|
|
|
Κώστας Κωστόπουλος
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 20 Φεβ 2006, 20:37:25 » |
|
Η Futaba που έχεις θέλει αντιστροφή του servo για το speed control. Δεν άκουγε καθόλου τον δέκτη;
Μου έχει συμβεί πάντως με κινέζικο ESC που κάηκε μόλις έδωσα στροφές και μετά δεν άκουγε. Ασχημο γιατί αν τουλάχιστον δεν δίνει ρεύμα δεν κάνει μεγάλη ζημιά.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon; Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
|
|
|
|
Κώστας Ζαπαντιώτης
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 20 Φεβ 2006, 23:15:30 » |
|
Δεν έχω ακόμη τα servo για να ξέρω αν ακουγαν τουλαχιστον αυτά.Το γκάζι δεν άκουγε καθόλου,ούτε με reverse.Το speed control μου έδωσε την αίσθηση ότι ζεστάθηκε...Τι να έχει γίνει λάθος?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
G.Hiotis
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 20 Φεβ 2006, 23:29:04 » |
|
τι μαρκα ειναι το speed control σου? Ανοιξες πρωτα τον δέκτη? εβαλες σωστα τα Pin?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Κώστας Ζαπαντιώτης
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 21 Φεβ 2006, 10:16:32 » |
|
speed control ICS-300J G.W.S. πρώτα άνοιξα το πομπό.Τα pin υποθέυω κανονικά..
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Κώστας Ζαπαντιώτης
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 21 Φεβ 2006, 10:28:16 » |
|
Λύθηκε το πρόβλημα με reverse στο speed control και με λίγο πειραματισμό στις ακίδες.... Αφού δε το έκαψα.....  Thanks,both of you 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
G.Hiotis
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 21 Φεβ 2006, 13:11:41 » |
|
αν εχεις πειραματιστει αρκετα με τις θεσεις των σερβο , καλο θα ηταν να ανοιξεις λιγακι τις ακιδες πριν την οριστικη τοποθετηση, ετσι ωστε να εισαι σιγορος για τις επαφες. τον 300αρι της GWS εχω και γω , και του εχω κανει πολλα ........δεν παθαινει τιποτα ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ilias
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 1 Μαΐ 2007, 08:19:27 » |
|
Κρατοντας το θεμα αυτο θα κανω και εγω την ερωτηση ''γιατι αυτο??''
Εχω παρει ενα brushless μοτερ επωνυμο στα 3 απο τα 4 αεροπλανα που το εβαλα επεσαν
Τα υλικα που εβαλα μεσα τα αλλαξα διαδοχικα
αλλα σερβο αλλος δεκτης με αλλη συχνοτητα αλλο speedcontrol της ιδιας μαρκας που σε αλλα μοτερ δεν ειχε προβλημα αλλο bec
στα 2 αεροπλανα επεζαν τα πηδαλια με αποτελεσμα πτωση στο τριτο ενω πεταγε νεκρωσαν ολα και επεσε
μετα την πρωτη πτωση απομακρινα το δεκτη απο το speed cotrol και εβαλα φεριτη
το ερωτημα ειναι μπορει το μοτερ να δημιουργησει παρεμπολες και εαν οχι γιατι ολα τα υλικα δουλευουν καλα σε αλλα αεροπλανα και οταν πανε με αυτο το μοτερ αρχιζουν οι τρελες??
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Velox 26cc Last down xxxl PrecisionAerobatics Addiction Polaris seaplane Bard glider TopModel CZ Stinger Pilot Q.B. 10L Tarot 450PRO V2 Flybarless ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
|
|
|
|
G.Hiotis
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 1 Μαΐ 2007, 09:52:12 » |
|
μαρκα τηλ/σης και δεκτη? συχνοτητα?? χωρος πτησης? μαρκα μοτερ , bec , esc ?? (γιατι δεν εχεις βαλει UBEC ) ?? πως εχεις τοποθετησει το μοτερ στην βαση του? Εχεις αλλαξει καποια βιδα βασης μοτερ  ΑΝ ΝΑΙ και ειναι εστω και κατα 2-3 σπειρες μεγαλυτερη , τοτε παιζουν πολλα πραγματα .... καλυτερα ανεβασε foto , να δουμε διαταξη ηλεκτρονικων και μοτερ (απο πολυ κοντα η βαση ειδικα αν ειναι outrunner)
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ilias
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 1 Μαΐ 2007, 19:56:12 » |
|
τηλεκατευθυνση futaba και hitec συχνοτητα 35060 και 35110 μοτερ medusa 3400kv direct προπελα 4.1χ4.1 esc 45 αμπερ κινεζος dynan u-bec ξεχωριστο φωτογραφιες δεν υπαρχουν γιατι δεν υπαρχουν τα αεροπλανα
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Velox 26cc Last down xxxl PrecisionAerobatics Addiction Polaris seaplane Bard glider TopModel CZ Stinger Pilot Q.B. 10L Tarot 450PRO V2 Flybarless ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
|
|
|
|
G.Hiotis
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 1 Μαΐ 2007, 20:24:50 » |
|
το dynam (30Α) το δουλευω αρκετο καιρο χωρις προβλημα, μαλιστα με το ubec επαψε να θερμαινεται τοσο... αν και γραφει οτι στους 100 κελσιου κοβει . Ομως εχω δει το ιδιο esc να κανει εκρηξη σε ελικοπτερο , γιατι η μια βιδα της βασης του μοτερ ηταν λιγο μεγαλυτερη .... και πιθανον εκανε καποιο αλτ......
ποιον δεκτη ακριβως εχεις??
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
otakis
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 1 Μαΐ 2007, 20:50:09 » |
|
.... και πιθανον εκανε καποιο αλτ......
αλτ? τι σημαίνει?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ilias
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 2 Μαΐ 2007, 06:31:26 » |
|
Της HITEC dual conversion Hfd-o8rd
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Γιάννης Κωνσταντακάτος
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 2 Μαΐ 2007, 07:06:09 » |
|
μοτερ medusa 3400kv direct προπελα 4.1χ4.1 esc 45 αμπερ κινεζος dynan u-bec ξεχωριστο
Στις πόσες μοίρες προπορία είναι ρυθμισμένο το ESC? Τι μπαταρίες χρησιμοποιείς;
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γιάννης Κωνσταντακάτος Πρόεδρος Ε.Α.Α.
|
|
|
|
evan
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 2 Μαΐ 2007, 07:48:15 » |
|
αλτ? τι σημαίνει?
Μήπως εννοεί arc (ηλεκτρικό τόξο);
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
|
|
|
|