Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.683 μηνύματα σε 12.382 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 17:16:02

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 17:16:02

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 09:28]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:42]

[Χθες στις 19:49]

[Χθες στις 12:32]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 19:58:57]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

[Τετάρτη, 10 Ιουν 2026, 09:01:54]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 2 Ιουν 2026, 18:13:27]

από TheLurker
    [Σάββατο, 30 Μαΐ 2026, 23:30:04]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309683
    Σύνολο θεμάτων: 12382
    Online σήμερα: 1458
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 1040
    Συνολικά: 1042
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: επιλογη 3D αεροπλανου δοκιμασμενο κ αξιοπιστο  (Αναγνώστηκε 8575 φορές)
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 2 Ιουλ 2007, 00:11:04 »

θελω να παρω κ ενα 3D αεροπλανο ετσι λιγο μεγαλουτσικο εμφανησημο κ αρκετα αξιοπιστο εννοω να χερεσαι να το πετας οχι να φοβασε! Wink

Θα θελα γνωμες απο δοκιμασμενα γιατι ενας φιλος προχθες την πατησε περνοντας ενα αεροπλανο το οποιο δεν πεταει........

Ευχαριστω εκ των προτερων
    Καταγράφηκε

πεταξε ελευθερα στους ουρανους
    Quad copter Promitheas in my village
    Lemon!
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 2 Ιουλ 2007, 00:24:23 »

george.ασε τα  3d για αργοτερα... απο το ready σε 3d λιγο δυσκολο μου φαινετε. Ισως ενα ακροβατικο οπως τα jupiter,cap,edge κτλ ειναι το επομενο λογικο βημα,αλλα κ παλι...
     παρε ενα big stick για αρχη,εκτος αν θες να προχωρήσεις με ενα ηλεκτρικο φοαμενιο 3d τυπου pattern...  η κατι σε διπλανο οπως το cristen eagle 3d.
    Καταγράφηκε

Γιώργος Λεμονής
    Lemon!
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 2 Ιουλ 2007, 00:29:23 »

George,Για ριξε μια ματια εδω...: https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=76.0
    Καταγράφηκε

Γιώργος Λεμονής
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 2 Ιουλ 2007, 00:37:10 »

Θα θελα γνωμες απο δοκιμασμενα γιατι ενας φιλος προχθες την πατησε περνοντας ενα αεροπλανο το οποιο δεν πεταει........

Το "δεν πετάει" μου φαίνεται περίεργο. Τι εννοείς ακριβώς;
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    mc90606
    Aeromodeller Full Member

6938430125

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 2 Ιουλ 2007, 08:52:05 »

Παρε ενα Wot. Και αν βαριεσαι να το φτιαξεις νομιζω πουλαει ενα ο panelpni. το Wot ειναι ενα sport ακροβατικο υψηλοπτερυγο, προδρομος των 3d δεν ειναι 3d αλλα θα σου λυσει τα χερια. πεταει εξαιρετικα τοσο γρηγορα (τα 3d δεν μπορουν γρηγορα) οσο και αργα ειναι πολυ καλα δεμενο κατασκευαστικα, οχι οπως τα 3d που φοβασαι να τα αγγιξεις, το φτερο ειναι πολυ γερο foam με επικαλυψη καπλαμα, εχω δει wot να πευτει κατακορυφα να διαλυεται ο κινητηρας και το φτερο να ειναι σχεδον αθικτο, το οποιο και χρησιμοποιησα στα επομενα 2 wot Μου
    Πλεονεκτηματα:
    1) Πολυ γερη κατασκευη που αντεχει σε βαρυες προσγειωσεις τουμπες κτλ
    2) πολυ καλα slow fly χαρακτηριστικα, πεταει σαν εκπαιδευτικο.
    3) οταν του βαλεις μικρες κινησεις ειναι σχεδον σαν εκπαιδευτικο, με μεγαλες αγριευει πολυ (τρομερο snap roll, ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗ)
    4) Γενικοτερα λογω της τρομερης σχεδιασης απο τον Chriss Foss το αεροπλανο ειναι πολυ αξιοπιστο (αυτο που πεταω τωρα ειναι για σχεδον 9 χρονια sunday flyer, σημειωση: δεν ειμαι και τρομερος πιλοτος). Εμενα μου εχει εμφυσησει την φιλοσοφια φτιαχνω οτι νανε παιρνω μαζι στη πτηση οτι νανε συν ενα wot γιατι με το wot σπανια θα φυγω χωρις να πεταξει.
    5) Ιδανικη πλατφορμα για πειραματισμο με καμερες ασυρματες τηλεμετριες κτλ εμεις εχουμε βαλει μεχρι και 1.60 φτερο ανεμοπτερακι το οποιο και κουβαλησε στην πλατη του με επιτυχια.. πολλες φορες.
    ΜΕιονεκτηματα
    1) εξεζητημενη εμφανιση που δεν αρεσει σε πολυ κοσμο
    2) δεν ειναι 100% 3d παρολο που ειναι το αεροπλανο που καθιερωσε στη δεκαετια του 70 τις χοντρες αεροτομες, ειναι βαρυ για 3d (2,5 κιλα με OS .70FS) και τα πηδαλια του νορμαλ σε μεγεθος και ετσι δεν κανει ευκολα hover (Μονο σε χερια πολυ εμπειρων, για λιγοτερο χρονο και ψηλα)
    3) βγαινει μονο σε κιτ το οποιο ειναι ακριβουτσικο (ιδια τιμη σχεδον με ενα 40αρι ARF) ομως το κιτ ειναι καπως φτωχο και θελει extra (πχ monocote, spinner, τεποζιτο ντιζες ευκαμοπτες κτλ) οποτε θα σου κοστισει λιγο παραπανω
    περισσοτερα εδω
    http://www.chrisfoss.co.uk/business.htm
    Καταγράφηκε

6938430125
    Lemon!
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 2 Ιουλ 2007, 15:33:36 »

Πολυ καλο κ πολλα υποσχομενο μου φενεται... Ωραια μοντελακια βγαζει ο κατασκευαστης του wot
    Καταγράφηκε

Γιώργος Λεμονής
    mc90606
    Aeromodeller Full Member

6938430125

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 2 Ιουλ 2007, 15:45:54 »

ειναι πολυ καλα αλλα δυστυχως δεν ειναι arf. εχουν δουλιτσα. Και αυτο και το χαμηλοπτερυγο acrowot και το διπλανο ειναι φανταστικα. Φοβερη στηριξη. βρες τον panelpni πουλαγε ενα ετοιμο και σε αριστη κατασταση απεταχτο αν δεν το εχει δωσει.. μπορει να εισαι τυχερος
    Καταγράφηκε

6938430125
    Lemon!
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 2 Ιουλ 2007, 15:56:24 »

Προσωπικα δεν ενδιαφερωμαι ακομα για κατι τετοιο. ο φιλος Γερολυκος ανοιξε αυτο το post,Θα τον ειδοποιησω να ριξει μια ματια.
    Καταγράφηκε

Γιώργος Λεμονής
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 2 Ιουλ 2007, 22:27:05 »

παιδια το βλεπω ειμαι εκομη σε σκεψη σε τι τελικα μαρκα αλλα κ στιλ θα καταληξω

θελω βασικα να παρω κ ενα ηλεκτρικο σε 3D κ σκεφτομαι

βασικα ηθελα να μου πει καποιος που  εχει τετοιου τυπου αεροπλανο κ ειναι ευχαριστημενος απο το δικο του για να δω κατι παρομοιο και εγω

για ηλεκτρικο τι λετε αξιζει

Γιωργο τι λες κ εσυ???

mc90606 ευχαριστω ρε φιλε να σαι καλα
    Καταγράφηκε

gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 2 Ιουλ 2007, 22:30:00 »

Το "δεν πετάει" μου φαίνεται περίεργο. Τι εννοείς ακριβώς;

εμενα παντως που το ειδα δεν μου φενεται κ καθολου περιεργο.

εχει τρελη ασταθεια το τριμαρις κ αυτο το χαβα του ασε που δεν ανεμοπτεριζε κ καθολου επεφτε με την μια

γενικα ηταν για κλωτσιες............κ μετα απο 3-4 που εφαγε απο το αφεντικο του δεν πεταει καθολου πλεον Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 3 Ιουλ 2007, 00:06:46 »

Περίμενα μια τέτοια απάντηση.

Τα 3D μοντέλα έχουν πολύ μεγάλες επιφάνειες πηδαλίων και θέλουν exponential (εκθετική) ρύθμιση στις κινήσεις, δηλαδή λίγη κοντά στο ουδέτερο και αυξανόμενη κατά δύναμη (εκθέτη) προς το τέλος.

Αυτό μας δίνει πιο ήπια αντίδραση στο ουδέτερο και μεγαλύτερες ταχύτητες και πολύ μεγάλη κίνηση για τις χαμηλές ταχύτητες και hover.

Οταν πρωτοπετάει τέτοιο μοντέλο καλό είναι να μειώσουμε αρκετά τις κινήσεις και να έχουμε και expo, διαφορετικά είναι ασταθές, ειδικά δε αν αυτός που το πετάει δεν έχει εμπειρία με τέτοια μοντέλα. Αυξάνοντας τις κινήσεις συνήθως χρειάζεται αύξηση και το expo. Οι οδηγίες λένε συνήθως διαφορετικές ρυθμίσεις που μπορεί να κάνεις.

Το κέντρο βάρους επίσης έχει μεγάλη σημασία, καλό είναι να ξεκινήσουμε από την πιο μπροστινή θέση που δείχνει το σχέδιο και σιγά σιγά να το μετακινήσουμε προς τα πίσω, βλέποντας πως πάει.

Οποιο μοντέλο αυτού του τύπου και να πάρει κανείς, αν δεν κάνει σωστές ρυθμίσεις στο κέντρο βάρους και τις κινήσεις, θα έχει ένα μικρό αεροπλάνο που θα πετάει μεν αλλά θα είναι πολύ δύσκολο έως σχεδόν αδύνατον να ελεγχθεί.

Υπάρχουν οπωσδήποτε διαφορές, όλα όμως τα σημερινά μοντέλα θα πετάξουν σωστά, μέσα σε λογικά πλαίσια, αν δεν γίνει χοντρό λάθος στην κατασκευή ή συναρμολόγηση και έχει σωστό κέντρο βάρους και κινήσεις, σύμφωνα με τον τύπο του.

Ακόμα και ένα εκπαιδευτικό, αν είναι αρκετά οπισθόβαρο και έχει πολύ μεγάλες κινήσεις, θα είναι μπελάς στο πέταγμα.
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 3 Ιουλ 2007, 00:17:15 από Κώστας Κωστόπουλος » Καταγράφηκε

Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 3 Ιουλ 2007, 00:32:57 »

Ακόμα και ένα εκπαιδευτικό, αν είναι αρκετά οπισθόβαρο και έχει πολύ μεγάλες κινήσεις, θα είναι μπελάς στο πέταγμα.

Συμφωνω και επαυξανω! Δειτε το φιλο αερομοντελιστη που κανει εκπαιδευση με το trainer του... Grin buck2

http://www.youtube.com/watch?v=a_tyX-xHsdU

χαχα χωρις πλακα τωρα ο Κωστας σε γενικες γραμμες εδωσε τη σωστη απαντηση κατα τη γνωμη μου.

Καλο σας βραδυ,

Νικος
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 3 Ιουλ 2007, 01:12:32 »

Για να μην χαλάσω το θέμα, δείτε το
    https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=3259.0 
    Καταγράφηκε

Lemon!
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 3 Ιουλ 2007, 01:47:46 »

Συμφωνω και επαυξανω! Δειτε το φιλο αερομοντελιστη που κανει εκπαιδευση με το trainer του... Grin buck2

http://www.youtube.com/watch?v=a_tyX-xHsdU

χαχα χωρις πλακα τωρα ο Κωστας σε γενικες γραμμες εδωσε τη σωστη απαντηση κατα τη γνωμη μου.

Καλο σας βραδυ,

Νικος

Απιστευτο!!!   αυτο το μοντελο εχω κ εγω... επαθα πλακα τωρα. Μπραβο το classic,κοιτα να δεις τι μπορει να κανει...
    Ουτε που θα μπορουσα να το σκεφτω,hover  classic...  μου μπεικανε ιδεες τωρα...
    ευκαιρια για σπασιμο Cheesy αυριο θα το δοκιμασω κιολας!!!!! Tongue
    Καταγράφηκε

Γιώργος Λεμονής
    Lemon!
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 3 Ιουλ 2007, 01:56:04 »

[/quote]

Nαι Κωστα εχεις απολυτο δικαιο,προσφατα τα χρειαστηκα μεχρι να καταλαβω τι ακριβως συμβαινει,οταν αντικατεστησα το παλαιο μου slowstick με ενα καινουριο,οπου για καποιο λογο η GWS το εχει βγαλει λιγο οπισθόβαρο. (Πιο χονδρο φελιζολ στα φτερα της ουρας γενικα). Δεν μπορουσα να το "ζυγισω" με τιποτα,μεχρι που αναγκαστηκα να βαλω τη μπαταρια σχεδον κατω απο το μοτερ, και οχι στο κεντρο οπως ηταν στο παλαιο.
    Οσο για το πεταγμα πριν το ζυγισω,εκει να δεις hover...   Hover και με στικ Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε

Γιώργος Λεμονής
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Sport - fun και γενικά (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: επιλογη 3D αεροπλανου δοκιμασμενο κ αξιοπιστο
    Μεταπήδηση σε: