|
PaNt
|
 |
« Απάντηση #45 στις: Πέμπτη, 25 Ιουν 2009, 17:10:03 » |
|
καλησπέρα το κόστος βγαίνει ανάλογα απο το τι θα ήθελες να έχει το μοντέλο σου. Αν θες να έχει OSD (ενδείξεις), αν θες να έχει μεγάλη εμβέλεια ,καλή εικόνα , autopilot , ..... Το μοντέλο είναι το Easy Glider και full φορτωμένο ζυγίζει 1280 γραμμάρια
βασικα το δικο σου setup τι εχει? πες μου αν θες αναλυτικα για το δικο σου..!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
studiopetros
|
 |
« Απάντηση #46 στις: Πέμπτη, 25 Ιουν 2009, 19:45:02 » |
|
Ok Το δικό μου έχει πάνω: RVOSD telemetry με αυτόματο πιλότο ( back το home) κάμερα ΚΧ-191 1/3 CCD 520 lines night vision, και πομπός στα 2.4Ghz 1Watt όλα από το rangevideo.com Co-pilot FMA CPD-4. Στην βάση έχω video δεκτη στα 2.4Ghz γυαλιά Olympus eye-trek, και laptop με είσοδο composite. Όσον αφορά το μοντέλο , πρέπει να είναι πολύ σταθερό (μεγάλη δίεδρο) με η χωρίς "elerons" για να δουλεύει σωστά ο αυτόματως. Προτείνω Easy Star η το Easy Glider που τα έχω δοκιμάσει. Αν θες θα σου πω και το setup του μοντέλο.
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 25 Ιουν 2009, 23:55:18 από studiopetros »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
contravago
|
 |
« Απάντηση #47 στις: Πέμπτη, 2 Ιουλ 2009, 15:30:09 » |
|
και laptop με είσοδο composite.
Που μπορω να βρω κατι τετοιο (composite)??
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
contravago
|
 |
« Απάντηση #49 στις: Πέμπτη, 2 Ιουλ 2009, 17:14:33 » |
|
studiopetros
Το εχω σχεδον ολοκληρωσει. Μην σκεφτεις κατι ακριβο. Δοκιμαστικα πηρα εναν κινεζικο κλωνο στα 2.4 με 200mw και εφτιαξα μια patch κεραια (απο το RC-CAM.com)για καλυτερη ληψη. Τωρα ψαχνω εναν τροπο να βλεπω και να καταγραφω. Δεν ξερω τι να περιμενω αλλα δεν εχω σκοπο να πεταξω πολυ μακρια αλλα ψηλα. Ελπιζω να μην εχω προβλημα. Τι λες?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
studiopetros
|
 |
« Απάντηση #50 στις: Πέμπτη, 2 Ιουλ 2009, 17:21:55 » |
|
κοίτα η patch είναι "κατευτυνομενι" κεραία και αν δεν βλέπει στην πορεία του μοντέλο η αν κάποιος μπει μπροστά της σίγουρα θα έχουμε πρόβλημα. ακόμα, τα 200mw είναι λίγα ειδικά αν βγαίνουν από ενσωματωμένο στην κάμερα πομπό. τι να πω ? μια δοκιμη θα μας πείσει. κανόνισε όμως πάντα να έχεις έναν έμπειρο διπλα σου να κοιτάει το μοντέλο για να μπορέσει ανά πασα στιγμή να αρπάξει το πομπό και να σώσει την κατάσταση.
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 2 Ιουλ 2009, 17:37:23 από studiopetros »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
contravago
|
 |
« Απάντηση #51 στις: Πέμπτη, 2 Ιουλ 2009, 23:29:13 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
studiopetros
|
 |
« Απάντηση #52 στις: Πέμπτη, 2 Ιουλ 2009, 23:39:10 » |
|
το ύψος δεν το κυνηγάω διότι θέλω να βλέπω περισσότερες λεπτομέρειες. από απόσταση έχω πάει κοντά 2χλμ. δες αυτό: http://vimeo.com/5260394
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
contravago
|
 |
« Απάντηση #53 στις: Πέμπτη, 2 Ιουλ 2009, 23:46:53 » |
|
Υπεροχο  2Χλμ!!!!!!!!!!!! με τις μαμα κεραιες σε πομπο και δεκτη? Με μαμα κεραια σε Τηλεκατευθυνση? Τι μαρκα Τχ? Εγω εχω μια Jr6102 με δεκτη corona synthesized 8ch τι εμβελεια πιστευεις οτι εχει? Πολυ μου αρεσε το βιντεο.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
studiopetros
|
 |
« Απάντηση #54 στις: Πέμπτη, 2 Ιουλ 2009, 23:57:02 » |
|
Thanks Με της μαμάς όλες οι κεραίες. Futaba 9c (δεκτης FUtaba 149-DP) λένε ότι πιάνει 6χλμ. videolink - 1watt ο JR είναι 35-άρης? Αν είναι έχει περίπου την ίδια εμβέλεια. βεβαια εξαρτάται παρα πολύ από το μέρος και από της παρεμβολές που δέχεται ο δεκτης. είτε από έξω είτε από μέσα. Σε μένα έχει τύχει να μπει ο "αντοματος" πιλότος ακόμα και στα 600-700 μετρα. Θέλει προσοχή το πράμα γιατί οι ζημιες είναι μεγάλες!!! εννοώ αν σπάσει η χαθεί το μοντέλο.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
contravago
|
 |
« Απάντηση #55 στις: Παρασκευή, 3 Ιουλ 2009, 00:02:36 » |
|
Ευχαριστω πολυ
Αυτοματος να υποθεσω οτι εννοεις τι fail safe? Ελπιζω μες την αλλη εβδομαδα να ανεβασω και εγω ενα μικρο βιντεακι. Το σιγουρο ειναι οτι αν το συστημα αξιζει θα παρω και εγω το osd system απο electonicarc. Εχει και ενα βελος που δειχνει την βαση (που ειναι ο πιλοτος) σε περιπτωση που μπερδευτεις.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
studiopetros
|
 |
« Απάντηση #56 στις: Παρασκευή, 3 Ιουλ 2009, 00:07:50 » |
|
You welcome Αυτόματως εννοώ όχι fail safe αλλα back το home autopilot. Αυτό σημαίνει ότι αν το μοντέλο χάσει την επαφή με τον πομπό κάνει στροφή και γυρνάει στο σημείο της απογείωσης. δες προσεκτικά το video που σου έστειλα. εκεί από 3 φορες βάζω τον αυτόματο επίτηδες. Βεβαια για να φτάσει εκεί έφαγα κοντά 2 μήνες και πάνω από 60 posts στο φόρουμ του κατασκευαστή αλλα αυτά δεν λέγονται xaxaxxa. 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
contravago
|
 |
« Απάντηση #57 στις: Παρασκευή, 3 Ιουλ 2009, 00:10:48 » |
|
Απλα εισαι ηδη εκει που θελω να παω. Θα κανω σιγα βηματα λογω budjet αν και ξερω οτι η φτηνια τρωει τον παρα. θα παρακολουθω το thread Ευχαριστω
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
studiopetros
|
 |
« Απάντηση #58 στις: Παρασκευή, 3 Ιουλ 2009, 00:14:26 » |
|
Μπα δεν είμαι. ήμουν. δυστυχώς το έσπασα. Τώρα φτιάχνω ένα heli και βεβαια ξανά από την αρχή το Easy Glider FPV -μου. στείλε μερικά link να δω τι έχεις πάρει. (θα παρακολουθω το thread) βέβαιος αν υπάρχει ενδιαφέρον
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
contravago