Καλησπερα,
Το δικο μου μπορει να βρεθει εδω αν σας ενδιαφερει:
https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=11354.msg106356#msg106356Εχοντας κανει μερικες πτησεις, τα συμπερασματα μου:
- To δικο μου βγηκε μπροσθοβαρο, αναγκαστηκα να κοψω το elapor και να βαλω τη μπαταρια πιο πισω.
- Κατα τις πρωτες πτησεις και με το κεντρο βαρους μποροστα, πεταξα 3D αλλα στον αξονα pitch ηθελα λιγο παραπανω ισχυ για watwefalls, tumbles κτλ. σημειωση η κινηση του elevator ηταν/ειναι η μεγιστη που μπορω να παρω.
- Στο knife edge το μοντελο χρειαζεται μιξη rudder/elevator, η οποια ελλατωθηκε οταν μετατωπισσα το ΚΒ πιο πισω. Ωστοσο οι τασεις τραβηγματος προς το canopy εξακολουθουν να υπαρχουν.
- Η παρουσιαση του μοντελου στον αερα δεν μου αρεσε γιατι το tip του φτερου ειναι αρκετα φαρδυ και μοιαζει σαν "ταβλα στον αερα", παρολαυτα σναπαρει καλα και σταματαει εκει που θελεις.
- Ειναι αρκετα ανθεκτικο και δεν το παιρνει ο αερας οπως μοντελα με μικροτερο πτερυγικο φορτο. Δοκμαστηκαν blenders, knife edge spins, R Harrier spins κτλ και φαινεται αρκετα στιβαρο, γενικα μπηκε σε καταστασεις υψηλων G. Το μονο που επαθα ειναι να μου ξεκολισει η μια απο τις δυο τραβερσες (απο ινες kevlar) του φτερου.
- Το μοντελο με το συγκεκριμενο setup εχει πολυ μα πολυ γρηγορο τραβηγμα (pull out) απο Hover, διασκεδαστικο μεν αλλα αυξανει την καταναλωση σε μεγαλο βαθμο

. Γενικα με την 11x4.7 προπελα και το παραπανω setup εχω αυτονομια γυρω στα 7-8 λεπτα με σχετικα συντηρητικη διαχειριση ισχυος.
Μου αφησε αναμεικτη "γευση" συγκρινοντας το με ξυλινα μοντελα του ιδιου μεγεθους (βλεπε ΝPM Fury) αλλα ενταξει δεν εχω πολλες απαιτησεις, ειναι ενα μοντελο που εχεις στο πορτ μπαγκαζ και το πετας οταν και οπου σου δοθει η ευκαιρια.
Καλες πτησεις,

Νικος