Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.791 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 07:06:35

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 07:06:35

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 03:41]

[Χθες στις 15:43]

από Markhelis
    [Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:54:11]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309791
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 139
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 104
    Συνολικά: 104
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 ... 8 9 10 [11] 12     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ατύχημα με ελικόπτερο  (Αναγνώστηκε 43257 φορές)
    kdrak
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #150 στις: Δευτέρα, 9 Σεπ 2013, 16:06:31 »

Μπα η παραπάνω στολή δεν νομίζω να σου σώσει την ζωή εάν την φας στον λαιμό κεφάλι . 
    Καταγράφηκε
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #151 στις: Δευτέρα, 9 Σεπ 2013, 16:45:02 »

ωραια ειναι και οι στολες και τα κρανη , αλλα για εμενα ερχονται σε δεύτερη μοιρα

με την εννοια οτι συνηθως τα τεχνιτα μεσα όπου υποκαθιστούν τον παράγοντα άνθρωπο επιβαλονται για να προκαταβαλουν συνθηκες οπου φυσιολογικα δεν επρεπε να υπαρχουν ,

μην παρεξηγηθω δεν εννοω οτι δεν χρειαζονται ,

καθε αλλο ειμαι υπερ , αλλα πρωτιστος θα ηθελε να επενδυσω στον παραγοντα ανθρωπο , στην νοοτροπια , την λογικη , την παιδεια , την κουλτουρα , εκει πρεπει να δωσουμε βαρυτητα σαν ανρωποι , σαν γονεις ...  σαν παλαιος προς νεο φιλο συνχομπιστα , ο καθενας μας οπως μπορει .

και κυριως να δωσουμε εμφαση σε ολους τους χωρους , στις αλανες οπου μαζευετε η πλειοψηφεια απο εκει πρεπει να γινει η αρχη , στα μοντελοδρομεια και στους οργανωμενους χωρους ειναι ενα επιπεδο πιο πανω ετσι και αλλιως , οχι οτι δεν πρεπει να ανεβουν αλλο ενα , αλλα τουλαχιστον καποια μετρα τα εχουν , συγουρα ομως  χρειαζονται αναβαθμιση .

Και μερικοι οπου αρνουνται να καταλαβουν τα αυτονοητα , ας ελπισουμε ολοι μας οτι η τυχη θα ειναι  παντα με το μερος τους / μας  

Καταγράφηκε

hirobo srb - trex 250 - trex 500 - blade 400 - blade msr - extra 300 pkz - yak 54 eflite - f16 eflite - mosquito fms - habu pkz - icon a5 pkz - f86 eflite - f86 alfa models - ta183 alfa models
    twister multiplex - mig-29 sebart- fox - pkz p51- corsair - f-16starmax - venus 3d-
    mikmerll
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #152 στις: Δευτέρα, 9 Σεπ 2013, 17:43:23 »

Rules are for the obedience of fools and the guidance of wise men.

Douglas Bader

Καταγράφηκε
    borlex
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #153 στις: Δευτέρα, 9 Σεπ 2013, 18:46:53 »

Δυστυχώς όμως αγαπητοί μου δε μπορούμε να αφήνουμε την ασφάλεια μας μόνο στην πνευματική ανωτερότητα, τη λογική, την παιδεία, την κουλτούρα και την καλή μας τύχη, τη δική μας και των συναδέλφων μοντελιστών. Φαντάζομαι ότι δε χρειάζεται να εξηγήσω γιατί...

Η ποιο σίγουρη μέθοδος είναι πάντα η αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας και οι τυποποιημένες διαδικασίες. Ας δούμε πως λειτουργούν στην πραγματική αεροπορία.
    Καταγράφηκε
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #154 στις: Τρίτη, 10 Σεπ 2013, 08:57:18 »

ωραια ειναι και οι στολες και τα κρανη , αλλα για εμενα ερχονται σε δεύτερη μοιρα

με την εννοια οτι συνηθως τα τεχνιτα μεσα όπου υποκαθιστούν τον παράγοντα άνθρωπο επιβαλονται για να προκαταβαλουν συνθηκες οπου φυσιολογικα δεν επρεπε να υπαρχουν ,

μην παρεξηγηθω δεν εννοω οτι δεν χρειαζονται ,

καθε αλλο ειμαι υπερ , αλλα πρωτιστος θα ηθελε να επενδυσω στον παραγοντα ανθρωπο , στην νοοτροπια , την λογικη , την παιδεια , την κουλτουρα , εκει πρεπει να δωσουμε βαρυτητα σαν ανρωποι , σαν γονεις ...  σαν παλαιος προς νεο φιλο συνχομπιστα , ο καθενας μας οπως μπορει .

και κυριως να δωσουμε εμφαση σε ολους τους χωρους , στις αλανες οπου μαζευετε η πλειοψηφεια απο εκει πρεπει να γινει η αρχη , στα μοντελοδρομεια και στους οργανωμενους χωρους ειναι ενα επιπεδο πιο πανω ετσι και αλλιως , οχι οτι δεν πρεπει να ανεβουν αλλο ενα , αλλα τουλαχιστον καποια μετρα τα εχουν , συγουρα ομως  χρειαζονται αναβαθμιση .

Και μερικοι οπου αρνουνται να καταλαβουν τα αυτονοητα , ας ελπισουμε ολοι μας οτι η τυχη θα ειναι  παντα με το μερος τους / μας  

Πολύ ωραία τοποθέτηση, σωστά όλα αυτά και συμφωνώ ,

Το πρόβλημα είναι ότι για να αποδώσουν αυτές οι επενδύσεις όπως νοοτροπία, λογική, παιδεία , κουλτούρα κτλ  θα χρειαστούν πολλά χρόνια με δυστυχώς στην πορεία θανατηφόρα ατυχήματα.

Ο μόνος γρήγορος τρόπος για την προστασία μας και την προστασία των άλλων είναι επιπρόσθετα μέτρα ασφάλειας που καλύπτουν το ανθρώπινο  σώμα.
    Καταγράφηκε
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #155 στις: Τρίτη, 10 Σεπ 2013, 09:11:44 »

Εάν κάτσει κάποιος και σκεφτεί σοβαρά θα διαπιστώσει πως δεν υπάρχει κανένα μέτρο ασφάλειας που να μπορεί να ανταγωνιστεί την προστασία του ανθρώπινου σώματος  (κάλυψη του σώματος ή κλωβοί ή πλέγματα κτλ).

Ακούγεται γελοίο , θα φαίνεται αστείο αλλά είναι καλύτερα να γελάς και να κοροϊδεύεις κάποιον που θα χρησιμοποιήσει τέτοιους τρόπους ασφαλείας παρά να πηγαίνεις στην κηδεία του ή να αναφέρεις πως «…..κρίμα ήταν για τον άνθρωπο ή το παιδί ….»

Είναι πιστεύω στην ανθρώπινη νοοτροπία να αντιστέκεται σε κάθε είδους υπερβολή που αφορά την ασφάλεια και φυσικά να αναφέρουμε εκφράσεις του τύπου «…..έλα μωρέ ….ήταν πολύ κοντά στο ελικόπτερο, δεν κρατούσε την σωστή απόσταση…….  Δεν ήξερε να πετάει καλά το ελικόπτερο………υπερεκτίμησε τις δυνατότητες του……δεν έκανε τους ελέγχους πριν την πτήση ……….χρησιμοποιούσε προβληματικό servo………»

Ωραίες όλες αυτές οι εκφράσεις αλλά ας πάει κάποιος να τις πει στην μάνα του 19χρονου !
    Καταγράφηκε
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #156 στις: Τρίτη, 10 Σεπ 2013, 11:02:56 »

Και να προσθέσω και κάτι ακόμα για εμάς που είμαστε μεγαλύτεροι.
    Δεν είδα κάπου γραμμένο και τον παράγοντα της ηλικίας. Άλλο να είσαι 19 και να "πετάς χαρταετό" με όλα καλυμμένα από τους γονείς και άλλο να είσαι 39, 49, 59 κ.λ.π. με οικογένεια, υποχρεώσεις, περιορισμένο budget κλπ.
    Η προσγείωση στην πραγματικότητα έρχεται με την ηλικία, τις υποχρεώσεις, την οικογένεια. Αλλιώς σκέφτεσαι (εάν σκέφτεσαι) όταν δεν έχεις τίποτα και αλλιώς όταν έχεις 2 παιδιά να σε περιμένουν.
    Είναι σαν να δώσεις σε έναν που πήρε το δίπλωμα ένα αυτοκίνητο με 300 άλογα. Τι θα κάνει άραγε?Huh Πόσο σοφός πρέπει να είναι?
    Δυστυχώς, το είπανε κάποιοι, τα ελικόπτερα σήμερα (ή και τα αεροπλάνα) είναι πια υπερβολικά πιθανώς για το επίπεδο κάποιων.

Γιώργος

Καταγράφηκε
    dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #157 στις: Τρίτη, 10 Σεπ 2013, 11:08:36 »

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ  tanfoglio

Παράγοντας ηλικία, και διαθέσιμα υπόλοιπα.  Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Μιά φορά και ένα καιρό, υπήρχαν Nitros, flybars & κρύσταλλοι συχνότητας.
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #158 στις: Τρίτη, 10 Σεπ 2013, 12:01:44 »

Και να προσθέσω και κάτι ακόμα για εμάς που είμαστε μεγαλύτεροι.
    Δεν είδα κάπου γραμμένο και τον παράγοντα της ηλικίας. Άλλο να είσαι 19 και να "πετάς χαρταετό" με όλα καλυμμένα από τους γονείς και άλλο να είσαι 39, 49, 59 κ.λ.π. με οικογένεια, υποχρεώσεις, περιορισμένο budget κλπ.
    Η προσγείωση στην πραγματικότητα έρχεται με την ηλικία, τις υποχρεώσεις, την οικογένεια. Αλλιώς σκέφτεσαι (εάν σκέφτεσαι) όταν δεν έχεις τίποτα και αλλιώς όταν έχεις 2 παιδιά να σε περιμένουν.
    Είναι σαν να δώσεις σε έναν που πήρε το δίπλωμα ένα αυτοκίνητο με 300 άλογα. Τι θα κάνει άραγε?Huh Πόσο σοφός πρέπει να είναι?
    Δυστυχώς, το είπανε κάποιοι, τα ελικόπτερα σήμερα (ή και τα αεροπλάνα) είναι πια υπερβολικά πιθανώς για το επίπεδο κάποιων.

Γιώργος

July 11th 2013

A 41 year old male was found with heavy injuries to head and arms by a walker in Mauensee Luzern Switzerland. The helicopter of type Gaui Formula X7 was found next to the body and collected as evidence by the police.As the Sursee prosecutor announced today that the deceased had severe injuries to his head and arm

Αυτό με την ηλικία δεν ισχύει . Μπορεί κάποιος να είναι 20 χρονών και να είναι 100 φορές ποιο ικανός από έναν 41 χρονο .   Συνήθως την ηλικία την αναφέρουμε επειδή οι νέοι δεν είναι έμπειροι .

Συνοπτικά,

Μπορεί κάποιος να είναι έμπειρος, μπορεί να έχει μεγάλη ηλικία 40+, μπορεί να κρατάει τις σωστές αποστάσεις ασφάλειας από το ελικόπτερο , μπορεί να πετάει σε κατάλληλα μέρη  ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ. ΝΑΙ μειώνονται οι πιθανότητες ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ.   Το ατύχημα , επειδή είναι ατύχημα πάντοτε θα συμβαίνει το θέμα είναι εάν είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο και τι προστασία διαθέτεις. 
    Καταγράφηκε
    dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #159 στις: Τρίτη, 10 Σεπ 2013, 12:07:39 »

.....Αυτό με την ηλικία δεν ισχύει . Μπορεί κάποιος να είναι 20 χρονών και να είναι 100 φορές ποιο ικανός από έναν 41 χρονο .   Συνήθως την ηλικία την αναφέρουμε επειδή οι νέοι δεν είναι έμπειροι....
    Αλλο πράγμα είπε ο άνθρωπος...

\\\\Άλλο να είσαι 19 και να "πετάς χαρταετό" με όλα καλυμμένα από τους γονείς και άλλο να είσαι 39, 49, 59 κ.λ.π. με οικογένεια, υποχρεώσεις, περιορισμένο budget κλπ.
    Η προσγείωση στην πραγματικότητα έρχεται με την ηλικία, τις υποχρεώσεις, την οικογένεια. Αλλιώς σκέφτεσαι (εάν σκέφτεσαι) όταν δεν έχεις τίποτα και αλλιώς όταν έχεις 2 παιδιά να σε περιμένουν
    .\\\\\
    Καταγράφηκε

Μιά φορά και ένα καιρό, υπήρχαν Nitros, flybars & κρύσταλλοι συχνότητας.
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #160 στις: Τρίτη, 10 Σεπ 2013, 12:42:03 »

και βεβαια η ηλικια παιζει ρολο ως προς την σκεψη , ευαισθισια , αντηληψη , εμπειρια  κλπ , οχι  ομως ως προς το ταλεντο

αλλιως ζυγιζα  τα πραγματα πριν  γεννηθεί η κορη μου και αλλιως τωρα ......

που ξερω οτι καποιος εξαρταται απο εμενα , εχω ευθυνη απεναντι στο παιδι μου , και εχοντας αλλαξει τον τροπο σκεψης μου θεωρω οτι την ιδια ευθυνη εχω πλεον και για τους συνανθρωοπους μου , και αυτοι κάποιο παιδακι θα έχουν , καποια μανα θα τα περιμενει.....

δεν εγκατeλείψα το χομπι , αλλα δεν θα κανω και 3d μεσα στο σπιτι  με τα νανοελικοπτερα  που ενδεχομενος εκανα παλια ...... η με τα αλυσοπριονα στα 2 μετρα απο το κεφαλι μου/σας  .....................ευχαριστω δεν θα παραω .
    Καταγράφηκε

hirobo srb - trex 250 - trex 500 - blade 400 - blade msr - extra 300 pkz - yak 54 eflite - f16 eflite - mosquito fms - habu pkz - icon a5 pkz - f86 eflite - f86 alfa models - ta183 alfa models
    twister multiplex - mig-29 sebart- fox - pkz p51- corsair - f-16starmax - venus 3d-
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #161 στις: Τρίτη, 10 Σεπ 2013, 12:48:19 »

Σωστά το κατάλαβε ο dhiotis!
    Δεν μίλησα για ικανότητα ποτέ. Η ικανότητα έρχεται και αυτή με τις ώρες απασχόλησης. Άρα κάποιος που δεν έχει άλλες υποχρεώσεις ή έχει λιγότερες θεωρητικά θα μπορούσε να είναι ικανότερος από κάποιον που έχει χίλια πράγματα στο κεφάλι του...

Μίλησα για την ωρίμανση εγκεφάλου! Άλλη του 20χρονου, άλλη του 50χρονου...

Μην μπερδεύουμε τις ικανότητες. Ο 20χρονος θα έχει πιο γρήγορα αντανακλαστικά και δυνητικά θα πετάξει και καλύτερα από τον 50χρονο. Αλλά το "μυαλό" του ελικοπτέρου θα είναι σίγουρα λιγότερο. Ασε που ο 50χρονος δεν θα δώσει και ποτέ 1500-2000 ευρώ για να το αγοράσει. Δεν φθάνουν....Από κάπου αλλού θα λήψουν!

Για να μην παρεξηγούμαστε.

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #162 στις: Τρίτη, 10 Σεπ 2013, 15:26:07 »

βέβαια κανείς δεν είδε πως πρόσφατα έφυγε ένας άντρας 41 χρονων από ελικόπτερο !    Αυτός δεν είχε παιδιά και οικογένεια ? Οποίος και να είσαι άλλα και σε όποια ηλικία το ατυχημα παραμονεύει ,  απλα η συχνότητα που Πέτας θα καθορίσει και τις πιθανότητες
    Καταγράφηκε
    vagelis aegina
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #163 στις: Τρίτη, 10 Σεπ 2013, 22:28:12 »

Καλησπέρα σας να πω και εγω τι γνώμη μου!συμφωνω οτι πρεπει να φροντίζουμε για την ασφάλεια μας και των άλλων με ελέγχους και καλα ηλεκτρονικά...και είμαι απο αυτούς που προτιμώ να μην στήσω ένα ελικόπτερο απο το να το στήσω με (ψεύτικα πράματα)αλλά φίλοι μου στη ζωή αυτο που εχω δει που παίζει το μεγαλύτερο ρόλο ειναι η τύχη όσο και δεν θέλετε η θέλετε να το δέχτηκε εχω φίλο που ειναι 130 κιλά δεν εχει γυμναστή ποτέ του τρώει οτι σκατα βρει πίνει τα κέρατα του και δεν εχει πάθει ποτέ του τιποτα(καλα να ειναι ο άνθρωπος)και εχω φίλο που ειναι κάθε μέρα γυμναστική διατροφή σωστη(οχι για να γίνει τούμπανο)πράσινες σαλάτες και γενικός πολυ προσεγμένα όλα χωρίς καθόλου κατάχρησεις και έπαθε έμφραγμα.και επίσης στο χώρο μας εχω φίλο που πετάει με Σέρβο 3€ και δεκτή 5€ και δεν είχε ποτε του το παραμικρο(πετάει αεροπλάνα)και εχω επίσης φίλο με ακριβά πράματα Σέρβο-δεκτές κλπ και εχει περάσει πολλά!!!οποτε πιστεύω οτι κάποια πράματα όσο προσεκτική και αν είμαστε θα συμβούν δυστηχως!φιλικα πάντα
    Καταγράφηκε

Miniature aircracraft furion 450 
    Mini titan 325
    T-rex 450v2
    T-rex 600nsp
    Sceadu 50
    Kasama srimok 90n
    jr pcm9XII
    jr 9503
    Wot 4 mkII
    Calmato
    Super cub handmade
    Phantom 3 pro
    kolotoympas
    Board moderator

« Απάντηση #164 στις: Τρίτη, 10 Σεπ 2013, 23:51:53 »

Γιατρέ! Εγώ τρώω σαν γουρούνι έχω turnigy, και είμαι αδύνατος… κινδυνεύω?

Τα ίδια πράγματα λέμε εδώ και μέρες παλικάρια.  Προσοχή και πάλι προσοχή τίποτα άλλο!

Να εγώ σήμερα, παρ' όλο την συζήτηση που κάνουμε τόσες μέρες δεν κούμπωσα καλά την μπαγαζιερα στην μηχανή μου το πρωί που πήγαινα στην δουλειά. 
    Φανταστείτε τώρα την μπαγαζιερα να με περνάει με 80+km/h….  Τίποτα άλλο δεν σας λέω!  Πάλι καλά που δεν χτύπησα κάποιον.. 
    Ποιος έφταιγε?   Εγώ!
    Καταγράφηκε

Ή Αστοχία Υλικού Ή Μ…κια Τεχνικού!
    kolotoympas Youtube
    kolotoympas Vimeo
    Σελίδες: 1 ... 8 9 10 [11] 12     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Ατύχημα με ελικόπτερο
    Μεταπήδηση σε: