Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 13:34:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 13:34:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:38]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 137
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 66
    Συνολικά: 66
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Helimax Kinetic 50  (Αναγνώστηκε 6598 φορές)
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 26 Ιουν 2007, 20:35:19 »

Προσφατα αγορασα ενα kinetic 50 και αυτην την στιγμη εχω σχεδον τελειωσει την συναρμολογηση του σχεδον.Αγορασα και τον κινητηρα osmax 50 hyper και πλεον εχει παρει την τελικη του μορφη.Παρατηρησα οτι εχει πολυ καλο manual που λεει σχεδον τα παντα απο την συναρμολογηση εως και το τελικο σταδιο του τι κανει το καθε στικ και πως θα κινηθει το ελικοπτερο.Σαν αρχαριος στα ελικοπτερα δεν μπορω να πω οτι με δυσκολεψε καπου στην συναρμολογηση του.Πχ ενα αεροπλανο ARF ειναι πολυ ποιο συνθετο στο να το ''τελειωσεις'' πχ να κολησεις τα φτερα να δωσεις την διεδρο κτλ.Εχω ομως μερικες αποριες που εμφανιζοντε σταδιακα οσο το ''προχωραω'' στην συναρμολογηση και στο setup.μεχρι και αυτην την ωρα εχω περασει και τα δυο digital σερβο του γκαζιου και του Colective και μενει ακομα τα αλλα δυο σερβο που μπαινουν απο επανω και δινουν κινηση στο στροφειο (δεξια-αριστερα και εμπρος πισω).Παρατηρησα οτι στην επανω μερια εχει θεσεις για 3 σερβο..+ενα ακομα σερβο δηλαδη το οποιο αν καταλαβα καλα αν θελει καποιος το βαζει το  οποιο δεν μπορω να καταλαβω τι δουλεια κανει και αν ειναι καλο να το βαλω ή οχι.

Απο την αλλη εχω φερει τα join (δεν ξερω αν λεγοντε ετσι) του στροφειου βαση των mm που λεει το manual τα οποια αν καταλαβα καλα ειναι για να σεταρεις περιπου κεντρο τον ροτορα..(κατι σαν τα πηδαλια που ειναι στα αεροπλανα πχ ailerons-updown κτλ τα οποια τα φερνεις με ενα μανταλακι στο κεντρο και σεταρεις μετα και τα σερβο κεντρο ουτοσοστε να σηκωθει την πρωτη φορα με οσο το δυνατον λιγοτερο τριμαρισμα).Αυτο που δεν καταλαβα ειναι το ντιζακι που ενωνει το σερβο με τον κινητηρα.Λεει μεσα το ενχειριδιο οτι εφοσον το φερεις στα mm που πρεπει βαζεις το χρονακι του σερβο στις 90 μοιρες και το χρονακι του κινητηρα του καρμπυρατερ στην μεση και με βασει τον ανοικτο διακοπτη και το στικ του γκαζιου στο κεντρο το εννωνεις.Αυτο για ποιο λογο γινετε?Το κακο ειναι οτι δεν μπορεις να δεις το ''βαρελακι'' του καρμυρατερ ουτοσοστε να κανεις τις οποιες ρυθμισεις πχ throtllecut του κινητηρα κτλ οπως στα αεροπλανα.Απο την αλλη ετσι και ξεβιδωσεις το χρονακι του γκαζιου απο τον κινητηρα μετα χανεις και την ρυθμισει απο το βαρελακι αν δεν κανω λαθος.

Μια αλλη απορια ειναι το Collective.Αυτο παει σε μιξη με το γκαζι?Κατι Idleup στο setup τι ακριβως ειναι?Πρεπει να βαλεις ξεχωριστα προγραμμα με κουμπι για το hover το οποιο πρεπει να γινετε παντα οταν ξεκινας το ελικοπτερο?

Συγνωμη αν σας εχω κουρασει με το μεγαλο μου ποστ αλλα περα απο την συναρμολογηση που με φανηκε ευκολο εχω τωρα να κανω την τελικη αγορα των υπολοιπων σερβο και του Gyro και μου φαινοντε μη κατανοητα σε σχεση με τα αεροπλανα.
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 27 Ιουν 2007, 00:42:03 »

........Σαν αρχαριος στα ελικοπτερα δεν μπορω να πω οτι με δυσκολεψε καπου στην συναρμολογηση του.Πχ ενα αεροπλανο ARF ειναι πολυ ποιο συνθετο στο να το ''τελειωσεις'' πχ να κολησεις τα φτερα να δωσεις την διεδρο κτλ........................................

.............................................εχω τωρα να κανω την τελικη αγορα των υπολοιπων σερβο και του Gyro και μου φαινοντε μη κατανοητα σε σχεση με τα αεροπλανα.

Σε παρακαλώ...ψάξε πρώτα να βρεις κάποιον κοντά σου να ασχολείται και να σου δείξει....είναι τόσα πολλά που πρέπει να μάθεις....μάλλον λίγο αδύνατο να γίνει από εδώ....
    Μην επιχειρήσεις να το βάλεις μπροστά ούτε για αστείο μόνος.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 27 Ιουν 2007, 00:53:32 »

Διαφονω οτι ειναι ποιο ευκολο απο ενα αεροπλανο .

Το αεροπλανο και λιγο στραβά να το φτιάξεις  κτλ κτλ θα πεταει οχι τελεία αλα θα πετάει .

Στο Heli 1 μοιρα να φευγη το ενα Blade απο το αλλο και μιση πχ τα Padle θα εχεις τρελο Tracking και κινδινο να ξεβιδωθεί κατι στον αερα απο τους κραδασμους .

Αζύγιστα Blades επίσης το ιδιο .

Οχι ευθειο Swash plate και να τραβαει και σαν απειρος να τρομαξεις .

Λαθος Pitch Curve με αποτελεσμα να εχεις παρα πολες ή πολυ λιγες στροφες Τα ιδια και για το Throtle Curve .

Αν εχεις Carbon και εχεις παρα πολλες καταπονείς λιγο τα παντα και ειναι πολυ αποτομο για απειρο , Αν ομως εχεις ξυληνα και περασεις της 1700 ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ .
    Αν εχεις λιγες πολυ νοχελικο και με λιγο αερα θα εχεις προβλημα .

Αν πχ απο καποιο λαθος πχ Binding χασεις ενα Servo στον αερα αν οχι εσυ κάποιος ποιο έμπυρος θα μπόρεση να το κατεβάσει και θα εχει και χρονο να το κανει πλαναρι ενα αεροπλανο .

Αν χασεις το servo της ουρας ομως σε ενα heli  devil devil .

Γενικα βρες καποιον να στο Setari με λαθος Setup δεν θα μαθεις ΠΟΤΕ σου μιλαω  ως παθών
    Καταγράφηκε

guest542
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 27 Ιουν 2007, 01:02:11 »

Αυτο που δεν καταλαβα ειναι το ντιζακι που ενωνει το σερβο με τον κινητηρα.Λεει μεσα το ενχειριδιο οτι εφοσον το φερεις στα mm που πρεπει βαζεις το χρονακι του σερβο στις 90 μοιρες και το χρονακι του κινητηρα του καρμπυρατερ στην μεση και με βασει τον ανοικτο διακοπτη και το στικ του γκαζιου στο κεντρο το εννωνεις.Αυτο για ποιο λογο γινετε?

Ο λόγος για τον οποίο η ντίζα με το servo horn πρέπει να σχηματίζει ορθή γωνία, εξηγείται με σαφήνεια εδώ: http://jkon.aeromodelling.gr/ninter-052c.htm

Όταν ανοίγεις τον διακόπτη, και το στικ του γκαζιού είναι στο κέντρο,
    θέλεις σ' αυτό το σημείο το καρμπυρατέρ να είναι ανοιχτό μέχρι τη μέση.
    Ο κινητήρας σου έχει ένα σημάδι που δείχνει τη μέση θέση του καρμπυρατέρ.

Στη συνέχεια, έχοντας ορίσει τα μεσαία σημεία,
    με τη βοήθεια της τ/κ  θα ορίσεις και τα ακριανά (τέρμα κλειστό γκάζι και τέρμα ανοιχτό).
    Αυτό γίνεται με τα end points στην τ/κ, όπου θα πρέπει να προσέξεις η διαδρομή του servo να τερματίζει την ίδια στιγμή που τερματίζει και η διαδρομή του μοχλού ανοίγματος - κλεισίματος του καρμπυρατέρ,
    Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε το servo :
    -είτε έχει "περίσσεια" διαδρομή, οπότε συνεχίζει να σπρώχνει τον μοχλό του καρμπυρατέρ ενώ αυτός έχει ήδη τερματίσει, με κίνδυνο να καεί το servo,
    -είτε δεν έχει οδηγήσει τον μοχλό του καρμπυρατέρ στο επιθυμητό σημείο (τέρμα ανοιχτό ή τέρμα κλειστό).

"Απόφοιτος σεμιναρίου ελικοπτέρων της Ε.Α.Θ."  Grin
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 27 Ιουν 2007, 01:20:16 »

Παιδιά δεν γνωρίζει βασικά πράματα, πρέπει να βοηθηθεί από κοντά πρώτα. Είναι μεγάλη ευθύνη να του λέμε θεωρίες από εδώ μέσα. Υπάρχει πχ περίπτωση να το βάλει έτσι που να ακουμπάει στην εξάτμιση και όταν λειτουργήσει η μηχανή να λιώσει το χορνάκι. Δε βγαίνει άκρη έτσι.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 27 Ιουν 2007, 01:46:30 »

Σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον.Μακαρι να μπορουσα να βαλω φωτο και να βλεπατε τι εχω κανει μεχρι τωρα.Δυστηχως δεν υπαρχει καποιος εμπειρος για να βοηθησει εδω Κοζανη.Υπαρχουν πολλα παιδια που ασχολουντε απο τελη δεκαετιας 80 αλλα μονο αεροπλανα.Μερι τωρα εχω κανει αυτα που λεει το Manual αλλα μεχρι εκει.Τα εχω κοιταξει και τα εχω τσεκαρει πλλες φορες για να βεβαιωθω οτι ειναι οκ.Απο εκει και περα περιμενω τα υπολοιπα (σερβο-Gyro) και μετα αν το βαλω μπροστα.Δεν ξερω αν ειναι καλα να περιμενω μεχρι την οργανωση στην γιορτη της πολεμικης αεροποριας που κανουμε τις εκδηλωσεις εδω Κοζανη μπας και βρεθει καποιος που να ξερει αλλα μακρια μου φαινετε.

Κατι αλλο.....στο πισω στροφειο εβαλα μεσα στα δυο πλαστικα γραναζια λιγο γρασσο μοντελιστικο για λογους λιπανσης.Χρειαζετε ή υπαρχει περιπτωσει να μαζεψει σκονη και να τα ''φαει''?

Παντως σε ολες τις βιδες εχω βαλει threadlocker.

Αυτο εδω εχω.

Αυτα εδω τα εχω φερει ακριβως οπως λεει το manuall σε mm.μιας και δεν ηταν ολα περασμενα επανω.

Στο μεταξυ το ενα απο τους βραχιονες με τις πλαστικες τρυπες που φαινετε στον κεντρικο ροτορα ηταν κομενο (μαλλον σφαλμα του εργοστασιου) και το κολλησα με εποξικη.Εγινε ενα σωμα μια ψυχη αλλα απο οτι βλεπω θα παρω ενα σετ απο δαυτα και θα το αντικαταστησω.Υπαρχει κανεις κοντα στην Κοζανη ή Βολο (κατεβαινω συχνα λογο εξοχικου) που να μπορεσει να με βοηθησει οταν ερθει η ωρα για την πρωτη πτηση?

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.

Καλο βραδυ.
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 27 Ιουν 2007, 01:58:26 από ΝΙΚΟΣ » Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 27 Ιουν 2007, 02:48:51 »

ΕΠΟΞΙΚΗ  Πουθενά ξέχασέ το. Περίμενε να έρθει το ανταλλακτικό και αντικατέστησέ το. Asfet βλέπεις πως βγαίνουν ένα ένα; Θα βρεθεί κάποιος κάνε υπομονή ΝΙΚΟ. Wink Κοίτα.....κατά τις 17 Ιουλίου ίσως κατέβω Αθήνα μέσω Καβάλας. Οπότε αν όλα πάνε καλά, θα προσπαθήσω να βρεθούμε αν δεν βρεθεί κάποιος άλλος φίλος μοντελιστής στο μεταξύ να σε βοηθήσει. Πάντως απέφυγε να το βάλεις μπροστά μόνος, τα γραφόμενά σου δείχνουν οτι δεν γνωρίζεις με τι έχεις να κάνεις.
    Καταγράφηκε

ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 27 Ιουν 2007, 09:17:25 »

Ετσι και αλλιως δεν γνωριζω με τι εχω να κανω.Εγω πεταω χρονια αεροπλανα αλλα απο ελικοπτερα δεν γνωριζω.Φανταστικα οτι οι γενικες αρχες θα ειναι σχεδον σαν τα αεροπλανα αλλα απο οτι βλεπω εκανα λαθος.Ειναι βασικο τελικα να βρεθει καποιος εμπειρος ουτοσοστε να το ελενξει και να κανει την πρωτη πτηση.ΘΑ περιμενω λοιπον να ερθουν και τα υπολοιπα κοματια και οταν ειμαι ετοιμος θα κοιταξω να ερθω σε επαφη με καποιον απο εσας να με βοηθησει.Γενικα δεν θελω να τα παρατησω και να πω το πουλαω.Φανταζομαι με τις σωστες κατευθυνσεις να μπορεσω να μπω σε σωστο δρομο.
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 27 Ιουν 2007, 17:26:54 »

Οι περισσότεροι τα περάσαμε ίσως και δυσκολότερα γιατί είχαμε και μια θάλασσα να μας χωρίζει. Πετάξου μια βόλτα Θεσσαλονίκη και βρες τους εκεί μοντελιστές που είναι κοντά σου. Μια ώρα δρόμος. Μην τα παρατάς.
    Καταγράφηκε

ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 3 Ιουλ 2007, 03:45:51 »

Θα κανω και την τελευταια παραγγελια για να τελειωνω σιγα σιγα και να ειμαι ετοιμος να το βαλω μπροστα με την βοηθεια καποιου εμπειρου.Σκεφτομαι για το γυροσκοποιω να παρω το Futaba 611.Ειναι ευκολο στο σεταρισμα του?Υπαρχει καποιος που να το εχει δουλεψει να μου πει τα προτερηματα και τα ελατωματα του?Πιστευετε ειναι καλη επιλογη ή θα δωσω τσαμπα χρηματα?
    Καταγράφηκε

Κωστας Ζαχαριαδης
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 3 Ιουλ 2007, 07:45:03 »

Θα σου ελεγα οτι το 611 ειναι ενα πολυ καλο γυροσκοπιο στο οποιο θα δωσεις ομως λεφτα κανοντας την ζωη σου πιο δυσκολη και χωρις να μπορεις να εκμεταλλευτεις τις δυνατοτητες του. Πιστευω οτι το 401 με το 9254 για σερβο ουρας θα κανει την δουλεια σου αψογα με λιγοτερα χρηματα και πολυ λιγοτερο κοπο να το ρυθμισεις. Ασε που ειναι το πιο δημοφιλες γυροσκοπιο πραγμα που το κανει πιο ευκολο να βρεις τυχον λυσεις για τη ρυθμιση του μεσα απο τα φορουμ  ή σε ενα μοντελοδρομιο

Φιλικα
    Κωστας

www.alphasportrc.com
    Καταγράφηκε

Φιλικα Κωστας
    Facebook : https://www.facebook.com/AlphasportrcModels
    Web Site : www.alphasportrc.com
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 3 Ιουλ 2007, 17:52:18 »

Ναι βρε συ τι να το κάνεις το 611 είναι πάάάάάρα πολύ μακρυά ακόμη για σένα. Όπως σου είπε ο Ζαχαριάδης πάρε το 401 με το σερβο 9254 και θα περάσεις μαζί του αρκετές πτήσεις χωρίς πρόβλημα. Thumbs up
    Καταγράφηκε

ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 3 Ιουλ 2007, 22:21:35 »

Κατι αλλο....Παρατηρησα οτι οταν κουμπωνω το καπακι τις μουρης βρισκει λιγο απο κατω η κυλινδροκεφαλη του κινητηρα.Δηλαδη ετσι οπως καθετε ξαπλα το μοτερ η κυλινδοκεφαλη οπως ειναι προς τα εμπρος βρισκει λιγο στην ακρη απο το καπακι.(Μερικες ψυκτρες στην αρχη ακουμπανε στο καπακι).Αυτο υπαρχει περιπτωση να λυωσει?ΑΠο την αλλη αυτοι οι κινητηρες ρε παιδια ειδικα στο hover πως ψυχωντε οταν δεν υπαρχει ταχυτητα στο μοντελο?Και μια απορια ακομα....Ετσι οπως ειναι τοποθετημενοι οι κινητηρες στα ελικοπτερα υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα αν δεν παρει αμεσως να κανει υδραυλικη λογο του οτι το καυσημο τρεχει απευθειας πισω στον στροφαλο?

Συγνωμη που σας κουραζω με τις πολλες  μου ερωτησεις αλλα καθε νεος......καταλαβαινετε.. Cheesy
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 5 Ιουλ 2007, 02:03:20 »

Το καπάκι με τη βοήθεια ενός τροχού σε ντρεμελάκι κοψτο να μην ακουμπάει, δεν κάνει. ο κινητήρας ψύχεται με 2 τρόπους.  Ό ένας είναι ο ανεμιστήρας ή αλιώς φάνα που είναι προσαρμοσμένη μπροστά στον άξονα και μέσα σε αγωγό.  Ο άλλος είναι το ίδιο το λάδι του καυσίμου που γιαυτό το σκοπό το κάνουμε λίγο πλούσιο από τη ρύθμιση της βελόνας. Ακούγεται παράξενο σε έναν καινούργιο αλλά είναι γεγονός, απάγει μεγάλα ποσά θερμότητας το καύσιμο μαζί με το λαδάκι που βγαίνει άκαυστο από την εξάτμιση.
    Καταγράφηκε

ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 5 Ιουλ 2007, 15:44:46 »

Εχω μερικες φυαλες 15%.Κανουν για το ελικοπτερο ή πρεπει να παρω απο 20 και επανω?

Ο Κινητηρας βλεπω να εχει μια βελωνα ρυθμισης.ΑΠο την αλλη πλευρα κλεινει με μια λαμαρινιτσα.Δεν εχουν δευτερη ρυθμιση οι ελικοπτερικοι σαν τα αεροπλανα?....
    Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Helimax Kinetic 50
    Μεταπήδηση σε: