Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
306.856 μηνύματα σε 12.472 θέματα από 6.277 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Stathias
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 25 Μαρ 2025, 00:39:52

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 25 Μαρ 2025, 00:39:52

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 23:49]

[Χθες στις 23:36]

από geoli
    [Κυριακή, 23 Μαρ 2025, 11:21:24]

[Σάββατο, 22 Μαρ 2025, 01:07:52]

[Παρασκευή, 21 Μαρ 2025, 13:46:25]

[Παρασκευή, 21 Μαρ 2025, 11:32:18]

από savasp2
    [Πέμπτη, 20 Μαρ 2025, 21:23:33]

από Yiannis_S
    [Τετάρτη, 19 Μαρ 2025, 21:36:53]

από Yiannis_S
    [Τετάρτη, 19 Μαρ 2025, 12:45:35]

από AKISSSS
    [Τρίτη, 18 Μαρ 2025, 19:15:14]

από spirost
    [Δευτέρα, 17 Μαρ 2025, 08:24:51]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 16 Μαρ 2025, 22:21:04]

από CMarkop
    [Κυριακή, 16 Μαρ 2025, 14:18:52]

[Κυριακή, 16 Μαρ 2025, 07:29:33]

από chris 1975
    [Σάββατο, 15 Μαρ 2025, 20:17:51]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6277
    Τελευταίο: Stathias
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 306856
    Σύνολο θεμάτων: 12472
    Online σήμερα: 26
    Online έως τώρα: 959
    (Κυριακή, 18 Οκτ 2020, 16:30:52)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 16
    Συνολικά: 19
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Futaba 14SG  (Αναγνώστηκε 8060 φορές)
    Yiannis_S
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Σάββατο, 15 Φεβ 2025, 09:54:52 »

Oταν βγηκαν υπηρχαν bugs στον ηχο https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?3732835-Spektrum-NX-Transmitters/page76
    και δεν μπορουσες να κανεις import τα settings απο την DX18 στην NX
      τα οποια εχουν ξεπεραστει με την αναβαθμιση στην εκδοση 3.03.03

Yiannis-S
    Καταγράφηκε

Better SAFE than sorry!
    Η βελτιωση δεν τελειωνει ποτε!!
    spirost
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #46 στις: Σάββατο, 15 Φεβ 2025, 11:02:59 »

Καλημέρα. Για αμένα δεν ήταν ποτέ ο ήχος προτεραιότητα.
    Μάλιστα επιεδή έχω δυο τηλεκατευθύνσεις (DX6i & DX9 Black edition), σε κάποιες στιγμές που έκανα αντιγραφή απο την μια στην άλλη (και με διαφορετικά Updates), δεν μου δημιούργησε ποτέ θέμα στα settings του μοντέλου, απλά δεν μετέφερε η΄χο, αν κάτι δεν συμβάδιζε.

Καταγράφηκε

Τερζήμπασης Σπύρος. Πρόεδρος του εαυτού μου.
    Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι. Βιβλίο του Δρ. Άγγελου Ραδαφήνου
    Yiannis_S
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #47 στις: Τετάρτη, 19 Φεβ 2025, 11:15:27 »

Καλημερα
    Δεν ειπα οτι ειναι προτεραιοτητα αλλα ειναι ενα καλο στοιχειο βελτιωσης , η Spectrum εχει δωσει εμφαση πολυ στην τεχνολογια  bootarei πολυ γρηγορα και αυτο ειναι θετικο αφου δεν χρησιμοποιει Andoid  OS εκτος απο την σειρα IX
    Καταγράφηκε

Better SAFE than sorry!
    Yiannis_S
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #48 στις: Παρασκευή, 21 Φεβ 2025, 10:51:11 »

Η προοδος στην ηλεκτρονικη τεχνολογια εχει αλλαξει τα δεδομενα οποτε οι εταιρειες ηλεκτρονικων ακολουθουν την τασεις  και παντα ειναι μπροστα. Εχει πολυ τεχνολογια η Spectrum σαν εταιρεια
    Καταγράφηκε

Better SAFE than sorry!
    AKISSSS
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #49 στις: Παρασκευή, 21 Φεβ 2025, 11:37:01 »

Καλημέρα!
    Μήπως να ανοίξετε ένα άλλο θέμα σχετικά με τη Spectrum και να αφήσουμε αυτό μόνο για τη futaba 14sg;
    Καταγράφηκε
    Yiannis_S
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #50 στις: Δευτέρα, 24 Φεβ 2025, 02:44:44 »

Πολυ καλη η ιδεα σου AKISSSS, ανοιξα νεο thread ειδικα για τις Spektrum Thumbs up

Συνεχεια εδω

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=59571.msg341601;topicseen#msg341601
    Καταγράφηκε

Better SAFE than sorry!
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #51 στις: Τρίτη, 25 Φεβ 2025, 09:22:25 »

Καλημέρα μετά από καιρό,

Από τα παιδικά μου χρόνια που ασχολούμαι με αυτό το hobby πίστευα ανέκαθεν ότι "τα ράσα δεν κάνουν τον παππά", ιδιαίτερα όταν έβλεπα τους τότε "άρχοντες της πιάτσας" με ακριβές ΤΚ και ΑΠ εισαγωγής από εξωτικές χώρες για τα δεδομένα της αναπτυσσόμενης τότε Ελλάδας. Ανέκαθεν πίστευα ότι όσοι έχουν πολλά, απλά "δεν το έχουν" το στικ, την επαφή με το α/π και το hobby συνολικότερα εννοώ. Grin Υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά τα στατιστικά αυτό δείχνουν. laugh

Η 14SG όπως έχω γράψει ξανά είναι η μια πολύ καλή ΤΚ για τα λεφτά της. Με 500 και λιγότερα ευρώ κάνεις αρκετά ως πολλά πράγματα και κοντά στις δυνατότητες μιας 18MZ. Το μόνο θέμα είναι ότι έχει σταματήσει η παραγωγή της άρα είναι δυσεύρετη.

Ενα video δικό μου που πετάω ΑΠ αξίας 10 φορές επάνω σχεδόν σε σχέση με την ΤΚ (απόδειξη αξιοπιστίας του συστήματος). Εχω πειραματιστεί και με τα τελευταία μοντέλα της Futaba, η αίσθηση που μου δίνει η 14SG είναι καλύτερη λόγω βάρους, θέσης των stick κτλ. Η διαφορά είναι αισθητή σε εμένα τουλάχιστον στην εκτέλεση και επιδόσεις κάποιων ακροβατικών για αυτό και εξακολουθώ το κορυφαίο μου μοντέλο με προπέλα να το πετάω με τη 14SG. Εχω δοκιμάσει και με την Τ16ΙΖ SUPER για να αποδείξω σε κάποιους ότι ένας Ιαπνωνέζικος πομπός (εισαγωγή από Ιαπωνία) μπορείς να παίξει με "Ευρωπαϊκούς" δέκτες, γιατί το ακούσαμε και αυτό (ότι δεν)... Grin...

Αυτά, απλά και φιλικά...

« Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 25 Φεβ 2025, 09:52:41 από 3DJunk » Καταγράφηκε
    Yiannis_S
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #52 στις: Τρίτη, 4 Μαρ 2025, 22:32:44 »

Καλησπερα

Αυτο δεν ειναι ο κανονας οσοι εχουν πολλα να μην το εχουν το στικ, μπορει να μην εχουν πολλ;α και να μην το εχουν το στικ παλι, μην ειμαστε μονοχνωτοι

ειχα Futaba 6EX η οποια ειναι πολυ καλη, οταν την ειχα παρει ηταν τοπ,   στην τιμη των  250$ ηταν η καλυτερη γι αυτα που προσφερε FASST 2,4MHz, EXPO, DUAL RATES/ENDPOINTS υπηρχαν και οι JETI  και FRSKy αλλα ξεφευγαν πολυ
    Καταγράφηκε

Better SAFE than sorry!
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #53 στις: Τρίτη, 4 Μαρ 2025, 22:52:05 »

Καλησπερα

Αυτο δεν ειναι ο κανονας οσοι εχουν πολλα να μην το εχουν το στικ, μπορει να μην εχουν πολλ;α και να μην το εχουν το στικ παλι, μην ειμαστε μονοχνωτοι

ειχα Futaba 6EX η οποια ειναι πολυ καλη, οταν την ειχα παρει ηταν τοπ,   στην τιμη των  250$ ηταν η καλυτερη γι αυτα που προσφερε FASST 2,4MHz, EXPO, DUAL RATES/ENDPOINTS υπηρχαν και οι JETI  και FRSKy αλλα ξεφευγαν πολυ

Δεν αναφέρομαι σε κανόνες αλλά σε στατιστική ανάλυση κυρίως δική μου. Η ανάλυση αφορά σε δεδομένα που έχω συλλέξει από τη 10ετία του 90 που ασχολούμαι καθώς και σε περιοχές εκτός Ελλάδος που έχω ζήσει και έχω εξασκήσει το hobby αυτό. Το να δεις κάποιον αρχάριο να μην γνωρίζει και να μην έχει κορυφαίο εξοπλισμό γιατί αφενός μπορεί να μην έχει πόρους, αφετέρου γιατί φοβάται μήπως τα σπάσει λόγω μη εκπαίδευσης είναι απολύτως θεμιτό και αναμενόμενο. Τα αντιστρόφως ανάλογα ή αντίθετα παραδείγματα αποτελούν θέματα προς συζήτηση με τους "Ειδικούς της Ψυχής", αλλά και πάλι ελευθερία έχουμε και κάνουμε ότι θέλουμε εφόσον δεν παραβιάζουμε τα δικαιώματα και ασφάλεια των άλλων.  Εγώ είμαι μονόχνωτος άσε...όπως και οι περισσότεροι συγχομπίστες. Grin. Το αντιμετωπίζω σαν sport και σοβαρή ενασχόληση όχι σαν υποκατάστατο της πρέφας, του καφενείου και του "Πάμε Στοίχημα".  Επίσης δεν το βλέπω σαν δικαιολογία για να αποφύγω τη σύζυγο μου που πιθανώς βαριέμαι. Ευτυχώς είμαι μονόχνοτος και δεν έχω φτάσει σε αυτή την πίστα ακόμα.... Grin Grin

Τ14SG το κορυφαίο σύστημα για τα χρήματα του, μακράν. Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 4 Μαρ 2025, 23:21:58 από 3DJunk » Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 [4]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Futaba 14SG
    Μεταπήδηση σε: