|
CMarkop
|
 |
« Απάντηση #255 στις: Κυριακή, 25 Μαρ 2018, 19:58:51 » |
|
ευχαριστώ παιδιά ! η αλήθεια είναι ότι το βάψιμο μπορεί να αναδείξει ένα μέτριο μοντέλο ή και να καταστρέψει ένα καλό. τέλος πάντων ... θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
μοντελισμός = κατασκευή._
|
|
|
|
CMarkop
|
 |
« Απάντηση #256 στις: Κυριακή, 25 Μαρ 2018, 20:03:36 » |
|
και ξεκινάμε με αστάρι στις μεταλλικές επιφάνειες. στο μαγαζί που παίρνω τα χρώματα αυτοκινήτου είχε αστάρι για αλουμίνιο (μπρούντζο αλλά και γαλβανιζέ) που λέγεται Adhex. είναι δύο συστατικών και κάνει ένα πολύ λεπτό φιλμ. Δείχνει σαν να "επιτίθεται" στην επιφάνεια προετοιμάζοντας την για την βαφή. Δείχνει να είναι καλό. Ο χρόνος θα δείξει. 
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
CMarkop
|
 |
« Απάντηση #257 στις: Κυριακή, 25 Μαρ 2018, 20:04:36 » |
|
...
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
CMarkop
|
 |
« Απάντηση #258 στις: Κυριακή, 25 Μαρ 2018, 20:04:50 » |
|
...
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
CMarkop
|
 |
« Απάντηση #259 στις: Δευτέρα, 26 Μαρ 2018, 20:27:12 » |
|
το εσωτερικό του cowling έγινε σκούρο γκρι. Ίσως να μην είναι το σωστό, αλλά η λογική μου είναι να είναι σκοτεινή η περιοχή του κινητήρα ώστε να μην είναι εύκολα αντιληπτό στο μάτι το κενό που έχουμε στον χώρο αυτό (που στα πραγματικά είναι φίσκα!)
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
CMarkop
|
 |
« Απάντηση #260 στις: Δευτέρα, 26 Μαρ 2018, 20:30:26 » |
|
και περνάμε στο βασικό χρώμα που είναι το Humbrol #147 'light grey'. Φτιάχτηκε χρώμα αυτοκινήτου (ακρυλικό μονός) ματ στην ίδια απόχρωση ... δείχνει να του "πάει" χάρμα 
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
rOEN911
|
 |
« Απάντηση #261 στις: Τρίτη, 27 Μαρ 2018, 00:00:17 » |
|
Πανεμορφη, καταπληκτικη δουλεια σε ενα μοντελο που δεν εχω δει κανενα να το εχει φτιαξει μεχρι τωρα...τουλαχιστον οχι με αυτη την λεπτομερεια !!!! δεν εχω ιδεα πως μου ξεφυγε αυτο το topic , εντωμεταξύ γιατι εχω κανει αρκετη δουλεια για το Il2-Sturmovik ειδα οτι εβαλες απο τα οργανα που εχουν στα manual ,αν και τα εκανες τωρα και ειναι πλεον αργα,εχω τα original σε μεγαλη αναλυση !
Eφτιαξα μεγαλο μερος το μοντελο του polikarpov I-16 του il2 SImulator ! Kατι που δεν εχει ουσια αλλα αν το 8ες 100% Scale το εσωτερικο απο τα πανελς του κινιτηρα ειναι το ιδιο χρωμα με αυτο που εβαλες στο cockpit αλλα οπως ειπες 8α δείχνει καλυτερα ετσι !
Καλη συνεχεια !
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
CMarkop
|
 |
« Απάντηση #262 στις: Τρίτη, 27 Μαρ 2018, 21:03:03 » |
|
Ευχαριστώ, τα όργανα τα έχω και εγώ σε κανονική ανάλυση. Εδώ δυστυχώς έπρεπε να την μειώσω για να τα επισυνάψω  Παρόλα αυτά έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσες να με βοηθήσεις σε κάτι ...  γνωρίζεις (ή και κάποιος άλλος ίσως;) ποιόν κωδικό (κόκκινο) έχουν τα αστέρια; σκέφτομαι το #174 signal red της Humbrol ή ίσως και το #220 Ferrari red ευχαριστώ και πάλι ... 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
rOEN911
|
 |
« Απάντηση #263 στις: Πέμπτη, 29 Μαρ 2018, 02:01:15 » |
|
Εγω προσωπικα χρησιμοποιω το Humbrol 60 scarlet με την προϋπόθεση οτι 8α κανω wash στο μοντελο οποτε 8α σκουρινει και αλλο ,αν δεν εχεις σκοπο να κανεις τοτε το Ιsignia red ειναι καλυτερο !
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
CMarkop
|
 |
« Απάντηση #264 στις: Πέμπτη, 29 Μαρ 2018, 11:00:07 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
CMarkop
|
 |
« Απάντηση #265 στις: Παρασκευή, 30 Μαρ 2018, 21:04:29 » |
|
ο τρελός της γειτονιάς ....  πως δεν με έχουν διώξει ακόμα .... 
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|