Εγω ειχα θεμα στα ελικοπτερα μου με τον βοσκο λογο οτι ελιωνε απο το νιτρο και καθε λιγο επρεπε να το βγαζω και να το ελενχω μεχρι που εβαλα αυτους της k&s και δεν ξανα ασχοληθηκα.
http://www.hirobo-rc-helicopter.com/images/KS-2436-p.jpgΤο καλο ειναι οτι το προσαρμοζεις στο μεγεθος και παει προς ολες τις κατευθυνσεις αναλογα με τα ακροβατικα χωρις να κολλαει
Αν έχεις YS μηχανή τότε αφήνεις λίγο καύσιμο ίσα ισα να καλύπτει το σφουγγάρι και τουλάχιστον για 6-8μήνες (για να μην πω έτος) δν παθαίνει τπτ..!
Αν πάλι έχεις OS τότε οταν τελειώνεις γεμίζεις το τανκ μέχρι πάνω με κάυσιμο και μετά το αδειάζεις μέχρι να μείνει σκεπασμένος ο Βοσκός..!
Το σφουγκαράκι χαλάει πιο πολυ απο τα τοξικά αέρια..! Το καλό με το σφουγγαράκι έναντι των αλλων βοσκών είναι οτι όπου και να βρίσκεται ο βοσκός πάνω στο ακροβατικό έχει κάυσιμο να τροφοδοτήσει το μοτερ..! ( αυτο φενεται λίγο παράξενο και ομως το σφουγγάρει κρατάει αρκετό καύσιμο)..
Το χρησιμοποιουσα το σφουγκαρι....Οντως κραταει καυσημο αλλα ΚΑΙ αυτο χρειαζετε να το ελενχεις οπως λες γιατι αν δεν το παρεις ειδηση αρχιζει και λιωνει και υπαρχει και περιπτωση να τραβηξει και μεσα.Τα εχω δοκιμασει και τα τρια....δηλαδη κλασσικο σωληνακι συλικονης με απλο βοσκο...(λιωνει με τον καιρο οπως ειπα)......Συλικονη με το σφουγκαρακι...(παλι εχεις προβλημα να αρχιζει να λιωνει το σωληνακι+οτι πρεπει να ελενχεις και το σφουγκαρακι).....και το kinkless το οποιο ειναι απο πλαστικο σε φυσουνωηδες μορφη το οποιο το βαζεις με εναν κανονικο βοσκο και ΑΠΛΑ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ.Το εχω σε ολα μου τα ελικοπτερα πλεον και επειδη γενικα ειμαι του τεστ το ειχα τοποθετησει στο 50αρη sceadu και ειναι ηδη εκει απο το 2008 και δεν εχει κανει κιχ.Ουτε να λιωσει ουτε να κολλησει μπροστα σε μανουβρα ουτε τιποτα....ειδικα στην C που εχει και παρατεταμενες καθοδους εντελως κατακορυφα.Απλα σε μικρα ντεποζιτακια οπως πχ της Cessna μου (greatplanes 165cm wing)το οποιο το ντεποζιτακι ειναι 250ml εκει δεν μπαινει γιατι ειναι αρκετα μεγαλο.
Αυτα λογο δοκιμης και τα τρια και οχι απο το μυαλο μου.
Απο την αλλη δεν αφηνω ποτε καυσημο μεσα στο ντεποζιτο.Παντα μετα την τελευταια πτηση στεγνωνω την μηχανη.
Μηχανες YS91 στα 90αρια και OS55 στα 50αρια.