Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.435 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 08:30:40

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 08:30:40

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από prionia
    [Σήμερα στις 01:49]

από AKISSSS
    [Χθες στις 08:59]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309435
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 114
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 75
    Συνολικά: 78
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 14     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Experimental πτέρυγα κομμένη από Deltaman  (Αναγνώστηκε 35392 φορές)
    billybo
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #75 στις: Σάββατο, 8 Δεκ 2012, 14:26:02 »

Κόλλημα πήχη κάρμπον από την κάτω αριστερή μεριά για ενίσχυση και ακαμψία. Ο κάρμπον πήχης έχει κολληθεί με κλίση  idiot2, μια και τελειώνει ελειπτικά το φτερό ακόμα και από κάτω.

* DSC00139.jpg (48.28 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 438 φορές.)
    Καταγράφηκε

Καλές πτήσες, πάντα με ασφάλεια!!!!!
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #76 στις: Σάββατο, 8 Δεκ 2012, 17:21:17 »

Χαχαααα... πώ πώ τί σας έκανα Σαββατοπρωινιάτικα...  Cheesy

Απο τενεκέ απο Λάδι?!?! Είστε απίστευτοι. Εκείνο που θέλω να κάνω Κύριοι είναι να μαζεύω γνώση απο γύρω μου, γιατί ξέρω πως υπάρχουν απίθανες Ελληνικές κατασκευές και μυαλά "εκεί έξω" αλλά κανείς μας δέν γνωρίζει τίποτα γι'αυτά...
    > Οι 5,8 GHz είναι πολύ "καθαρή" μπάντα, ή αλλιώς το "noise floor" που λέμε είναι πολύ χαμηλό μιάς και σπάνια χρησιμοποιούνται για άλλους λόγους. Νά, και ο sv7eri το επιβεβαίωσε ότι τα παλιά λίνκς των ραδιοσταθμών δουλεύαν στους 1,2 GHz...  Wink  Και μου τό'λεγε ένας φίλος, τό'λέγε... 
    > Έτσι όπως είναι τώρα αυτή η κεραία έχει 100 μοίρες οριζόντια... στο κάθετο πώς τα πάει?
    > Θέλω να δώ τί θα σκεφτείτε απο κεραία για την πτέρυγα πάνω ... χαχχχχα...
    > Τελικά έβαλες και απο κάτω ενίσχυση Βασίλη έ? Εμ...

Ευχαριστούμε Πολύ για τις φωτογραφίες... 
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    billybo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #77 στις: Κυριακή, 9 Δεκ 2012, 00:02:10 »

Χαχαααα... πώ πώ τί σας έκανα Σαββατοπρωινιάτικα...  Cheesy

Απο τενεκέ απο Λάδι?!?! Είστε απίστευτοι. Εκείνο που θέλω να κάνω Κύριοι είναι να μαζεύω γνώση απο γύρω μου, γιατί ξέρω πως υπάρχουν απίθανες Ελληνικές κατασκευές και μυαλά "εκεί έξω" αλλά κανείς μας δέν γνωρίζει τίποτα γι'αυτά...
    > Οι 5,8 GHz είναι πολύ "καθαρή" μπάντα, ή αλλιώς το "noise floor" που λέμε είναι πολύ χαμηλό μιάς και σπάνια χρησιμοποιούνται για άλλους λόγους. Νά, και ο sv7eri το επιβεβαίωσε ότι τα παλιά λίνκς των ραδιοσταθμών δουλεύαν στους 1,2 GHz...  Wink  Και μου τό'λεγε ένας φίλος, τό'λέγε...  
    > Έτσι όπως είναι τώρα αυτή η κεραία έχει 100 μοίρες οριζόντια... στο κάθετο πώς τα πάει?
    > Θέλω να δώ τί θα σκεφτείτε απο κεραία για την πτέρυγα πάνω ... χαχχχχα...
    > Τελικά έβαλες και απο κάτω ενίσχυση Βασίλη έ? Εμ...

Παρακαλώ Απόστολε!!!! Αρχικά ήτανε να μην έβαζα το κεντρικό παραλληλόγραμο κομμάτι. Μετά από προτροπές φίλων και καλύτερη σκέψη τελικά το πρόσθεσα. Επειδή όμως είχανε ήδη κολληθεί τα πηχάκια κάρμπον στην πάνω πλευρά των πλαϊνών φτερών μετά σκέφτηκα να μπει κάρμπον πηχάκι από κάτω ενισχύοντας την κόλληση του μεσαίου με τα πλαϊνά κομμάτια.

Ευχαριστούμε Πολύ για τις φωτογραφίες...  
    Καταγράφηκε

billybo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #78 στις: Κυριακή, 9 Δεκ 2012, 00:11:00 »

Οι 5,8 GHz είναι πολύ "καθαρή" μπάντα, ή αλλιώς το "noise floor" που λέμε είναι πολύ χαμηλό μιάς και σπάνια χρησιμοποιούνται για άλλους λόγους. Νά, και ο sv7eri το επιβεβαίωσε ότι τα παλιά λίνκς των ραδιοσταθμών δουλεύαν στους 1,2 GHz...  Wink  Και μου τό'λεγε ένας φίλος, τό'λέγε...  

Τις πρώτες φορές που είχαμε κάνει επίγειες δοκιμές με τον Κώστα είχα πάει με έναν φίλο στα 2 χιλιόμετρα και αλλάζαμε κανάλια στον πομπό τις εικόνας. Ο Κώστας μας μιλούσε μέσω VHF και μας ενημέρωνε για την κατάσταση της εικόνας καθώς και για την καλύτερη απολαβή ανά κανάλι. Ξαφνικά τον ρωτάω ''τι βλέπεις?'' και μου απαντάει ''κατσαρόλες'' Είχαμε πέσει σε link 1.2ghz με τηλεμάρκετινγκ. Για του λόγου το αληθές ο Κώστας έγραφε την λήψη και όταν γυρίσαμε δίπλα του για να δούμε πως έδειχνε και τι εικόνα είχε ανά κανάλι σκάσαμε στα γέλια όταν είδαμε όντως τις κατσαρόλες. Σκέψου να πετάς fpv και ξαφνικά εκεί που βλέπεις ωραία τοπία να αρχίσει τηλεμάρκετινγκ με κατασρόλες ή μαξιλάρια
      laugh
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #79 στις: Κυριακή, 9 Δεκ 2012, 08:03:50 »

Χαχαχααα... Καλημέρα, καλημέρα, με έκανες και γέλασα πρωινιάτικα...  laugh

Να φανταστώ κατ'αρχάς πως ο Κώστας είναι ο φίλος sv7eri σωστά? Το λίνκ που δοκιμάζατε ήταν στους 1,2 έ? Μπορείς να γράψεις ποια μάρκα/μοντέλο ήταν και τα κανάλια, αν τα θυμάσαι φυσικά και δέν πέρασε καιρός...  Wink
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    sv7eri
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #80 στις: Κυριακή, 9 Δεκ 2012, 10:16:18 »

καλημερουδια...
    Αποστολη, η λογικη λεει οτι οπως θα πας με το μοντελο σου να κανεις δοκιμες για να δεις τα πτητικα του χαρακτηριστικα, ετσι και οταν θα δοκιμασεις μια πτηση σε μεγαλη αποσταση fpv, θα πας με τον δεκτη σου να "δεις" τι βλεπει η κεραια σου σε ολες τις κατευθυνσεις. αν βρεις παρεμβολες, απλα σημειωνεις που τις βρηκες και σε ποια κατευθυνση. δεν υπαρχουν πλεον τοσες εκπομπες στους 1,2Ghz, εδω στο νομο μας εχει μονο 2 που ειναι γνωστες και με κατευθυντικη εκπομπη που μπορεις να την αποφυγεις αφου την ξερουμε. αρα η επιλογη αλλης μπαντας  πιο ψηλα δεν εχει νοημα μονο και μονο λογω χαμηλου θορυβου. στους 5,8Ghz οι απωλειες στα καλωδια μεταφορας σηματος ειναι μεγαλες, η  ιδιοκατασκευη γινεται δυσκολη λογω απαιτησεων σε μεγεθη μικρομετρικα. ο ελεγχος δε ειναι εφιαλτης. ακομα και στος 2,4Ghz μπορεσε και βρεθηκε ενας αναλυτης που βοηθησε να καταληξουμε σε μετρησεις στις περιοχες ενδιαφεροντος, βοηθησε να ξερουμε τι εκπομπες εχει και σε ποια καναλια αλλα και με τι ισχυ. στους 5,8Ghz δεν υπαρχει τιποτα απο οργανα μετρησης, τουλαχιστον στα χερια μας. θα παμε τυφλα και αυτο δεν ειναι καλο. ενα ακομα θετικο στους 1,2Ghz ειναι οτι μπορεις να κανεις ληψη σε παλιους αναλογικους δορυφορικους δεκτες. οποτε μπορω να εχω ληψη απο διαφορετικες κεραιες σε διαφορετικους δεκτες. σκεψου οτι ακομα απο τα tuner των δεκτων μπορω να παρω μετρηση ισχυος του σηματος και να εχουμε και μια ακομα ενδειξη πριν χαθει το σημα απο την καμερα. η δικη μου προταση προς τον Βασιλη ειναι να μην αφησει τους 1,2Ghz για την εικονα, ειναι ή καλυτερη λυση με τα υπαρχοντα δεδομενα. απο χθες μου μπηκε και μια ιδεα για να "μεγαλωσει" η εκπομπη απο το αεροσκαφος. απο την στιγμη που βλεπω να υπαρχει ενδιαφερων, υπαρχει ενας λογος παραπανω να ασχοληθω σοβαρα με το θεμα fpv, αλλα βλεπω και την ολοκληρωση της πτερυγας αυτης να δινει μια καλη πλατφορμα για να κουβαλησει και να στηριξει καλες κατασκευες για εκπομπη εικονας. εχει χωρους και αυτο ειναι κρισιμο και χρησιμο.
    Καταγράφηκε

την γνωση την αγοραζεις στα βιβλιοπωλεια ή την κλεβεις απο αυτους που την εχουν
    billybo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #81 στις: Κυριακή, 9 Δεκ 2012, 11:26:47 »

καλημερουδια...
    Αποστολη, η λογικη λεει οτι οπως θα πας με το μοντελο σου να κανεις δοκιμες για να δεις τα πτητικα του χαρακτηριστικα, ετσι και οταν θα δοκιμασεις μια πτηση σε μεγαλη αποσταση fpv, θα πας με τον δεκτη σου να "δεις" τι βλεπει η κεραια σου σε ολες τις κατευθυνσεις. αν βρεις παρεμβολες, απλα σημειωνεις που τις βρηκες και σε ποια κατευθυνση. δεν υπαρχουν πλεον τοσες εκπομπες στους 1,2Ghz, εδω στο νομο μας εχει μονο 2 που ειναι γνωστες και με κατευθυντικη εκπομπη που μπορεις να την αποφυγεις αφου την ξερουμε. αρα η επιλογη αλλης μπαντας  πιο ψηλα δεν εχει νοημα μονο και μονο λογω χαμηλου θορυβου. στους 5,8Ghz οι απωλειες στα καλωδια μεταφορας σηματος ειναι μεγαλες, η  ιδιοκατασκευη γινεται δυσκολη λογω απαιτησεων σε μεγεθη μικρομετρικα. ο ελεγχος δε ειναι εφιαλτης. ακομα και στος 2,4Ghz μπορεσε και βρεθηκε ενας αναλυτης που βοηθησε να καταληξουμε σε μετρησεις στις περιοχες ενδιαφεροντος, βοηθησε να ξερουμε τι εκπομπες εχει και σε ποια καναλια αλλα και με τι ισχυ. στους 5,8Ghz δεν υπαρχει τιποτα απο οργανα μετρησης, τουλαχιστον στα χερια μας. θα παμε τυφλα και αυτο δεν ειναι καλο. ενα ακομα θετικο στους 1,2Ghz ειναι οτι μπορεις να κανεις ληψη σε παλιους αναλογικους δορυφορικους δεκτες. οποτε μπορω να εχω ληψη απο διαφορετικες κεραιες σε διαφορετικους δεκτες. σκεψου οτι ακομα απο τα tuner των δεκτων μπορω να παρω μετρηση ισχυος του σηματος και να εχουμε και μια ακομα ενδειξη πριν χαθει το σημα απο την καμερα. η δικη μου προταση προς τον Βασιλη ειναι να μην αφησει τους 1,2Ghz για την εικονα, ειναι ή καλυτερη λυση με τα υπαρχοντα δεδομενα. απο χθες μου μπηκε και μια ιδεα για να "μεγαλωσει" η εκπομπη απο το αεροσκαφος. απο την στιγμη που βλεπω να υπαρχει ενδιαφερων, υπαρχει ενας λογος παραπανω να ασχοληθω σοβαρα με το θεμα fpv, αλλα βλεπω και την ολοκληρωση της πτερυγας αυτης να δινει μια καλη πλατφορμα για να κουβαλησει και να στηριξει καλες κατασκευες για εκπομπη εικονας. εχει χωρους και αυτο ειναι κρισιμο και χρησιμο.

Πέστα Κώστα!!!!
    Καταγράφηκε

billybo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #82 στις: Δευτέρα, 10 Δεκ 2012, 11:35:34 »

Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα να έχετε!!!!
    Μερικές φώτο από το Σαββατοκύριακο. Φώτο 1, 2, 3 ενίσχυση κεντρικού κομματιού με κάρμπον από κάτω και καβίλια οξιάς μέσα στο κάρμπον πηχάκι.
    Φώτο 4 ο γιος από την χώρα της χρωμιονικελίνης 3x3 χιλιοστά (στα αριστερά ο μπαμπάς 6x6 χιλιοστά) για την τοποθέτηση των joιners στην άκρη του φτερού με τα ακροπτερύγια.

* DSC00142.jpg (37.68 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 351 φορές.)

* DSC00143.jpg (36.99 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 328 φορές.)

* DSC00144.jpg (34.23 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 337 φορές.)

* DSC00145.jpg (34.29 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 339 φορές.)
    Καταγράφηκε

billybo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #83 στις: Δευτέρα, 10 Δεκ 2012, 11:42:44 »

Φώτο 1 μέτρημα και σημάδεμα της θέσης των κάρμπον 3x3 χιλιοστών
    Φώτο 2 κόψιμο του φελιζόλ και δοκιμή του κάρμπον
    Φώτο 3 τάπωμα του κάρμπον πήχη από την μέσα μεριά με χαρτοταινία για να μην τρέχει ρυτίνη μέσα στην στρόγγυλη τρύπα του όπου θα τοποθετηθεί μεταλλικό joiner από ακτίνα ποδηλάτου  idiot2
    Φώτο 4 κόλλημα των κάρμπων στις θέσεις τους και περιμένουμε να στεγνώσει η ρυτίνη

Σήμερα ζύγισα την πτέρυγα με όλη την προίκα της και ήτανε 2180 γραμμάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι λείπουνε τα πέδηλα προσγείωσής της, τα καλώδια των σέρβο, ο δέκτης, οι ντίζες των σέρβο και κάτι ψιλά ακόμα. Υπολογίζεται ότι θα είναι στα 2.400 γραμμάρια τελικό βάρος πτήσης  

* DSC00146.jpg (35.79 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 346 φορές.)

* DSC00147.jpg (41.33 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 335 φορές.)

* DSC00148.jpg (31.04 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 341 φορές.)

* DSC00149.jpg (34.94 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 320 φορές.)
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #84 στις: Δευτέρα, 10 Δεκ 2012, 17:51:27 »

Καλησπέρα, καλησπέρα...

Πω πω βρέ Βασίλη, έκανες την ίδια δουλειά και για τα Ακροπτερύγια? Χαρά στην υπομονή σου! 2,4 Κιλά μιά χαρά μου ακούγεται...  Thumbs up

Κώστα (sv7eri), μιά χαρά τα λές στην Απάντηση #80. Και φυσικά να ασχοληθείς σοβαρά με τον FPV κόσμο! ΔΕΝ θέλουμε να σε χάσουμε._ 
    Καταγράφηκε

billybo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #85 στις: Δευτέρα, 10 Δεκ 2012, 22:20:57 »

Καλησπέρα, καλησπέρα...

Πω πω βρέ Βασίλη, έκανες την ίδια δουλειά και για τα Ακροπτερύγια? Χαρά στην υπομονή σου! 2,4 Κιλά μιά χαρά μου ακούγεται...  Thumbs up

Από υπομονή καλά πάμε!!!! Έτσι και αλλιώς θα πρέπει να βγαίνουνε τα ακροπτερύγια για την μεταφροά της

Κώστα (sv7eri), μιά χαρά τα λές στην Απάντηση #80. Και φυσικά να ασχοληθείς σοβαρά με τον FPV κόσμο! ΔΕΝ θέλουμε να σε χάσουμε._  
    Καταγράφηκε

billybo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #86 στις: Δευτέρα, 10 Δεκ 2012, 22:28:00 »

Κολλημένα τα πηχάκια στα ακροπτερύγια. Κολλήθηκαν στην ευθεία μέχρι να σφίξει η εποξική ρυτίνη και αύριο θα στραβωθούν τα εσωτερικά joiners που είναι ακτίνες ποδηλάτου στα 2 χιλιοστά περίπου. Μέσα στα κάρμπον πηχάκια ήδη υπάρχουνε οι μεταλλικές ακτίνες για να κολληθούνε τα πηχάκια στην ευθεία.  Wink

* DSC00150.jpg (68.26 KB, 480x640 - εμφανίστηκε 284 φορές.)

* DSC00152.jpg (29.88 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 283 φορές.)
    Καταγράφηκε

billybo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #87 στις: Δευτέρα, 10 Δεκ 2012, 22:33:09 »

Χαχαχααα... Καλημέρα, καλημέρα, με έκανες και γέλασα πρωινιάτικα...  laugh

Να φανταστώ κατ'αρχάς πως ο Κώστας είναι ο φίλος sv7eri σωστά? Το λίνκ που δοκιμάζατε ήταν στους 1,2 έ? Μπορείς να γράψεις ποια μάρκα/μοντέλο ήταν και τα κανάλια, αν τα θυμάσαι φυσικά και δέν πέρασε καιρός...  Wink

Όταν λες link τι ακριβώς εννοείς? Ποιός έκανε εκπομπή? Ήτανε τοπικό κανάλι. Ήτανε πομπός και δέκτης στα 1.2 με ισχύ 500mw σαν και αυτόν http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__26830__2_4Ghz_4_Channel_AV_Transmitter_500mW_FPV.html
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 10 Δεκ 2012, 22:47:06 από billybo » Καταγράφηκε

billybo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #88 στις: Δευτέρα, 10 Δεκ 2012, 22:58:16 »

Φανταστικό βίντεο!!!
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 10 Δεκ 2012, 23:21:26 από Serafim » Καταγράφηκε

tsuskas
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #89 στις: Τρίτη, 11 Δεκ 2012, 10:21:43 »

Χ8 WING KING......ερχεταιιιιιι  black edition  Thumbs up
    Καταγράφηκε

ΟΤΑΝ  ΠΕΘΑΝΩ ΘΕΛΩ ΝΑ  ΜΕ  ΘΑΨΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΖΟΥΣΑ ΜΕ ΕΘΑΒΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

SY7 AJQ    Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ...Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΙΑΙΑ
    Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 14     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Διάφορα  |  FPV (Συντονιστής: kolotoympas)  |  Θέμα: Experimental πτέρυγα κομμένη από Deltaman
    Μεταπήδηση σε: