Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.377 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Απρ 2026, 01:14:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Απρ 2026, 01:14:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 23:42]

από Bocian
    [Χθες στις 21:30]

[Χθες στις 14:21]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309377
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 559
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 522
    Συνολικά: 523
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 12     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: F3 RES .. GLIDER  (Αναγνώστηκε 45410 φορές)
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #90 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2018, 19:11:50 »

Λαστιχο 0.8 mm Huh?

8 mm είναι
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #91 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2018, 22:26:21 »

Ok, ευχαριστώ Πέτρο και Κύριοι. Θα μελετήσω και το link στο RCGroups...

Κρίμα που δέν είναι καλοδεχούμενα τα φοαμένια σκάφη όμως, κρίμα.
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #92 στις: Δευτέρα, 5 Νοε 2018, 06:03:11 »

Κρίμα που δέν είναι καλοδεχούμενα τα φοαμένια σκάφη όμως, κρίμα.

Σίγουρα οι προδιαγραφές και λοιπές διατάξεις θα είναι το αποτέλεσμα διαβούλευσης ομάδας ατόμων.

Ομως λέω τη γνώμη μου, ότι αν αρχίσουμε να ψειρίζουμε την μαϊμού, για το ποιό υλικό είναι αποδεκτό και ποιό όχι, θα χάσουμε την χαρά της κατηγορίας.

Υπάρχει η σοφή ρήση, ότι αν δεν μπορείς να ελέξχεις αυτό που ορίζει μία διάταξη, αφαίρεσε την διάταξη.  

Και αν για το κάρβουνο υπάρχουν αιτιάσεις για τον περιορισμό της χρήσης του, δεν βλέπω το γιατί να μην επιτρέπεται το φόαμ για τα Ελληνικά ανεμόπτερα.

Αν είναι να λάβει στο μέλλον κάποιος μέρος σε διεθνή αγώνα, τότε ας συμβαδίσει με τους αντίστοιχους κανονισμούς.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    IKAROS14
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #93 στις: Δευτέρα, 5 Νοε 2018, 09:34:46 »

Καλημερα κ. γιαννη  καλημερα  αποστολη  

η κατηγορία είναι πολύ απλή μοντελα 2 μ απο balsa  ή με μερικα carbon  οπου  καθαρίζονται που θα ειναι
     αρχίσουμε να ψειρίζουμε την μαϊμού,  απο τη στιγμη που αρχισαμε να μιλαμε για την κατηγορια F3 RES   και να θελει ο καθενας να βαλει το χεράκι του οπως τον συμφέρει
     και να αλλάξει την κατηγορια  

εγω εχω ενα μεγαλο ΓΙΑΤΙ    και τι υπάρχει κάτω από αυτό!

1 να αλλαξουμε τις διαστασεις απο 2 m σε  2+
    2   να μην εχουμε λαστιχα αλλα να βαλουμε μοτερ
    3   να αλλαξουμε τους χρονους πτήσεις
    4   να  επιτραπούν ακόμα και τα τα φοαμένια σκάφη                

τι αλλο ακομα θα υποθει   ... Τι άλλο θα ακούσω

. πιστεύετε πως θα γίνει ποτέ στη χώρα μας?   ρωτησε ο αποστολης για καποιον αγωνα  ...   οχι Αποστολη  με τα με τα μυαλα που κουβαλαμε  Γιατι οι μισοί δεν μιλάνε με τους άλλους μισούς.   γιατι βαζουν μπροστα το εγω τους

K.Γιαννη
    κοινοποιήθηκε η προθεσμία υποβολής νέων κανονισμών στην ΕΛΑΟ 21 Νοεμβρίου.
    Αν θέλεις να μη χάσουμε αυτή την χρονιά, να βρεθούμε να καταλήξουμε κάπου.      .........    

καποτε σε ενα καφε που ηπιαμε παρεουλα   μου ανέφερες οτι δεν ειμαστε ετοιμη ακομα για κατι καινουργιο   τελικα ειχες δικιο δεν ειμαστε για πουθενα
      ας μεινουμε εκει   να κοιτα με φωτογραφιες και αγωνες απο το εξωτερικο   με τις τρικλοποδιες που βαζουμε ο ενας στον αλλον..

τα παιδια που πετανε  και κατασκευαζουν μοντελα  της  κατηγορια F3 RES .ας μεινουν ακομα στις αλάνες   να πετανε τα φτηνα ανεμοπτερα   γιατι απλα δεν ξέχασαν  ποτε απο που ξεκινησαν

συντομα  Φωτογραφίες απο τις αλανες και  από την πρώτη προπόνηση  F3 RES ...

Με εκτίμηση  IKAROS 14

* 45544085_2268641089813162_5333883394860253184_n.jpg (18.36 KB, 474x474 - εμφανίστηκε 569 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 5 Νοε 2018, 10:34:50 από IKAROS14 » Καταγράφηκε

ΚΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΑΕΤΟΥΣ  ΝΑ ΣΕ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΣ
    spirost
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #94 στις: Δευτέρα, 5 Νοε 2018, 12:16:58 »

Πέτρο συμφωνώ απολύτως....
    Καταγράφηκε

Τερζήμπασης Σπύρος
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #95 στις: Δευτέρα, 5 Νοε 2018, 13:42:36 »

Αν επιτραπούν φοαμ πυρήνες ,που ειναι  για μένα πολύ πιο εύκολο και γρήγορο στην κατασκευή , από ξύλινο ,  θα τεθεί ζήτημα επικάλυψης και τελικά θα καταλήξουμε σε composite φτερά - ουρά . Προσωπικά θα προτιμούσα μια κατηγορία , με ξύλινα ανεμόπτερα, για να μπαινουν περισσότεροι στην διαδικασια κλασσικής κατασκευής . Μπορεί βέβαια να μου αρεσει το ξύλινο , επειδή  μου θυμίζει τα νιάτα μου .
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #96 στις: Δευτέρα, 5 Νοε 2018, 18:40:37 »

Αγαπητέ Πέτρο,

Δεν είναι δύσκολο να μεταφράσουμε ένα κανονισμό που τρέχει σε άλλο κράτος, και να τον επισημοποιήσουμε.

Όμως, ας μην ξεχνάμε ότι στην Ελλαδα έχουμε τροποποιήσει πολλούς επίσημους κανονισμούς FAI σε -GR για να έρθει ο κόσμος.

Ολοι συμφωνούμε για ανεμόπτερα που θα κατασκευάζονται ιδιωτικώς, και δεν θα είναι διαθέσιμα μαζικά στο εμπόριο.
    Αλλά θα επιτρέπεται το ανεμόπτερο κάποιου να το κατασκευάσει άλλος. Γιατί λοιπόν τα χαρτιά αναφέρουν ακόμα σαν στόχο την απόκτηση κατασκευαστικής εμπειρίας;

Ο στόχος είναι να βρίσκονται αερομοντέλα στον αέρα. Όχι να χάνουμε τον καιρό μας ψάχνοντας αν το ένα είναι μπάλσινο, ή φοαμένιο, ή έχει λίγα παραπάνω νήματα άνθρακα, αν έχει μαλακή ή σκληρή αεροδυναμική επιφάνεια, αν το άνοιγμα φτερών είναι 201 εκατοστά αντί για 200.

Οσο για τις ανησυχίες σου, σου λέω τα εξής:

Όλοι αναγνωρίζουμε την προσπάθειά σου να στήσεις και στην Ελλάδα την νέα εύκολη, φθηνή και αποδοτική κατηγορία ανεμοπτέρων.

Κανένας δεν θέλει να την καταστρέψει πριν ακόμα στηθεί. Επισημαίνω ότι ακόμα κάνουμε συζήτηση, για να ανατροφοδοτήσουμε τα μυαλά μας με νέες ιδέες. Αυτό είναι το γνωστό think tank.
    Το να γνωρίζουμε τι θέλουν οι περισσότεροι ανεμοπόροι, θα είναι εποικοδομητικό για την κατηγορία.

Η κατηγορία ποτέ δεν θα έχει ηλεκτρικό μοτέρ. Αν άλλοι θέλουν κάτι τέτοιο θα φτιάξουν άλλη κατηγορία, δεν θα ζητήσουν την άδειά μας.
    Τόσα χρόνια υπήρχε στα χαρτιά η κατηγορία F5J-GR 235 (φτερό 235 εκατοστά) και ουδέποτε κανείς ενδιαφέρθηκε να την τρέξει. Τώρα τους έπιασε το ενδιαφέρον;

Η κατηγορία θα έχει ως προδιαγραφή άνοιγμα φτερών τα 200 εκατοστά. Εστω τον πρώτο χρόνο να είμαστε ελαστικοί για μία ελαφρώς μεγαλύτερη διάσταση π.χ. 205-210 εκατοστά.

Λες ότι κάποιοι θέλουν να αλλάξουν τους χρόνους; Τι προτείνουν; Τι κακό μπορεί να κάνει ένα λεπτό περισσότερο ή λιγότερο;

Αποδεχόμαστε το ξύλινο, και τις ενισχύσεις με λίγο κάρβουνο. Δεν θέλουμε το φόαμ.
    Σε μία εισαγωγική κατηγορία, δεν πρέπει να βάζουμε εξειδικευμένες προδιαγραφές. Γιατί να μην πάρει ο νέος ένα φοαμένιο και θα έρθει να πετάξει μαζί με τους υπόλοιπους;

Εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ ουσιώδες πλεονέκτημα με το ένα ή με το άλλο υλικό.
    Όταν θα έρθουν ανεμόπτερα βάρους 450-500 γραμμαρίων και θα χρειαστεί να τα φορτώσουν με ακόμα 300-400 γραμμάρια έρμα για να διεισδύσουν κόντρα στον άνεμο, τι σχέση μπορεί να έχει το υλικό κατασκευής;

Η Ε.Α.Α. θα καταθέσει εντός προθεσμίας σχέδιο κανονισμού F3-RES-GR.

Ευπρόσδεκτες από μέρους όλων, είναι προτάσεις από άλλα ενδιαφερόμενα σωματεία ή μεμονωμένα άτομα.

Φυσικά θα μελετηθούν οι κανονισμοί άλλων κρατών. Αλλά δεν υπάρχει πίεση να αφομοιωθούν ως έχουν. Γι’ αυτό και ο δικός μας θα είναι –GR.

Ας τρέξει τον πρώτο χρόνο η κατηγορία με την πρώτη έκδοση κανονισμών, να δούμε αν όλα είναι εντάξει, αν χρειάζεται αλλαγές. Να έχουμε βρε παιδί μου κάτι να δοκιμάσουμε, να κρίνουμε. Και η δυνατότητα αλλαγών υπάρχει κάθε χρόνο.

Επαναλαμβάνω ακόμα μία φορά, ότι η συζήτηση γίνεται για το καλό της κατηγορίας.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #97 στις: Δευτέρα, 5 Νοε 2018, 21:34:53 »

Καλησπέρα σας Κύριοι.

Φυσικά, μόνο για το καλό της κατηγορίας θέλουμε ότι θέλουμε. Προσωπικά δέν παρεξηγούμαι Πέτρο ή απο οποιονδήποτε. Παρότι μιλάμε μόνο μέσω ενός πληκτρολογίου, δέν σημαίνει πως δέν θα σεβαστούμε τον χώρο μας, τον χώρο που μας φιλοξενεί και τις απόψεις του άλλου.
    Συμφωνώ μαζί σας πως πρέπει να υπάρχουν κανόνες και πρέπει επιτέλους σάν λαός να μάθουμε να τους ακολουθούμε.
    Απλά προτείνω και στο τέλος, αν δέν συμφωνήσετε, αν θελήσω να έρθω να λάβω μέρος, θα έρθω με τους δικούς σας όρους, τους όρους της ομοσπονδίας. No hard feelings...  

* Όπως είπε και ο Γιάννης Π., μερικοί ασχολούμαστε πολύ με το φόαμ, είναι το φόρτε μας. Επίσης υπάρχουν και στο εμπόριο πολλά φοαμένια πιά.
    Θα μπορούσαμε να απογορεύσουμε επένδυση εποξική. Μόνο ξύλινη ίσως επικάλυψη, αν έχει και ίσως ένα ποσοστό της επιφάνειας με τα κενά καλυμμένα με monokote. Δέν ξέρω, όλα είναι υπο συζήτηση αν το θελήσουμε...

Λατρεύω και γώ τα ξύλινα αλλά μισώ την κυανακρυλική, χαχαχα... πλάκα κάνω. Οτιδήποτε Τ/Κ μοντέλο μου παίρνει τα μυαλά. Απλά μήν αφήσουμε παιδιά που έχουν ήδη ένα esay glider ή κάτι άλλο απ'έξω... είναι ευκαιρία με αυτή την κατηγορία να προσελκύσουμε περισσότερα "απλά" παιδιά στο χώρο.
    Δεκτά ολα τα υπόλοιπα, τα 2 μέτρα, το Όχι φυσικά μοτέρ αλλά λάστιχο κλπ, απλά στο υλικό κατασκευής ενίσταμαι, αυτό...  
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    spirost
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #98 στις: Δευτέρα, 5 Νοε 2018, 21:43:11 »

Το να ακολουθήσουμε μια φορά τους κανονισμούς χωρίς να τους μεταλλάξουμε φαντάζομαι ότι μάλλον δεν παίζει.

Ρε παιδιά, μια κατηγορία ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ είναι και δεν γίνεται να αλλάξει κατά το δοκούν.....

Δεν μπορεί κάποιος να κατασκευάσει, δεν ασχολείται! Απλό!
    Καταγράφηκε

Τερζήμπασης Σπύρος
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #99 στις: Δευτέρα, 5 Νοε 2018, 22:13:30 »

Ok, εντάξει, προς θεού, δέ θέλω να σας χαλάσω το θέμα και την προσπάθειά σας.

Θέλουμε να διατηρήσει τον χαρακτήρα του κλασσικού χτιστού μοντέλου, οκ. Συγνώμη για την αναστάτωση.

Σπύρο, τί εννοείς? Μόνο αν κάποιος το κατασκευάσει το α/μ θα μπορέσει να συμμετάσχει? Δέν γίνεται να το πάρει έτοιμο?
    Ωχ, όλα σε κίτ πωλούνται? Δέν υπάρχει ARF?
    Καταγράφηκε

spirost
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #100 στις: Δευτέρα, 5 Νοε 2018, 22:36:49 »

Πιθανώς και να υπάρχει ARF αλλά δεν γνωρίζω...
    Καταγράφηκε

Τερζήμπασης Σπύρος
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #101 στις: Δευτέρα, 5 Νοε 2018, 23:07:00 »

Καλησπέρα στην υπέροχη παρέα του F3-RES.

Να προσθέσω και εγώ μια παράμετρο, ξέρω ο Πέτρος θα εκνευριστεί τώρα αλλά εγώ θα την πώ !

Σε ποιά μέρη υπάρχει η δυνατότητα να απλωθούν περισσότερα από 3 LINES και με την αλλαγή του ανέμου να μην μπερδευθούν ;
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    DEPRON MANIAC
    Board moderator

Μην αναγκάζεις άλλους να αγαπήσουν αυτό που κάνεις

« Απάντηση #102 στις: Τρίτη, 6 Νοε 2018, 03:13:52 »

Καλησπέρα

Κατά την γνώμη μου η εύκολη κατασκευή του φοαμένιου ενέχει τις εξής "ζαβολιές" φτιάχνεται γρήγορα επισκευάζεται γρήγορα γι'αυτό και δίνει την ευκολία του "καμικάζι".
      Το χτιστό ή έστω ARF μοντέλο απαιτεί σεβασμό οπότε πραγματικά πρέπει να "ψηθείς" στην ικανότητα για να το φέρεις ένα κομμάτι κάτω.

Η ευκολία του μοτέρ, τα σύνθετα κλπ κλπ έχει την αγωνιώδη επιθυμία να είμαι "εγώ" ο νικητής επειδή έχω και πολύ καλό εργαλείο.
      Ξέρω θα ειπωθεί "τα εργαλεία δεν κάνουν τον μάστορα" αλλά ο πόθος είναι πόθος.
      Ας μην γίνει λοιπόν άλλος ένας "αγώνας εξοπλισμών"

Καλησπέρα στην υπέροχη παρέα του F3-RES.

Να προσθέσω και εγώ μια παράμετρο, ξέρω ο Πέτρος θα εκνευριστεί τώρα αλλά εγώ θα την πώ !

Σε ποιά μέρη υπάρχει η δυνατότητα να απλωθούν περισσότερα από 3 LINES και με την αλλαγή του ανέμου να μην μπερδευθούν ;

Το μπέρδεμα αν γίνει θα είναι καθαρά απο λάθος εκκίνηση (έχω κάνει στα πρώτα μου βήματα με high start).
      Η δε αλλαγή του ανέμου δεν νομίζω να είναι και τόσο δραματική για όσο κρατάει η εκκίνηση.
      Αν και δεν πιστεύω να έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, πόσο δε μάλλον η όποια αλλαγή του ανέμου να αλλάξει κατεύθυνση μόνο στο ένα μοντέλο για να βρεθεί στην πορεία του άλλου.
    Καταγράφηκε

Τα καύσιμα κάποτε θα τελειώσουν. Τα ηλεκτρόνια δεν τελειώνουν ποτέ

Βρε μανία με το depron

Ο flight controller είναι θαυμάσιο μηχάνημα αλλά δεν κάνει θαύματα
    και προπαντώς δεν έχει νοημοσύνη, γι'αυτό χρησιμοποίησε την δική σου

Όσο πιο smart γίνεται η τεχνολογία τόσο πιο χαζός γίνεται ο άνθρωπος
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #103 στις: Τρίτη, 6 Νοε 2018, 06:32:56 »

Το μπέρδεμα αν γίνει θα είναι καθαρά απο λάθος εκκίνηση (έχω κάνει στα πρώτα μου βήματα με high start).
      Η δε αλλαγή του ανέμου δεν νομίζω να είναι και τόσο δραματική για όσο κρατάει η εκκίνηση.
      Αν και δεν πιστεύω να έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, πόσο δε μάλλον η όποια αλλαγή του ανέμου να αλλάξει κατεύθυνση μόνο στο ένα μοντέλο για να βρεθεί στην πορεία του άλλου.

Καλημέρα,

πρέπει να πάρουμε υπ' όψη ότι ορισμένοι από τους αθλητές σε ένα γκρουπ θα είναι παντελώς αρχάριοι.

Οταν αλλάζει κατεύθυνση ο άνεμος, αλλά όχι και οι θέσεις εκκίνησης, όλα τα ανεμόπτερα θα στρίψουν μεν προς τον άνεμο, αλλά αν κάποιος θέλει να το κρατήσει στην ευθεία όπως πριν, θα υπάρξει το πρώτο μπέρδεμα.

Επίσης να μην ξεχνάμε ότι όταν οι πορείες (και τα ίχνη) των ανεμόπτερων κατά την άνοδο έχουν άλλη γωνία, λόγω ανέμου, οι αποστάσεις μεταξύ τους μικραίνουν.

Υπάρχει και μία οδηγία σε ένα από τους ξένους κανονισμούς που λέει ότι ο αλυτάρχης μπορεί να ορίσει σταδιακή απογείωση, ο κάθε αθλητής θα απογειώνεται με το σήμα του αλυτάρχη, οποτε δεν θα βρεθούν ποτέ μαζί δίπλα δίπλα στην άνοδο.

Ολες οι αντιξοότητες μπορούν να προβλεφθούν, και να βρεθεί λύση, γι' αυτό ζητάμε τις γνώμες όλων.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #104 στις: Τρίτη, 6 Νοε 2018, 06:47:03 »

Θέλουμε να διατηρήσει τον χαρακτήρα του κλασσικού χτιστού μοντέλου, οκ. Συγνώμη για την αναστάτωση.
    Σπύρο, τί εννοείς? Μόνο αν κάποιος το κατασκευάσει το α/μ θα μπορέσει να συμμετάσχει? Δέν γίνεται να το πάρει έτοιμο?
    Ωχ, όλα σε κίτ πωλούνται? Δέν υπάρχει ARF?

Στην FAI κάποτε εφαρμόζεταο ο κανόνας του κατασκευαστή σε κάθε κατηγορία. Δηλαδή ο αγωνιζόμενος να έχει φτιάξει ο ίδιος το μοντέλο του. Αυτό δεν μπορεί να ελεγθεί και καταργήθηκε, πλην της κατηγορίας Scale F4C, όπου ο αθλητής πρέπει να έχει φτιάξει ο ίδιος το μοντέλο, και να δηλώσει όποιο τμήμα δεν έχει φτιάξει ο ίδιος (π.χ. τις ρόδες).
    Θα μου πείτε μπορεί να εξακριβωθεί το αντίθετο; Οχι βέβαια, άρα και εκεί ο κανόνας αυτός είναι μόνο για τα μάτια.

Σίγουρα λοιπόν στην κατηγορία F3-RES που συζητάμε, πρέπει να αποφασίσουμε από τώρα, ότι δεν θα ισχύει ο "κανόνας του κατασκευαστή". Αρα δεν έχει σημασία και το είδος και η παρουσία του κάθε σύνθετου ή μοντέρνου υλικού.

Θυμηθείτε πόσο αργά πλήθαινε ο κόσμος των αερομοντελιστών στο παρελθόν, όταν όλοι έφτιαχναν τα μοντέλα μόνοι τους, γιατί δεν υπήρχαν τα ARF, και πόσο γρήγορα μεγαλώνει σήμερα.

Αν ο στόχος μας είναι να μη δεχτούμε τον νέο που δεν ξέρει να κατασκευάσει ακόμα, ή πράγματι θα τον διώξουμε, ή θα του φτιάξει το ανεμόπτερο κάποιος άλλος. Αντε να αποδείξουμε το αντίθετο.

Μήπως όμως ο στόχος είναι να τον φέρουμε "μέσα" στο παιχνίδι και αν κάποτε μάθει έμαθε. Αν δεν μάθει, απλά θα χαρεί που πετάει μαζί με τους άλλους και θα μείνει σίγουρα μακρυά από κακές συνήθειες.

Αερομοντελισμό θέλουμε να κάνουμε, έστω και στο μέρος της πτήσης. Δεν δίνουμε εξετάσεις για εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 12     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ανεμόπτερα R/C  |  Ολα τα ανεμόπτερα R/C (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: F3 RES .. GLIDER
    Μεταπήδηση σε: