?Ευχαριστω
    Καταγράφηκε
    alfisti
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #313 στις: Τρίτη, 16 Φεβ 2010, 01:41:15 »

Καλύτερα να μάθεις μόνος πάρα από κάποιον "ειδικό"...Μια φορά πήγα να το κάνω άλλα δεν βγαίνει τίποτα και ειδικός με την σωστή έννοια αν δεν το κάνεις μόνος σου ποτέ δεν μαθαίνεις και ποτέ.
    Καταγράφηκε
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #314 στις: Τρίτη, 16 Φεβ 2010, 09:11:15 »

Καλησπερα διαβασα ολο το θεμα και απο οτι καταλαβα ειναι πολυ καλο ελικοπτερο,βρηκα μια αγγελια οπου πωλειται ενα belt cp  100,με ενα σπασμενο ελικα,ειναι δυο ετων αυτος που το εχει το πεταξε μια φορα και μετα το παρατησε λογω στρατου αξιζει να το παρω?εαν η μπαταρια του τα εχει παιξει λογω αδρανειας τοσων χρονων συμφερει να το παρω και να αγορασω μια καινουρια μπαταρια η να παρω ενα καινουριο?Ευχαριστω
    Η τιμή ειναι κάτι υποκειμενικό, εσύ ξέρεις αν σε βολεύει και σου κάνει. Σπασμένα blades? Σιγουρα ειναι μόνα αυτά? Γιατί - εξ όσων γνωρίζω απο τα δικά μου σπασίματα - συνήθως στραβώνει και ο άξονας που τα συγκρατεί (ένα μικρό αξονάκι). Καλο θα ειναι για καλό και για κακό να το αλλάξεις. Δεν ειναι δύσκολο, βάσει του manual μπορείς να το κάνεις. Μπαταρίες πλεόν βρίσκεις και σε καλές τιμές.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 18 19 20 [21] 22 23     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: e-sky CP-Belt..No 2
    Μεταπήδηση σε: