Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.435 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 02:59:31

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 02:59:31

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από prionia
    [Σήμερα στις 01:49]

από AKISSSS
    [Χθες στις 08:59]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309435
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 114
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 63
    Συνολικά: 63
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 ... 23 24 25 [26] 27 28 29 ... 37     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: FPV Systems  (Αναγνώστηκε 124353 φορές)
    fazerdreamer
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #375 στις: Δευτέρα, 10 Οκτ 2011, 23:20:54 »

Δειτε και εδω μια απο τις πααααρα πολλες αποριες μου...frequency hopping video link.....

http://fpvlab.com/forums/showthread.php?1068-Frequency-Hopping-Video-Link

Δειτε απο τις 20 Ιουλιου ακομα δεν μπορει να δοθει ξεκαθαρη απαντηση...
    Καταγράφηκε

Η σιωπή είναι χρυσός...
    studiopetros
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #376 στις: Τρίτη, 11 Οκτ 2011, 00:45:14 »

Καλησπέρα σε όλους,

Παιδιά έχω βάλει αγγελία για να πουλήσω το FPV μου.
    Δείτε την:

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=265.msg183230;topicseen#new
    Καταγράφηκε

jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #377 στις: Τρίτη, 11 Οκτ 2011, 10:41:48 »

Δειτε και εδω μια απο τις πααααρα πολλες αποριες μου...frequency hopping video link.....

fazerdreamer, καλημέρα

και τα δύο τελευταία modules που παραθέτω στην προηγούμενη σελίδα, διαθέτουν frequency hopping και για βιντεο και για data στα 115Κ
    Καταγράφηκε
    fazerdreamer
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #378 στις: Τρίτη, 11 Οκτ 2011, 21:05:42 »

fazerdreamer, καλημέρα

και τα δύο τελευταία modules που παραθέτω στην προηγούμενη σελίδα, διαθέτουν frequency hopping και για βιντεο και για data στα 115Κ

Φιλε jamesmagos σε ευχαριστω για την υποδειξη των συνδεσμων σου,συνεχιζω και εχω ακομα ερωτηση μετα απο συνοδευτικα e-mails σε sparkfun+adafruit για τα zigbee modules οτι οσο αναφορα για το data rate latency παμε καλα μεχρι και τα 30-40 χ.λ.μ με υπερκατευθυντικες και υπερευνοικα δεδομενα,το φορτιο της ποιοτητας πως μπορει να το σηκωσει με 115k?Lag?Huh
    Συγχωρεστε μου την αγνοια αλλα φοβαμαι την ημιμαθεια για αυτο και μονο ρωταω.Κι ακομα ταλαιπωρουμαι μεσα στην φτωχια των συμβατικων εξοπλισμων μου τρωω τα glitch μου τρωω και τα r.t.l μου γιατι ξεμακραινω παρακολουθω...απορω κι εξισταμαι!...
    Καταγράφηκε

Η σιωπή είναι χρυσός...
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #379 στις: Τρίτη, 11 Οκτ 2011, 21:20:11 »

Φιλε jamesmagos σε ευχαριστω για την υποδειξη των συνδεσμων σου,συνεχιζω και εχω ακομα ερωτηση μετα απο συνοδευτικα e-mails σε sparkfun+adafruit για τα zigbee modules οτι οσο αναφορα για το data rate latency παμε καλα μεχρι και τα 30-40 χ.λ.μ με υπερκατευθυντικες και υπερευνοικα δεδομενα,το φορτιο της ποιοτητας πως μπορει να το σηκωσει με 115k?Lag?Huh
    Συγχωρεστε μου την αγνοια αλλα φοβαμαι την ημιμαθεια για αυτο και μονο ρωταω.Κι ακομα ταλαιπωρουμαι μεσα στην φτωχια των συμβατικων εξοπλισμων μου τρωω τα glitch μου τρωω και τα r.t.l μου γιατι ξεμακραινω παρακολουθω...απορω κι εξισταμαι!...

λοιπόν θα σου πώ τι εχω δεί live! και όχι άκουσα ή διάβασα, οι αποστάσεις που γράφουν σε digi και sparkfun στα datasheets και συγκεκριμένα για τα "φτηνά" xbee τις έχω ποιάσει με απλές duck 3,1 dbi omni directional antennas για την βάση και πιο απλα καλωδιάκια (pigytails) για το σκάφος.  προσωπικά δουλευω στα 56κ απροβληματιστα (χωρις τις θερμοκρασιες στα 115) και πριν λίγο σε αποσταση μπαλκόνι σαλονι (20μ) ειχα για... κρατήσου.. 76 ενδείξεις!! λίγα ms latency.

