Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
307.825 μηνύματα σε 12.506 θέματα από 6.253 Μέλη / Τελευταίο μέλος: panosdo
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 8 Ιουλ 2025, 21:40:20

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 8 Ιουλ 2025, 21:40:20

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:28]

από Nikolas K
    [Χθες στις 21:04]

από CMarkop
    [Σάββατο, 5 Ιουλ 2025, 17:42:25]

από carapis
    [Τετάρτη, 2 Ιουλ 2025, 15:11:41]

από carapis
    [Δευτέρα, 30 Ιουν 2025, 06:40:59]

από Demetre
    [Σάββατο, 28 Ιουν 2025, 18:41:07]

από vilisdev
    [Σάββατο, 28 Ιουν 2025, 15:44:55]

από Yiannis_S
    [Σάββατο, 28 Ιουν 2025, 13:51:04]

από hpergm
    [Πέμπτη, 26 Ιουν 2025, 21:58:25]

από AKISSSS
    [Δευτέρα, 23 Ιουν 2025, 14:22:45]

[Σάββατο, 21 Ιουν 2025, 21:43:16]

[Σάββατο, 21 Ιουν 2025, 08:43:29]

από savasp2
    [Τρίτη, 17 Ιουν 2025, 23:35:00]

από CMarkop
    [Τρίτη, 17 Ιουν 2025, 12:30:16]

από GASTON
    [Τρίτη, 17 Ιουν 2025, 11:59:34]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6253
    Τελευταίο: panosdo
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 307825
    Σύνολο θεμάτων: 12506
    Online σήμερα: 218
    Online έως τώρα: 959
    (Κυριακή, 18 Οκτ 2020, 16:30:52)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 176
    Συνολικά: 177
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Τέρμα γκάζι και δεν σηκώνεται  (Αναγνώστηκε 805 φορές)
    DIMITRIS PAP
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Ο επιμένων νικάει...

« στις: Παρασκευή, 23 Μαΐ 2025, 11:57:30 »

Καλημέρα σας,
    Όπως αναφέρω και στον τίτλο δεν σηκώνεται. Ο λόγος για ένα  huey 450 της rotor scale. Το πρώτο μου ελικόπτερο και τα έχω βρει σκούρα. Βοήθεια δεν έχω καθώς δεν γνωρίζω κάποιον κοντά μου που να ασχολείται με ελικόπτερα.

Η κατάσταση τώρα είναι να περιμένω διαθεσιμότητα για 2 σερβο και ένα γρανάζι(το μεγάλο) καθώς έχοντας δώσει φουλ throttle να μην απογειώνεται και παίζοντας με το δεξί στικ aileron και elevator, να πάρει κλήση το ε/π και να χτυπήσουν τα blades στο έδαφος με αποτέλεσμα το βίαιο σταμάτημα.

Έκανα πάρα πολλές δοκιμές, πειράζοντας expo, dual rate, throttle  mix, pitch....,το ίδιο αποτέλεσμα κάθε φορά.
    Τώρα είναι όλα στις αρχικές ρυθμίσεις και θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος που ίσως αντιμετώπισε το ίδιο θέμα.

Πήρα το συγκεκριμένο ε/π  καθώς θα ήθελα να φτάσω στο επίπεδο των Ελβετών και Γερμανών που βλεπω σε βίντεο που πετάνε scale 800 πανέμορφα ελικόπτερα.

Μου αρέσει η scale πτήση και όχι η ακροβατική 3D.

Ωστόσο, υπάρχει πολύ γνώση που πρέπει να αποκτήσω πρώτα!!
    Για την ιστορία, έχω διαβάσει όλο το manual της ΤΚ (Futaba 10j)
    Και το manual του controler που έχει το ε/π ( microbeast x v2).

Σας ευχαριστώ πολύ, Δημήτρης
    Καταγράφηκε
    DIMITRIS PAP
    Aeromodeller
    *

Ο επιμένων νικάει...

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 23 Μαΐ 2025, 12:07:10 »

Και μια φωτογραφία

* 20240811_184215 (2).jpg (220.19 KB, 800x600 - εμφανίστηκε 360 φορές.)
    Καταγράφηκε
    sttpod
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 23 Μαΐ 2025, 13:47:58 »

Φιλε μου το ελικοπτερο σου δεν εχει αρκετο (ή καθολου) θετικο collective pitch για να σηκωθει.
    Αυτο μπορει να συμβαινει για πολλους λογους. Ενδεικτικα θα πω:
    - Λαθος επιλογη τυπου μοντελου στον πομπο (δεν κανει μιξη το καναλι του γκαζιου με το pitch)
    - Σωστη επιλογη τυπου αλλα λαθος ρυθμιση (καμπυλες κλπ)
    - Κακο σεταπ (ή καθολου σεταπ) στο beastx

Οπως και να εχει, το ποστ σου δειχνει πληρη αγνοια περι ελικοπτερου. Αυτο δεν εινια κακο, κανεις δεν ηξερε, ολοι καπως μαθαμε συνηθως με ασχημο τροπο. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να διαβασεις παλι ο,τι εχεις διαβασει, να δεις οσο πιο πολλα βιντεο με σεταπ μπορεις για να δεις τι πρεπει να κανει το ελικοπτερο σου ΠΡΙΝ του βαλεις λεπιδες και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΙΝ το βαλεις να πεταξει. Ο κινδυνος να χτυπησεις ασχημα ειναι υπαρκτος.
    Δες εκτος απο τις λεπιδες μηπως εχει στραβωσει και καποιος αξονας. Για οποια ερωτηση προκυψει στην πορεια, εδω ειμαστε.
    Καταγράφηκε

Όμορφα μικρά πράγματα που πετάνε!
    DIMITRIS PAP
    Aeromodeller
    *

Ο επιμένων νικάει...

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 23 Μαΐ 2025, 15:30:53 »

sttpod, σ' ευχαριστώ για τις συμβουλές.  Έχεις δίκιο για την πλήρη άγνοια μου, ωστόσο θέλω να αρχίσω και το ελικόπτερο και θα πιαστώ από κάθε συμβουλή. Θα ψάξω πληροφορίες σχετικά με τα ενδεικτικά προβλήματα που προανέφερες και θα επανέλθω στο ποστ με την οποία εξέλιξη και άκρη βγάλω.
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 26 Μαΐ 2025, 11:09:43 »

Δημήτρη καλημέρα,
    θα συμφωνήσω ότι, όπως περιγράφεις τα πράγματα, συμπεριφέρεται σαν να μην έχει καθόλου collective pitch.

Αυτού του είδους οι ρυθμίσεις θέλουν προσοχή γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμό. Μακάρι να είχες κάποιον που να ξέρει για να σε βοηθήσει. Αν χρειαστείς αναλυτικότερη βοήθεια από το φόρουμ θα συνιστούσα να βγάλεις τα καλώδια τροφοδοσίας του μοτέρ και να μας δείξεις video από το στροφείο καθώς θα ανεβάζεις στο stick του γκαζιού (χωρίς να γυρίζει το στροφείο - απλά να δούμε το βήμα).

Τα καλά νέα είναι ότι αυτό το στάδιο εκμάθησης στα ελικόπτερα είναι ίσως το πιό όμορφο στην κατανόηση τους. Προσωπικά ακόμη θυμάμαι, με συγκίνηση, να μου το δείχνουν στο ΣΕΦ, που πετάγαμε κάποτε...
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    DIMITRIS PAP
    Aeromodeller
    *

Ο επιμένων νικάει...

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 27 Μαΐ 2025, 14:38:55 »

Καλησπέρα Skynet. Ευχαριστώ για την απάντηση. Το ε/π τώρα το έχω στην άκρη καθώς δεν δουλεύουν δύο σέρβο του swashplate. Και λείπουν 2 δόντια από το μεγάλο γρανάζι .
    Όταν τα παραλάβω και ειναι λειτουργικό θα επανέλθω.

Πάντως νόμιζα πως θα είναι σαν τα αεροπλάνα που κάνω κάποια τριμαρίσματα και είμαι στον αέρα. Το ελικόπτερο ίσως είναι εύκολο στην πτήση καθώς έχεις πολύ χρόνο σε σχέση με τα αεροπλάνα λόγο ταχύτητας αλλά το ε/π για να βρεθεί στον αέρα θέλει πολύ παραπάνω γνώση στο σετάρισμα.

Για την ώρα κοιτάω βιντεάκια και ότι γνώση μπορώ να πάρω από παντού.
    Καταγράφηκε
    sttpod
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 27 Μαΐ 2025, 14:44:35 »

Φιλε συνονοματε,
    Μην ξεκινας με αυτο το σκεπτικο, θα το πληρωσεις ακριβα και σε χρηματα, αλλα κυριως ψυχολογικα και μπορει να σε κανει να τα παρατησεις προωρα... Τιποτα δεν ειναι ευκολο. Και ναι, ειναι πιο ευκολο γιατι οπως λες εχεις πιο πολυ χρονο, ΑΛΛΑ πρεπει πρωτα να φτασεις στο σταθερο χοβερ, που δεν ειναι καθολου ευκολο στην αρχη.
    Η συμβουλη που λεει λιωσε το simulator ειναι η καλυτερη που μπορω να σου δωσω για την ωρα, και μην τα παρατας για κανεναν λογο!
    Καταγράφηκε

Όμορφα μικρά πράγματα που πετάνε!
    Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 28 Μαΐ 2025, 09:38:51 »

Εγώ επίσης θα διάβαζα τον οδηγό στησίματος του Align T Rex 450, όπως κυκλοφορεί στο ίντερνετ.
    Τα λέει πολύ αναλυτικά γιά αυτό το ελικόπτερο και αυτόν διάβασα κι εγώ όταν έστηνα το δικό μου.
    Δεν ξέρω τις οδηγίες βέβαια που έχει το δικό σου ελικόπτερο, αλλά θεωρώ ότι η φιλοσοφία παραμένει η ίδια. Το πολύ πολύ να προσαρμόσεις τις οδηγίες γιά το δικό σου ελικόπτερο.
    Παρεμπιπτόντως, κι εμένα μου ακουγεται σαν να μην σηκωνει collective pitch το ελικοπτερό σου.
    Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!

Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
    carapis
    Aeromodeller Hero Member

... ΠΕΤΑΩ ΓΙΑΤΙΙΙ,...ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΕΔΩ ΚΑΤΩ...!!!

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 28 Μαΐ 2025, 10:02:44 »

Kαλημέρα στην παρέα....

Δημήτρη το καλύτερο νομίζω είναι να βρεθείς με κάποιον να σου τα δείξει από κοντά. Είναι αρκετά πραγματάκια που χρειάζεται να μάθεις-δεις και βλέποντάς τα σίγουρα τα απομνημονεύεις καλύτερα και ποιο εύκολα.
     Δεν είναι μόνο οι ρυθμίσεις για την αρχική πτήση, αλλά όοολο το στήσιμο  και βασικό κομμάτι το μετά την πτήση έλεγχος και καθαρισμός- συντήρηση... Thumbs up

Χρησταρας
    Καταγράφηκε

FLY SAFE - FLY HIGH ?!!!
    DIMITRIS PAP
    Aeromodeller
    *

Ο επιμένων νικάει...

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 28 Μαΐ 2025, 22:18:48 »

Δημήτρη, Νικόλα και Χρηστάρα!! Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές. Θα κοιτάξω το στήσιμο του T rex καιβθα τις συγκρίνω με το δικό μου. Ωστόσο μέσα από εδώ έπεσε στο μάτι μου η ΕΑΗΚ, η λέσχη αερομομτελισμού Ηρακλείου Κρήτης καθώς μένω στο νησί, ήρθα σε επικοινωνία μαζί τους και μόλις παραλάβω τα ανταλλακτικά θα έχω την βοήθεια από τα παιδιά εκεί, όπως επίσης και θα μπορώ να χρησιμοποιώ το μοντελόδρομιο για το αγαπημένο μου αεράθλημα! Μόλις κατανοήσω τι φταίει και δεν έχω collective pitch θα επανέλθω εδώ ώστε να είναι ολοκληρωμένο το ποστ.
    Καταγράφηκε
    carapis
    Aeromodeller Hero Member

... ΠΕΤΑΩ ΓΙΑΤΙΙΙ,...ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΕΔΩ ΚΑΤΩ...!!!

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 28 Μαΐ 2025, 22:21:42 »

Thumbs up Ωραία νέα Δημητρό, μπράβο, άντε με το καλό και ρίξε καμιά ενημέρωση να το χαρούμε όλοι...!  Thumbs up

Χρησταρας
    Καταγράφηκε

FLY SAFE - FLY HIGH ?!!!
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Τέρμα γκάζι και δεν σηκώνεται
    Μεταπήδηση σε: