Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 01:46:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 01:46:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 99
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 77
    Συνολικά: 78
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: T rex 450L Dominator L tail wagging problem.....  (Αναγνώστηκε 18100 φορές)
    Acid Junkie
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #60 στις: Σάββατο, 23 Μαΐ 2015, 13:28:29 »

τι να πω φιλος...μαρεσει το dominator to 450....αλλα πηρα 50ε ανταλλακτικα και τελικα δεν ηταν κανενα απο αυτα το προβλημα.....ενω στην αρχη ηρεμησαν οι κραδασμοι μετα χωρις λογο αρχισαν παλι......ανακαλυψα οτι εφταιγε το torque tube τελικα......απο τις 5 τα χαραματα προσπαθω να το ισιαξω...το καταφερα κατα 90% και ειχε ηρεμησει αρκετα.....μεχρι που με πηρε ενας.......εμπειρος....και μου λεει να βγαλω το ρουλεμαν απο πανω και να το ισιωσω με ενα τροπο.....! για καποιο λογο  ομως και απο τις 2 μεριες ειχε παχυνει το torque tube και δεν εβγαινε με τιποτα το ρουλεμαν...πραμα που σημαινε οτι δε θα μπορουσα να βαλω και δευτερο αν ηθελα για πιο σιγουρα....οποτε με συμβουλευει να το βγαλω μενα τροπο.....και μπαμ....σπαει το ρουλεμαν....αντε τωρα εκτως τα 50 που πηγανε αερα .....ισως χρειαστουν μελλοντικα αν και για το ενα που εκανε 20ε αμφιβαλω οτι θα χρειαστει ποτε αλλαγμα.......παει και το ρουλεμαν τωρα και το torque tube....τωρα του ειπα τι εγινε του ανθρωπου....θα μου στειλει καινουριο και 2 ρουλεμαν με μια εξτρα εκπτωση ας πουμε...15ε ολα.Αλλα το θεμα μου ειναι οτι σημερα που θα μαζευτει ολη η παρεα και αυριο...εγω δε θα εχω τιποτα οποτε μου χαλασε η διαθεση και δε θα παω καν...! Και βαζω στοιχημα οτι παλι απο τη κωλογκαντεμια που με κυνηγαει εδω και 2-3 χρονια να δεις δε θα γινει παλι σωστο..παλι κραδασμους θα εχει η κατι αλλο θα προκυψει...οπως το πρωι που στα καλα καθουμενα βαλε βγαλε το torque tube χαλασανε τα "μπροστινα" γραναζια αυτα που ειναι στο κεντρο του σασι....και καθησα ανοιξα ολο το ελικοπτερο για να τα αλλαξω που ημουν τυχερος και ειχα ενα ζευγαρι......αντι να φτιαχνονται πραματα...χαλανε περισσοτερο και αρχιζω να ξενερωνω γενικα...σκεφτομαι οτι αν και τη δευτερα δε γινει σωστα...θα το πεταξω οπως ειναι μεχρι να διαλυθει και τελος το πανηγυρι.Αδικα μολις ηρθανε απο Κινα κιολας κατι σερβο θανατηφορα και φορτιστης μεγαλος....αλλα 180ε κι εκει πρν ενα μηνα και τα πηρα χθες....δε ξερω.....ξενερωνω πλεων...στους 6 μηνες φυγανε καμια 3000ευρω....και το ελικοπτερο το τωρινο το πρωτο μηνα πετουσε πενα.δεν αλλαξα τιποτα ουτε ειχα ζημιες....μεχρι που εκανα μια λιγο αποτομη προσγειωση....απο εκει αρχισε η κατηφορα....και τωρα μια πετουσε βιδες στον αερα και δεν ηξερα γιατι....μια παλι γραναζι πισω αξονα....μια που μενα βλακα με κανε και το ριξα απο τα 4 μετρα περιπου ....και παει λεγοντας....
    Καταγράφηκε
    datamedic
    Aeromodeller Full Member

Knowledge is power and information is strength

« Απάντηση #61 στις: Σάββατο, 23 Μαΐ 2015, 13:33:46 »

κραδασμό μπορεί να σου βγάλει και το toque tube , μπορεί με το μάτι να το βλέπεις ίσιο αλλά να παίζει 1 χιλιοστό και άλλες φορές να συγχρονίζει και άλλες όχι.

