Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
308.999 μηνύματα σε 12.356 θέματα από 6.319 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 20 Ιαν 2026, 05:12:35

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 20 Ιαν 2026, 05:12:35

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:17]

    από Hobbitakos
    [Κυριακή, 18 Ιαν 2026, 20:19:03]

    από dominicm
    [Κυριακή, 18 Ιαν 2026, 19:53:29]

    από coach
    [Κυριακή, 18 Ιαν 2026, 14:57:53]

    από spirost
    [Κυριακή, 18 Ιαν 2026, 09:48:07]

    [Κυριακή, 18 Ιαν 2026, 00:16:36]

    [Πέμπτη, 15 Ιαν 2026, 11:48:48]

    από dominicm
    [Κυριακή, 11 Ιαν 2026, 19:28:34]

    από d.corsair
    [Κυριακή, 11 Ιαν 2026, 11:56:29]

    [Δευτέρα, 5 Ιαν 2026, 17:50:42]

    από TheLurker
    [Κυριακή, 4 Ιαν 2026, 18:37:51]

    [Πέμπτη, 1 Ιαν 2026, 09:45:41]

    [Σάββατο, 27 Δεκ 2025, 02:55:26]

    από CMarkop
    [Τετάρτη, 24 Δεκ 2025, 20:26:57]

    από spirost
    [Τετάρτη, 24 Δεκ 2025, 12:21:17]
    Google search


    WWW
    Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6319
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 308999
    Σύνολο θεμάτων: 12356
    Online σήμερα: 31
    Online έως τώρα: 959
    (Κυριακή, 18 Οκτ 2020, 16:30:52)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 17
    Συνολικά: 17
    Στυλ εμφάνισης

    Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

    Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Συνάντηση σωματείων Ελληνικής ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ομοσπονδίας 2025  (Αναγνώστηκε 874 φορές)
    GASTON
    Aeromodeller Hero Member
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 1.309



    « στις: Πέμπτη, 11 Δεκ 2025, 20:43:57 »

    Μας είπε πως πρέπει να φροντίσουμε και να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά γιατί αυτά

    όταν γίνουν 20-25 χρονών θα είναι οι αυριανοί μοντελιστές Ποιος μπορεί να έχει αντίρρηση σε αυτό!

    Είπε επίσης πως θα ΚΑΤΑΡΓΉΣΕΙ της κατηγορίες GR, ήδη έχει καταργήσει τους πανελλήνιους GR.

    Αναρωτιέμαι αν όταν αυτά τα παιδιά γίνουν 20-25 χρονών θα υπάρχει ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ ??

    Πως περιμένουμε να είναι ο αεραθλητικός αερομοντελισμός? Να εκπροσωπείται από μια

    χούφτα ανθρώπων που θα έχουν την οικονομική άνεση να τρέχουν σε αγώνες FAI στο εξωτερικό

    αλλά στην Ελλάδα μια χαρά με το F1N Huh

    Από την άλλη ο Γιάννης Κωνσταντακάτος πρότεινε μία τροποποίηση στην F1N-GR που υπάρχει

    στην σελίδα της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ – ΑΓΩΝΕΣ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ – FREE FLIGHT σελίδα 6, οι έχοντας εξουσία αρνούνταν πεισματικά να ακούσουν και να κατανοήσουν αυτά που τους έλεγε!

    Και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα ήταν όταν ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ έφερε το θέμα για ψηφοφορία

    και αφού είχε κλείσει την ψηφοφορία ,που σαν αποτέλεσμα είχε την έγκριση της πρότασης τροποποίησης ,και αρνούμενος στην συνέχεια στο PAUL GRIMM που αργησε να μπει να ψηφήσει λέγοντας οτι "έχει κλείσει τωρα η ψηφοφορία"  μετά από λίγη ώρα την ξανά άνοιξε και κάποιοι άλλαξαν την ψήφο τους για να βγει με αποτέλεσμα να μην υπερψηφιστεί η πρόταση.

    Υπάρχουν και άλλα πολλά "περίεργα" αλλά για να μην σας κουράσω τώρα θα τα πούμε αργότερα.

     
    Καταγράφηκε

    Κώστας Σπυριάδης
    ΕΑΘ Ενωση Αερομοντελιστων Θεσσαλονικης
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 6.230


    AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"


    WWW
    « Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 12 Δεκ 2025, 06:47:38 »

    Θα αναλύσω και εγώ το θέμα,για να αντιληφθούν καλύτερα οι αναγνώστες το τι έγινε με την πρόταση της ΕΑΑ για την τροποποίηση του κανονισμού F1N-GR.

    Η ΕΑΑ ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της ΕΠΑΕ, κατέθεσε πρόταση τροποποίησης του υφιστάμενου εγκεκριμένου κανονισμού F1N-GR (στην πράξη πακέτο με επι μέρους τροποποιήσεις των εδαφίων του κανονισμού).

    Η αιτιολογία που συνόδευε την πρόταση είναι:  
    Επικαιροποίηση του κανονισμού, μετά παρέλευση πολλών ετών από την αρχική έκδοσή του. Βελτίωση της εφαρμογής του κανονισμού.

    Οι κατηγορίες που αναγνωρίζονται από την χαρακτηριστική κατάληξη -GR έχουν γίνει με βάση την προτροπή της FAI γα κράτη μέλη της να θεσπίσουν Εθνικές κατηγορίες με ευκολώτερες προδιαγραφές για να προσελκύσουν νέους αθλητές.

    Ολες οι Εθνικές κατηγορίες -GR (μεταξύ των οποίων και ο κανονισμός F1N-GR) συντάχθηκαν από την ΕΑΑ, τον Αύγουστο του 2000 και εγκρίθηκαν από την Ο-μοσπονδια επί προεδρίας του αείμνηστου Κ. Σαβράμη.

    Εκτοτε, η συγκεκριμένη κατηγορία, ναι μεν δεν αξιοποιήθηκε ποτέ, αλλά δεν έπαψε να υπάρχει. Αξιοποιήθηκαν όμως οι υπόλοιπες έως ότου πρόσφατα έπεσε γραμμή να μην γίνονται Πανελλήνιοι αγώνες για λόγους που δεν πείθουν ούτε ένα παιδάκι.

    Η κύρια τροποποίηση αφορούσε το εδάφιο της εφαρμογής του προαιρετικής διάταξης, ότι τα ανεμόπτερα μπορούν να εκτοξευτούν και με ελαστικό καταπέλτη,
    Η χρήση καταπέλτη δεν είναι νεοεισερχόμενη διάταξη. Ο ισχύον κανονισμός την εμπεριέχει ήδη:
    6 «Προαιρετικοί κανονισμοί»
    6.2. Αγώνας µε εκτόξευση µε ελαστικό καταπέλτη
    ….η εκτόξευση γίνεται µε τη βοήθεια ελαστικού καταπέλτη. …...

    Προταθείσα τροποποίηση
    6.2.1.   Η απογείωση των μοντέλων της κατηγορίας αυτής, θα γίνεται είτε με το χέρι είτε μέσω ελαστικού καταπέλτη, με επιλογή του αθλητή. Η χρήση καταπέλτη θα ισχύει μόνο για ύψος αίθουσας κατηγορίας Ι ή ΙΙ.  ΄

    Και η εξήγηση είναι απλή.  Η εκτόξευση με το χέρι μπορεί να στείλει το ανεμόπτερο έως την υπάρχουσα οροφή. Αλλά αυτό είναι εφικτό μόνον από τα άτομα που έχουν καλή φυσική κατάσταση. Ατομα χωρίς καλή φυσική κατάσταση, όπως παιδιά, ή άτομα μεγάλης ηλικίας, ή χειρουργημένα, ή με ειδικές ανάγκες, ακόμα και οι δεσποινίδες και κυρίες, δεν έχουν την ίδια δυνατότητα.

    Το ύψος της ανόδου, επηρεάζει θετικά κατά 70-80% τον συνολικό χρόνο της πτήσης. Και όσο υψηλότερη είναι η οροφή, τόσο μεγαλύτερο πλεονέκτημα έχουν αυτοί με την καλή φυσική κατάσταση  

    Η χρήση ελαστικού καταπέλτη ισορροπεί την φάση της εκτόξευσης, αφού το ανεμόπτερο μπορεί να πετύχει επίσης το ίδιο ύψος. Δεν προσδίδει κανένα πλεο-νέκτημα, αφού δεν μπορεί να ξεπεράσει το ύψος της οροφής. Και η πρόσθετη οδηγία να περιοριστεί σε αίθουσες με μέγιστο ύψος οροφής τα 15 μέτρα, προλαμβάνει την αντίθετη ανισότητα, δηλαδή να έχει πλεονέκτημα ο καταπέλτης.
    Η πρόταση αποσκοπεί να επαναφέρει τον συναγωνισμό στο ζητούμενο, δηλαδή στην σύγκριση των χρόνων ολίσθησης των ανεμοπτέρων, από ένα μέγιστο δυνατό ύψος, που μπορούν να το πετύχουν όλοι, και όχι μόνον αυτοί που έχουν καλή φυσική κατάσταση.
    Στους πρόσφατρους Πανελλήνιους απ΄πο τους 47 αθλητές, ελάχιστοι συναγωνίστηκαν πραγματικά με χρόνους πάνω από 30 δευτερόλεπτα, λίγοι πέρασαν τα 20 δευτερόλεπτα, και επίσης λίγοι πέρασαν τα 10 δευτερόλεπτα. Οι υπόλοιποι έμειναν σε χρόνους από 1,5 έως 10 δευτερόλεπτα.

    Οπερ έδη δείξαι. Η εκτόξευση με το χέρι δεν είναι για όλους. Γιατί όλοι αυτοί να μην μπορούν να πετύχουν χρόνους αντίστοιχους με την πραγματική δυνατότητα του ανεμόπτερου;
    Ο συναγωνισμός αφορά το ανεμόπτερο ή την φυσική κατάσταση του αθλητή;

    Κάποιος ισχυρίστηκε ότι δεν χρειάζεται μία νέα κατηγορία, αφού υπάρχει η F1N-FAI. Ότι δεν είναι σωστό να καταστρέψουμε την κατηγορία F1N-FAI που είναι ευκολη και φθηνή, άρα πολύ δημοφιλής και προσελκύει τους περισσότερους αθλητές, μεταξύ των οποίων πάρα πολλοί juniors ακόμα και δεσποινίδες.

    Αλλά μετά από αυτή την παρέμβαση, οι εκπρόσωποι των σωματείων νόμισαν ότι ψηφίζουν για την υιοθέτηση μίας νέας κατηγορίας ανταγωνιστικής της F1N-FAI.
     
    Η ΕΑΑ δεν ισχυρίστηκε ότι η κατηγορία F1N-GR με τις προς ψήφιση τροποποιήσεις θα ήταν υποχρεωτικά η μόνη κατηγορία για τα ανεμόπτερα εσωτερικού χώ-ρου. Αλλά ότι πρέπει παραμείνει (βελτιωμένη) και να αξιοποιηθεί παράλληλα με την διεθνή κατηγορία για το καλό του αθλήματος.

    Δεν θα αναλύσουμε την σταδιακή αλλαγή των ψήφων (που αρχικά υπερψήφισαν την πρόταση και τελικά στην πορεία της ψηφοφορίας την καταψήφισαν). Δημοκρατία έχουμε. Η τελική απόφαση ισχύει.

    Αλλά όπως όλοι γνωρίζουν, την σήμερον ημέραν, Πανελλήνιοι αγώνες στις κατηγορίες -GR δεν προκηρύσσονται, ενώ στις κατηγορίες με κανονισμούς FAI, οι περισσότερες πλέον δεν προκηρύσσονται και από αυτούς που προκηρύσσονται πολλοί ακυρώνονται ελλείψει συμμετοχών.
     
    Και ουδέποτε απαντήθηκε ερώτησή μας γιατί ο αριθμός των συμμετοχών στους αγώνες των άλλων κατηγοριών έχει μειωθεί δραματικά.

    Και έτσι οι αδαείς και απληροφόρητοι πείστηκαν ότι αφού ο αγωνιστικός αερομοντελισμός έχει συρρικνωθεί σε μία φθηνή και προσιτή κατηγορία σημαίνει ότι όλα βαίνουν καλώς, και δεν δικαιολογείται καμμία ανησυχία.

    Μήπως πρέπει να ακούσουμε τις Κασσάνδρες που λένε ότι ο αερομοντελισμός πέθανε;
    Καταγράφηκε

    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    GRELE
    Aeromodeller Hero Member
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 959



    « Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 12 Δεκ 2025, 10:16:48 »

    Φιλος μου τηλεφωνησε και ζητησε να μαθει τα περι της συναντησης των σωματειων .
    Του απαντησα οτι ,σε προσωπικο επιπεδο ,η συναντηση μου εφερε στο μυαλο την "κολυμβηθρα του Σιλωαμ" και το  ‘’Μανή, θεκέλ, φάρες’’ !
    Καταγράφηκε

    ......electrics are here to stay......
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 6.230


    AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"


    WWW
    « Απάντηση #3 στις: Σάββατο, 13 Δεκ 2025, 06:15:26 »

    Όταν κάποιο σωματείο είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την επιδότηση των αθλητών, η απάντηση ήταν ότι:   «λεφτά υπάρχουν»: Να μοιράσετε την ετήσια επιχορήγηση των 1000 ευρώ
    Αν ο στόχος είναι να στείλει το σωματείο 8 αθλητές (οκτώ είναι ο ελάχιστος ζητούμενος αριθμός συμμετοχών ετησίως) στον καθένα αντιστοιχούν 125 ευρώ  Αν αφαιρέσουμε τα 40 – 50 για το δικαίωμα συμμετοχής τι μένει; Τα υπόλοιπα που απαιτούνται για μία μονοήμερη ή διήμερη αγωνιστική έξοδο ποιος θα τα δώσει;
    Τα λεφτά για την αγορά προπόνηση και συντήρηση του ακριβού εξοπλισμού ποιος θα τα δώσει;

    δει δη χρημάτων

    Η παροιμιώδης φράση «δει δη χρημάτων» ειπώθηκε πρώτη φορά από τον αρχαίο Αθηναίο ρήτορα Δημοσθένη σε έναν από τους περίφημους «Φιλιππικούς» του, σε έναν δηλαδή από τους πολλούς λόγους που εκφώνησε εναντίον του βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
    Η πλήρης φράση που είπε τότε ο Δημοσθένης, έχει ως εξής: «Δει δη χρημάτων, ω άνδρες Αθηναίοι, και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων».
    που σημαίνει:
    «Πρέπει να έχεις χρήματα, γιατί, χωρίς αυτά, δεν θα γίνει ούτε ένα απ’ όλα όσα πρέπει να γίνουν».
    Καταγράφηκε

    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member
    ****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 408


    « Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 14 Δεκ 2025, 15:06:23 »

    Συμμετείχα κι εγώ στην συνάντηση ως εισηγητής της πρότασης για την ανάπτυξη της κατηγορίας scale, η οποία περιελάμβανε και αλλαγή κανονισμού,  που υπέβαλλε η αερολέσχη Λάρισας.

    Χωρίς να κάνω κριτική σε κανέναν θα σας παραθέσω μόνον γεγονότα:

    Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας παρεμβαίνοντας συνεχώς και εντόνως στην εισήγησή μου (μίλησε περισσότερο από εμένα στην διάρκεια της εισήγησης) και χωρίς να προβάλλει κανένα επιχείρημα επί της ουσίας της προτάσεως, δεν μου επέτρεψε να απαντήσω σε ερωτήσεις που είχαν οι εκπρόσωποι των σωματείων ώστε να κατανοήσουν πλήρως το σκεπτικό της πρότασης.

    Δεν έθεσε ποτέ σε ψηφοφορία την πρόταση της αερολέσχης Λάρισας (την οποία εισηγήθηκα).

    Απηγορεύθει να ψηφίσει σωματείο για άλλη πρόταση που έκανε η ΕΑΑ επειδή ο εκπρόσωσοπος του σωματείου αυτού δεν ήταν εκεί και η ψηφοφορία είχε ολοκληρωθεί. Μετά από λίγη ώρα μπήκαν και ψήφισαν άλλα σωματεία (που δεν είχαν ψηφίσει πριν "κλείσει" η ψηφοφορία) και άλλαξε το αποτέλεσμα...

    Θα μπορούσα να γράψω πολλά αλλά υποσχέθηκα να μην κάνω κριτική.

    Το μόνο που θα πω τώρα είναι ότι δεν διατίθεμαι να ξαναβγώ μπροστά στην προσπάθεια αναβάθμισης του scale. Μου έφτασε ό,τι είδα και έζησα.

    Για την ιστορία θα ανεβάσω εδώ τις προτάσεις μου με την ελπίδα ότι κάποιοι από τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα scale θελήσουν κάποια μέρα να τις αξιοποιήσουν ή να τις βελτιώσουν.
    Καταγράφηκε
    Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member
    ****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 408


    « Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 14 Δεκ 2025, 15:07:58 »

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ SCALE

    1.   ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

    •   Θέσπιση Ελληνικού κανονισμού διεξαγωγής της κατηγορίας F4

    •   Συγχώνευση των κατηγοριών F4C & F4H. Κριτήριο επιλεξιμότητας μοντέλου για την συμμετοχή του θα είναι να έχει τουλάχιστον βαφτεί από τον ιδιοκτήτη. Κατά τα λοιπά, η στατική και πτητική αξιολόγηση θα γίνεται με κριτήρια F4C.

    •   Καθιέρωση κατηγορίας F4 flying only η οποία θα αντικαταστήσει την F4C-GR. Θα μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε με οποιοδήποτε μοντέλο (ARF, χτιστό, συνθετικό) με ελάχιστη απαίτηση να δείξει μια φωτογραφία του αυθεντικού (για να είναι ο αγώνας scale). Χωρίς στατική αξιολόγηση.


    2.   ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΝΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

    Η ουσία εδώ είναι ότι δεν πρέπει να περιμένουμε τους καινούριους να έρθουν μόνοι τους σε εμάς, πρέπει να πάμε εμείς να τους βρούμε και να τους διεγείρουμε το ενδιαφέρον.

    •   Σύσταση Ελληνικής Επιτροπής SCALE από την ΕΠΑΕ. Δεν χρειάζεται να είναι περισσότερα από 2-3 άτομα τα οποία δεν χρειάζεται να είναι εκλεγμένα μέλη της ΕΠΑΕ ή της ΕΛΑΟ. Ας ορίσει η ΕΠΑΕ εκείνους οι οποίοι θα προταθούν από τα σωματεία ως οι καταλληλότεροι. Η Επιτροπή αυτή θα έχει τα εξής καθήκοντα:

    •   Εισηγείται την επιλογή των αθλητών που θα συνιστούν την Εθνική ομάδα για τις διεθνείς διοργανώσεις.

    •   Αξιολόγηση προτάσεων για τροποποιήσεις κανονισμών και εισήγηση προς την Ομοσπονδία.

    •   Επικοινωνία με τα σωματεία και ανίχνευση ενδιαφέροντος για οργάνωση εκδηλώσεων scale.

    •   Οργάνωση από τα σωματεία με την σύμπραξη και την αιγίδα της Επιτροπής scale της ΕΠΑΕ, ημερήσιων ή διήμερων συναντήσεων εκπαιδευτικού fly-in, όπου καταξιωμένοι αθλητές και κριτές θα παρουσιάζουν μοντέλα, θα δείχνουν πτητικές ασκήσεις scale, θα ενημερώνουν για το πώς φτιάχνεται, στήνεται, πετάει ένα scale μοντέλο και πως πρέπει να δομείται το documentation. Θα είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση υποψηφίου αθλητή για οποιοδήποτε αντικείμενο αφορά την κατασκευή, πτήση, τεκμηρίωση, αξιολόγηση ενός μοντέλου που συμμετέχει σε αγώνες scale όπως επίσης και να παρέχουν συμβουλές για ο,τιδήποτε από τα παραπάνω.

    •   Διοργάνωση σεμιναρίων κριτών scale. Ο καταξιωμένος διεθνής κριτής Γιώργος Κανδυλάκης έχει προθυμοποιηθεί να εισηγηθεί σε τέτοια σεμινάρια και να απονείμει πιστοποιήσεις στους νέους κριτές (πάντα κάτω από την αιγίδα της Ομοσπονδίας). Αυτά τα σεμινάρια δεν θα περιλαμβάνουν μόνο ανάλυση κανονισμών αλλά και επιδείξεις στατικής και πτητικής αξιολόγησης μοντέλων επί του πεδίου.

    •   Όλες οι παραπάνω δράσεις θα πρέπει να διαφημίζονται με newsletters προς τα σωματεία, ανακοινώσεις στο site της ΕΛΑΟ και άμεση επικοινωνία με τα κατά τόπους σωματεία.


    3.   ΑΓΩΝΕΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

    •   Διοργάνωση από την Επιτροπή scale ή σε συνεργασία με σωματεία, εκδηλώσεων Πανελλαδικού ή τοπικού χαρακτήρα με χαλαρό διαγωνιστικό χαρακτήρα flying only με moto “ελάτε να πετάξουμε όλοι και όσοι θέλετε μπορείτε να βαθμολογηθείτε”.

    •   Διοργάνωση από την  Επιτροπή scale ή σε συνεργασία με σωματεία περιφερειακών αγώνων με καθαρά διαγωνιστικό χαρακτήρα.

    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 6.230


    AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"


    WWW
    « Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 14 Δεκ 2025, 18:03:40 »

    Αγαπητέ Παντελή, welcome to the club

    Δεν θέλω να φανώ απαισιόδοξος, αλλά η πραγματικότητα μιλάει μόνη της

    Δεν πραγματοποιούνται αγώνες, είτε γιατί δεν προκηρύσσονται, είτε γιατί δεν υπάρχουν συμμε-τοχές, στα pylon, στα ακροβατικά, στα ελικόπτερα, στα τ/κ ανεμόπτερα, στα scale, στα ελεύθε-ρης πτήσης, στα δέσμια, και βλέπουμε φθίνουσες τις συμμετοχές στα μοτο-ανεμόπτερα και στα drones που δεν είναι αυθεντικός αερομοντελισμός.

    Ασήμωσε να σε πω τη μοίρα σου.

    F1N και πάσης Ελλάδος 

    Που και αυτή η κατηγορία (με ευθύνη της FAI) απευθύνεται μόνο σε αερομοντελιστές με άριστη φυσική κατάσταση.

    Τι απέγινε το σλόγκαν «αερομοντελισμός για όλους»;
    Καταγράφηκε

    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 6.230


    AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"


    WWW
    « Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 16 Δεκ 2025, 06:58:38 »

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ SCALE
    •   Σύσταση Ελληνικής Επιτροπής SCALE από την ΕΠΑΕ. Δεν χρειάζεται να είναι περισσότερα από 2-3 άτομα τα οποία δεν χρειάζεται να είναι εκλεγμένα μέλη της ΕΠΑΕ ή της ΕΛΑΟ. Ας ορίσει η ΕΠ.Α.Ε. εκείνους οι οποίοι θα προταθούν από τα σωματεία ως οι καταλληλότεροι.

    Η πρόταση αυτή υπεβλήθη και από την Αερολέσχη Λάρισας και από την Ε.Α.Α.
    Αλλά η θέση της ΕΠ.Α.Ε. ήταν ότι δεν χρειάζεται άλλη επιτροπή.

    Το θέμα δεν μπήκε σε ψηφοφορία και δεν αντέδρασα, γιατί απ' ότι ήταν αντιληπτό, δεν θα έβγαινε αποτέλεσμα, όπως αποδεικνύεται από την μεταβολή της αρχικής ψηφοφορίας για την F1N.

    Αλλά για να υποστηρίζουν δύο σωματεία ότι χρειάζεται επιτροπή Scale, σημαίνει ότι το θέμα είναι σοβαρό και επείγον, άρα χρειάζεται να εργαστούν κάποιοι για το σύνολο.

    Προτείνω λοιπόν στους φίλους που ενδιαφέρονται με το Scale, να συσταθεί μία επιτροπή από εμάς, χωρίς δηλαδή την έγκριση των θεσμών, με όσα άτομα, αποδεχθούν, που θα αναφέρει στα σωματεία τις σκέψεις και προτάσεις της, οπότε τα σωματεία μπορούν να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις στους θεσμούς.

    Αλλά, άλλη μιά σκέψη είναι ότι για τεχνικούς λόγους, δεν είναι απαραίτητο να συσταθεί πολυπληθής επιτροπή. Να αναλάβει το χρέος κάθε ενδιαφερόμενος μόνος του.
    Ακόμα και οι προτάσεις ενός ατόμου μπορεί να είναι η λύση που ευχόμαστε.

    Αφού μας ενδιαφέρει να πετύχουμε τον στόχο μας αξίζει να δοκιμάσουμε.  

    Για την ιστορία, στο παρελθόν η Ε.Α.Α. είχε οργανώσει τρία Scale Fly-in στο Ακραίφνιο, όπου η συμμεοχή ήταν πολυ μεγάλη. Αρα αν αυτό είναι που θέλουν οι συνάδελφοι, μπορούμε να το επαναλάβουμε.
    Καταγράφηκε

    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Συνάντηση σωματείων Ελληνικής ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ομοσπονδίας 2025
    Μεταπήδηση σε:  

    Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines
    Πολιτική απορρήτου

    TinyPortal v0.9.7 © Bloc
    Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!
    Δημιουργία σελίδας σε 0.04 δευτερόλεπτα. 27 ερωτήματα.