Δικια μου εμπειρια...
Towerhobbies πολυ καλη αλλα δεν στελνουν δεματα χωρις την πραγματικη αξια στο τιμολογιο που συνοδευει το δεμα.Αποτελεσμα οτι σταματαει τελωνειο σχεδον 80%.Σε ερωτηση μου αν γινετε να κοψουν μικροτερη αποδειξη μου απαντησαν οτι ειναι παρανομο απο την νομοθεσια και δεν γινετε.
Helicraft φοβερη εταιρια.Παντα στο χαρτι που συνοδευει το δεμα γραφουν crash kit και εχουν ενα υποτυποδες ποσο.Συνηθως δεν σταματαει τελωνειο αλλα ετυχε να περασει σε μια παραγγελεια και το πληρωσα ελαφρος ακριβοτερο.
Αυτος που ειναι φοβεροτατος ειναι ο Rcpowersupply.Εχει τις φθηνοτερες τιμες απο οτι εχω δει μεχρι τωρα.Βεβαια συνηθως τα περισοτερα προιοντα γραφουν outofstock αλλα με ενα e-mail του τι θες με κωδικο στο φερνει κατευθειαν.Συνηθως δεν σταματανε τελωνειο τα δεματα του αλλα και αυτο παλι ειναι σχετικο.
Πλεον βγηκε μια εγγυκλιος του ταχυδρομιου που λεει οτι περα απο την ευρωπαικη ενωση οτι δεμα μπαινει στην χωρα απο το εξωτερικο θα χρεωνετε με ενα ποσο αναλογος σαν εξοδα εκτελωνισμου.
Δηλαδη.....Παλια πχ αν ερχοταν ενα δεμα εκτος ευροπαικης ενωσης υπηρχε πιθανοτητα να μην πληρωσεις τελωνειο και να το παρεις χωρις χρεωση.Πλεον το 90% τον δεματων περνανε απο το τελωνειο και ασχετα αν το πληρωσεις το τελωνειο 50-60 ευρο κτλ σε χρεωνουν ενα μικρο ποσο 10 ευρο πχ και καλα σαν εξοδα εκτελωνισμου για την σφραγιδα που εβαλε ο υπαλληλος στο δεμα.Λες και δεν περενει στανταρ μισθο για την δουλεια που κανει.
Αν δε εισαι απο τους ατυχους και πληρωσεις και το τελωνιο παει το δεμα σου με τα μεταφορικα που τα πληρωσες με την καρτα την πιστωτικη + το τελωνειο 60-70 ευρο (αναλογα οσο θελουν βαζουν) + 6 ευρο εξοδα εκτελωνισμου + 10-15 ευρο για δεμα που ηρθε εκτος ευρωπαικης ενωσης.
Ενα αλλο τωρα.Απο krshobbies εχει παρει κανεις?
Εκανα μια παραγγελεια κατι ψιλα ανταλακτικα για ενα lama αποτον νοεμβριο και ενω λεει shipped η παραγγελεια δεν εχει ερθει μεχρι τωρα.Βεβαια απο οτι ειδα δεν ειχε επιλογη EMS και ερχετε απλο οποτε αργει απ οσο ξερω καπως.
Καλησπέρα και χρόνια πολλά..
Τελικά έχουν ακουστεί πολλά επειδή όμως είνια όλα συγκεχυμένα μπορέι κάποιος να μου λύσει 2 απορίες;
Είτε ειναι EMS είτε Priority Mail τί πληρώνουμε; (πάντα απο κίνα) 6? 3? 10 + 6 ?
Αν το ανοίξει ο τελωνιακός, πώς μπορει να βάλει ότι τιμή θελει, άν τα έγγραφα που το συνοδέυουν γράφουν, δώρο, επιστοφή, χαμηλή αξια κλπ.;;
Δηλαδή άν και το τιμολόγιο μέσα λέει 50$ ο τελωνιακός βάζει ότι γουστάρει;; Δέν μου ακούγεται και πολυ λογικό.
Αυτη την Εγγυκλιο την έχει κανείς; πού μπορουμε να την βρούμε; και τέλος τέλος τί μπορουμε να κάνουμε; Γιατί ο τελωνιακός που πληρώνεται ήδη απο τους φόρους μου για να κάνει εκτελωνισμό ζητάει και άλλα;
Για να μήν παρεξηγηθώ (πολύ), εγω θέλω να φέρω κάτι απο έξω νομιμα, χωρίς υποτιμολόγιση, γιατί να πληρώσω πλέον του φόρου και δασμού και κερατιάτικα;;;
Άν ξέρει κάποιος υπεύθυνα άς απαντήσει..
Ευχαριστώ,
Αντώνης