Καλημέρα φίλοι!
Χθες, υπέπεσε στην αντίληψή μου αυτό:
https://www.facebook.com/share/dLJncbMEJz5azhrB/Έχω ενθουσιαστεί, δεν το κρύβω. Ο συνάδελφος αερομοντελιστής Ηλίας Σοπέογλου (ο οποίος νομιζω είναι και μέλος αυτού εδώ του φόρουμ) έχει κατασκευάσει ένα επανδρωμένο ανεμόπτερο (τάξης βάρους 60 κιλών), στα πρότυπα μίας κατηγορίας που λίγα επανδρωμένα ανεμόπτερα υπάρχουν: αυτής των υπερελαφρών ανεμοπτέρων που συμπληρώνουν το κενό μεταξύ των αιωρόπτερων υψηλής απόδοσης και των standard class δεκαπεντάμετρων ανεμοπτέρων. Δηλαδή προσφέρουν κάτι καλύτερο σε επιδόσεις απο τα αιωρόπτερα, χωρις να εχουν το κόστος και την πολυπλοκότητα των μεγάλων καλουπάτων ανεμοπτέρων (στα οποία οι Γερμανοί έχουν την πρωτοκαθεδρία). Δύο τέτοια υπερελαφρά μου έρχονται στο μυαλό: το Archaeopteryx και το Swift. Και η προσπάθεια του κ. Κ. Πικρού γιά την κατασκευή ενός ανεμοπτέρου αυτής της φιλοσοφίας, του π12 (πηγή: C. Pikros- Gliders made in Greece, 2016).
Επομένως ο κ. Σοπεογλου καινοτομεί κατασκευαζοντας ενα ανεμόπτερο το οποίο ανηκει σε μια σπάνια κατηγορια, με προφανεις ελλείψεις σε προσφερόμενα πτητικά μεσα και η οποια είναι κατάλληλη γιά χώρες ορεινές με λίγες πεδιάδες, όπως η Ελλάδα.
Οι πρώτες δοκιμές, όπως θα δειτε στην σελιδα του στο Facebook, έχουν πάει πολύ καλά.
Προσκαλώ εδώ όλους σας να δείτε την σελίδα του Facebook και τον κ. Σοπέογλου να μας παρουσιάσει την δουλειά του αυτή, που αποτελεί τιμή γιά την χώρα, με την ευχή να προχωρήσει το project ΚΑΙ εμπορικά βάζοντας την Ελλάδα στο κάδρο των κατασκευαστών τέτοιου είδους πτητικών μηχανών.