γεια σου φιλε.
Ζεις? Μετα απο 7 χρονια που ανοιξες το ποστ... χαχα....
Μιας και δεν εχω τι να κανω θα γραψω ενα σεντονακι.
Λοιπον, σκεφτομαι ποιο θα ειναι το επομενο αεροπλανο ιδιοκατασκευης που θα φτιαξω οταν με το καλο τελειωσω αυτο που κανω τωρα.
Κατεληξα στο συγκεκριμενο γιατι εχει απειρο ενδαιφερον απο πολλες αποψεις μα πανω απολα οτι ειναι ακομη εν ενεργεια στην ΠΑ.
Το προβλημα με το συγκεκριμενο μοντελο ειναι πως αν θελουμε να φτασουμε οσο πιο κοντα στο 100% του scale τοτε υπαρχει ενας μονοδρομος και ενας περιορισμος.
Και αυτος ειναι η μηχανη του.
Αν παρουμε για γνομωνα οτι το συγκεκριμενο εχει 9κυλινδρο κινητηρα και θελουμε να βαλουμε και εμεις 9κυλινδρο και οχι 7κυλινδρο ή 5κυλινδρο ή 3d printed dummy που εχουν φτιαξει οι περισσοτεροι συγχομπιστες μας, τοτε μονοδρομος οι μηχανες της UMC με κοστος ανω των 2000 ευρω.
Αυτη με το γκαζι
https://tomahawk-aviation.com/eu/accessories/diverse/overview-2502-ums-radial-engine-9-cylinder-115-ccm-gas.htmlεχει διαμετρο 26 εκατοστά.
Εψαξα και βρηκα οτι το πραγματικο αεροπλανο, η διαμετρος της μηχανης του ειναι 136 εκατοστά.
Δεδομενου αυτων με μια απλη μεθοδος των τριων, ο μονοδρομος ειναι η κλίμακα 1 / 5,23
To 5,23 μας δινει ανοιγμα φτερου 3,38 μέτρα απο το πραγματικο πυο εχει 17,7μ.
Ενδιαφερον εχει η βιβλιοθηκη που ηδη υπαρχει για το συγκεκριμενο σε 3D
https://www.cgtrader.com/3d-models/aircraft/military-aircraft/m-18-dromaderτο παρακατω μαλιστα ειναι φτιαγμενο απο Ελληνα
https://grabcad.com/library/pzl-m-18-dromader-3Σκεφτομαι σε περιπτωση που το αρχισω και βρω τα χρηματα για την μηχανη αυτη, πώς θα μπορουσα και σε ποιο βαθμο να εφαρμοσω το 3D printing