Για τις αποστάσεις που παίζεις εσύ (30-40χλμ) δεν έχω δεί-δεν γνωρίζω απο πρώτο χέρι, σίγουρα όμως στις παραπάνω εταιρίες και ειδικά η microhard παιζουν με βίντεο και wifi πααααρααα πολλά χρόνια, σίγουρα μια απάντηση θα ήταν κατατοπιστική απο μέρους τους. εαν δοκιμάσω κάτι μεχρι τότε θα το ποστάρω.
    Καταγράφηκε
    johnraptor
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #380 στις: Τρίτη, 11 Οκτ 2011, 22:31:23 »

καλησπέρα βρε παιδιά έχω μπερδευτεί δεν ξέρω πιο osd with autopilot  να διαλέξω για το αεροπλάνο μου απο τις δοκιμές σας και τα συμπεράσματά σας ποιο προτείνεται
      ευχαριστώ εκ των προτ'ερων
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 11 Οκτ 2011, 22:47:19 από johnraptor » Καταγράφηκε
    fazerdreamer
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #381 στις: Τετάρτη, 12 Οκτ 2011, 07:30:57 »

λοιπόν θα σου πώ τι εχω δεί live! και όχι άκουσα ή διάβασα, οι αποστάσεις που γράφουν σε digi και sparkfun στα datasheets και συγκεκριμένα για τα "φτηνά" xbee τις έχω ποιάσει με απλές duck 3,1 dbi omni directional antennas για την βάση και πιο απλα καλωδιάκια (pigytails) για το σκάφος.  προσωπικά δουλευω στα 56κ απροβληματιστα (χωρις τις θερμοκρασιες στα 115) και πριν λίγο σε αποσταση μπαλκόνι σαλονι (20μ) ειχα για... κρατήσου.. 76 ενδείξεις!! λίγα ms latency.

Για τις αποστάσεις που παίζεις εσύ (30-40χλμ) δεν έχω δεί-δεν γνωρίζω απο πρώτο χέρι, σίγουρα όμως στις παραπάνω εταιρίες και ειδικά η microhard παιζουν με βίντεο και wifi πααααρααα πολλά χρόνια, σίγουρα μια απάντηση θα ήταν κατατοπιστική απο μέρους τους. εαν δοκιμάσω κάτι μεχρι τότε θα το ποστάρω.

30-40χλμ???χαχαχαχχα not even my f******g dreams!!!Εχω φτασει τα 3και κατι εναερια οσο δηλαδη εμπιστευομαι τον r5114dps δεκτη μου πιθανον να πηγαινει παραπανω αλλα δεν επιτρεπω στο fy21ap να φτασει να μεινει απο σημα για να γυρισει πισω..Στο θεμα μας,θα λαβεις Π.Μ για συζητηση περαιτερω.Ευχαριστω.
    Καταγράφηκε

Η σιωπή είναι χρυσός...
    fazerdreamer
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #382 στις: Τετάρτη, 12 Οκτ 2011, 07:40:16 »

καλησπέρα βρε παιδιά έχω μπερδευτεί δεν ξέρω πιο osd with autopilot  να διαλέξω για το αεροπλάνο μου απο τις δοκιμές σας και τα συμπεράσματά σας ποιο προτείνεται
      ευχαριστώ εκ των προτ'ερων

Φιλε johnraptor σε οποιοδηποτε συνδιασμο καταληξεις για το final setup σου πρωτα απο ολα σου προτεινω να εξασφαλισεις για εμενα τα δυο πρωτα βασικα,Ενα αξιοπιστο απλο και αποτελεσματικο R.T.L ,το OSD να ειναι λιτο πρεπει να σου παρεχει απλως βασικες αλλα ακριβεις πληροφοριες στα πολλα data on board συγχιζεσαι λες και δεν εχεις να κανεις αλλα 300 πραγματα συγχρονως..δευτερον:να εξασφαλισεις οτι σε περιπτωση απωλειας επαφης με το μοντελλο σου,πρεπει να εχεις στα χερια σου συντεταγμενες μεσα στα 3 μετρα αποκλιση ωστε να το βρεις εγκαιρα..3μερες εψαχνα τον Μεντορα.....
    Ασχετο ισως και σχετικο,παιδες το on board rc flying απαιτει τεραστια αποθεματα ψυχραιμιας και σκεψης σε συνεχεις εκτακτες αναγκες,ακομα και στους τελειοτερους εξοπλισμους...Μαλλον θα μετακομισω Ισραηλ για κανα δυο χρονια...να μαθω 2-3 πραγματακια..
    Καταγράφηκε

Η σιωπή είναι χρυσός...
    johnraptor
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #383 στις: Τετάρτη, 12 Οκτ 2011, 14:33:26 »

Aλλη μια απορία ρε παιδιά μου μου δημιουργηθηκε στο  ayto pilot fy-21ap γιατι δεν συνδέεται και το γκάζι μεσω του σταθεροποιητη  πτήσης και μετα στο speed control όπως γίνεται με τα άλλα κανάλια  απλά πάει κατευθείαν απο το speed controll στον  δεκτη πως θα ερθει πίσω εαν ενεργοποιηθει το rtl αφου δεν θα πέρνει εντολή το μοτέρ
    Καταγράφηκε
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #384 στις: Τετάρτη, 12 Οκτ 2011, 14:41:30 »

Aλλη μια απορία ρε παιδιά μου μου δημιουργηθηκε στο  ayto pilot fy-21ap γιατι δεν συνδέεται και το γκάζι μεσω του σταθεροποιητη  πτήσης και μετα στο speed control όπως γίνεται με τα άλλα κανάλια  απλά πάει κατευθείαν απο το speed controll στον  δεκτη πως θα ερθει πίσω εαν ενεργοποιηθει το rtl αφου δεν θα πέρνει εντολή το μοτέρ

Θα σκέφτεσαι πάντα με το νόμο για την πιο λογική απάντηση, παρόλο που είναι ενα απο τα μείον του πιλότου.  το γκάζι πρέπει να είναι πάντα manual, εαν πάλι ενεργοποιηθεί fail safe -> RTL τοτε το γκάζι απλά κολά στην τελευταία θέση αρα έχει γκάζι να έρθει. Οταν πάλι θές να ενεργοποιήσεις το RTL ετσι επειδή θες, υποτίθετε οτι έχεις κατα το νόμο οπτική επαφή με το μοντέλο και ελέγχεις το γκάζι του εσύ για να γυρίσει, εξάλου δεν είναι UAV..

ελπίζω να σε κάλυψα.
    Καταγράφηκε
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #385 στις: Πέμπτη, 13 Οκτ 2011, 18:56:53 »

30-40χλμ???χαχαχαχχα not even my f******g dreams!!!Εχω φτασει τα 3και κατι εναερια οσο δηλαδη εμπιστευομαι τον r5114dps δεκτη μου πιθανον να πηγαινει παραπανω αλλα δεν επιτρεπω στο fy21ap να φτασει να μεινει απο σημα για να γυρισει πισω..Στο θεμα μας,θα λαβεις Π.Μ για συζητηση περαιτερω.Ευχαριστω.

Λοιπόν, αφού με έβαλες σε σκέψεις και σε ακόμα περισσότερο διάβασμα, έβγαλα τα εξής συμπεράσματα και πές μου αν πέφτω μέσα.

οταν ενώνουμε ενα οικιακό wifi b/g  τρέχουμε στα 56Mbit, εαν πάλι θέλουμε να μεταφέρου με HD εικόνα πάμε σε ένα wifi N με ταχ. απο 115-και 300mbit, ΑΛΛΑ ακόμα και εικόνα να είναι, μετατρέπονται απο το μοντεμ σε data packages και αυτο στελνει και στελνει εως ότου πάρει το αρχείο παραλαβής... εσύ όμως που θές απρόσκοπτη επικοινωνία δεν μπορείς αφαιρείς την αναφορά παραλαβείς και πέρνεις stream συνεχόμενο οτι και να είναι... 2 τα τινά ή χρησιμοποιείς το 900αρι με hopping αλλα στα 115κ και με τέρμα μειωμένη ανάλυση ή ψαχνεις να βρείς τα λάθη του setup σου εαν παίζεις στα 2,4 ή 5,8 που είναι πιο ευαισθητα.

και εξηγώ:
    *κατα πάσα πιθανότητα δίνεις ρευμα στο δεκτη σου απο μικρή μπαταρία ή η μπαταρία είναι μέρος καποιου πακέτου goggles κλπ. αυτό συνήθως προκαλεί πολλά κακα όταν φύγουμε πέρα απο 300-400μ  θα πρότεινα να δοκιμάσεις να συνδέσεις την μπαταρία του αυτοκινήτου σου συνδεδεμένη στο αυτοκίνητο ή μια πηγή με το gnd πάλι να ακουμπάει το αμάξι (κινηση ματ πιστεψε με)
    * ενα πράγμα έχω παραδεχτεί στου FPVades οτι έφιαξαν μια φοβερή κεραιούλα την cloverleaf. δεν προτείνω patch ή κατι άλλο θηριώδες γιατι δεν θές σήμα σε σχήμα φακού αλλα σαν κεράκι δηλαδή το μέγιστο "παράθηρο" οταν πετάς σε απόσταση 1000μ με 60χλμ να είναι 1sec. 360 μοιρες. κατα προτίμηση RH rx/tx,
    * όταν αγοράζεις πλακέτες ή σκληρούς, έχουν μεσα ενα μάυρο σαν φελιζόλ που κρυσταλίζει.. τυληξε τον πομπό με τέτοιο με ένα tyre up κανει θαυματα!! τυφλα ναχουν οι φερητες επίσης τυληγμένο αυτο ποιαστο στο frame σου μέχρι να γίνει μπετο!! μεγάλη κατάρα οι κραδασμοι.

εαν έχω δίκιο για το setup σου και συνεχίζουν να σενοχλουν τα μικρο παράσητα τοτε πάμε στις αλχημίες. Γιατι να βγαινει hopping δεν το βλέπω, επειδη τα 433 δεν το χρειάζονται και η tv πλεον έχει γίνει ψηφιακή ασε που στα δίκτυα που γίνονται πολυσύχναστα (900&2,4) κοιτάμε να μικρύνουμε το πεδίο και να αυξήσουμε το κλείδωμα οχι να δώσουμε κιάλλα κανάλια για ένα μόνο χρήστη...   

υστατη λύση για έναν υπερβολικά απαιτητικό μοντελιστή θα ήταν 100mhz με ενα dvb-t 1w ΤΧ-ΡΧ και μετά εκτός απο το fpv θα σε κυνηγάνε για παράνομο κανάλι!!!  Cheesy Cheesy πάντως μέχρι να σε ποιάσουν θα βλέπεις HD κρύσταλο
    Καταγράφηκε
    fazerdreamer
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #386 στις: Πέμπτη, 13 Οκτ 2011, 21:16:36 »

υστατη λύση για έναν υπερβολικά απαιτητικό μοντελιστή θα ήταν 100mhz με ενα dvb-t 1w ΤΧ-ΡΧ και μετά εκτός απο το fpv θα σε κυνηγάνε για παράνομο κανάλι!!!  Cheesy Cheesy πάντως μέχρι να σε ποιάσουν θα βλέπεις HD κρύσταλο

Αμαν Δημητρη.....και σιγοβραζε μεσα μου η φωτια......να κατεβω mhz...να κατεβω mhz...με ενα watt-ακι,με ενα super tuned dvb-t και ασπρομαυρη καμερα...φευγουμε στο διαστημα η....στον κορυδαλλο... laugh laugh laugh

Οχι,προς το παρον θα μεινω ''αρχανθρωπος'' με 2.4 video link-35fm tx-rx και το fy21ap να αναλαμβανει τα ηνια....

Σου βρηκα διαδρομο για την παρθενικη στο καμαρι σου!Εντος τειχων!
    Καταγράφηκε

Η σιωπή είναι χρυσός...
    "PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #387 στις: Κυριακή, 16 Οκτ 2011, 15:47:45 »

Υπάρχει κάποιος που να έχει εξετάσει αν η RVOSD5 χρησιμοποιεί AFSK modulation στο VIDEO σήμα της?

Καταγράφηκε

jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #388 στις: Κυριακή, 16 Οκτ 2011, 16:06:52 »

δεν ξέρω εαν απαντώ χαζά... αλλά έχει και audio channel η rvosd? γιατι μέσω του βίντεο κλασικό FSK γίνετε, δεν γίνετε να περάσει ΑFSK απο βιντεο λινκ, εκτός εαν έχεις δορυφορικό κανάλι...
    Καταγράφηκε
    "PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #389 στις: Κυριακή, 16 Οκτ 2011, 16:11:18 »

Πόσα ξέρεις εσυ...σουπιά!!!! Cheesy Cheesy Cheesy Grin Grin Grin Grin(πλακίτσα κάνω!!! έτσι???)
    Ναί ρε φίλε με έπιασες, εχω στα σκαριά κάτι και απλά ρωτά γιατί έχω πολύ χρόνο για μελέτη αλλά δεν έχω τον εξοπλισμό κοντά μου.
    Απλά προετοιμάζομαι!!!!
    AFSK modem για το project Που σου έχω πει!!!!
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 ... 23 24 25 [26] 27 28 29 ... 37     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: FPV Systems
    Μεταπήδηση σε: