Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
290.525 μηνύματα σε 11.862 θέματα από 6.134 Μέλη / Τελευταίο μέλος: MikeAlex
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Τρίτη, 24 Νοέ 2020, 08:26:13

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Τρίτη, 24 Νοέ 2020, 08:26:13

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:49]

    [Χθες στις 23:15]

    [Χθες στις 23:09]

    [Χθες στις 02:10]

    [Χθες στις 01:35]

    από 3DJunk
    [Κυριακή, 22 Νοέ 2020, 20:57:07]

    [Κυριακή, 22 Νοέ 2020, 19:08:10]

    από Nikolas K
    [Κυριακή, 22 Νοέ 2020, 14:48:37]

    [Κυριακή, 22 Νοέ 2020, 14:35:16]

    από Yiannis_S
    [Κυριακή, 22 Νοέ 2020, 14:24:08]

    [Σάββατο, 21 Νοέ 2020, 18:45:04]

    [Σάββατο, 21 Νοέ 2020, 18:18:05]

    [Σάββατο, 21 Νοέ 2020, 17:20:59]

    [Σάββατο, 21 Νοέ 2020, 12:43:28]

    [Σάββατο, 21 Νοέ 2020, 12:38:21]
    Google search


    WWW
    Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6134
    Τελευταίο: MikeAlex
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 290525
    Σύνολο θεμάτων: 11862
    Online σήμερα: 53
    Online έως τώρα: 959
    (Κυριακή, 18 Οκτ 2020, 16:30:52)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 7
    Επισκέπτες: 42
    Συνολικά: 49
    Στυλ εμφάνισης

    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΠΡΟΒΛΗΜΑ CALIBRATION FUTABA TF8 ΣΕ SIMULATOR RF 9  (Αναγνώστηκε 677 φορές)
    KKKKKK
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 27


    « στις: Δευτέρα, 19 Οκτ 2020, 18:38:00 »

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ. ΕΝΩ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ DOWNLOAD TO RF 9 ΣΤΟ PC MOY Κ ΤΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ... ΜΕΤΑ ΣΥΝΔΕΩ ΤΗΝ Τ/Κ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΛΩΔΙΑ USB.. ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ CALIBRATE..ΤΗΝ ΛΕΞΗ FINISHED ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Κ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.. ΔΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΕΙΝΕΙ ΠΟΤΕ BOLT ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΞΩ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΙΤΥΧΩΣ CALIBRATION KΑΙ Η Τ/Κ ΚΑΝΕΙ ΤΑ, ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ. ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΤΙ; ΜΗΠΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΝU ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΚΑΤΙ; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Board moderator
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 2.778


    MPX Profi 4000


    « Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 19 Οκτ 2020, 22:55:44 »

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ. ΕΝΩ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ DOWNLOAD TO RF 9 ΣΤΟ PC MOY Κ ΤΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ... ΜΕΤΑ ΣΥΝΔΕΩ ΤΗΝ Τ/Κ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΛΩΔΙΑ USB.. ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ CALIBRATE..ΤΗΝ ΛΕΞΗ FINISHED ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Κ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.. ΔΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΕΙΝΕΙ ΠΟΤΕ BOLT ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΞΩ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΙΤΥΧΩΣ CALIBRATION KΑΙ Η Τ/Κ ΚΑΝΕΙ ΤΑ, ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ. ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΤΙ; ΜΗΠΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΝU ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΚΑΤΙ; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    Φιλε,

    Τι Τ/Κ εχεις στην κατοχή σου, νομιζω θα βοηθουσε να μας πεις
    (απέφυγε τα κεφαλαία)
    Καταγράφηκε

    Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 3.406


    Προσέχουμε για να έχουμε!!!


    « Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 20 Οκτ 2020, 00:22:33 »

    Φιλε,

    Τι Τ/Κ εχεις στην κατοχή σου, νομιζω θα βοηθουσε να μας πεις

    Την αναφέρει Τάσο στην επικεφαλίδα του θέματος!!!  Wink

    Καταγράφηκε
    DEPRON MANIAC
    Board moderator
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 903


    Μην αναγκάζεις άλλους να αγαπήσουν αυτό που κάνεις


    « Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 20 Οκτ 2020, 01:11:23 »

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ. ΕΝΩ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ DOWNLOAD TO RF 9 ΣΤΟ PC MOY Κ ΤΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ... ΜΕΤΑ ΣΥΝΔΕΩ ΤΗΝ Τ/Κ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΛΩΔΙΑ USB.. ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ CALIBRATE..ΤΗΝ ΛΕΞΗ FINISHED ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Κ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.. ΔΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΕΙΝΕΙ ΠΟΤΕ BOLT ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΞΩ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΙΤΥΧΩΣ CALIBRATION KΑΙ Η Τ/Κ ΚΑΝΕΙ ΤΑ, ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ. ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΤΙ; ΜΗΠΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΝU ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΚΑΤΙ; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      Αν και δεν την ξέρω την συγκεκριμένη Τ/Κ, καθώς και το RF 9, όταν κάνεις σύνδεση (προφανώς στο trainer) μάλλον πρέπει να έχεις στο off τον διακόπτη της Τ/Κ. Έτσι ειδάλλως θa τροφοδοτείται απο το καλώδιο του USB
    Καταγράφηκε

    Τα καύσιμα κάποτε θα τελειώσουν. Τα ηλεκτρόνια δεν θα τελειώσουν ποτέ!!!

    Βρε μανία με το depron!!!

      Ο flight controller είναι θαυμάσιο μηχάνημα αλλά δεν κάνει θαύματα
      και προπαντώς δεν έχει νοημοσύνη, γι'αυτό χρησιμοποίησε την δική σου

     "γκουγκλ" ..........τρομάξατε;;;
    KKKKKK
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 27


    « Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 20 Οκτ 2020, 07:30:55 »

    Συγνώμη. Παραπάνω έγραψα τον τυπο της Τ/Κ μου λάθος. Είναι FUTABA T8FG. Μήπως θα πρεπει αφου συνδέσω το καλώδιο USB της στο pc μετά να κάνω κάποιες ενέργειες μέσα στο MENU της;
    Καταγράφηκε
    DEPRON MANIAC
    Board moderator
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 903


    Μην αναγκάζεις άλλους να αγαπήσουν αυτό που κάνεις


    « Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 20 Οκτ 2020, 09:46:13 »


      Ούτε και έτσι την ξέρω Grin

      Λογικά στο μενού δεν αλλάζεις κάτι, ή τέλος πάντων πρέπει να έχεις "φτιάξει" ένα μοντέλο και το ονομάζεις π.χ. simulator στο οποίο δεν έχεις τίποτα απο ρυθμίσεις/μίξεις

      Ύστερα, όταν συνδέσεις το trainer/USB με off την Τ/Κ μπαίνει σε λειτουργία; Αν όχι μάλλον δεν είναι σωστό το καλώδιο trainer/USB
    Καταγράφηκε

    Τα καύσιμα κάποτε θα τελειώσουν. Τα ηλεκτρόνια δεν θα τελειώσουν ποτέ!!!

    Βρε μανία με το depron!!!

      Ο flight controller είναι θαυμάσιο μηχάνημα αλλά δεν κάνει θαύματα
      και προπαντώς δεν έχει νοημοσύνη, γι'αυτό χρησιμοποίησε την δική σου

     "γκουγκλ" ..........τρομάξατε;;;
    _ΤΑΣΟΣ_
    Board moderator
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 2.778


    MPX Profi 4000


    « Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 22 Οκτ 2020, 13:09:15 »

    Φιλε,

    Τι Τ/Κ εχεις στην κατοχή σου, νομιζω θα βοηθουσε να μας πεις

    Την αναφέρει Τάσο στην επικεφαλίδα του θέματος!!!  Wink


    Futaba TF8 ΔΕΝ υπάρχει !
    Υπάρχει FP8 αλλά και Τ8FG


    * Futaba-Ff8-Fp-T8Up-8-Channel-Transmitter-35.jpg (30.73 KB, 393x400 - εμφανίστηκε 133 φορές.)

    * Futaba-T8FG.jpg (66.98 KB, 1200x959 - εμφανίστηκε 133 φορές.)
    Καταγράφηκε

    Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    _ΤΑΣΟΣ_
    Board moderator
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 2.778


    MPX Profi 4000


    « Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 22 Οκτ 2020, 13:21:57 »

    Συγνώμη. Παραπάνω έγραψα τον τυπο της Τ/Κ μου λάθος. Είναι FUTABA T8FG. Μήπως θα πρεπει αφου συνδέσω το καλώδιο USB της στο pc μετά να κάνω κάποιες ενέργειες μέσα στο MENU της;

    Πολύ ωραία αφού βρήκαμε την Τ/Κ τωρα πρέπει να προσδιορισεις το πρόβλημα.
    Νομιζω ότι δεν εχεις ενργοποιήσεις την θύρα Trainer, εκεί που μπαινει το τετράγωνο βύσμα στο πίσω μέρος του πομπού.

    Αυτο γίνεται απο το μεου SYSTEM - Trainer - INH/ON
    Σελίδες manual 18, 43 και 44


    * T8FG Trainer p.19.JPG (34.52 KB, 448x361 - εμφανίστηκε 130 φορές.)

    * T8FG Trainer System p.43.JPG (73.79 KB, 726x781 - εμφανίστηκε 133 φορές.)

    * T8FG Trainer System p.44.JPG (157 KB, 918x618 - εμφανίστηκε 133 φορές.)
    Καταγράφηκε

    Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    KKKKKK
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 27


    « Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 22 Οκτ 2020, 16:01:23 »

    ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Εχω μπει στο MENU της στο "TRAINER"  και εχω μετατρέψει το INH  σε ΟFF. οχι ON. Γιατί από ότι κατάλαβα για να δείξει ΟΝ  θα πρεπει να είναι συνδεδεμένο το trainer καλώδιο με άλλη Τ/Κ ώστε να υπάρχε policeι διαδρομή ορισμός MASTER καιSLAVE.. και γυρνωντας το διακόπτη που ορισα να γυρνάει σε ΟΝ και να περνω τον έλεγχο του εκάστοτε μαθητευομενου. Απλά θα ήθελα να σημειωσω ότι κατά την διαδικασία calibration δε μου αναγνωρίζει όλα τα κανάλια της Τ/Κ μου. Δηλαδή τα κανάλια π.χ 0-1-2 δεν τα εμφανιζει με εμφανή μπάρα επί τις 100 (%) αλλά είναι νεκρά με συνέπεια να ολοκληρώνουν μόνο τα υπόλοιπα 5. Άρα βλέποντας το προγραμμα 100% μόνο τα 5 και όχι συνολικά  τα 8 κανάλια που θελει.. δε μου δεινει επιλογή το FINISH  για να ολοκληρωθεί το calibration. μήπως φταίει το καλωδιο; ευχαριστώ κ παλι
    Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Board moderator
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 2.778


    MPX Profi 4000


    « Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 22 Οκτ 2020, 18:13:45 »

    Δεν μπορω να σε βοηθησω σε αυτο εαν δεν το πιασω στα χερια μου
    Καταγράφηκε

    Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    kolotoympas
    Board moderator
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 2.178



    WWW
    « Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 22 Οκτ 2020, 18:30:48 »

    Χωρίς να γνωρίζω. Έχεις ορίσει 8 κανάλια στην τηλεκατευθηνση?
    Όλα τα simulator αναγνωρίζουν μόνο τα κανάλια που είναι ενεργά. Συνεπώς μήπως πρέπει να φτιάξεις πρώτα ένα μοντέλο με πραγματικά 8 κανάλια
    Καταγράφηκε

    Ή Αστοχία Υλικού Ή Μ…κια Τεχνικού!
    kolotoympas Youtube
    kolotoympas Vimeo
    KKKKKK
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 27


    « Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 22 Οκτ 2020, 18:55:31 »

    Ναι δυστυχώς για εμένα το έχω κάνει κ αυτό..
    Καταγράφηκε
    DEPRON MANIAC
    Board moderator
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 903


    Μην αναγκάζεις άλλους να αγαπήσουν αυτό που κάνεις


    « Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 22 Οκτ 2020, 19:10:15 »

      Έχετε παρεξηγήσει την λειτουργία του TRAINER η οποία αφορά καθαρά σύνδεση 2 T/K δασκάλου/μαθητή (teacher/student, trainer/trainee) και όχι με υπολογιστή/simulator.

      Η Τ/Κ-δάσκαλος ουσιαστικά και κατ΄επιλογή "διαβάζει" τις κινήσεις του μαθητή και τις μεταφέρει στο μοντέλο

      Επίσης όταν συνδέονται οι 2 Τ/Κ, όταν ανοίγει αυτή που έχει ενεργοποιημένο το TRAINER ανοίγει και του "μαθητή" και ενεργοποιούνται μόνο τα χειριστήρια (και όχι ο πομπός) του "μαθητή" (π.χ. όπως εδώ )

      Στην προκειμένη περίπτωση ο "δάσκαλος" είναι ο υπολογιστής/simulato και ο "μαθητής" είναι η T/Κ που συνδέουμε.

      Γι αυτό η λειτουργία TRAINER πρέπει να απενεργοποιηθεί

     
    Καταγράφηκε

    Τα καύσιμα κάποτε θα τελειώσουν. Τα ηλεκτρόνια δεν θα τελειώσουν ποτέ!!!

    Βρε μανία με το depron!!!

      Ο flight controller είναι θαυμάσιο μηχάνημα αλλά δεν κάνει θαύματα
      και προπαντώς δεν έχει νοημοσύνη, γι'αυτό χρησιμοποίησε την δική σου

     "γκουγκλ" ..........τρομάξατε;;;
    KKKKKK
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 27


    « Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 23 Οκτ 2020, 09:56:57 »

    Μπορεί ναι.. αλλά εχθές το δοκίμασα κ αυτό αλλά τίποτα. Αρχίζω να πιστευω πλεον ότι το καλώδιο αυτό ίσως να μην κάνει για το SIMULATOR που προσπαθώ. Δε μπορεί να "μισό βλέπει τον πομπο.. ευχαριστώ για το χρόνο σας
    Καταγράφηκε
    nickk
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 4


    « Απάντηση #14 στις: Παρασκευή, 23 Οκτ 2020, 11:29:14 »

    Καλημέρα
    Η διαδικασία σύνδεσης SIMULATOR στον υπολογιστή ειίναι η εξης: Ανοίγουμε το SIMULATOR στον υπολογιστή [ αφου εχει εγκατασταθεί σωστά], μας ζητάει να συνδέσουμε το καλώδιο USB του SIMULATOR, το συνδέουμε και το αναγνωρίζει.Μετά συνδέουμε την τηλεκατεύθυση την ανοίγουμε και την αναγνωρίζει. Μετα ρυθμίζουμε τον πομπό σύμφωνα με τισ οδηγίες του SIMULATOR.
    Καλή επιτυχία
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Λογισμικό και εξομοιωτές πτήσεων (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: ΠΡΟΒΛΗΜΑ CALIBRATION FUTABA TF8 ΣΕ SIMULATOR RF 9
    Μεταπήδηση σε:  

    Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines
    Πολιτική απορρήτου

    TinyPortal v0.9.7 © Bloc
    Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!
    Δημιουργία σελίδας σε 0.031 δευτερόλεπτα. 28 ερωτήματα.