Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.435 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 04:41:47

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 04:41:47

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από prionia
    [Σήμερα στις 01:49]

από AKISSSS
    [Χθες στις 08:59]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309435
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 114
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 77
    Συνολικά: 77
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 37     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: FPV Systems  (Αναγνώστηκε 124415 φορές)
    contravago
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #90 στις: Δευτέρα, 6 Ιουλ 2009, 21:42:18 »

Και οι κραδασμοί πάντως μόνο όταν λειτουργεί το μοτέρ υπάρχουν  Wink
    Σεραφείμ

Παιδια δοκιμασα πρωτο αυτο που ειπε ο Σεραφειμ, κραδασμους. Ειδα οτι χωρις να πειραξω τιποτα αλλο οι γραμμες εξαφανιζονταν μολις απομακρυνα τον πομπο απο το αεροπλανο. Παντα βεβα;ια με το μοτερ να τρεχει. Αρκουσε μονο να μην ακουμπαει εστω και 1 εκατοστο. Αρα συμπερανα οτι οι κραδασμοι περνουν απο την βαση του μοτερ στην ατρακτο και απο εκει στον πομπο. Αυτο που εκανα ηταν να βαλω τον πομπο στο αριστερο φτερο απο πανω. Μην φανταστειτε στην βαση του φτερου οχι εξω εξω. Αρκει να μην ακουμπαει την ατρακτο. Αλλαξα και προπελα και τερμα οι παρεμβολες ακομα και σε φουλ γκαζι.
     Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up

Σας ευχαριστω ολους.
    Αν καταφερω και δεν βρεχει αυριο θα παω για δοκιμη και καλως εχοντων των πραγματων θα ποσταρω και βιδεο.
    παντως ασχετως της λυσης που ηταν πολυ απλη (παλι καλα) εμαθα αρκετα.
    Καταγράφηκε
    studiopetros
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #91 στις: Δευτέρα, 6 Ιουλ 2009, 22:18:05 »

Ωραία,
    ήταν απλό τελικά.Καλές πτήσης αύριο και περιμένω το video.
    Καταγράφηκε

contravago
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #92 στις: Τρίτη, 7 Ιουλ 2009, 23:21:22 »

http://www.youtube.com/watch?v=BYMreSblDd0

Παραπανω μπορεις να δεις το σημερινο βιντεο. Οπως γραφω στα σχολια του βιντεο η εστιαση της καμερας ειναι λαθος και ειχε πεσει ο ηλιος με αποτελεσμα να μην εχει καλο φωτισμο. Το παραξενο ειναι οτι εγω εβλεπα κανονικα και με χρωμα ενω στο βιντεο ειναι σχεδον ασπρομαυρο. Η εμβελεια ειναι καλη (αληθεια μπορειτε να υποθεσετε αποσταση?) αλλα μονο οταν πεταω μπροστα απο την κεραια. Ελπιζω αυτο να λυθει με την κεραια patch. Αληθεια αν η κεραια του πομπου κοιταει τον ουρανο πως πρεπει να κοιταει η κεραια του δεκτη???

Α ναι!!, το χωριο που βλεπουμε ειναι τα Σπατα.
    Καταγράφηκε
    contravago
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #93 στις: Τρίτη, 7 Ιουλ 2009, 23:28:27 »

Sorry αλλα τωρα ειδα και εγω το λινκ και η μεταφορα του βιντεο στο youtube δεν εχει γινει πιστα. Τα cutoff που κανει το βιντεο δεν εγιναν ποτε παρα μονο λιγες φορες που περασα πισω απο την κεραια και στο τελος που εγινε αυτο με την Futaba.
    Καταγράφηκε
    studiopetros
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #94 στις: Τρίτη, 7 Ιουλ 2009, 23:49:16 »

Καλησπέρα συνάδελφε FPV-άκια.
    Καλή η προσπάθεια σου.Θέλει λίγη δουλίτσα ακόμα και θα φτιάξει το πράμα.
    Καταρχήν πετούσες από monitor η έβλεπες το μοντέλο?
    Αν θες τη γνώμη μου θα πρέπει  να πάρεις ένα φακό για την κάμερα 2.9 και να βγάλεις το 3.6 που έχει τώρα . Δεν σε βοηθάει καθόλου η μικρή οπτική γωνια που διαθέτει.
    Μετά προσπάθησε να ρυθμίσεις την κάμερα να βλέπει πιο χαμηλά και ισα ισα να τσιμπάει τον ορίζοντα. Αυτές η κάμερες δεν έχουν spot η back light compensation και μόλις δουν κάτι φωτεινό άμεσος κλείνουν το διάφραγμα , με αποτέλεσμα εσύ να βλέπεις μαύρη εικόνα.
    Και στο τέλος λέω να δοκιμάσεις την δικια του κεραία.
    Αυτή τουλάχιστον έχει κυκλική λήψη και δεν θα έχεις πρόβλημα. νομίζω ότι η ασπρόμαυρη εικόνα είναι από χαμηλό σήμα που λαμβάνει ο δεκτης. Τσέκαρε επίσης και το PAL - NTSC του εγγραφέα.
    Καταγράφηκε

contravago
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #95 στις: Τετάρτη, 8 Ιουλ 2009, 00:02:31 »

Καλησπέρα συνάδελφε FPV-ακιά.
    Καλή η προσπάθεια σου.Θέλει λίγη δουλίτσα ακόμα και θα φτιάξει το πράμα.
    Καταρχήν πετούσες από monitor η έβλεπες το μοντέλο?
    Αν θες τη γνώμη μου θα πρέπει  να πάρεις ένα φακό για την κάμερα 2.9 και να βγάλεις το 3.6 που έχει τώρα . Δεν σε βοηθάει καθόλου η μικρή οπτική γωνια που διαθέτει.
    Μετά προσπάθησε να ρυθμίσεις την κάμερα να βλέπει πιο χαμηλά και ισα ισα να τσιμπάει τον ορίζοντα. Αυτές η κάμερες δεν έχουν spot η back light compensation και μόλις δουν κάτι φωτεινό άμεσος κλείνουν το διάφραγμα , με αποτέλεσμα εσύ να βλέπεις μαύρη εικόνα.
    Και στο τέλος λέω να δοκιμάσεις την δικια του κεραία.
    Αυτή τουλάχιστον έχει κυκλική λήψη και δεν θα έχεις πρόβλημα. νομίζω ότι η ασπρόμαυρη εικόνα είναι από χαμηλό σήμα που λαμβάνει ο δεκτης. Τσέκαρε επίσης και το PAL - NTSC του εγγραφέα.

Καλησπερα και σε σενα.

Απιστευτη εμπειρια και τρομακτικη!!!!

Ναι εβλεπα απο μονιτορ (οσο πιο πολυ μπορουσα!!). Οταν τραβουσα το βλεμα μου απο το μονιτορ εψαχνα στον ουρανο να βρω το μοντελο.
    Μπορεις να μου πεις που μπορω να βρω αυτο το φακο 2.9??
    Αν κατεβασω την καμερα ελαχιστα ακομα θα φαινεται η μουρη του easystar.
    Τι εννοεις να δοκιμασω την δικια του κεραια?. Στο βιντεο με αυτες πεταω. Απλα τωρα λεω να βαλω μια patch στον δεκτη μονο και να πεταω μπροστα της.
    Καταγράφηκε
    studiopetros
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #96 στις: Τετάρτη, 8 Ιουλ 2009, 00:14:04 »

Thumbs up xaxaxa καλο e ? σε βλέπω μετά από λίγο καιρό με καλύτερο set FPV.
    Φακό θα βρείς στο rangevideo.com. Για την κεραία νόμιζα ότι έχεις την patch. Πρόσεχε όταν τη βάλεις μην περάσεις από πίσω της.Και οπωσδήποτε πρέπει να έχεις ένα βοηθό που να βλέπει το μοντέλο και να μπορέσει ανά πασα στιγμή να πάρει τον πομπό από τα χερια σου.
    Όσον αφορά την απόσταση να ξέρεις ότι λίγο πολύ όλοι βλέπουμε καθαρά το μοντέλο στα 400 μετρα. Ορισμένοι τα καταφέρνουν μέχρι τα 700. (μιλάω γι απόσταση σε ύψος περίπου 150-200μετρα) από τα 800 και μετά το έχεις χάσει το μοντέλο.
    Επίσης αν στο καλώδιο που κατεβαίνει από τον δεκτη έχεις συνδέσει με ΤΑΦ, monitor και εγγραφέα, στο ένα θα έχεις καλύτερη εικόνα και στο άλλο χειρότερη. Εκεί θέλει video splitter.
    Πέτρος
    Καταγράφηκε

contravago
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #97 στις: Κυριακή, 12 Ιουλ 2009, 23:29:17 »

Λοιπον, για οποιον παρακολουθει το thread στο παρακατω λινκ ειναι η δευτερη fpv πτηση μου. Πολυ καλυτερη και σαν πτηση αλλα και σαν ληψη. Πηγα λιγο πιο μακρυα και αρκετα πιο ψηλα. Ολα αυτα λογω της patch κεραιας που εβαλα στον δεκτη με αποτελεσμα να εχω λιγες παρεμβολες μονο οταν ενας φιλος που πετουσε με 2.4 ερχονταν διπλα μου ή οταν εστριβα προσπαθωντας να επιστρεψω στη βαση. Αλλα και τοτε η απωλεια σηματος κρατουσε ελαχιστα. Εχω ψηθει πλεον και θελω να παρω OSD  με return home επιλογη. Το OSD για να ξερω ποσο ψηλα, μακρυα και ποση μπαταρια μου μενει και το δευτερο γιατι το κοστος σιγα-σιγα απογειωνεται και δεν λεει να χασω το αεροπλανο με οτι κουβαλαει.
    Κανεις αλλος με βιντεο?. (εκτος studiopetros Thumbs up)

http://www.youtube.com/watch?v=jD7Z9W-Do-E
    Καταγράφηκε
    antomo
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #98 στις: Τετάρτη, 12 Αυγ 2009, 15:28:17 »

Ποια θέση είναι καλύτερη για τον Α/V TX καθώς και για την κεραία του GPS?
    Σε ένα easystar που φτιάχνω σκέφτομαι να βάλω το ΤΧ πίσω (λίγο πριν το rudder), GPS στην μύτη και τα υπόλοιπα (RX,OSD κλπ) στο κέντρο.
    PS  A/V TX 2,4G 1W και Τ/Κ στα 40ΜHz (Futaba 9C - 149PCM)
    Καταγράφηκε
    studiopetros
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #99 στις: Παρασκευή, 21 Αυγ 2009, 22:03:06 »

Καλησπέρα αντομο,
    Αν μπορείς βάλε τον A/V πομπό στη μύτη και το GPS πίσω γιατί Έχω παρατηρήσει ότι το 1WATT στα 2.4Ghz τοποθετιμενo ακριβώς πάνω από την κεραία του δεκτη(149DP) μειώνει δραματικά την εμβέλεια.
    Τι OSD έχεις?
    Καλή επιτυχία στη κατασκευή σου.
    Περιμένω και το πρώτο video
    Καταγράφηκε

antomo
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #100 στις: Σάββατο, 22 Αυγ 2009, 11:05:42 »

Καλημέρα StudioPetros,
    Δυστυχώς το προχώρησα τοποθετώντας τον πομπό στην ουρά και το GPS στην μύτη.
    Θα κάνω δοκιμές στο έδαφος και εάν δω μείωση εμβέλειας θα τα αλλάξω. Undecided

Το setup είναι το εξής:

Plane
    Easystar
    Moter JustGoFly (1700KV 300W) με 7x5
    Esc Phoenix CC35
    Servo HS81MG
    FMA copilot

FPV
    Camera μια παλιά 171 (πρόβλημα στο κόκκινο και χωρίς φακό), θα δοκιμάσω μία Panasonic CX161 με 2,9mm φακό και εάν δεν μείνω ικανοποιημένος η λύση μαλλον είναι η DX201.
    OSD Pro (αναμένεται), GPS, altimeter, speed meter, rpm, temp etc όλα από την Eagletree.
    A/V TX 1W στα 2,4GHz
    Pan Tilt hand made (αντιγραφή)
    Διάφορα καλούδια από την RangeVideo (servo stretcher, mic, video spliter etc)
    Γυαλιά από την Icuiti

Πομποδέκτης  Futaba 9cap, 149DP

Σκέπτομαι ακόμα και για Head tracker αλλά να δω πρώτα πως τα πάμε με αυτά και βλέπουμε.

* IMG00115-20090822-1013.jpg (94.11 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 575 φορές.)

* IMG00116-20090822-1049.jpg (50.41 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 582 φορές.)
    Καταγράφηκε
    studiopetros
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #101 στις: Κυριακή, 23 Αυγ 2009, 00:11:39 »

Καλησπέρα
    Σε βρίσκω μια χαρά διαβασμένο και οργανωμένο.
    Δυστυχώς δεν πρόλαβα να σε ενημερώσω έγκαιρα για το gps.
    Με την ίδια τοποθέτηση σε δικό μου μοντέλο, έμπαινε το autopilot σε συγκεκριμένο σημείο στα 700μετρα απόσταση.και μεταφέροντας την κεραία του δεκτη στο φτερό του αεροπλάνο δοκιμάστηκε σε κοντά 2χλμ χωρίς κανένα πρόβλημα. http://vimeo.com/5260394
    Πολύ καλή επίσης είναι η κατασκευή του cokpit που έχεις φτιάξει.
    Όσο για τη κάμερα , η panasonic δεν είναι κατάλληλη διότι έχει χαμηλή ανάλυση και fix AGC, AWT, ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ BLC.
    Η 201 είναι η κορυφαία αλλα και λίγο ακριβή. Εγώ έχω την 191 με 2.9mm φακό κάνει αρκετά καλή δουλειά. Μετά λέω να πάμε σε HD.
    Καταγράφηκε

karian
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #102 στις: Κυριακή, 23 Αυγ 2009, 19:51:03 »

Παιδια καλησπερα!
    Ασχολουμε γυρω στους 2 μηνες με το αθλημα αλλα εχω κανει μονο 5 πτησεις, γιατι ο αερας εδω δεν λεει να κοπασει!
    Αυτο ειναι το πρωτο video που τραβηξα με ενα easy glider αλλα τωρα εχω αλαξει μοντελο και μολις μπορεσω θα βαλω φωτος και το setup μου.
    http://www.youtube.com/watch?v=-bBhOIaq0ds 
    Καταγράφηκε
    studiopetros
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #103 στις: Κυριακή, 23 Αυγ 2009, 23:47:52 »

Καλησπέρα και καλός ήρθες στο κλάμπ τον fpv.
    το video που είδα δεν ήταν fpv. (First person view) or (Flying per video)
     αλλα και ούτε το αεροπλάνο ήταν easy glider.
    Πάντως μου άρεσε η ποιότητα της εικόνας αν και με καθόλου ευρυγώνιο φακό,πραγμα που δεν βοηθάει για fpv.
    Ποια HD camera είναι αυτή?
    Καταγράφηκε

karian
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #104 στις: Δευτέρα, 24 Αυγ 2009, 01:27:23 »

Λοιπον! καταρχην καλησπερα.
    Λογω του χαρακτηρα μου και της ηλικιας μου θεωρω τον εαυτο μου αρκετα σοβαρο ατομο που δεν λεει ποτε ψεματα!
    Η πτηση δεν ηταν fpv γιατι δεν εχω τοποθετησει ακομη στο μοντελο μου OSD? (ακομη λογω οτι ειναι backorder sthn range video)
    H πτηση θεωρειται fpv οταν πιλοταρεις το μοντελο μεσα απο video goggles ασχετα αν εχεις οργανα η οχι  σωστα?
    To video ειναι το πρωτο που τραβηξα στην πρωτη μου πτηση, και απλα φοραγα τα γιαλια στην μιση διαρκεια της για να τα συνηθισω και οταν
    τα φορουσα ο φιλος μου παρατηρουσε που ηταν το αεροπλανο.
    Οσο για το μοντελο ΗΤΑΝ ενα easy glider (oxi electric) τροποποιημενο με το μοτερ μπροστα και πανω απο τα φτερα!!!!!!!!!!
    Δεν καταλαβαινω την αμφιβολια και την σιγουρια οτι δεν ηταν το συγκεκριμενο. Δηλαδη εκατσα και τα εγραψα αυτα για πλακα?
    Μολις μπορεσω θα ανεβασω και τα επομενα video που τραβηξα (αρκετα καλυτερα!) με το Easy glider.
    Tα ανωτερω μπορει να τα επιβεβεωσει και ο antomo που εχει γραψει παραπανω και τυχαινει να ειναι και ΞΑΔΕΛΦΟΣ!!   ( Γεια σου Ξαδελφε
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 37     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: FPV Systems
    Μεταπήδηση σε: