Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.412 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Απρ 2026, 19:58:21

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Απρ 2026, 19:58:21

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:05]

[Χθες στις 22:01]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309412
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 74
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 5
    Επισκέπτες: 41
    Συνολικά: 46
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΓΙΑΤΙ ''ΠΕΘΑΝΕ''(?) Ο ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΛΙΣΜΟΣ  (Αναγνώστηκε 16459 φορές)
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Κυριακή, 29 Σεπ 2024, 09:48:27 »

.... και για να σας ιντριγκάρω λίγο ακόμη πάρτε και μια πτησούλα από το εργαλείο !

Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    ArgyrisGiannetakis
    Moderator

« Απάντηση #46 στις: Κυριακή, 29 Σεπ 2024, 14:42:07 »

Για καθήστε…παιδιά ….δεν πεθαίναμε όλοι κάποιοί ζούμε ακόμα…..& ΠΕΤΑΜΕ..!!!!!
     Crazy2 Crazy2 Crazy2

ΥΓ   Φτιάχνουμε & μοντέλα  
           Ο θάνατος δεν μας άφορά αφού ζούμε ,,,,όταν πεθάνουμε δεν θα μας αφορά…(αφού δεν θα υπάρχουμε… )

Ολα ειναι ατμός....Θρασύβουλας

Καταγράφηκε

Η ομορφιά είναι στα μάτια αυτού που τη βλέπει.

http://www.youtube.com/user/ARGYPILATUS?feature=guide
    http://www.flickr.com/photos/argyris_giannetakis/
    Demetre
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #47 στις: Δευτέρα, 30 Σεπ 2024, 04:54:53 »

"Some people see the glass half empty,and some,half full" .
    Καταγράφηκε
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member

..Καλύτερα να πετάς παρά να μιλάς.

« Απάντηση #48 στις: Πέμπτη, 10 Οκτ 2024, 10:02:19 »

Αγαπητοί φίλοι μακάβριος τίτλος για τον αερομοντελισμο γενικότερα.

Ασχολούμαι με το χόμπυ άθλημα 40 χρόνια.
    Όταν ξεκίνησα να πετάω από μικρό παιδί υπήρχαν όλες οι κατηγορίες αγωνιστικών αερομοντελων  Καθώς πληθώρα κόσμου που συμμετείχε σε αυτά.
    Με το πέρασμα των χρόνων είδαμε προέδρους σωματείων να αλλάζουν, προέδρους επιτροπών και ομοσπονδιών να δημιουργούνται ίντριγκες με σωματεία, τσακωμοί, μηνύσεις και ότι άλλο μπορεί ο καθένας μας να φανταστεί.

Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος του αεραθλητικου Αερομοντελισμου έχει ξενερώσει εντελώς με όλους αυτούς τους καρέκλο κένταυρους που επιδεικτικά μας κουνάνε το δάκτυλο και θεωρούν πως είναι ανώτερη φυλή..
    Ενδεικτικά θα αναφέρω τις κατηγορίες που έθαψαν όλοι αυτοί παρουσιάζοντας έργο σε εμάς τους πτωχούς..

F3A τρείς κατηγορίες GRA GRB FAI pattern
    F3B F3J glider
    F3C heli
    Pylon racing δύο κατηγορίες.
    F3S jet

Προφανώς για όλα φταίνε οι αθλητές που δεν δηλώνουν συμμετοχή και έτσι μπορούν να μας λένε κουνώντας ξανά το δάκτυλο ότι εμείς αδιαφορούμε?

Απορίας άξιο, τελικά τα κέντρα διοίκησης του αερομοντελισμο τι ρόλο παίζουν χωρίς αθλητές, ποιός ο λόγος για τι καρέκλες?

Καταγράφηκε
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #49 στις: Σάββατο, 19 Οκτ 2024, 10:30:54 »

Καλημέρα σας,

Δημήτρη νομίζω πως τα νοήματα των όσων γράφεις είνει ευρέως αποδεκτά και κατανοητά.

Μερικές διαπιστώσεις:

Υπάρχουν Αερομοντελιστές στην Ελλάδα με μοντέλα και μάλιστα τελευταίας γεννιάς F3A, F3S, IMAC, F3P και άλλων κατηγοριών πολλών  που ενώ έχουν τη διάθεση, τους πόρους, τις ικανότητες να συμμετάσχουν αλλά και να μεταδόσουν αυτά που έχουν δει σε εγχώρια αλλά κα παγκόσμια κλίμακα, δεν το κάνουν, οι λόγοι είναι οι εξής:

1.H «ηγεσία» των θεσπισμένων οργάνων τους βλέπει σαν μαιμούδες σε τσίρκο ή σε εκδήλωση πλανόδιων στο δρόμο και προσπαθεί να εκμεταλευτεί την ανιδιοτελή διαθεσή τους να συγκεντρωθούν προκειμένου να δείξουν οι ιδιοτελείς ηγέτες πως κατά κάποιο τους χειραγωγούν.

2.Η χειραγώγηση της μάζας προσδίδει μια μορφή ισχύος και εξουσίας προκειμένου να την «μεταπωλήσουν» σε κάποιους ανώτερους και να επωφεληθούν πιθανώς οι ίδιοι. Δεν ξέρω πώς, οι ίδιοι ξέρουν...;-)

3.Αυτό δεν ισχύει μόνο σε ΑΜ αλλά και Full Size Shows στα οποία οι ΑΜ «μπαίνουν τσόντα» για να καλύψουν κενά της «παράστασης» για να μην υπάρχει idle time ή κενός χρόνος. Αυτός και ο λόγος που σταμάτησα να συμμετέχω σε «παραστάσεις» τύπου AFW (μαζί με την ΠΕΤΜΕ είμασταν οι πρώτοι συμμετέχοντες πριν αρκετά χρόνια)η οποία αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς εξελίχθηκε.

Συμπερασματικά αν δεν αλλάξουν τα πρόσωπα που πλαισιόνουν τον ΑΜ που είναι στο προσκήνιο εδώ και κάποια χρόνια (2010+ δεν πάω πίσω παλαιότερα) και δεν ξέρω πώς προέκυψαν αλήθεια γιατί είναι ανεπαρκείς αερομοντελιστικά αλλά και διοικητικά, οι αερομοντελιστές/αθλητές που μπορούν να δώσουν κάτι στο χώρο δεν πρόκειται να το κάνουν διότι: 1. Δεν τους αρέσει να τους χειραγωγούν, εκμεταλεύονται εναπαρκείς 2. Δεν θα δουλέψουν αυτοί και να παράξουν «περιεχόμενο» σε εκδηλώσεις προκειμένου να το καπηλευθούν κάποιοι προς όφελος τους ανακυκλώνοντας «οξειδομένα» κυπελάκια στους εαυτούς τους σε ετήσιες εκδηλώσεις επιδεικνύοντας και καλά "έργο" αεροπορικού εθελοντισμού...;-)

Χρειάζονται ριζικές αλλαγές για να πάει μπροστά ο ΑΜ. Όσο δεν γίνονται, ρίχνουμε μαύρο...γιατί το κατεστημένο δεν είναι αυτοί αλλά όλοι εμείς το "πλανοδιο τσίρκο" δηλαδή... Wink

Φιλικά,
    Ν
    ΥΓ: Σε ένα μετριοπαθή και ενωτικό λόγο δεν πρέπει να υπάρχουν αντωνυμίες τύπου εμείς/εσείς/αυτοί κλπ. Ωστόσο η κατάτασταση έχει φτάσει στο απροχώρητο δεν αναζητούμε τη "φαινομενικά πολιτική ορθότητα" αλλά ένα δυνατό ΣΟΚ που θα φέρει τα πάνω και θα μας οδηγήσει σε ουσιαστική ορθότητα, ισότητα και ανιδιοτελή προσφορά προς και από όλους. (Α...και μάλιστα χωρίς RATS και υποκλοπές) Wink
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 19 Οκτ 2024, 11:13:54 από 3DJunk » Καταγράφηκε
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #50 στις: Σάββατο, 19 Οκτ 2024, 12:54:24 »

Υπάρχουν και άλλα σοβαρά πράγματα που ανάγκασε πολλοί κόσμο να μην συμμετέχει σε πολλά και πουθενά παρα μόνο ατομικά για την ευχαρίστηση τους επειδή τους αρέσει αυτό το χόμπι.
    Διαβάστε και αυτό και ο νοων νοειτω.
    Πριν κάποιο χρονικό διάστημα μου ζητήθηκε από το φεις μπουκ να αναλάβω μια σελίδα από μεγάλο και γνωστό σωματείο μοντελιστών γιατί όλοι οι διαχειριστές και συντονιστές αποχωρήσαν από αυτήν για να μην κλείσει.
    Φυσικά δεν δέχτηκα αλλά θα μου πείτε που κολλάει αυτό με το θέμα στο ποστ.
    Εμ ελα μου ντε που κολλάει και καλά μάλιστα.
    Κάποιο γνωρίζουν πολύ καλά που κολλάει αυτό αλλά δεν θέλω να αποκαλύψω πράγματα γιατί είμαι σε ηλικία που δεν αντέχω άλλες φασαρίες και τσακωμούς.
    Έχω κάτσει και ασχολούμαι με τις σελίδες μου τα σχέδια μου και τα άρθρα και περνώ ήρεμα την κάθε μέρα μου.
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #51 στις: Σάββατο, 19 Οκτ 2024, 13:25:24 »

Καλημέρα σας,

Δημήτρη νομίζω πως τα νοήματα των όσων γράφεις είνει ευρέως αποδεκτά και κατανοητά.

Μερικές διαπιστώσεις:

Υπάρχουν Αερομοντελιστές στην Ελλάδα με μοντέλα και μάλιστα τελευταίας γεννιάς F3A, F3S, IMAC, F3P και άλλων κατηγοριών πολλών  που ενώ έχουν τη διάθεση, τους πόρους, τις ικανότητες να συμμετάσχουν αλλά και να μεταδόσουν αυτά που έχουν δει σε εγχώρια αλλά κα παγκόσμια κλίμακα, δεν το κάνουν, οι λόγοι είναι οι εξής:

1.H «ηγεσία» των θεσπισμένων οργάνων τους βλέπει σαν μαιμούδες σε τσίρκο ή σε εκδήλωση πλανόδιων στο δρόμο και προσπαθεί να εκμεταλευτεί την ανιδιοτελή διαθεσή τους να συγκεντρωθούν προκειμένου να δείξουν οι ιδιοτελείς ηγέτες πως κατά κάποιο τους χειραγωγούν.

2.Η χειραγώγηση της μάζας προσδίδει μια μορφή ισχύος και εξουσίας προκειμένου να την «μεταπωλήσουν» σε κάποιους ανώτερους και να επωφεληθούν πιθανώς οι ίδιοι. Δεν ξέρω πώς, οι ίδιοι ξέρουν...;-)

3.Αυτό δεν ισχύει μόνο σε ΑΜ αλλά και Full Size Shows στα οποία οι ΑΜ «μπαίνουν τσόντα» για να καλύψουν κενά της «παράστασης» για να μην υπάρχει idle time ή κενός χρόνος. Αυτός και ο λόγος που σταμάτησα να συμμετέχω σε «παραστάσεις» τύπου AFW (μαζί με την ΠΕΤΜΕ είμασταν οι πρώτοι συμμετέχοντες πριν αρκετά χρόνια)η οποία αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς εξελίχθηκε.

Συμπερασματικά αν δεν αλλάξουν τα πρόσωπα που πλαισιόνουν τον ΑΜ που είναι στο προσκήνιο εδώ και κάποια χρόνια (2010+ δεν πάω πίσω παλαιότερα) και δεν ξέρω πώς προέκυψαν αλήθεια γιατί είναι ανεπαρκείς αερομοντελιστικά αλλά και διοικητικά, οι αερομοντελιστές/αθλητές που μπορούν να δώσουν κάτι στο χώρο δεν πρόκειται να το κάνουν διότι: 1. Δεν τους αρέσει να τους χειραγωγούν, εκμεταλεύονται εναπαρκείς 2. Δεν θα δουλέψουν αυτοί και να παράξουν «περιεχόμενο» σε εκδηλώσεις προκειμένου να το καπηλευθούν κάποιοι προς όφελος τους ανακυκλώνοντας «οξειδομένα» κυπελάκια στους εαυτούς τους σε ετήσιες εκδηλώσεις επιδεικνύοντας και καλά "έργο" αεροπορικού εθελοντισμού...;-)

Χρειάζονται ριζικές αλλαγές για να πάει μπροστά ο ΑΜ. Όσο δεν γίνονται, ρίχνουμε μαύρο...γιατί το κατεστημένο δεν είναι αυτοί αλλά όλοι εμείς το "πλανοδιο τσίρκο" δηλαδή... Wink

Φιλικά,
    Ν
    ΥΓ: Σε ένα μετριοπαθή και ενωτικό λόγο δεν πρέπει να υπάρχουν αντωνυμίες τύπου εμείς/εσείς/αυτοί κλπ. Ωστόσο η κατάτασταση έχει φτάσει στο απροχώρητο δεν αναζητούμε τη "φαινομενικά πολιτική ορθότητα" αλλά ένα δυνατό ΣΟΚ που θα φέρει τα πάνω και θα μας οδηγήσει σε ουσιαστική ορθότητα, ισότητα και ανιδιοτελή προσφορά προς και από όλους. (Α...και μάλιστα χωρίς RATS και υποκλοπές) Wink

*Ορθογραφικά λάθη χωρίς spell checker; *οξειδωμένα *πλαισιώνουν idiot2
    Καταγράφηκε
    jony b
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #52 στις: Σάββατο, 19 Οκτ 2024, 13:33:34 »

μην το πατησεις  Cheesy
    https://www.youtube.com/watch?v=u-vtuGeXCzc&ab_channel=Cpt.SoapMcMaggot
    Καταγράφηκε

άλλα κόλπα !
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #53 στις: Δευτέρα, 21 Οκτ 2024, 21:00:36 »

Λέτε ότι πεθαίνει .... ;;;;

Ε όχι δεν πεθαίνει !!!!!!!!!

* IMG_2529 (Medium).JPG (169.85 KB, 1365x768 - εμφανίστηκε 342 φορές.)

* IMG_2555 (Medium).JPG (160.08 KB, 1365x768 - εμφανίστηκε 337 φορές.)

* 1000013179 (Medium).jpg (166.43 KB, 1022x768 - εμφανίστηκε 335 φορές.)
    Καταγράφηκε

GRE-F-0611
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #54 στις: Δευτέρα, 21 Οκτ 2024, 21:12:09 »

Είπατε οτι πεθαίνει εγώ πάλι εχω άλλη αποψη, Νο2

* IMG_3178 (Medium).JPG (186.7 KB, 1024x768 - εμφανίστηκε 331 φορές.)

* IMG_3181 (Medium).JPG (191.63 KB, 1024x768 - εμφανίστηκε 334 φορές.)

* IMG_3177 (Medium).JPG (191.62 KB, 1024x768 - εμφανίστηκε 340 φορές.)
    Καταγράφηκε

GRE-F-0611
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #55 στις: Δευτέρα, 21 Οκτ 2024, 21:24:25 »

Μα και ακόμη μία αποψη, Νο3

* Capture.JPG (94.49 KB, 1023x575 - εμφανίστηκε 338 φορές.)

* viber_image_2024-01-14_14-33-54-759 (Medium).jpg (89.62 KB, 1019x768 - εμφανίστηκε 335 φορές.)

* viber_image_2024-06-02_19-23-17-116 (Medium).jpg (200.64 KB, 1019x768 - εμφανίστηκε 331 φορές.)

* viber_image_2024-06-02_19-23-17-210 (Medium).jpg (119.96 KB, 1019x768 - εμφανίστηκε 334 φορές.)
    Καταγράφηκε

GRE-F-0611
    AlexandAir
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #56 στις: Δευτέρα, 21 Οκτ 2024, 22:26:17 »

Καλησπέρα σας!

Με λένε Αλέξανδρο και είμαι 10 χρόνων!

Οι φωτογραφίες είναι από τις πρώτες μου "περιπέτειες"!

Ευχαριστώ τον κο Τάσο για τα πρώτα μου μαθήματα πτήσης σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο  Cheesy !
    Ευχαριστώ τον κο Γιώργο για τα πρώτα μου free flight μοντέλα και τις υπερπολύτιμες συμβουλές (ξεκινήσαμε ήδη το δεύτερο ) !
    Τέλος να ευχαριστήσω τον κο Διονύση Wink για το τηλ/νο αεροπλάνο δώρο που μου έκανε αλλά και όλη την "παρέα" της Ένωσης Αερομοντελιστών Θέρμης Θεσσαλονίκης (ΕΑΘΘ) που μας δέχτηκε με ιδιαίτερη θέρμη στην αγκαλιά της  !

Πάω για ύπνο γιατί φωνάζει η μαμά!

Καλό βράδυ σε όλους!

Λέτε ότι πεθαίνει .... ;;;;

Ε όχι δεν πεθαίνει !!!!!!!!!
    Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #57 στις: Δευτέρα, 21 Οκτ 2024, 22:49:52 »

Μπράβο Αλέξανδρε και τα πολλά μου συγχαρητήρια σε όλη την οικογένεια που σε στηρίζει !
    Καταγράφηκε

GRE-F-0611
    Demetre
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #58 στις: Τρίτη, 22 Οκτ 2024, 20:34:46 »

To 3DJUNK : Friend, I don't have a "Greek" key board so I must be "Lakonikos" as much as possible . When I was 15 I joint the EAA in Athens cause it was the only way to order an engine for a small M-260  c-line that I scratch build and needed an engine.(no money for radio)
    When I went there, they were making jocks about my plane,(Hey K....a you thing i'll fly ? ha,ha...)
    I went home feeling insulted by the very people that suppose to be there to help me. About two months later I went back to pick up my engine that had been shipped there.
    This was the LAST time they see  me there. Needless to say that I ERASED THEM  from my mind and went on flying my model and enjoy flying it.
    I was 15 then and 70 now with a history in building and flying models and later in my early 30s ultralights,and still do, along with my grand son .
    All it takes is, Follow Your Dreams.
    ps Someone said in a song,there are no problems ,only solutions. Another guy said: An dis ton kosmo apo psila..........
    Carry on !!!
    Καταγράφηκε
    spirost
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #59 στις: Τρίτη, 22 Οκτ 2024, 23:11:46 »

It’s really a petty but your story sounds so familiar and quite common to many of us. It’s in our DNA unfortunately…..
    Καταγράφηκε

Τερζήμπασης Σπύρος
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: ΓΙΑΤΙ ''ΠΕΘΑΝΕ''(?) Ο ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΛΙΣΜΟΣ
    Μεταπήδηση σε: