Aξιότιμε κύριε Γιάννη Κουρμπάνη.
Δεν αντιληφθήκατε ότι εξέφρασα την επιθυμία να κλείσει το θέμα.
Από την στιγμή που το ξανα-ανοίξατε, και αναφέρεστε στο άτομό μου, έστω χωρίς να το λέτε καθαρά, επιθυμώ να σας απαντήσω:
Η Ενωση Αερομοντελιστών Αθηνών, έκανε χρήση επί σειρά ετών δύο κλειστών γυμναστήριων του Δήμου Αχαρνών, αυτού που ονομάζεται Δημοτικό Γυμναστήριο και στην συνέχει, για περισσότερο χρόνο, του Χολίδειου που είναι μεγαλύτερο. Πηγαίναμε μία Κυριακή κάθε μήνα από τις 22:00 έως τις 24:00 .
Πληρώναμε κάποιο χαρτζιλίκι στον υπάλληλο που έμενε για να κάνουμε εμείς το χόμπυ μας.
Απλά για την ιστορία αναφέρω ότι έκαναν χρήση και επισκέπτες εκτός της δύναμης της Ε.Α.Α., (που ήταν περισσότεροι από τα μέλη της Ε.Α.Α.) και που ουδέ-ποτε τους ζητήθηκε να συμβάλλουν με χρηματικό αντίτιμο.
Η παρουσία μας εκεί τελείωσε όταν χάθηκε το ενδιαφέρον των πολλών και η βασική αιτία ήταν ο χρόνος (22:00-24:00) που μας το παραχωρούσαν.
Είσαστε νέος με σπουδές, καλή ανατροφή, και πάθος και ιστορία στον αερομοντελισμό. Δεν είναι επιτρεπτό να αναφέρεστε σε γελοίο show γιατί έτσι προσβάλετε τους συμμετέχοντες, όχι μόνο εμένα που είμαι ο βασικός στόχος σας, αλλά και τους άλλους συναδέλφους που έγραψαν.
Χαίρομαι που αναφέρεστε στις προσπάθειες του κ. Τερζήμπαση για την χρήση του κλειστού στους Θρακομακεδόνες. Δεν μου άφησε περιθώριο να του απευθύνω και εγώ κάτι παρόμοιο, όταν μάλιστα δήλωσε ότι δεν έχει καμμία σχέση με το οργανωτικό μέρος της εκμετάλλευσης, ότι δεν είναι ο συντονιστής της παρουσίας μας, αν και ορίζει το ποιος έχει το δικαίωμα συμμετοχής.
Επιμένετε και εσείς όμως ότι χρήση μπορούν να κάνουν μόνον οι αθλητές των σωματείων. Ναι είναι απλή διεργασία να ονομαστεί κάποιος αθλητής, χωρίς να έχει σκοπό να προπονηθεί σε επίσημη κατηγορία και να λάβει μέρος σε αγώνες, μόνο και μόνο για να γίνει δεκτός στο «κλειστό». Αυτό είναι μία απλή λύση, αλλά γιατί να είναι αναγκαία και να μην επιτρέπεται η χρήση από μέλη που είναι «αθλούμενοι»;
Απ’ ότι φαίνεται ούτε εσείς γνωρίζετε τον αθλητικό νόμο 5025, που ορίζει την κατηγορία των αθλούμενων, που θεωρούνται ισότιμοι με τους αθλητές, σας παραπέμπω στα προηγούμενα μηνύματά μου.
Όμως αναφέρεστε σε κάποια θέση, που έχω ζητήσει επανειλημμένα τον κ. Τερζήμπαση να μου αναφέρει ποιος φορέας (ή η ΕλΑΟ ή η ΑΛΑ), την έχει καθιερώσει, αλλά δεν έλαβα απάντηση, ούτε και εσείς κάνετε κάποια τέτοια αναφορά, οπότε, έως ότου υπάρξει απάντηση, ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι είναι προσωπική και αυθαίρετη. Και το υποστηρίζετε και εσείς χωρίς επίσης να γνωρίζετε αν υπάρχει επίσημη θέση του φορέα.
Οσον αφορά την παρατήρησή σας για αυτά που έγραψα στον κ. Μπαγλατζή, έχω να σας πω τα εξής: Ο κ. Α.Μ. με έχει προσβάλλει πολλές φορές στο παρελθόν και σήμερα έκανε ακόμα μία υποτιμητική αναφορά για το γεγονός ότι έχω δωρίσει πολλά μοντέλα. Δεν ξεκίνησα εγώ την πρόσφατη επίθεση. Αν η κακή μου αυτή συνήθεια, να δωρίζω μοντέλα, δίνει βάση για αρνητικά σχόλια, τότε ναι, δηλώνω ένοχος.
Πάντως, είναι αναμενόμενο, όταν κάποιος με προσβάλλει, να του απαντήσω και εγώ στον ίδιο βαθμό. Όλοι, και εσείς ο ίδιος θα το κάνατε, αν και η κριτική σας σε διάφορα σημεία του κειμένου σας, είναι κάπως υπερβολική, αναιτίως.
Η εκπροσώπηση της Ελλάδας σε αγώνες του εξωτερικού, είναι πράγματι τιμητική, και όλοι απευθύνουν την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες τους στους αθλητές που προπονήθηκαν, κέρδισαν την θέση στην Ε.Ο., και πήγαν και σήκωσαν την Ελληνική σημαία ανάμεσα στις υπόλοιπες της Ευρώπης ή όλης της υφηλίου.
Το ότι όμως η φετινή τριμελής Ε.Ο. κατετάγη πίσω και από άλλες ομάδες που είχαν μόνο δύο αθλητές, αφήνει πολλά ερωτηματικά αν οι αθλητές μας ήταν του ιδίου επιπέδου με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους. Ναι μεν η σημαία ψηλά, αλλά όταν από την άλλη το όνομα της πατρίδας μας κυματίζει στον πάτο της κατάταξης, δεν είναι κάτι που μας κάνει υπερήφανους, και δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο.
Και την ευθύνη δεν την έχουν οι αθλητές που κάνουν ότι καλύτερο μπορούν αλλά ο φορέας που δεν ελέγχει αν το επίπεδο είναι συναγωνιστικό ή όχι.
Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι και θα ναι μεγάλη χαρά να μεγαλώσει κι άλλο η παρέα!
Εσείς το εννοείτε. Οι άλλοι όμως; Τους ρωτήσατε;
Και κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε. Όταν κάποιος έχει αποβιώσει, δεν τον προσφωνούμε «κύριο».