όπα τώρα το διάβασα το πιο πάνω μήνυμα.
    Καταγράφηκε

Velocity Outrage Nitro 50
    T-Rex 600 Scaled to Jet Ranger Bell 206
    T-Rex 550
    Dji Phantom Vision
    Gnauper A6 Texan 91 4 stroke
    Hobbyking Breeze FPV
    minsuv
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #62 στις: Σάββατο, 23 Μαΐ 2015, 20:00:31 »

Φιλε η γνωμη μου ειναι να το δωσεις σε ενα μηχανικο τηλεκατευθυνομενων ελικοπτερων να το ελενξει και να στο επισκευασει για να μην σε παιδευει αλλο το heli σου
    Καταγράφηκε
    Acid Junkie
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #63 στις: Σάββατο, 23 Μαΐ 2015, 20:55:42 »

παλι σημερα εγιναν τα απιστευτα......απο τις 5 το ξημερωμα παλευω.....εχω πανω καινουριους αξονες κτλ ....και μενει οτι το προβλημα ειναι στο torque tube...με καποιες συμβουλες εμπειρου...παω να κανω οτι μου ειπε....και σπαει το ρουλεμαν απο το torque tube........κανω παραγγελια....και να βαλω μεσα 2 ρουλεμαν πλεον και οχι ενα για πιο σιγουρα......τελικα συμβαινει κατι εκτακτο τρακαρε η αδερφη μου και ακυρωσα τη παραγγελια και πηγα λαρισσα που εγινε.....ευτυχως τελικα μικρο το κακο απο υγεια...τυχαινει και βλεπω ενα μαγαζι εκει ανοιχτο με τηλεκατευθυνομενα...και εχει το torque tube που ηθελα παιρνω και 2 πραματακια ακομη και ενα 2ο ρουλεμαν.....γυρναω βεροια...τα αλλαζω ..και φαινονται να εξαφανιζονται οι κραδασμοι ενω το γυρνουσα χωρις ελικες τους μεγαλους......λεω επιτελους....! και προλαβα να παω μοντελοδρομιο......!!!παω και τι γινεται.....! ΣΤΡΑΒΩΜΕΝΟΣ ο κεντρικος αξονας που ηταν ολοκαινουριος και 3 μερες τωρα που παιδευομαι και τον εβλεπα απο πανω ηταν ολοισιος.....!!!! μπορει καποιος να μου εξηγησει πως στραβωσε? ΕΛΕΟΣ δηλαδη..........το μονο που θυμαμαι ειναι οτι μια φορα σημερα το πρωι καθως το παλευα εχοντας σβησει το μοτερ απο φουλ στροφες που εβλεπα αν εχει δονησεις.....το ενα μεταλλικο γκριπ επειδη ημουν κοντα...εκανε ενα τικ ενω χαμηλωνε στροφες γιατι καταλαθος ακουμπησε πολυ λιγο στην ΤΚ....η ΤΚ που ειναι πλαστικο ουτε γρατσουνια επαθε......να στραβωσε ο κεντρικος αξονας απο αυτο?αν ειναι δυνατον......ειμαι σε φαση να σκωτωσω κοσμο δηλαδη οπως λενε και οι αμερικανοι "GIVE ME A BREAK GOD DAMN IT"........αντε τωρα περιμενε ως τη τριτη πληρωνε παλι..καθισε αλαζε αξονες...και αυτο που προσεξα ειναι οτι παλι που το σηκωσα για 1 λεπτο μεχρι να παρουμε χαμπαρι τον κωλοαξονα....παλι ειχα tail wagging....και κραδασμους ενω πισω εχω αλλαξει τα παντα......οταν περασα το καινουριο  torque tube και γρηγορα εκανα ενα τεστ πριν βαλω τους ελικες.....ο κραδασμος στην ουρα και γενικα ειχε εξαφανιστει οποτε τελικα δεν εβαλα 2ο ρουλεμαν προς το παρων ενω πηρα για να βαλω 2.....αλλα φτανοντας μες τη χαρα οτι δε θα εχανα το μοντελοδρομιο κι αυτο το σ/κ παρολο το ατυχημα σταθηκα τυχερος βρηκα τα πραματα που ηθελα.......Αν στραβωσε ο αξονας απο αυτο το παραμικρο Τικ που ισα ισα ακουστικε πανω στη πλαστικια ΤΚ....τοτε ειναι φτιαγμενοι απο βουτηρο οχι απο σιδερο η αλουμινιο η δε ξερω τι.....πραγματικα μολις ειδα στραβωμενο τον αξονα τρελαθηκα στο μοντελοδρομιο.....ηλπιζα να ειναι  feathering shaft που ειχα καβατζα να το αλλαζα μπαμ μπαμ...αλλα ΟΧΙ...ΕΚΕΙ...ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ....ΑΞΟΝΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΜΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΙΩΣΑ ΣΤΗΝ ΤΚ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑ......

ΑΝ κανεις εχει DFC ALIGN αξονα και μπορει να τον στειλει με κτελ αυριο πρωι με των 8 αν μπει στο κοπο θα το πληρωσω 3πλασιο παιδια...αρκει να μη περιμενω ως τη Τριτη και χασω παλι τις συναντησεις και εκτος αυτου εχω ακομη την απορια αν λυθηκε το θεμα με το κραδασμο .....γιατι ναι μεν μολις αλλαξα το torque tube ειδα να εχει μηδενισει.....αλλα τωρα παλι εμφανιστηκε.......δηλαδη ειναι να τρελενεσαι πραγματικα σημερα θα πλακωσω τα ηρεμιστικα μεχρι να πεσω σε κωμα!!!!!
    Καταγράφηκε
    Acid Junkie
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #64 στις: Σάββατο, 23 Μαΐ 2015, 20:58:32 »

Φιλε η γνωμη μου ειναι να το δωσεις σε ενα μηχανικο τηλεκατευθυνομενων ελικοπτερων να το ελενξει και να στο επισκευασει για να μην σε παιδευει αλλο το heli σου

αυτο το σκεφτηκα πριν παρω 50ε ανταλλακτικα σχεδον ολα της ουρας πισω για να βρω το προβλημα.....αλλα μου ειπε οτι τουλαχιστον μετα απο 15 μερες μπορει να το δει και να το στειλω αθηνα και να περιμενω και ποιος ξερει ποσο θα κοστιζε.....μονο τα μεταφορικα πανελα επειδη ειναι μεγαλο δεμα ειναι 20ε. Οποτε........δεν.....και εδω στη βορεια ελλαδα δεν εχουμε καν τεχνικους ελικοπτερων ειδικα εδω κοντα σεμενα τουλαχιστον δε ξερω κανεναν.
    Καταγράφηκε
    Acid Junkie
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #65 στις: Σάββατο, 23 Μαΐ 2015, 21:00:42 »

αυτο το σκεφτηκα πριν παρω 50ε ανταλλακτικα σχεδον ολα της ουρας πισω για να βρω το προβλημα.....αλλα μου ειπε οτι τουλαχιστον μετα απο 15 μερες μπορει να το δει και να το στειλω αθηνα και να περιμενω και ποιος ξερει ποσο θα κοστιζε.....μονο τα μεταφορικα πανελα επειδη ειναι μεγαλο δεμα ειναι 20ε. Οποτε........δεν.....και εδω στη βορεια ελλαδα δεν εχουμε καν τεχνικους ελικοπτερων ειδικα εδω κοντα σεμενα τουλαχιστον δε ξερω κανεναν.

ναι....και τα 50ε ανταλλακτικα ηταν τελικα αδικα πεταμενα λεφτα....γιατι το προβλημα ηταν το τοργκ....κι εγω πηρα πισω αξονακια ελικακια χαμπ ολοκληρο με τα γκριπς θραστ μπερινγκς κτλ κτλ.......ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΜΩΡΕ...ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΒΑΛΕ ΔΕ Γ.....ΙΕΤΑΙ!!!!!! ...ΛΟΛ
    Καταγράφηκε
    Acid Junkie
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #66 στις: Κυριακή, 24 Μαΐ 2015, 14:16:58 »

αλλαξα αξονα σημερα.....κραδασμοι παλι......καινουρια ΟΛΗ η ουρα πλεον....απο ενα εβαλα και δευτερο ρουλεμαν......παλι κραδασμοι.....μειωμενοι σημαντικα βεβαια απο τους αρχικους που ειχα....αλλα...υπαρχουν......σε βαθμο οπως δονηται ενα κινητο ας πουμε......απιστευτο....και χθες  μια φαση το πετυχα χωρις κραδασμους.....και οταν το ξανα αναψα....παλι.......παραιτουμαι!!!!
    Καταγράφηκε
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #67 στις: Κυριακή, 24 Μαΐ 2015, 17:14:25 »

Κοίτα σε αυτό το άθλημα, θα πετάξεις και λεφτά όσο και αν δεν το θες. Και εμείς ψιλοπετάμε λεφτά πολλές φορές για να λύσουμε ή να εντοπίσουμε ένα πρόβλημα. Πως νομίζεις ότι μερικές φορές καταλλήγουμε να χτίζουμε δυο και τρία ελικόπτερα από ανταλλακτικά και μόνον; Πρώτα από όλα, πρέπει να ηρεμήσεις.

Δεύτερον, πράγματι η αποστολή στην Αθήνα να σου το φτιάξουν και να γυρίσει πίσω, δεν είναι καλή λύση. Καλύτερα θα ήταν να έχεις κάποιον εκεί κοντά να σε βοηθήσει. Δεν θυμάμαι και τι μονάδα FBL είπες ότι έχεις. Είσα σίγουρος ότι έχεις ρυθμίσει σωστά το gain? Εχώ είχα ένα VBar, και πέρασαν μέρες μέχρι να καταλάβω ότι την τηλεκατεύθυνση την παρέκαμπτε εντελώς και κρατούσε μόνον τις τιμές από το πρόγραμμα. Παιδευόμουν εγώ να βρώ το σωστό gain, άλλαζα, ξανάλλαζα, και τίποτα δεν γινόταν. Μέχρι που κάποιος μου είπε για την επιλογή πως να περάσω τον έλεγχο του gain στην τηλεκατεύθυνση. Δες μήπως έχεις κάποιο τέτοιο παρόμοι θέμα, και νομίζεις ότι ρυθμίζεις, αλλά τελικώς δεν ρυθμίζεται τίποτα. Ωστόσο μάλλον δεν είναι η δική σου περίπτωση αυτή.

Δυστυχώς αν δεν έχεις πληθώρα ανταλλακτικών για δοκιμές, είναι δύσκολα τα πράγματα. Είσαι όμως σίγουρος ότι εντόπισες το μέρος του ελικοπτέρου που έχει το πρόβλημα; Δοκίμασες όπως σου είπα να λειτουργήσεις το ελικόπτερο κομμάτι - κομμάτι; Να βάλεις μόνον μοτέρ, να κρατάς το πλαίσιο, και να δεις, αισθάνεσαι δονήσεις από το μοτέρ; Αν όχι, βάλε και γρανάζι κεντρικό με σκέτον τον άξονα (μην κουμπώσεις πάνω τα σέρβο). Μετά βάλε κεφαλή (χωρίς λεπίδες). Ξανά δοκιμές να δεις άν έχεις κραδασμούς. Μετά σύνδεσε και την μπούμα. Μην συνδέσεις το σέρβο της ουράς, δοκίμασε απλά να δεις αν έχεις κραδασμό. Όλοι κατά καιρούς έχουμε πέσει πάνω σε ανάλογα προβλήματα και τελικά η λύση είναι συνήθως σε κάποιο ρουλεμάν, κάποιο γραναζάκι κλπ κλπ, που μια μαγκώνει, μια λειτουργεί και δεν μπορείς να το εντοπίσεις εύκολα.
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #68 στις: Κυριακή, 24 Μαΐ 2015, 17:17:42 »

.... Δοκίμασες όπως σου είπα να λειτουργήσεις το ελικόπτερο κομμάτι - κομμάτι; Να βάλεις μόνον μοτέρ, να κρατάς το πλαίσιο, και να δεις, αισθάνεσαι δονήσεις από το μοτέρ; Αν όχι, βάλε και γρανάζι κεντρικό με σκέτον τον άξονα (μην κουμπώσεις πάνω τα σέρβο). Μετά βάλε κεφαλή (χωρίς λεπίδες). Ξανά δοκιμές να δεις άν έχεις κραδασμούς. Μετά σύνδεσε και την μπούμα. Μην συνδέσεις το σέρβο της ουράς, δοκίμασε απλά να δεις αν έχεις κραδασμό. Όλοι κατά καιρούς έχουμε πέσει πάνω σε ανάλογα προβλήματα και τελικά η λύση είναι συνήθως σε κάποιο ρουλεμάν, κάποιο γραναζάκι κλπ κλπ, που μια μαγκώνει, μια λειτουργεί και δεν μπορείς να το εντοπίσεις εύκολα.

Νομίζω ότι είναι ο μόνος τρόπος για να εντοπίσεις αυτό το δύσκολο πρόβλημα
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    Acid Junkie
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #69 στις: Κυριακή, 24 Μαΐ 2015, 21:24:06 »

τα δοκιμασα ολα αυτα...καταρχην δεν χρειαστηκε να λυσω τοσο το ελικοπτερο γιατι αρχικα και μονο που εβγαλα τα πισω ελικακια ειχε μειωθει κατα 90% ο κραδασμος...παρολο που εβαλα καινουρια και ζυγισμενα και καθετα και οριζοντια...παλι αρχισανε....μετα οπως ειπα...απο τη συμβουλη καποιου χαλασε εντελως το torque tube.....αποτελεσμα.....ΟΛΑ τα πισω της ουρας καινουρια....2 ρουλεμαν στο ΤΤ .......και παλι δονηση..οχι οπως πριν βεβαια μειωμενη κατα 80% ας πουμε...κι ενα αλλο θεμα που εχουμε ειναι οτι απο τη πρωτη μερα εχω   tail wagging το οποιο δοκιμασα τα παντα και παλι το κανει σε σημειο να υποψιαζομαι οτι γιαυτο φταιει το σερβο της Align ds525....μολις ειδα οτι εχω ενα σερβο ουρας ακριβως ιδιες διαστασεις και κοκκινο κιολας να ταιριαζει με τα κυκλικα και οχι χρυσαφι που  ειναι της Αλιν......επομενη κινηση τουλαχιστον να βρω την αιτια που κανει αυτο το wagging...θα βαλω το καινουριο αυτο σερβο ουρας που εχω....και μετα για τη δονηση ξαναβλεπω...γιατι παιζει να φταιει κι αυτο...οπως αναφερα σε προηγουμενα ποστ....καποιες στιγμες το πετυχα να μην εχει καθολου κραδασμους...και μολις δοκιμαζα αν εχω δυνατη ουρα....αρχιζανε παλι.......! Οποτε παω για αλλαγη σερβο μιας και εχω ετοιμο και ακριβως ιδιες διαστασεις και "καλυτερο" χρωμα να ταιριαζει με τα κυκλικα χαχααχαχα!!!! ΑΝΤΕ να δουμε.......πφφφφφφ....μπελλα που βρηκαμε....παρολο το wagging και τις δονησεις σημερα πεταξα παντως και εκανα και μερικα 3D .........οχι θα κατσω να σκαω Tongue
    Καταγράφηκε
    jimas
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #70 στις: Δευτέρα, 25 Μαΐ 2015, 10:15:29 »

.... Δοκίμασες όπως σου είπα να λειτουργήσεις το ελικόπτερο κομμάτι - κομμάτι; Να βάλεις μόνον μοτέρ, να κρατάς το πλαίσιο, και να δεις, αισθάνεσαι δονήσεις από το μοτέρ; Αν όχι, βάλε και γρανάζι κεντρικό με σκέτον τον άξονα (μην κουμπώσεις πάνω τα σέρβο). Μετά βάλε κεφαλή (χωρίς λεπίδες). Ξανά δοκιμές να δεις άν έχεις κραδασμούς. Μετά σύνδεσε και την μπούμα. Μην συνδέσεις το σέρβο της ουράς, δοκίμασε απλά να δεις αν έχεις κραδασμό. Όλοι κατά καιρούς έχουμε πέσει πάνω σε ανάλογα προβλήματα και τελικά η λύση είναι συνήθως σε κάποιο ρουλεμάν, κάποιο γραναζάκι κλπ κλπ, που μια μαγκώνει, μια λειτουργεί και δεν μπορείς να το εντοπίσεις εύκολα.

Νομίζω ότι είναι ο μόνος τρόπος για να εντοπίσεις αυτό το δύσκολο πρόβλημα

Φιλε κανε αυτο που προτειναν τα παιδια πιο πανω για να εχεις ενα μπουσουλα και καθε φορα που δοκιμαζεις ενα εξαρτημα και δεν εχεις κραδασμους σβηστο απο τη "λιστα" για να μην μπερδευεσαι.

Αναγκαστικα κι εγω μια φορα να λυσω ενα ελίκοπτερο γιατι δεν μαζευοταν το blade tracking με τιποτα.

Ελπιζω να βρεις την ακρη Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Wltoys V911-2
    Lama v4
    Honne Bee King 2
    Belt cp v1
    Belt cp v2
    Mini Titan E325
    Trex 250/HK
    Trex 600E/HK
    Futaba T7C 2,4 Ghz
    Hitec Aurora 9 2,4 Ghz
    και οτ
    Acid Junkie
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #71 στις: Δευτέρα, 25 Μαΐ 2015, 12:32:48 »

οπως ειπα....το ελυσα πανω απο 7 φορες.....εβαλα τα πισω καινουρια ..το θεμα ειναι το βαλε βγαλε συνεχεια χαλανε βιδες κι ακομη χειροτερα χαλανε και τα πασα που μπαινουν οι βιδες...ηδη σε 2 σημεια δε μπορω να σφιξω βιδα....! ολα τα πισω της ουρας οπως ειπα ειναι καινουρια και μερικα τα πηρα 2 φορες και τα δοκιμασα ολα....ενα ενα...συνδυασμους....οταν ειναι σβηστο το ελικοπτερο ολα γυρνανε ομαλα εντελως.το ειδε κι ενα παιδι που εχει χρονια εμπειρια στα ελικοπτερα....ουτε αυτος καταφερε να βρει απο που προερχεται ο κραδασμος ουτε το tail wagging...δηλαδη σηκωνουμαι τα χερια ψηλα πλεον......μονο αν καποιος εδω κοντα εχει το ιδιο ελικοπτερο ωστε να βρεθουμε και να δουμε απο κοντα τι γινεται.....αλλαξα και το σερβο ουρας σημερα το πρωι βιαστικα πριν παω δουλεια...αλλα εκανε κατι περιεργα μαλλον απτη βιασυνη κατι δεν εκανα καλα εγω........η συνεχεια μετα τισ 15.00 η ωρα τωρα.....ειπα να το δωσω σε καποιον τεχνικο να το βρει να τελειωνουμε να πληρωσω παρα να ταλαιποριεμαι και να δημιουργουνται κι αλλα προβληματα....κι ολοι "δε προλαβαινουν".....δε ξερω πλεον τι να πω...στη κυριολεξια δοκιμασα τα παντα πιστευω κι οχι μια φορα....6-7.
    Καταγράφηκε
    jimas
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #72 στις: Δευτέρα, 25 Μαΐ 2015, 14:08:21 »

Εχεις λυσει ολο το ελικοπτερο η μονο το κομματι της ουρας;
    Καταγράφηκε

Wltoys V911-2
    Lama v4
    Honne Bee King 2
    Belt cp v1
    Belt cp v2
    Mini Titan E325
    Trex 250/HK
    Trex 600E/HK
    Futaba T7C 2,4 Ghz
    Hitec Aurora 9 2,4 Ghz
    και οτ
    Acid Junkie
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #73 στις: Δευτέρα, 25 Μαΐ 2015, 14:28:59 »

KAI TA 2
    Καταγράφηκε
    Acid Junkie
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #74 στις: Δευτέρα, 25 Μαΐ 2015, 15:49:39 »

Κοίτα σε αυτό το άθλημα, θα πετάξεις και λεφτά όσο και αν δεν το θες. Και εμείς ψιλοπετάμε λεφτά πολλές φορές για να λύσουμε ή να εντοπίσουμε ένα πρόβλημα. Πως νομίζεις ότι μερικές φορές καταλλήγουμε να χτίζουμε δυο και τρία ελικόπτερα από ανταλλακτικά και μόνον; Πρώτα από όλα, πρέπει να ηρεμήσεις.

Δεύτερον, πράγματι η αποστολή στην Αθήνα να σου το φτιάξουν και να γυρίσει πίσω, δεν είναι καλή λύση. Καλύτερα θα ήταν να έχεις κάποιον εκεί κοντά να σε βοηθήσει. Δεν θυμάμαι και τι μονάδα FBL είπες ότι έχεις. Είσα σίγουρος ότι έχεις ρυθμίσει σωστά το gain? Εχώ είχα ένα VBar, και πέρασαν μέρες μέχρι να καταλάβω ότι την τηλεκατεύθυνση την παρέκαμπτε εντελώς και κρατούσε μόνον τις τιμές από το πρόγραμμα. Παιδευόμουν εγώ να βρώ το σωστό gain, άλλαζα, ξανάλλαζα, και τίποτα δεν γινόταν. Μέχρι που κάποιος μου είπε για την επιλογή πως να περάσω τον έλεγχο του gain στην τηλεκατεύθυνση. Δες μήπως έχεις κάποιο τέτοιο παρόμοι θέμα, και νομίζεις ότι ρυθμίζεις, αλλά τελικώς δεν ρυθμίζεται τίποτα. Ωστόσο μάλλον δεν είναι η δική σου περίπτωση αυτή.

Δυστυχώς αν δεν έχεις πληθώρα ανταλλακτικών για δοκιμές, είναι δύσκολα τα πράγματα. Είσαι όμως σίγουρος ότι εντόπισες το μέρος του ελικοπτέρου που έχει το πρόβλημα; Δοκίμασες όπως σου είπα να λειτουργήσεις το ελικόπτερο κομμάτι - κομμάτι; Να βάλεις μόνον μοτέρ, να κρατάς το πλαίσιο, και να δεις, αισθάνεσαι δονήσεις από το μοτέρ; Αν όχι, βάλε και γρανάζι κεντρικό με σκέτον τον άξονα (μην κουμπώσεις πάνω τα σέρβο). Μετά βάλε κεφαλή (χωρίς λεπίδες). Ξανά δοκιμές να δεις άν έχεις κραδασμούς. Μετά σύνδεσε και την μπούμα. Μην συνδέσεις το σέρβο της ουράς, δοκίμασε απλά να δεις αν έχεις κραδασμό. Όλοι κατά καιρούς έχουμε πέσει πάνω σε ανάλογα προβλήματα και τελικά η λύση είναι συνήθως σε κάποιο ρουλεμάν, κάποιο γραναζάκι κλπ κλπ, που μια μαγκώνει, μια λειτουργεί και δεν μπορείς να το εντοπίσεις εύκολα.

λοιπον για να μη γραφω τα ιδια και γινεται κουραστικο....το ελικοπτερ χωρις την ουρα στο 100% το γκαζι.......το ακουμπας και ειναι σα να ειναι σβησμενο....! παμε παρακατω.....βαζω την ουρα με τον αξονα μεσα (καινουρια πλεον)....και δε βαζω το πισω μερος με τα γραναζια κτλ......δονησεις μηδεν......! παμε επομενο βημα.....βαζω το πισω μερος με το αξονακι και τα γραναζακια και πανο και το hun μαζι με τα grips....τερμα γκαζι.....ΜΗΔΕΝ κραδασμοι......και...βαζω ελικες πισω ζυγισμενους και παλιους και καινουριους......ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ...και εκτος αυτου εχω wagging απο τη πρωτη μερα.....ουτε με το gain γινεται ουτε με καποιο αλλο χορν η δοκιμασα να αλλαζω και την αποσταση της ντιζας κτλ....χειροτερευε.....!Σημερα δοκιμαζω να βαλω καινουριο πισω σερβο και μαλιστα λιγο πιο δυνατο απο το γνησιο.....σαυτο το σημειο ειμαι τωρα κατι εγινε και μου κανει κατι περιεργα.....
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: T rex 450L Dominator L tail wagging problem.....
    Μεταπήδηση σε: