Ανέφερα τον 6100 γιατι είναι το ίδιο ακριβώς πραγμα με τους 6200 7000 σε οτι αφορά την διαμόρφωση (DSM2).
H μεγάλη τους διαφορά είναι οτι στους δύο τελευταίους υπάρχει δευτερος δεκτης για μεγαλύτερη ασφάλεια.
Ο κατασκευαστης υποστηρίζει (και έχει δίκιο) οτι υπαρχει περίπτωση λόγω συνθηκων ο ένας δεκτης να μη λαμβανει σωστά
οποτε τα σήματα λαμβανονται κανονικά αποτον άλλο δεκτη (διπλο μεταβλητό κανάλι).
Κατ'αρχην λογω της πραγματικά πανέξυπνης διαμόρφωσης DSM2 η παρεμβολή ή διένεξη είναι σχεδόν μηδενική,ετσι αποφεύγουμε την
κυριότερη αιτία πτωσης του αεροσκαφους απο δέκτη.
Επίσης η ύπαρξη δευτερου δέκτη είναι πολυτέλια γιατι ακόμη και σε περίπτωση που το αεροσκάφος βρεθεί σε δυσμενεις συνθήκες λήψης
τα 10cm είναι πολύ λίγα για να εξασφαλίσουν την σιγουρη λήψη απο τον άλλο δεκτη.Και μη ξεχναμε οτι μιλάμε για αεροσκάφος που τρέχει με μεγάλες ταχύτητες
και στις τρείς διαστάσεις.Δηλαδη θελω να πω οτι και αν ακόμη υπάρξουν συνθήκες τέτοιες ωστε ο ένας δεκτης να μην λαμβάνει ενω ο αλλος 10cm πιο εκει να λαμβάνει καλύτερα ,σε πολύ λιγο χρονικό διαστημα λογώ ταχυτητας θα αρχισουν να λαμβάνουν και οι δύο αφου θα έχει μπει και ο δευτερος στη ζωνη λήψης.
Σχετικά με την καθετότητα (πολωση) αυτή έχει μεγαλύτερη βάση αλλα και πάλι το αεροσκάφος μετακινείται συνεχώς στον τρισδιάστατο χωρο αλλάζοντας συνεχως τα επίπεδα πολωσης.Αρα και η καθετότητα δεν έχει νόημα.
Σε περίπτωση απώλειας ρευματος (κομμενο φθαρμένο καλωδιάκι) βγαίνουν εκτός και οι δύο δεκτες.
Η μόνη περίπτωση (περίπτωση της περίπτωσης οπως ανέφερα) είναι να έχει εσωτερικό πρόβλημα ο ένας δεκτης (βραχυκύκλωμα λόγω υγρασίας+σκόνη ή απώλεια χαλκόδρομου ή κομμένη κεραία) ,το προβλημα να μην είναι ορατα και να γιγαντωθει κατα την πτήση τοτε αναλαμβανει ο αλλος δεκτης και δεν υπάρχει κανενα προβλημα.Στην περίπτωση αυτή δεν ξερω πως θα καταλάβεις οτι ο ένας δέκτης βγήκε off.
Συνεπώς εγω την υπαρξη δευτερου δεκτη την βλέπω περισσότερο σαν Marketing για να "πουλάνε" ασφάλεια.

Αν έχω καπου λάθος διορθώστε με.
