Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.713 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 15:26:30

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 15:26:30

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 13:59]

από carapis
    [Χθες στις 22:41]

[Χθες στις 18:50]

[Δευτέρα, 13 Ιουλ 2026, 01:45:23]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309713
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 162
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 73
    Συνολικά: 74
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: πιθανότητα σβησίματος κινητήρα  (Αναγνώστηκε 5126 φορές)
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 02:03:45 »

έχω ακούσει πως όταν to mpouzi είναι πυρωμένo από ρεύμα σε ρελαντί του μοτέρ έχεις περισσότερες πιθανότητες να μην σου σβήσει.

επειδή έχω φτιάξει ένα piper με πλωτήρες και προσπαθώ να αποφύγω οποιαδήποτε πιθανότητα να μου σβήσει ο κινητήρας στην προσγείωση
    όταν θα έχω το γκάζι μου κλειστό και για να μην τρέχω κολυμπώντας.

και εδώ σκέφτηκα το εξής και οι παλιότερη στο είδος ας μου δώσουν τα φώτα τους. αν με κάποιο με κάποια πατέντα και κάποιο servo ντίνο ρεύμα στο μπουζί όταν θα κλείνω το γκάζι μπορώ να
    να μειώσω έτσι τις πιθανότητες να μου σβήσει ο κινητήρας;

κακά τα ψέματα κινητήρας είναι και έχει φάει τα γαλόνια του και που και που μου σβήνει καμια φορα.

έχω δει κάτι τέτοιο  http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=6_41&products_id=226   αν το βάλω με ένα σέρβο να πατιέται το  μπουτόν στο κλείσιμο του γκαζιού θα "καταφαφερο" κάτι
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 02:53:42 από Dimhack » Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 10:12:36 »

mipos kapoio neo;
    Καταγράφηκε
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 10:21:16 »

αντε και το πυρωσες πως θα γυρισει ο ελικας να παρει μπροστα παλι?

ο κινητηρας δεν θα σου σβησει αν εσυ εχεις το σωστο ρελαντι και οχι λιγοτερο.κοιτα ειναι απλο.οταν πετας ο κινητηρας δεν ζοριζετε τοσο στο ρελαντι γιατι απλα πετα(εινοειτε απλα να πεταει) οταν ομως κατεβεις εχει μεγαλυτερη πιεση λογο του νερου του εδαφους και ολα αυτα και αν ειναι και λιγο το ρελαντι σου σβηνει.απλα δωσε ενα κλικ πανω το ρελαντι και δεν θα εχεις προβλημα.

τωρα το να βαλεις αυτοματες μιζες και τετοια ξερω εγω φασαρια μονο θα σου ειναι!

Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

πεταξε ελευθερα στους ουρανους
    Quad copter Promitheas in my village
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 10:52:14 »

Ο αγαπητος gele αυτην την περιοδο ξερω οτι εχει φτιαξει ενα εξαρτηματακι το οποιο το βαζεις πανω στο μουζακι σου και το κρατα πυρακτωμενο οταν ο κινητηρας ειναι στο ρελαντι. Μαλιστα εχει ενα ποτενσιομετρο με το οποιο ρυθμιζεις σe ποιες στροφες του κινητηρα θα αναβει και σε ποιες θα μπορει να σβηνει. Η σελιδα του ειναι αυτην: http://www.greekelectronics.gr/
      Κανε του ενα τηλεφωνο, δεν εχεις τιποτα να χασεις
    Καταγράφηκε

…χαρά στον Ίκαρο αψήφιστα που υψώθη φτεροπλάστης…
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 10:59:28 »

αντε και το πυρωσες πως θα γυρισει ο ελικας να παρει μπροστα παλι?

ο κινητηρας δεν θα σου σβησει αν εσυ εχεις το σωστο ρελαντι και οχι λιγοτερο.κοιτα ειναι απλο.οταν πετας ο κινητηρας δεν ζοριζετε τοσο στο ρελαντι γιατι απλα πετα(εινοειτε απλα να πεταει) οταν ομως κατεβεις εχει μεγαλυτερη πιεση λογο του νερου του εδαφους και ολα αυτα και αν ειναι και λιγο το ρελαντι σου σβηνει.απλα δωσε ενα κλικ πανω το ρελαντι και δεν θα εχεις προβλημα.

τωρα το να βαλεις αυτοματες μιζες και τετοια ξερω εγω φασαρια μονο θα σου ειναι!

Thumbs up Thumbs up

φιλε γερόλυκε δεν με "καταλβες" τοθέμα είναι να μην σβή σει όχι πως θα πάρει μπροστά ρωτάω αν το μπουζί είναι πυρακτωμένο από ρεύμα αν έχει "πιθανοτιτανα" σβήσει ο κινητήρας το ρελαντί στην θάλασσα δενείναι και το καλύτερο γιατί λίγο να βραχύ ο κινητήρας πάγgose to mpouzi

leo ego tora leo Grin Grin
    Καταγράφηκε
    nicos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 11:27:22 »

Φιλε γερολυκε,

Θα σου πω και εγω μια γνωμη μηπως σε βοηθεισει λιγο, δεν ειναι απαραιτητο οτι ο κινητηρας σβηνει μονο απο το μπουζι αν το μπουζι ειναι καλο και ο κινητηρας σωστα ριθμιζμενος δεν σβηνει απο το μπουζι. Μπορει να βαλεις το συστημα αυτο που λες και να παρει λιγο αερα το τανκ (πολυ συχνο φαινομενο) και να σου σβησει, δεν ειναι μονο το ρευμα.

Αυτο που πιστευω οτι για αρχη θα ηταν καλυτερο να κανεις και δοκιμασετο πρωτα στην γη και μετα στην θαλασσα ειναι σε πρωτη φαση να τσεκαρεις τα σολινακια σου να ειναι σε καλη κατασταση τοσο τα εξωτερικα οσο και αυτα που ειναι μεσα στο τανκ, μετα θα μπορουσες να βαλεις ενα header tank οπως κανουμε στα ε/π που ειναι ενα μικρο τανκ που γεμιζει απο το κανονικο τανκ αλλα μενει παντα γεματο και δεν παιρνει αερα και ετσι δεν εχεις τοσο μεγαλο κυνδινο να περασει καποια φυσαλιδα αερα μεσα και σβηση η μηχανη.

Προσωπικα πιστευω οτι αν κανεις αυτα δεν θα εχεις κανενα προβλημα, προσεχε ομως η ρυθμηση του κινητηρα θα πρεπει να ειναι πολυ καλη, στα ε/π ειναι και το πιο δυσκολο κομματι αλλα ετσι κανουμε δεν βαζουμε τετοια συστηματα και εκει ειναι συμαντικο ετσι γιατι αν σβησει ο κινητηρας εχασες, το ε/π δεν στεκεται.

Με αυτες τις ρυθμισεις δουλευοθμε τα ε/π και δεν εχουμε προβληματα.

Φιλικα Νικος
    Καταγράφηκε
    fotis400
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 13:25:11 »

Την χρήση του on-board glow driver την προτείνω κι εγώ.

Σου κάνει τον κινητήρα πολύ πιο αξιόπιστο, και οι μεταβάσεις από ψηλές σε χαμηλές στροφές είναι καλύτερες. Η μικρή βελόνα συνήθως "ανέχεται" μεγαλύτερο εύρος ρυθμίσεων. Φυσικά σε εξυπηρετεί και κατά την εκκίνηση του κινητήρα.
    Έχω αποφασίσει από δω και πέρα να βάζω σε όλα μου τα αεροπλάνα κάτι τέτοιο.

Στο τελεφταίο αεροπλάνο που έστησα, έβαλα της MPI. Μιά χαρά, αλλά το πλήρωσα 70 ευρώ. (Βέβαια είχε μέσα μέχρι και φορτιστή για την μπαταρία του.)
    Με διάφορα κυκλωματάκια στο internet μπορείς να φτιάξεις κάτι αντίστοιχο.

Δεν πολυεμπιστέυομαι τα μηχανικά συστήματα. Και θα δείς ότι είναι δύσκολο, γιατί από την στιγμή που το servo πατάει τον διακόπτη, θα χρειαστεί να κάνει και άλλη κίνηση, που όμως θα εμπιδίζεται απο τον ίδιο τον διακόπτη.
    Καταγράφηκε
    GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 13:57:53 »

Αγαπητοι φιλοι
    Παραθετω την περιγραφη λειτουργιας και μερικες εικονες του καινουργιου προγραμματιζομενου RC switch οι οποιες ακομη δεν υπaρχουν στο site   greekelectronics.gr 
    Ισως βοηθησουν τον φιλο Dimhack διοτι και εγω για ενα υδροπλανο προκειται να το χρησιμοποιησω.
    Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος

* PRC-SWITCH_text.jpg (123.09 KB, 800x600 - εμφανίστηκε 484 φορές.)
    Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 13:58:51 »

και αυτα επισης

* PRC-SWITCH.jpg (36.95 KB, 800x300 - εμφανίστηκε 480 φορές.)
    Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 15:16:27 »

Φιλε γερολυκε,

Θα σου πω και εγω μια γνωμη μηπως σε βοηθεισει λιγο, δεν ειναι απαραιτητο οτι ο κινητηρας σβηνει μονο απο το μπουζι αν το μπουζι ειναι καλο και ο κινητηρας σωστα ριθμιζμενος δεν σβηνει απο το μπουζι. Μπορει να βαλεις το συστημα αυτο που λες και να παρει λιγο αερα το τανκ (πολυ συχνο φαινομενο) και να σου σβησει, δεν ειναι μονο το ρευμα.

Αυτο που πιστευω οτι για αρχη θα ηταν καλυτερο να κανεις και δοκιμασετο πρωτα στην γη και μετα στην θαλασσα ειναι σε πρωτη φαση να τσεκαρεις τα σολινακια σου να ειναι σε καλη κατασταση τοσο τα εξωτερικα οσο και αυτα που ειναι μεσα στο τανκ, μετα θα μπορουσες να βαλεις ενα header tank οπως κανουμε στα ε/π που ειναι ενα μικρο τανκ που γεμιζει απο το κανονικο τανκ αλλα μενει παντα γεματο και δεν παιρνει αερα και ετσι δεν εχεις τοσο μεγαλο κυνδινο να περασει καποια φυσαλιδα αερα μεσα και σβηση η μηχανη.

Προσωπικα πιστευω οτι αν κανεις αυτα δεν θα εχεις κανενα προβλημα, προσεχε ομως η ρυθμηση του κινητηρα θα πρεπει να ειναι πολυ καλη, στα ε/π ειναι και το πιο δυσκολο κομματι αλλα ετσι κανουμε δεν βαζουμε τετοια συστηματα και εκει ειναι συμαντικο ετσι γιατι αν σβησει ο κινητηρας εχασες, το ε/π δεν στεκεται.

Με αυτες τις ρυθμισεις δουλευοθμε τα ε/π και δεν εχουμε προβληματα.

Φιλικα Νικος

φιλε niko τα ελικόπτερα όμως και στο λέω επειδή πετάω δεν "kατεβαζεις" ποτε το stik του γκαζιού κάτω από την μέση με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να σβήσει ο κινητήρα στο αεροπλάνο είναι διαφορετικά, σε κάποια φάση πρέπει να κλήσεις το γκάζι τελείως
    Καταγράφηκε
    skopos-Komotini
    Aeromodeller Hero Member

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 16:58:39 »

Βαλε μια μίζα να είσαι άνετος  Cheesy  http://www.hobby-lobby.com/fema.htm
    Καταγράφηκε

skopos-Komotini
    Aeromodeller Hero Member

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 17:04:49 »

H βαλε κατι σαν αυτο http://www.hobbypeople.net/gallery/726050.asp
    Καταγράφηκε

Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 18:59:35 »

den exei na protinei kapoios kana elliniko katastima;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Καταγράφηκε
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 19:31:51 »

Ο Grele πανω σου προτεινε κατι δικο του που εχει φτιαξει..Γενικα τα προιοντα του ειναι καταπληκτικα και ακρως χρησιμα στον αερομοντελισμο και αυτο οι Θεσσαλονικεις το βιωνουμε με το παραπανω. Ο ανθρωπος εχει κατασκευασει 2-3 πραγματα απο αγαπη προς τον αερομοντελισμο. Μαλιστα αυτο που θελεις, σου το παρεθεσε με καθε λεπτομερεια. Τι αλλο θελεις???  Wink
    Καταγράφηκε

…χαρά στον Ίκαρο αψήφιστα που υψώθη φτεροπλάστης…
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 07:37:35 »

Για όποιον τα καταφέρνει μόνος του με τα ηλεκτρονικά υπενθυμίζεται το άρθρο On board Glow Driver από τον Δημήτρη Τζανή.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Μηχανές - καύσιμα - έλικες (Συντονιστής: andreas)  |  Θέμα: πιθανότητα σβησίματος κινητήρα
    Μεταπήδηση σε: