Αποστέλλω μερικές δικές μου φωτο μήπως βοηθήσει την κατάσταση.
Θείε Γιάννη το τεπόζιτο όπως βλέπεις το έχω τοποθετήσει περίπου 11cm πιο πίσω απο την θέση που ορίζει ο κατασκευαστής, δηλαδή πολύ κοντά στο CG και αυτό διότι έβαλα δυο φορές πιο μεγάλη μηχανή.
Παρατήρησε και τα υπόλοιπα πως είναι μαζεμένα κάτω απο τον σωλήνα καθώς και οι μπαταρίες (που είναι πολύ κοντά στο κέντρο βάρους).
Ο κατασκευαστής δίνει 9,5 cm εως 11cm απο το χείλος προσβολής και στην άκρη του φτερού.
Εγώ το ζύγισα στο 10,5cm. Να επισημάνω πως έχω
παίξει αρκετά με το CG πηγαίνωντας μπρός πίσω τις μπαταρίες, προσθέτωντας βάρος πίσω και εμπρός αλλά καμία αλλαγή στην συμπεριφορά.
Άρα καρατσεκαρισμένα λοιπόν το CG δεν έχει ευθύνη για το προσκύνημα!
Μέτρηση down & side thrust έχω κάνει και οι πλευρές είχαν ακριβώς τις ίδιες τιμές.......δεν θυμάμαι να σου πω πόσα εκατοστά, αλλά σίγουρα είχαν τις ίδιες τιμές.
Άρα 0 μοίρες down και 0 μοίρες right!
Παραθέτω τις τιμές στις γωνίες του φτερού και του stab που μου ανάθεσε ο θείος Γιάννης και σύμφωνα με τις οδηγίες του Θείου απο το μέρος Β' ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ:
1.
Αριστερό φτερόΧείλος προσβολής = 33cm
Χείλος εκφυγής = 33cm
2.
Δεξί φτερόΧείλος προσβολής = 33cm
Χείλος εκφυγής = 33cm
3.
Αριστερό stabΧείλος προσβολής = 38,7cm
Χείλος εκφυγής = 38,5cm
4.
Δεξί stabΧείλος προσβολής = 38,3cm
Χείλος εκφυγής = 38,3cm
Σχετικά με τις πτέρυγες όπως δείχνουν οι παραπάνω τιμές δεν φαίνεται να υπάρχει καμία γωνία.
Ως αναφορά τα οριζόντια υπάρχουν κάποιες διαφορές αλλά αυτό μπορεί να συμβαίνει απο την αλλαγή των μεντεσέδων που έκανα σε πλαστικούς, απο τους χάρτινους που είχε το κιτ και ίσως να μου ξέφυγαν λίγο τα AIL στην ευθυγράμμιση με το STAB. Νομίζω όμως ότι δεν πρέπει να έχει και πολύ μεγάλη σημασία.
Αυτά τα λίγα.