Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.358 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 18 Απρ 2026, 00:57:51

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 18 Απρ 2026, 00:57:51

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 17:09]

από Markhelis
    [Χθες στις 12:33]

[Χθες στις 12:22]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

από vtr
    [Τετάρτη, 8 Απρ 2026, 15:51:36]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309358
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 68
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 67
    Συνολικά: 68
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2] 3 4  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΟ "BLOG"  (Αναγνώστηκε 12459 φορές)
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Παρασκευή, 29 Φεβ 2008, 23:22:20 »

Καλησπέρα Βαγγέλη,

Δες το σαν την Βουλή ... υπάρχουν όλοι οι χρωματισμοί... μέχρι και το "Λαος" μπήκε σ'αυτό το συνονθύλευμα ..
    έτσι και εμείς ,είμαστε μέσα σε ένα forum που δεν ελέγχεις τον λόγο και την σύνδεση του καθενός
    αυτό που μπορεί να κάνει ο admin μια και το αναφέρει o serafim, είναι  να δώσει δικαιώματα παραπάνω τουλάχιστον στον "συντονιστή"
    ώστε να μπλοκάρεται το θέμα σε περίπτωση υποτροπής, ή εκτός θέματος ώστε  να μην αποθηκεύουν άλλο άλλα μηνύματα μέχρι να επέμβει ο διαχειριστής
    Τέλος δεν αξίζει να εγκαταλείψεις όλοι έχουν να προσφέρουν κάτι και ένα πετραδάκι να μπει για τον αερομοντελισμό αξίζει τον κόπο
    Λάβετε υπ΄΄οψιν σας ότι αυτήν την περίοδο όσοι παρακολουθείτε την επικαιρότητα τα blogs και τα forums δέχονται μια ανελέητη επίθεση
    π.χ press.gr

Γιώργος
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 29 Φεβ 2008, 23:40:45 από rcegaleo » Καταγράφηκε
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #16 στις: Παρασκευή, 29 Φεβ 2008, 23:32:08 »

Βάγγέλη σε καμία περίπτωση δεν διακρίνω επιθετικότητα.

Δικαιολογημένη αγανάκτηση σίγουρα. Και σωστά. Και καλά κάνεις και την εκφράζεις.

Εκείνο το οποίο λέω ότι δεν νομίζω ότι το όνομα ή το ψευδώνυμο έχουν σημασία. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Μήπως και με όνομα πολλές φορές δεν διαβάζουμε κάτι και δεν μας αρέσει. Και για να μην παρεξηγηθώ. Δεν είναι η άλλη άποψη ή η διαφωνία που ενοχλεί. Καλό είναι να υπάρχει. Ο τρόπος που την εκφράζεις είναι αυτός που ενοχλεί.

Σίγουρα έχουμε συναντήσει, συναντούμε και θα συναντούμε ανθρώπους, οχι μόνο στον μοντελισμό, που είτε η έλλειψη επιχειρημάτων, είτε η μη σωστή γνώση του αντικειμένου για το οποίο συζητούν, είτε η τάση του να πούν "και εγώ είμαι εδώ",  οδηγούν σε παρόμοιες καταστάσεις.

Το ρητό "Μέτρον άριστον' νομίζω ότι πρέπει να μας οδηγεί.

Καλό βράδυ

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    blackrider
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #17 στις: Παρασκευή, 29 Φεβ 2008, 23:33:09 »

Η δική μου άποψη για το θέμα αυτο που προέκυψε είναι:
    Υπεύθηνος θα πρέπει να είναι ο κάθε ένας για αυτά που γράφει (επώνυμα ή μή) - Εγώ προτιμώ ανώνυμα αλλά είναι καθαρά προσωπική μου εκτίμηση.
    Υπεύθηνος για την ομαλή λειτουργεία μιάς κοινότητας σε μορφή φόρουμ είναι ο εκαστοτε Moderator, ο οποίος ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να σβήσει - αλλάξει - λογοκρίνει το κάθε τι πιστεύει οτι δεν αρμόζει στο χαρακτήρα της εκάστοτε κοινότητας.

Άρα με λίγα λόγια σημασία δεν έχει το εάν ο οποιοσδήποτε γράψει κάτι προσβλητικό ανώνυμα (λές και αν το κάνει επώνυμα θα ψάξετε διεύθηνση και θα τον μαυρίσετε στο ξύλο) αλλά να κάνει ο εκάστοτε Moderator την δουλειά του, που με απλά λόγια είναι η περιφρούρηση των συζητήσεων.

Λέω τα παραπάνω σαν συμβουλή μιάς και είμαι διαχειριστής σε φόρουμ όχι με 1800 χρήστες μόνο απο Ελλάδα αλλά με 8000 απο ολόκληρο τον κόσμο.
    Καταγράφηκε

Football, Basketball, Tennis, Golf Require one ball.
    Flying Jets requires TWO!!
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Παρασκευή, 29 Φεβ 2008, 23:37:32 »

Εγώ συμφωνώ απόλυτα με την πλήρη ελευθερία της έκφρασης και με την δυνατότητα ανωνυμίας. Θεωρώ όμως πως ακόμα και σε μια τέτοια ελευθερία, οι πολλοί μπορούν να ορίσουν τι είναι θεμιτό και τι αθέμιτο. Ένας Administrator ή Moderator αν σβήσει κάποιο προσβλητικό κατά πολλούς μήνυμα, τότε για κάποιους άλλους θα θεωρηθεί προσβλητική, εγωιστική και ίσως αυταρχική κίνηση.

Γνώμη μου είναι να διαμορφωθεί ένα σύστημα, όπως για παράδειγμα στο youtube, όπου ο κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να καταψηφίζει τα προσβλητικά σχόλια και αμέσως αυτά να εξαφανίζονται από μπροστά του.

Υ.Γ.: Αυτοί που καταχράζονται της ελευθερίας, είναι οι ίδιοι, εχθροί αυτής...
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 29 Φεβ 2008, 23:49:12 από MarD » Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #19 στις: Παρασκευή, 29 Φεβ 2008, 23:46:28 »

Εγώ πάλι δέν μπορώ νά καταλάβω, πώς μία λέξη (κουράδα) έχει καταλάβει δύο σελίδες μέ post. Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
    Οταν άλλα θέματα πιό καίρια, κατά καιρούς, πού αφορούν τόν μοντελισμό, έχουν μείνει αναπάντητα.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #20 στις: Σάββατο, 1 Μαρ 2008, 00:05:04 »

Υ.Γ.: Αυτοί που καταχράζονται της ελευθερίας, είναι οι ίδιοι, εχθροί αυτής...

Thumbs up
    Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    GMeskos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #21 στις: Σάββατο, 1 Μαρ 2008, 06:45:24 »

Εγώ πάλι δέν μπορώ νά καταλάβω, πώς μία λέξη (κουράδα) έχει καταλάβει δύο σελίδες μέ post. Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
    Οταν άλλα θέματα πιό καίρια, κατά καιρούς, πού αφορούν τόν μοντελισμό, έχουν μείνει αναπάντητα.

Ύπομονή.Όπως έλεγε καί ό Χάρρυ Κλυνν,μιμούμενος τόν Κων/νο Καραμανλή,"στήν έπόμενη είκοσαετία όλα τά
    σημερινά μας προβλήματα,ή θά έχουνε λυθεί ή θά τά έχουμε ξεχάσει"
    Καταγράφηκε

SO MANY PLANES,SO LITTLE TIME!!
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #22 στις: Σάββατο, 1 Μαρ 2008, 14:31:01 »

Ισως οι πρόσφατες συζητήσεις στην TV για blogs και bloggers, να έδωσε έναυσμα για την αρχική αγανάκτηση.

Το Aeromodelling GR δεν είναι Blog αλλά site, με πλησιέστερο ορισμό, όπως είναι διαμορφωμένο αυτή την στιγμή, portal.

Σε αντίθεση με τα blogs (ηλεκτρονική μορφή ημερολογίου ή λευκώματος, με σχόλια) δεν δημιουργήθηκε για να εκφράσει προσωπικές απόψεις αλλά για να καλύψει, στον βαθμό του δυνατού, ελλείψεις στον χώρο του αερομοντελισμού με συγκεκριμένους στόχους.

Ενας από αυτούς είναι (παράθεση από το Γιατί αυτή η σελίδα ;, Ιούνιος 1997)
    Παράθεση
    Ο χώρος αυτός να μην ελέγχεται από κανένα σωματείο έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να εκφράσει τελείως ελεύθερα την άποψή του, την διαφωνία του και το παράπονό του σαν αθλητής, ερασιτέχνης, επαγγελματίας είτε απλός λάτρης του αερομοντελλισμού.

Αυτό δεν συνεπάγεται οτι μπορεί κάποιος "να γράφει όπως του γουστάρει". Οι κανόνες είναι απλοί. Οσοι γράφονται φιλοξενούνται σε ένα φιλικό χώρο συνάντησης  ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα. Οτι γράφεται είναι ελεύθερο για διάβασμα απ' όλους, διαβάζεται και μεταδίδεται στον Ελλαδικό χώρο αλλά και από έλληνες του εξωτερικού.

Δεν σου παραδίδεται πρωτόκολλο συμπεριφοράς όταν πας σ' ένα σπίτι φίλου αερομοντελιστή, απλά σέβεσαι το σπίτι που σε φιλοξενεί και τους ανθρώπους που βρίσκεις εκεί.

Ολοι όσοι έχουν γραφτεί έχουν συμφωνήσει πριν σε κάποιες αρχές. Μην κάνουμε όμως τα εύκολα δύσκολα.

Είναι γεγονός οτι μερικοί κάνουν κατάχρηση των ελευθεριών τους αλλά και όσων έχουν συμφωνήσει με την εγγραφή. Πολλές φορές από έλλειψη εμπειρίας χρήσης των δικτυακών χώρων, άλλες φορές συστηματικά.

Η ανωνυμία δεν είναι πρόβλημα εφ' όσον η συμπεριφορά είναι σωστή. Ούτε η γνωστή ταυτότητα δικαιολογεί κακή συμπεριφορά.  Πλαστοπροσωπεία όμως ή διπλή ταυτότητα είναι άλλη περίπτωση και αντιμετωπίζεται διαφορετικά.

Εχω βάλει στην υπογραφή μου
    Παράθεση
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Χρειάζεται κάτι παραπάνω;

Δυστυχώς όμως Βαγγέλη έχεις δίκιο σε κάποια πράγματα. Υπάρχει συμπεριφορά που δεν θα έπρεπε. Δυστυχώς όμως τα ίδια και χειρότερα υπάρχουν και σε χώρους πτήσεις και σε συλλόγους, συνήθως από τα ίδια άτομα.

Στο Aeromodelling GR υπάρχει ομάδα συντονισμού, η τακτική είναι για χαλαρό moderation. O λόγος είναι οτι, είτε γράφει κάποιος επώνυμα, είτε όχι, μάλλον θα βρεθούμε σε κάποιο χώρο μαζί και το ζητούμενο είναι η ενότητα του χώρου.

Απορώ βέβαια μερικοί με τι μούτρα θα αντικρύσουν κάποιοι κάποιους κατά πρόσωπο. Εχω δει όμως πολλά και διαπιστώνω οτι μερικοί ξεχνάνε τι έγραψαν χθες ή θεωρούν οτι έχουν κάθε δικαίωμα να διαβάλλουν και να συκοφαντούν, θεωρώντας μάλιστα οτι παράγουν "έργο".

Μερικά θέματα μπορεί να ξεφύγουν, ο Χάρης Χαλαμπαλάκης έβαλε τα πράγματα στην θέση τους  Thumbs up στο θέμα που αναφέρθηκε. Οπως είπε και ο Αντώνης Παπαδόπουλος πολλές φορές τα μέλη κάνουν μη απαραίτητη την επέμβαση συντονιστή.

Αλλες φορές χρειάζεται. Πολλές φορές υπάρχει προβληματισμός για το αν και πως πρέπει να επέμβει κάποιος.

Αυτό που βλέπω μεγαλύτερη αδυναμία είναι το να μένουμε στο θέμα και να μην ανοίγουμε άλλες συζητήσεις. Υπάρχουν και άλλες αδυναμίες στο θέμα που έγινε αναφορά, ίσως πιο σημαντικές από κάποιες γελοίες κορώνες.

Γίνεται προσπάθεια κάποιες διορθώσεις ή διαγραφές να γίνουν από όσους τα έχουν γράψει ή με συναίνεση τους, άχρηστες τροποποιήσεις ή διαγραφές είναι το ίδιο κακές, όσο και το κακό γράψιμο Υπάρχουν πολλοί τρόποι και κλιμακώσεις του πως μπορεί να επέμβει κάποιος συντονιστής.

Υπάρχει και το Αναφορά στον συντονιστή για τα μέλη για να ειδοποιηθεί η ομάδα συντονισμού.

Γράφτηκε ότι "Αυτοί που κάνουν κατάχρηση της ελευθερίας, είναι οι ίδιοι εχθροί της...".

Δυστυχώς όσοι περιορισμοί υπάρχουν στο Aeromodelling GR, έγιναν μετά από επεισόδια που έδειξαν τις αδυναμίες του software αλλά και τις δυνατότητες διασφάλισης του περιεχομένου.

Κυρίως, τα όσα γράφει κάποιος, χαρακτηρίζουν τον ίδιο και μένουν στο προφίλ του.

Νομίζω οτι ωριμάζουμε σιγά σιγά και μαθαίνουμε να επικοινωνούμε. Το Aeromodelling GR έχει συμβάλει σημαντικά σ' αυτό.

Το Aeromodelling GR δεν είναι ξέφραγο αμπέλι ούτε και Παρθεναγωγείο. Γίνεται σοβαρή προσπάθεια, ούτε ο τρόπος, ούτε η επιλογή των ατόμων της ομάδας συντονισμού είναι τυχαία.

Παρ' όλα αυτά μπορεί κάτι να ξεφύγει ή ηθελημένα να μην δοθεί συνέχεια με γνώμονα και στόχο την ενότητα του αερομοντελιστικού χώρου στην Ελλάδα.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    blackrider
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #23 στις: Σάββατο, 1 Μαρ 2008, 15:20:07 »

+1000 "Κώστας Κωστόπουλος"  Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Βαγγέλης Ξένος
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #24 στις: Σάββατο, 1 Μαρ 2008, 19:42:27 »

..... για να καλύψει, στον βαθμό του δυνατού, ελλείψεις στον χώρο του αερομοντελισμού με συγκεκριμένους στόχους.

.... Αυτό δεν συνεπάγεται οτι μπορεί κάποιος "να γράφει όπως του γουστάρει". Οι κανόνες είναι απλοί. Οσοι γράφονται φιλοξενούνται σε ένα φιλικό χώρο συνάντησης  ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα. Οτι γράφεται είναι ελεύθερο για διάβασμα απ' όλους, διαβάζεται και μεταδίδεται στον Ελλαδικό χώρο αλλά και από έλληνες του εξωτερικού.

.... απλά σέβεσαι το σπίτι που σε φιλοξενεί και τους ανθρώπους που βρίσκεις εκεί.

Είναι γεγονός οτι μερικοί κάνουν κατάχρηση των ελευθεριών τους αλλά και όσων έχουν συμφωνήσει με την εγγραφή.

....Υπάρχει συμπεριφορά που δεν θα έπρεπε. Δυστυχώς όμως τα ίδια και χειρότερα υπάρχουν και σε χώρους πτήσεις και σε συλλόγους, συνήθως από τα ίδια άτομα.

.... Απορώ βέβαια μερικοί με τι μούτρα θα αντικρύσουν κάποιοι κάποιους κατά πρόσωπο.

.... Το Aeromodelling GR δεν είναι ξέφραγο αμπέλι ούτε και Παρθεναγωγείο.

Με ιδιαίτερη - θα μπορούσα να πω αγωνία - περίμενα την θέση του κου Κωστόπουλου, που έχει το σημαντικό βάρος της λειτουργίας και της συντήρησης αυτού του ηλεκτρονικού χώρου. (για να ακριβολογούμε)
    Από την στιγμή που συμμετέχω και εγώ εδώ, νόμιζα ότι είναι μια ηλεκτρονική εφημερίδα για να μαθαίνουν όλοι τα νέα των άλλων, να μοιράζονται την εμπειρία και τις δεξιότητες, αλλά και να επικοινωνούμε ταυτόχρονα με την ταχύτατη ενημέρωση. Όλα αυτά για τον στόχο που στήθηκε ο συγκεκριμένος χώρος. (για όλα αυτά με επιβεβαίωσε - και με διαβεβαίωσε νομίζω - πριν λίγο ο κος Κωστόπουλος).
    Με ιδιαίτερη χαρά είδα ότι το κατάλαβα καλά εξ αρχής.
    Έτσι το πιστεύω και έτσι το θέλω. Γι αυτό και όσοι από μας εδώ στην κεντρική επαρχία της χώρας, γράφουμε και συμμετέχουμε, βάζοντας λέξη - λέξη κάποιο ελάχιστο υποστήριγμα στο θεμέλιο του Αερομοντελισμού στην Ελλάδα. Γι αυτό - είναι σαφές αυτό - ότι θα συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα.
    'Ο μ ω ς ....
    1. Με ξένισε  η χαλαρή έως αδιάφορη θέση και στάση του ανώνυμου global moderator, που έσπευσε να μου απαντήσει όπως απάντησε χωρίς σίγουρα να έχει επίγνωση του τι εννοούσα. Απλά το είδε όπως ήθελε. Αυτό όμως ελλοχεύει κινδύνους για το site αλλά και για τον Αερομοντελισμό. Καλώς ή κακώς εδώ βρισκόμαστε σε ότι μεγαλύτερο και δυνατό έχει ο αερομοντελισμός - σε επίπεδο ηλεκτρονικής ενημέρωσης και ανταλλαγής πληροφοριών - στην Ελλάδα. Αν δεν γίνεται κατανοητό αυτό λυπάμαι, αλλά τουλάχιστον σεβαστείτε ανθρώπους που αν μη τι άλλο συντηρούν αυτό τον χώρο. Όπως είναι ο κος Κωσταντακάτος - που πολλές φορές έχουμε διαφωνήσει - αλλά δεν παύει να έχει ιστορία και να διδάσκει στο χώρο μέσα από την εμπειρία του το μεράκι του αλλά το βασικότερο μέσα από τον πολιτισμό.
    Δεν το λέω επειδή "μου χτύπησε την πλάτη με συμπάθεια" στην δικαιολογημένη αγανάκτησή μου. Το λέω γιατί ξέρω - και βλέπω άλλωστε - τι έχει κάνει για να έχει την θέση του στο χώρο του αερομοντελισμού. Μπορεί να χαράζει διαφορετική συνιστώσα με των υπολοίπων αξιωματούχων;

2. Όταν καταθέτω την θέση μου σχετικά με την ανωνυμία, πιστεύω πως όποιος θέλει να έχει άποψη, να την καταθέτει, να την υποστηρίζει και να είναι τεκμηριωμένη θα πρέπει και να την υπογράφει. Ιδιαίτερα όταν κάνει κριτική εκ του ασφαλούς, σε αυτούς που προσπαθούν - με το ανάλογο τίμημα - να κρατούν θεμελιωμένη την δομή του αερομοντελισμού στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον όταν βρίζουν. Αυτό εννοώ. Γιατί να αντιπαρατεθώ με την ανωνυμία; Δεν το κάνω. Μένω έξω.
    Έτσι όμως "τα παράσιτα" βρίσκουν το αμπέλι ξέφραγο και κάνουν δικό τους πάρτυ και δική τους - χωρίς όρια και όρους - κοινωνία διαμορφώνοντας την εικόνα του αθλήματος ή του χόμπυ.
    Η ανωνυμία είναι αυτή που κάνει μερικούς υδροκέφαλους να ξεχαρμανιάζουν, γιατί ξέρουν ότι δεν θα έχουν συνέπειες. Θυμίζουν τον οδηγό που φασκελώνει και βρίζει απομακρυνόμενος από τον άλλο που πάει αντίθετα. ΑΝΤΙΘΕΤΑ.
    Είπες κε Κωστόπουλε με τι μάτια θα αντικρίσουν τους άλλους π.χ. σε ένα μοντελοδρόμιο. Σας διαβεβαιώ ότι εκεί είναι τα καλλίτερα παιδιά. Ας υπέγραφαν αυτά που γράφουν και θα βλέπαμε αν θα έβριζαν.
    Αυτό εννοώ με την ανωνυμία.

3. Μου κάνει εντύπωση που πολλοί μπερδεύουν τα πράγματα. Αγανάκτησα και ο άλλος έβλεπε φαντάσματα. Κάμερες και τρομοκράτες. Μου έκανε και μάθημα τι θα κάνω με τα παιδιά μου.
    Ο καθένας – ανώνυμε κριτή και δάσκαλε – μεγαλώνει και γαλουχεί τα παιδιά του κατά τις αρχές του και τον χαρακτήρα του. Τέλος πάντων όπως νομίζει αυτός καλλίτερα. Ίσως εσείς να μεγαλώνετε τα παιδιά σας ανάλογα και με το όπως γράφετε, αλλά άλλοι τα έχουν μεγαλώσει και ήδη σαν ανθρώπους και επιστήμονες τα έχουν παραδώσει στην κοινωνία. Ποιος είναι αυτός που αμφισβητεί το αποτέλεσμα, που απ’ αυτό κρινόμαστε όλοι.
    Ένοιωσα την ανάγκη και σαν άνθρωπος και σαν αερομοντελιστής, αγανακτισμένος να μην κρατώ παθητικό ρόλο, απέναντι σε «δήθεν» υπερασπιστές της ελευθερίας - που πολύ σοφά ειπώθηκε -  στην ουσία την καταρρακώνουν και είναι εχθροί της.
    Άνοιξα αυτό το θέμα – μήπως και φιλοτιμηθούμε να καταλάβουμε ότι τα παράσιτα πρέπει να απομακρύνονται. Η αλητεία στο αερομοντελισμό απ’ όπου και να προέρχεται, πρέπει να σταματήσει.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία και συγνώμη για το ύφος μου – δικαιολογημένο ή μη.

Εγώ ΚΛΕΙΝΩ ΕΔΩ.
    Καταγράφηκε

Βαγγέλης Ξένος
    Paulos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Σάββατο, 1 Μαρ 2008, 20:06:11 »

καλησπερα

φιλε Βαγγελη μηπως το παραφουσκωνεις το θεμα ;
    Καταγράφηκε

If RC flying were drugs, it would be class A +
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #26 στις: Σάββατο, 1 Μαρ 2008, 20:10:11 »

μήπως και φιλοτιμηθούμε να καταλάβουμε ότι τα παράσιτα πρέπει να απομακρύνονται. Η αλητεία στο αερομοντελισμό απ’ όπου και να προέρχεται, πρέπει να σταματήσει.
    Πολύ έυκολα αποκαλείς κάποιους παράσιτα ή αλήτες, και μάλιστα χωρίς να τούς ξέρεις.
    Αναρωτιέμαι σέ τί ή σέ  ποιούς αναφέρεσαι. Καί κυρίως γιά ποιό λόγο.
    Τήν περίπτωση νά απομακρυνθείς εσύ τήν έχεις σκεφτεί.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

blackrider
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #27 στις: Σάββατο, 1 Μαρ 2008, 20:16:06 »

μήπως και φιλοτιμηθούμε να καταλάβουμε ότι τα παράσιτα πρέπει να απομακρύνονται. Η αλητεία στο αερομοντελισμό απ’ όπου και να προέρχεται, πρέπει να σταματήσει.
    Πολύ έυκολα αποκαλείς κάποιους παράσιτα ή αλήτες, και μάλιστα χωρίς να τούς ξέρεις.
    Αναρωτιέμαι σέ τί ή σέ  ποιούς αναφέρεσαι. Καί κυρίως γιά ποιό λόγο.
    Τήν περίπτωση νά απομακρυνθείς εσύ τήν έχεις σκεφτεί.
    Φίλε μου αν δεν θεωρείς τον εαυτό σου παράσιτο τότε γιατί θίγεσαι?
    Στο κάτω κάτω έτσι όπως έχω ζήσει (λίγο μεν) νοιώθω κι εγώ παράσιτο σε πολλές ομάδες φορουμ και κοινώτητες πού το κακό?
    Το αν θα είναι μέλος ή δεν είναι κάποιος σε οποιεσδήποτε κοινώτητες είναι προσωπικό θέμα ΚΑΙ του διαχειριστή.
    Προσωπικά δεν μου πέφτει λόγος για το ποιός πρέπει και ποιός δεν πρέπει να βρίσκεται στην κοινώτητα αυτή.

Υ.Γ. Ετών 28 και BlackRider (επώνυμα)
    Καταγράφηκε

Serafim
    Administrator

« Απάντηση #28 στις: Σάββατο, 1 Μαρ 2008, 20:19:22 »

κ. Ξένο

Επειδή, κατά την άποψή σας, έχω κάνει αρκετά λάθη μέχρι τώρα στο να κατανοώ αυτά που γράφετε, ελπίζω να κατάλαβα καλά ότι όταν λέτε 'ανώνυμος global moderator' εννοείτε εμένα.  Αν και, όπως είπα και παραπάνω, το να είμαι ανώνυμος δεν θα ήταν κακό, το ονοματεπώνυμό μου είναι στο προφίλ μου εδώ και πάρα πολύ καιρό.  Οπότε, μια και κανένας άλλος global moderator δεν έχει γράψει σ' αυτό το θέμα, υποθέτω ότι αυτό που γράφετε νομίζοντας ότι είναι κάτι κατακριτέο, δεν έχει καν σχέση με την πραγματικότητα.

Όσο για το ότι αντιμετώπισα 'χαλαρά έως αδιάφορα' το θέμα, σας παραθέτω ένα κομμάτι από το post του κ. Κωστόπουλου σχετικό με το θέμα:

Στο Aeromodelling GR υπάρχει ομάδα συντονισμού, η τακτική είναι για χαλαρό moderation.

Τον τρόπο συντονισμού τον καθορίζει ο administrator του forum και οι modetator τον ακολουθουν.  Και είναι πολύ ξεκάθαρος.  Όσο για σεβασμό σ' αυτούς που συντηρούν αυτόν τον χώρο, με τον κο Κωνσταντακάτο νομίζω ότι μπορώ να διαφωνώ και να σέβομαι ταυτόχρονα.  Ή μήπως αυτό είναι μόνο δικό σας προνόμιο αυτό;

Το μόνο που κάνω λάθος είναι να είμαι global moderator ενώ διαφωνώ με το 'χαλαρό moderation'

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    blackrider
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #29 στις: Σάββατο, 1 Μαρ 2008, 20:24:32 »

Το μόνο που κάνω λάθος είναι να είμαι global moderator ενώ διαφωνώ με το 'χαλαρό moderation'

Σεραφείμ
    Να είστε σίγουρος ότι όσο μεγαλώνει η κοινότητα του φόρουμ τόσο ποιό επιτακτικό θα είναι να υπάρχουν κανόνες και να τηρούνται ΑΥΣΤΗΡΑ και να εποπτεύονται απο τους moderators. Αλλιώς είναι πολλά τα παραδείγματα κοινωτήτων που έχουν διαλυθεί εξαιτίας ανυπαρξίας των παραπάνω.
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2] 3 4  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΟ "BLOG"
    Μεταπήδηση σε: