Έναρξη καλοκαιριού και λήξη πτήσεων.

Ένας από τους λόγους που θέλω να φύγω από την Ελλάδα...

Πτήσεις με αέρα κάθετο προς τα έξω τον Ιούνιο. Δοκιμή κινητήρα με καινούργια μπουζί τα οποία δεν είχαν αλλάξει από το στρώσιμο τους. Ειδα σημαντική διαφορά, η οποία βοήθησε στον αέρα. Χρηστάρα ελπίζω να σου αρέσει ο ήχος αυτή τη φορά.

Οι σημειώσεις μου:
- Πετάμε με σημαντικά στοιχεία στον κινητήρα για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις του αέρα. Άρα επιλέγουμε και αντίστοιχες μανούβρες.
- Προσπαθούμε να έχουμε καθαρές γραμμές στο άκρα του box και να διορθώνουμε (μετατόπιση του ίχνους χωρίς αποκλίσεις). Σε αυτό το session προτίμησα τα square loops κυρίως για τα turnaround.
- Στις μανούβρες με stall πετάμε μέσα στον αέρα (που είναι κάθετος) και κάνουμε drift με rudder διορθώνοντας στα μέσα / έξω (τεχνικές από F3A

)
- Τα Snap Roll με αέρα και αρκετά στοιχεία μπορεί να θέλουν ανάποδη διόρθωση ή και λιγότερα Inputs.
- Τα XA δεν είναι "πατσαβούριασμα" είναι ακρίβεια σε ακραίες συνθήκες μεταβολών ενέργειας και η ακρίβεια δεν έχει "ταβάνι" για αυτό και είναι ενδιαφέρουσα η συγκεκριμένη κατηγορία.

- Και μην ξεχνάμε, πάντοτε "καθαρές" γραμμές οριζόντιες ή/και κάθετες και διαχωρισμός της κάθε μανούβρας από την άλλη με ένα μικρό ευθύγραμμο τμήμα.
Καλές πτήσεις,
Ν